Inkognito
|
HNF, hvala jos jednom na odgovoru, stvarno mi puno znaci... Sto se tice ovoga sto si govorila o strahu od ludila i nervnog sloma, i ja nekad imam te strahove, al se uspijem oduprijeti nekako, i skrenuti misli, bas kao sto je tvoja doktorica i rekla. Ja sam dosta citala o tome da ovo ne moze izazvati ludilo, jer je ludilo nesvjesan proces, da osoba koja ludi nije toga svjesna toga. Isto tako pise da se od ovog ne moze dozivjeti nervni slom, tako da sam ja sebe uspjela ubijediti u ovo, i trudim se da ne razmisljam o tome. Doduse, ne mogu reci da me ne vrati unazad kad cujem da neko oboli psihicki, mene to bas pogodi, jer je to i moj najveci strah, al eto, tjesim se time da to ne mozemo dozivjet :) Isto tako sam gledala video klip oko zaustavljanja negativnih misli i njihovo skretanje. Kao kad krene negativna misao, prvo je treba zaustaviti, pa brojati od 17 do jedan (navodno je toliko potrebno da se ta neg misao totalno ukloni), pa onda okrenuti na pozitivu. Te negativne misli porede sa brzim vozom, koji se ne moze samo usmjeriti na suprotnu stranu, nego ga prvo treba zaustaviti, pa tek onda pokrenuti u drugu stranu, tj u te pozitivne misli. Meni eto to nekako pomogne, cesto upali :) Dana 123, moram priznati da vam se divim da radite sa bolesnicima, ako sam dobro shvatila, sa psihickim. Meni se cini da bi me to dotuklo, al eto, valjda se covjek navikne. Evo moram vam odati priznanje za to sto se dobro nosite s tim ;)
|