|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  218 219 [220] 221 222   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
7.2.2014 9:03:14   
Mamica24
Etoo super a Okp proci ce nemoj ga se plasiti sto mu manje paznje posvetis manje ces ga provoditi... Ja sam na netu nalazila vjezbe kako se rijesiti okp pa malo proguglaj...

Ja sam se sinoc probudila 100 puta ne znam sto samo se trznem iz sna i opet zaspim... Evo sad pijem kahvu i osluskujem kako mi srce lupa onaj dr mi je svezao suhvu za srce.. Mama me zove na pijaci i ma kolilo mi se ne idem jer mislim da ce mi se desiti nesto lose ipak idem nazor... Moram.. Ako svi kazu da je suocavanje sa strahom jedini pravi nacin onda cu to i provoditi!"

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5476
7.2.2014 14:47:39   
enastare
Ženice moje gdje ste , neznam šta da radim , sestra uletila baš baš u depru neznam kako da joj pomognem ,,, ima 32 , godine , lijepa , radi , NEMA MOMKA,,,,,danima se zatvara u sobu, jedva radi ,,,,,, a baška je moj strah da mene ne vrati nazad ....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ŠTA DA RADIM...

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5477
8.2.2014 2:41:52   
aariel
mamice pokusavam nemas pojma kroz koje zlo od misli prolazim nekada se pitam jel okp ili nesto drugo...mada sam i tu dobila potvrdu a covjek uvijek sumnja.... ma milion stvari citala sam Blokiran mozak bas za okp i druge forume i samo se nakupila strahova ali proci ce mora proci...a suocavanje jeste najbolje .....jer tako pobijedjujes strah polako...samo budi dovoljno jaka i nedaj se......Enastare jel na nekoj terapiji sta je uzrok?Odvedi je psih ako nastavi a ti se nedaj i pokusaj da stvari sagledas iz drugog ugla moras biti jaka za obadvije...nedaj se

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5478
8.2.2014 22:07:28   
anikaa
Procitajte malo ovo zanimljivo je ..... http://www.epsihoterapija.com/anksioznost

< Poruku je uredio anikaa -- 8.2.2014 22:08:59 >

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5479
10.2.2014 11:55:31   
Mamica24
Oooo pa ja se nadam da ova tisina znaci da vam je svima puno bolje i da ste nasle svoj "ispusni ventil" ... Kod mene samo jutarnja nervoza i naravno po malo agorafobije sto je bilo za ocekivati ali joj se hrabro narugam i izlazim sto vise i sama i sa djecom... Kako ste sve HNF gdje si zeno?!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5480
10.2.2014 15:19:49   
anikaa
E nije tako strasno isto jutarnja nervoza ali posle prodje....ja sam se jutros namerno sprmeila i otisla do grada .....prvo kod frizerke a zatim ko prijateljice.Popodne se osecam malo cudno a svi ti simptomi mi malo pokvare raspolozenje.POzzzz

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5481
10.2.2014 17:31:03   
HNF
ja zadnjih sedam dana pa da ne kazem odlicno, ali vrlo vrlo dobro, masallah, ne ureklo se user posted image . e sad do kad ce to trajat nemam pojmauser posted image .uglavnom trudim se da svaku negativnu misao zamjenim pozitivnom, cim pocnem razmisljat ruzno, ja presaltam mozak na nesto drugo, i tako trudim se. citam neki dan neku knjigu moc pozitivnohg misljenja, i sad tu pise kako ljudi koji su pesimisticni skloni negativnim mislima da je njima mozak jednostavno tako istreniran da stalno misli na ruzno,. kao sto treniras misice, tako moras i mozak, jednostavno istrenirat ga, naucit ga da misli pozitivno. pa eto trudim se, e sad do kad ce to trajat vidjet cemo,. eh da mi je da mi svi dani budu kao ove sedmice, ne bih se bunila,, puno vas sve pozdravljam i redovno citam.user posted image

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5482
13.2.2014 13:46:24   
dammy
Drage moje,ja sam malo bolje ovih dana.Redovno pratim vase postov e ,ali me strah da se ukljucujem da ne prizovem...Nadam se da ste i vi dobro cim ne pisete.U svakom slucaju,ljubim vasuser posted image

show must go on

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5483
13.2.2014 15:08:25   
HNF
mene evo drma PMS pa sam malouser posted image , uvijek tako kad trebam dobit i za vrijeme menstruacije budem nekako bezveze, i imam osjecaj da mi se anksioznost pojaca u vrijeme tih dana user posted image , a jos sam cula nekih ruznih prica pa me i to malo uzdrmalo, ali evo borim se, ne dam da me obori to user posted image , kako ste vi, nadam se da ste sve dobro, mamica 24, enatare, ariel , jana i ostale clanice, da nekog ne zaboravim.

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5484
13.2.2014 17:04:41   
anikaa
HMF ....isto PMS ...pa su simptomi malo pojacani,budim se i ne mogu vise zaspati...ali ipak gura se nekako:)POzzzz

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5485
13.2.2014 19:16:41   
Mamica24
Kod mene prehlada bolovi u listovima zacepljen nos i onako slaba ma.znate kad vas uhvati gluuuupa prehlada... Eh mene.juteos umjesto nervoze nakon budjenja uhvatio strah bez razloga al nakon dva sata posla po kuci pala sam sva oznojena a i strah je prosao... Posle izasla vani sa djecom ganjala ih oko kuce... E zato sam sad ko prebijena macka...Al ide vikend ako Bog da proci ce!!

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5486
14.2.2014 18:30:27   
koka i po

IZVORNA PORUKA: enastare

Ženice moje gdje ste , neznam šta da radim , sestra uletila baš baš u depru neznam kako da joj pomognem ,,, ima 32 , godine , lijepa , radi , NEMA MOMKA,,,,,danima se zatvara u sobu, jedva radi ,,,,,, a baška je moj strah da mene ne vrati nazad ....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ŠTA DA RADIM...

ona sama mora naci izlaz.svi mi nekada padnemo .problem je kada se ne mozemo dici.
trazenje ljepote u naoko nevaznim stvarima mnogo pomaze.vjerujem da joj je nesto ili neko moralo izazvati takvo stanje.
izvuci ce se onda kada svoje misli okrene ka pozitivnijim stvarima.
mozda je njezina casa trenutno prazna ali ako malo bolje pogleda to je casa koja je napola puna.
a ti....mozes joj pomoci tako sto ces razgovarati sa njom.izvuci je iz sobe.pokazi joj kako je svijet lijep iako joj se sada vjerovatno ne cini tako.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5487
14.2.2014 21:09:53   
HNF
zene kako ste, ja evo dobila user posted image , pa sam groznaaaaa. svih ovih dana koliko sam bila super, eh danas sam bas uzas. evo sad usla u kucu, sve bili napolju, i odmah me neka panika, strah obuzme, hocel mi se sta lose desit, isto da ce me panicni napad uhvatit, samo neki strah neobjasnjiv, bez ikakvog razloga user posted image

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5488
15.2.2014 9:29:52   
Mamica24
HNF i meni se pogorsa kad trebam dobiti i kad dobijem. Popij malo kamilice ili valeral malo se zbuni tv ili nekim casopisom.. Meni rad po kuci pomaze.. Al jutros me nesto stomak boli ako nije od ove prehlade pa sam nekako usporena..

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5489
15.2.2014 10:37:24   
HNF
mamice 24, tako sam i uradila. Popila valeral, gledala malo tv, igrala se sa malim, i tako da je sve proslo hvala bogu dobro user posted image . da li ti imas nekad osjecaj kao da ces izgubit kontrolu, ili poludit,, ne znam kako da objasnim. meni se nekad desi, tako neka nervoza, strah, strah od gubitka kontrole, kazem muzu eh ja cu veceras sigurno poludit user posted image , on me samo blijedo pogleda, kaze draga zeno da see to tako ludi, svi bi mi bili ludi user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5490
15.2.2014 19:27:11   
aariel
Drage moje zenice samo da vas pozdravim,ja sam katastrofa samo sjedim kuci,dan za danom mi prolazi jer ako izadjem onda hodam ko hirurg po gradu,kupam se kad dodjem kuci ...pa garderobu i tako je sve zaprljano,kako okp ide pod ruku sa anksioznoscu mislim da je ovo najgori period do sada....kada se sjetim prosle godine u ovo vrijeme sam putovala,druzila se....ali ne mogu da vjerujem da mi ovo sto raste u stomaku nije dovoljno da se trznem....fuj sam dnevno placem 2-3 puta.....ma fuj osjecaj....ljubim vas i veeeliki pozdrav

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5491
15.2.2014 23:00:03   
Mamica24
HNF imala sam u gorih misli vjeruj ali ti one ne mogu nauditi kad pomislis nesto ruzno nemoj se plasiti toga ja sam uspjela savladati to da su misli apsolutno bezopasne to sto mislis da ce poluditi samo te plasi a u stvari od tof nema nista.. Pokusaj se nasmijati kad ti dodje ta misao nemoj joj pridavati paznju jer neces poluditi vjeruj ako ja nisam.neces ni ti a znala sam u po noci skociti jer su me moji misli plasile a ustvari nikad se nisu ostvarile..

Arial okp zna biti ruzan ali proci ce vjeruj meni se javljao tako da sam stvari redala pod odredjenu liniju u kuci bi sve bilo kao lenijarom dotjerano.. Al proci ce samo pokusaj kad ti to dodje da se nekako pretrpis pa koliko mozes.. I svaki put povecavaj trajanje ono strpi se maksimalno pokusaj raditi nesto skroz deseto.. Al namjerno nazor kad to fodje da peres ruke ti uzmi olovku papir i crtaj nesto saraj ili ispunjavaj krizaljku nazor.

Ja jos kuburim sa hodanjem... Danas u setnji samo sam.mislila na to kako cu pasti i onesvijestiti se i od tog osjecaja su mi noge bile kao tudje.... Gfrrgggrrrr kako me to ljuti. Umjesto da se opustim i setam u mojoj glavi se stalno vodi borba izmedju "vrati se kuci" i "ma samo guraj naprijed nece ti se nista desii" . Naravno hodala sam sve vise i onako se tresla u sebi a oko glave ko da mi je beko stisno ruke... Danas sam uspjela iako me nije prosao taj osjecaj mantanja al cu svaki dan izlaziti vise pa mozda jedan dan prodje skroz kao da nista nije bilo!!

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5492
15.2.2014 23:22:10   
HNF
meni se isto tako desilo na poslu, da mi se pravo zanesvjestilo, i onda se poceo stalno javljati taj osjecaj i strah, jooj sta cu ako mi se opet zanesvjesti, joj sta ako upadnem, ma grozno. jedan dan tako mi dodje lose, odem do wc i kontam odoh nazvat muza nek dodje na posao po mene, nema sanse da ostanem, strah me, nesvjesti mi se, ma uzas. i onda kazem sebi, ako odem sad onda sam kukavica, uvijek ce mi se to desavat na poslu, mogu otici danas kuci, izostat s posla, dan, dva, tri, pet, deset, ali jedan dan se moram vratit na posao i sta onda. e reko neces kuci, ostat ces pa sta god da bude. i ostanem, i sve prodje super. onda mi se nakon toga jos par puta znalo to desit, sve gledam jel mi se nesvjesti, pa jel mi srce puno lupa, ma svasta nesto, eh onda ja uzmem nesto bas da radim, kucam na racunaru, odem do kolegice u drugu kancelariju, samo da ne mislim o tome, i hvala bogu proslo to. Eto mene sad muce samo ti strahovi od ludila, gubitka kontrole i druge prisilne misli :(. trudim se da odmah pocnem mislit na nesto drugo, nekad ide bolje, nekad nikako, a jos sam i pesimista inace u zivotu user posted image . pozdravljam vas sve user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5493
16.2.2014 13:32:37   
anikaa
Evo i mene drage moje... ja imamtoliko neku unutrasnju napetost da je to strasno i mislim d acu od toga puknuti ili vec jesam.Niakao se ne mogu smiriti ...seroxat vise ne pijem a ne bih vise nikad ni uzimala ad.POpijem neki lek za smirenje ali cisto nocu da me opusti da bih spavala posto se stalno budim.Sva sam u nekom grcu...nema razloga zato mi je i krivo.Inace volim da cujem dobru pesmu pa i zapevam...po prirodi sam strasno vesela i neznam sta bih dala kada bi se ovoga otarasila user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5494
17.2.2014 4:40:08   
aariel
Nedjelja citava je pred nama nekome radna nekome ne....nadam se da nece biti anksioznosti vise ako Bog da..... anika zasto ne zelis ad?seroxat ti nije pomogao?

< Poruku je uredio aariel -- 17.2.2014 4:41:09 >

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5495
17.2.2014 8:40:36   
anikaa
Pa mogu da kazem da u necemu jeste....a u necemu i nije...nemam vise opsesivnih misli,socijalne fobije...ali s druge strane neka nervoza je uvek postojala...neki cudan osecaj,strah.Ponekad se pitam da li je ovo anksioznost ili depresija....plasim se depresije...
citajuci sta sve moze da se desi...pa onda pomislim cim s eplasim znaci da je anksioznost i tako u kruguser posted image

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5496
17.2.2014 16:13:54   
HNF
anika kako si se ti rijesila opsesivih misli, meni su one najgore, najzastrasujuce user posted image

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5497
17.2.2014 17:49:59   
aariel
opsesivnih misli se najgore rijesiti to znam iz visegodisnjeg iskustva pogotovo kada se udruzi sa OKP-om opsesivno komp.poremecaj udruzen sa anksioznoscu.Najbolje ti je da navbavis knjigu blokira mozak autor je Swartz imas je na netu pa procitaj naravno uz kbt terapiju.znaci da imas dobrog psihologa koji je za to specijaliziran.Iz iskustva mogu reci da sssri lijekovi su najbolji za opsesivne misli ali dugotrajno treba piti i u svemu biti uporan.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5498
17.2.2014 18:01:53   
anikaa
Pa nekako sam ih prihvatila...postoje ali sam prema njima ravnodusna...shvatila sam da nisu realnost.Verovatno je tu pomogao i seroxat...ali ranije sam na te opsesivne misli imala strasnu napetost,nagon za povracanje.SAd je to drugacije ali sad postoji nesto drugo neka nervoza, napetost....koji me cine neraspoloznom.POzzz drage moje :)

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5499
17.2.2014 18:22:29   
HNF
ma i ja imama tu unutrasnju napetost, nervozu, ali je ona nastala radi tih prisilnih misli. Meni su one najgore, sa svim simptomima se ja super izborim, ali prisilne misli me dokrajce. zbog njih budem tako anksiozna, neraspolozena, uvijek me bude strah da se te misli NE DAJ BOZE ostvare, a one su uvijek sta da ne daj boze izgubim kontrolu pa uradim ovo, ono.user posted image

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  218 219 [220] 221 222   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  218 219 [220] 221 222   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *