|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  220 221 [222] 223 224   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
4.3.2014 17:47:52   
dana123
Mamice24 imaš povratnu porukuuser posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5526
5.3.2014 6:46:24   
HNF
evo mene sinoc opet uhvatio neki manji panicni napad user posted image . uhvatio me neki strah, i noge su mi se opet tako pocele trest, misici mi nekako samo drhte, ne znam kako da objasnim. Pokusala sam da skrenem misli, uzela citat novine, gledat tv, i proslo je nakon nekih 15,20 minuta.Mene nije strah panicnog kao panicnog napada, nego mene toliko obuzme strah da od tog panicnog i tog straha ne dobijem nervni slom. i onda ja pocnem razvijat filmove, sta ako se sad ne mognem smirit, pa onda dobijem nervni slom, pa moram na psihijatriju, ma hiljadu nekih ruznih misli, i to me vise muci, nego panicni napad. Ovo mi je drugi po redu panicni i to oba u kuci mi se dese, i sad cim sam ustala, imam odmah toliko strah hocel mi se to desit i veceras. Mrzim vise ovaj strah hocel nesto biti, evo sad se probudila i odmah razmisljam i sikiram se , hocul veceras imati, kakav ce biti, hocul ne daj boze zbog njega dobit nervni slom... Imal iko za kakav savjet, iskustvo sa ovim user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 5527
5.3.2014 8:56:43   
anikaa
Hnf i ja sam ovih dana bas nesto uplasena ,drzi me vec mesec i nesto...mene ujutru probudi strah rano i onda se uspanicim zasto ne mogu da zaspim da se odmorim...to me toliko utuce i oneraspolozi,a ne pijem nista samo po pola neke tablete za smirenje.Koliko imas godina Hnf?

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5528
5.3.2014 16:27:59   
HNF
ma ja uvijek imam te prisilne misli, ali nosim se nekako s njima, ali taj strah kad me obuzme kod panicnog je uzasan, imas osjecaj kao da gubis kontrolu, da ludis, i da te samo ceka nervni slom user posted image . A sad ce mi 30 godina. Koliko je tebi

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5529
5.3.2014 19:48:54   
anikaa
39 godina.Jel pijes nesto od terapije??

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5530
5.3.2014 22:16:58   
HNF
ne pijem nista od terapije. isla sam jedno vrijeme psihijatru, nikad mi nije htjela dati nista od terapije, jer po njenom misljenju nisam joj za tablete, i ona rijetko kome daje tablete. ona samo lijeci psihoterapijom, i tako je i meni rekla, da ce mi tablete pomoci samo trenutno, a na duze staze da se to rjesava psihoterapijom, da promjenis nacin zvvota, stavove, prioritete itd.

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5531
6.3.2014 12:19:38   
Inkognito
Zdravo svima!
Ja sam novi clan, ukljucila sam se bas zbog ove teme i nadam se da ce mi neka od vas dati koji savjet, jer mi se svidja kako jedna drugu podrzavate i pomazete.

Sa anksioznoscu se borim evo sedam mjeseci aktivno, a do tada je bilo u obliku neke tezine u prsima i opcenito tegobom. Imala sam prilicno tezak zivot sa zivotnim tragedijama, kojima sam sama prisustvovala, tako da znam koji je korijen moje anksioznosti.
Stanje mi se pogorsalo kada sam se pocela zabavljati s momkom, koji je moj sadasnji zarucnik. Uskoro cemo se uzeti, a mene hvataju panike jer me strah braka i svega sto brak nosi. Nije to obican strah koji ima vjerovatno svaka zrela osoba koja se odlucuje na ovakav korak, vec onako kao blaga panika i to ne zato sto se plasim svoje uloge u braku, nego se plasim koliko ce moja anksioznost utjecati na brak. Konkretno me zanima kako se vi borite s ovimu braku, koliko je to primjetno u braku, koliko podrska partnera pomaze u svemu ovome. Da dodam da se panicno plasim i trudnoce, poroda i djece, tako da imam gomilu strahova :( Posjecujem psihologa koji mi pomaze u ovome, al mislim da treba jos vremena do "izljecenja".
Hvala vam unaprijed.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5532
6.3.2014 13:41:11   
nidra
Pozdrav svima! Moja dijagnoza je F 41.2 potvrđena od psihijatra.intetesira me kakve ste simptome imale. Meni odjednom pocinje srce luđacki lupati a napravila sam vec nekoliko kardioloskih pregleda i sve je ok.a ja sam i dalje uvjerena da imam problem sa srcemuser posted image vec sam promjenila 4 kardiologa i ja dalje tupim po svom.stalno mjerim tlak,mjeri puls i tako iz dana u dan.Imam prekrasnu kćer koju sam jako zeljela i super muza a sad nisam u stanju nista raditi.uzimam terapiju seroxat od 20mg 1/2,helex po potrebi.kako se vi nosite sa tom anksioznoscu? Puno hvala na odgovoru

(odgovor članu Inkognito)
Neposredna veza do poruke: 5533
6.3.2014 14:11:21   
HNF
Prvo dobro nam dosle nove clanice. Inkognito, ja se puno lakse nosim sa anksioznosti kako sam u braku.Imam stvarno ogromnu podrsku muza, da ga probudim u bilo koje doba noci, on ce ustat, sjest samnom i pricat ako mi je tesko. Meni to mnogo znaci, tako da sam sigurna da ce ti u braku biti lakse, jer ces moci sa svojim muzem uvijek i da popricas, i da dobijes podrsku. Nidra, definitivno nemas probleme sa srcem, vec si bila kod 4 doktora. I ja sam jedno vrijeme bila ubijedjena da imam srcanih problema, da cu dobiti infarkt, itd, jer mi srce odjednom pocne uzasno lupat. Medjutim obavila sam jedan pregled, i dr.rekao sve ok sa srcem. Tako da znam da je to anksioznost, i pocela sam ignosrisat to lupanje. Kad zalupa, ma nek lupa, ja uzmen i nesto radim samo da skrenem misli, i vjeruj da mi je to prestalo,valjda kako mu nisam pridavala znacaj.

(odgovor članu nidra)
Neposredna veza do poruke: 5534
7.3.2014 2:37:32   
aariel
Nidra pocetak mog panicnog napada i anksioznosti je bio 10 krdiologa koji kau sve je ok ja super 2 dana pa u krug,pa cd sudova pa razne lab pretrage,meni je seroxat pomogao tada za 4 mjeseca,za razliku od okp-a,a zene koje posjecuju psihijatre a koji nece da ima daju lijekove ,nekada je potrebno organizmu malo pomoci bas sa lijekovima da se aktivira,pozdrav za vas

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5535
7.3.2014 14:26:49   
nidra
Hvala vam na odgovorimauser posted image . Kod mene je to krenulo 2011 kad sam rodila moju ljubimicu,poslije poroda sam imala užasne strahove ostati sama sa njom,stalno je netko trebao biti sa nama. Nakon nekih mj dana to je prošlo i bilo je to savršeno razdoblje sve smo nas dvije mogle same. Jedno poslijepodno meni je iznenada srce počelo jako lupati,užasno sam se uplašila jer sam bila sama sa malenom u kući. kad sam otišla kod doktora on je rekao da je aritmija u pitanju i poslo me na hitnu,tamo sam dobila nešto za smirenje i doma. E tu počinje pakoa;bolovi u trbuhu,povraćanje,mučnina u mj dana sam izgubila 9 kg,glavobolja koma. Bili smo presiljene preseliti kod moje mame da mi pomogne oko malene jer ja nisam bila u stanju,HVALA JOJ DO NEBA user posted image e nakon silih pregleda jedino sam dobila gastritis. kad je bilo ljeto bilo je ok,ali sada me opet ovo uhvatilo i nikako da prođe,a htjela bi da sve bude kao prije,svi su nalazi super a ja se osjećam kao da ću svakog časa nestati.Stalno imam osjećaj kao da mi srce titra ,pa se smiri pa opet,više mi je muka kad moram kod doktora! Kako se vi nosite sa svakodnevnim promjenama ????'

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5536
7.3.2014 15:16:05   
Inkognito
HNF, hvala ti mnogo na ogovoru, mnogo si mi pomogla.

Citajuci poruke na ovom forumu shvatila sam koliko je bitno da zene i na ovaj nacin jedna drugoj pomazu, daju podrsku. Vidim da je svakoj od nas bilo pretesko samo suocavanje sa simptomima, i to da smo si umisljale hiljadu nekih psihickih bolesti. Pola tereta spadne kad saznamo sta je sama "dijagnoza", tako da mozemo znati s cim se borimo i na koji nacin...

Interesuje me da li neka od clanica ima simptome da sebe previse analizira, da posmatra svaki pokret, analizira kako i sta prica, kako se u drustvu ponasa? Mene recimo drma nervoza kada izadjem s prijateljicama, jer se previse trudim da pokazem da je sve ok, i onda valjda vrsim prevelik pritisak na samu sebe i to rezultira da cijeli izlazak budem napeta, kao na iglama. Onda naredni dan analiziram kakva sam bila, da li je neko nesto primjetio, i takve gluposti...

(odgovor članu nidra)
Neposredna veza do poruke: 5537
7.3.2014 15:36:28   
HNF
Ma samo se opusti kada si u drustvu, vjeruj da niko nece ni primjetiti te tvoje simptome.Ja sam se sa fizickim simptomima izborila tako sto sam ih ignorisala, i tako su prestali. Znaci kad mi srce lupa, ja uzmem radim nesto samo da ne razmisljam o tome, itd. Mene muce prisilne misli, strah da ne izgubim kontrolu nad svojim ponasanjem, da nedaj boze nesto ne uradim, itd. Ostalih simptoma hvala bogu nemam. Ja sam prije mozda 2 godine, isla psihijatru,radi ti misli koje su se javile nakon poroda,dosta mi je pomogla psihoterapija, i ignorisanje odnosno skretanje misli na nesto pozitivno, tablete nisam nikad pila. Ali eto nedavno dozivih jaci stres, i opet sve nanovo. I ja sam mnogo bolja u proljece, ljeto, kada su dani duzi, suncani, pa mozes izaci napolje, ali sam zato jesen i zimu user posted image user posted image . Da li neko od vas ima bas taj strah od ludila, strah od nervnog sloma. Jutros mi kolegica koja je zdrava, i nema anksioznost, kaze da kad se puno nanervira, nasekira, uvijek joj se javi ta misao, da nije pocela ludit, ili da se to nece desit.user posted image

Neposredna veza do poruke: 5538
7.3.2014 16:43:08   
dana123
Draga HNF ja sam imala takve misli,strah da ću poludit pa završit na psihijatriji ma da nenabrajam sve što i vi imate sve sam prošla,vjeruj da radim sa takvim ljudima, i nije me nimalo strah,a mislila sam da nikada neću moć,oni nisu svjesni svog ludila,kad me nasekiraju ja kažem jednoj baki,a jesi totalno luda,a ona meni ti si luda,a ne jauser posted image user posted image .Nevolim pametovati,ali meni je pomogo ad,jednostavno mi je pomogao da se ja promjenim da vidim šta šteka,evo mjesec dana ga ne pijem i ja sam dobrouser posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5539
7.3.2014 17:10:25   
HNF
draga dana123, hvala puno na utjesnim rijecima. Divim ti se da mozes radit sa oboljelim ljudima, ja mislim da bih svaki dan kuci dolazila sa novom bolesti user posted image . Ali valjda covjek vremenom razgranici posao od privatnog zivota. Ja i dan danas cim cujem nesto lose, o crnoj hronici da ne pricam, ja danima samo o tome mislim, toliko budem tuzna, tako da sam pocela i novine izbjegavat, jer ako procitam da se nekom nesto lose desilo, odmah razmisljam STA AKO se i meni to ne daj boze desi. A trebala bih za desetak dana ponovo kod dr. pa cu vidjet s njom, popricat da li da uvodimo ad. Malo me strah, jer imam malo dijete, radim, kako cu reagovat na ad, cula sam da budes toliko pospan, da se simptomi znaju pogorsat, pa me i zbog toga strah, reko kako cu funkcionisat user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 5540
7.3.2014 18:51:21   
dana123
Hnf kako kod koga,meni je tri tjedna bilo grozno i to dopodne,poslije podne mi je svanulo,a onda poboljšanje bila sam kao nova,povremeno sam imala krize i onda sve rijeđe.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5541
7.3.2014 20:52:13   
nidra
Pozdrav! Evo da vam se malo pohvalim,sada se osjećam super,tako sam opuštena i smirena da je to čudouser posted image .uzivam sa svojom ljubimicom i suprugom. Samo da tako potraje i to vam svima zelim.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 5542
7.3.2014 21:58:05   
anikaa
Dana123 koliko dugo si pila ad i koji ?

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 5543
7.3.2014 22:43:44   
aariel
Pozdrav zene kako ste mi.a to cuveno pitanje sta ako pa onda scenarij krece .......sta je mozak u stanju uraditi to je cudo.........jel ima neka od vas da je sada trudna?

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5544
8.3.2014 0:42:26   
Inkognito
HNF, hvala jos jednom na odgovoru, stvarno mi puno znaci...

Sto se tice ovoga sto si govorila o strahu od ludila i nervnog sloma, i ja nekad imam te strahove, al se uspijem oduprijeti nekako, i skrenuti misli, bas kao sto je tvoja doktorica i rekla. Ja sam dosta citala o tome da ovo ne moze izazvati ludilo, jer je ludilo nesvjesan proces, da osoba koja ludi nije toga svjesna toga. Isto tako pise da se od ovog ne moze dozivjeti nervni slom, tako da sam ja sebe uspjela ubijediti u ovo, i trudim se da ne razmisljam o tome. Doduse, ne mogu reci da me ne vrati unazad kad cujem da neko oboli psihicki, mene to bas pogodi, jer je to i moj najveci strah, al eto, tjesim se time da to ne mozemo dozivjet :)

Isto tako sam gledala video klip oko zaustavljanja negativnih misli i njihovo skretanje. Kao kad krene negativna misao, prvo je treba zaustaviti, pa brojati od 17 do jedan (navodno je toliko potrebno da se ta neg misao totalno ukloni), pa onda okrenuti na pozitivu. Te negativne misli porede sa brzim vozom, koji se ne moze samo usmjeriti na suprotnu stranu, nego ga prvo treba zaustaviti, pa tek onda pokrenuti u drugu stranu, tj u te pozitivne misli. Meni eto to nekako pomogne, cesto upali :)

Dana 123, moram priznati da vam se divim da radite sa bolesnicima, ako sam dobro shvatila, sa psihickim. Meni se cini da bi me to dotuklo, al eto, valjda se covjek navikne. Evo moram vam odati priznanje za to sto se dobro nosite s tim ;)

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5545
8.3.2014 9:08:49   
dana123
Anika ja sam pila godinu i po cijeli zoluft onda pola godine pola,i postepeno prestala tako da je to dvije godine.A što se tiče bolesnika ja radim sa svakakvima,a psihički su mi prije bili noćna morauser posted image user posted image jer to je bio moj najveći strah.Vjerujte mi njima je bolje nego nama oni se ničega ne bojeuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 5546
8.3.2014 9:20:51   
nidra
Dali imate iskustva sa seroxatom antidepresiv? Ja se ne bojim da ću poludit već me strah smrti,užasno se bojim da će me srčani strefit i šta će biti sa mojom mazom.kako podnosite fizički napor,idete li u šetnje?

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 5547
8.3.2014 11:05:24   
HNF
drage moje sretan vam 8. Mart, da budemo zdrave, sretne, zaljubljene, i da se sve izlijecimo od ovog stanja, i da ponovo budemo one stare vesele mi. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nidra)
Neposredna veza do poruke: 5548
8.3.2014 15:54:17   
anikaa
NIdra kako si se osecala posle zolofta,jel si se lako skinulauser posted image i jel ti od tad dobro ???user posted image POozzz

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 5549
8.3.2014 17:07:56   
nidra
Anikaa,nikad nisam pila zoloft,trenutno sam na seroxatu 1/2 tablete ujutro i helex 0,25 po potrebi.kad popijem helex jako me umiri,nemam pritisak na dusi i nisam nervozna.

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  220 221 [222] 223 224   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  220 221 [222] 223 224   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dijete kod zubara
Daliyah92

Kada prvi put odvesti dijete kod zubara?

prije 3 god. (62%)

sa 3 god. (14%)

sa 3,5-4 god. (14%)

kad se pojavi prvi problem (10%)

Broj svih glasova: 58

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *