|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  221 222 [223] 224 225   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
8.3.2014 22:05:59   
Mamica24
Ja sam danas uradila hormone stitne zlijezde i zaista postoje odredjena pdstupanja.. Ja se samo nadam da cu terapijom za stitnu zlinezdu smanjiti i anksioznost i nervozu..

Zelim vam sretan 8 mat i da ubrzo sve ovo bude iza nas a zivot pun zdravlja veselja zadovoljstva ispred nas!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu nidra)
Neposredna veza do poruke: 5551
8.3.2014 22:51:46   
HNF
kakvi su ti hormoni, ja isto imam probleme za stitnom, tacnije hipotireozu, i pijem svako jutro letrox.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5552
9.3.2014 5:45:02   
aariel
Nidra.meni je seroxat pomogao za 3 mjeseca kad su mi krenuli panicni napadi tada su mi strahovi bili srcani i mozdani i takoo tooo....meni je pomogao samo mu je jedina mana sto se kile lijepe kao lude a dobar je sto se mene tice bolji od zolofta jer sa zoloftom od primjene od skoro godinu dana nista se nije desilo,stanje ostalo nepromjenjeno sto ne mora biti slucaj jer ad i sssri na svakog djeluju razlicito....znam da je seroxat dosta dobar....sretno eto pozdrav!

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5553
9.3.2014 9:06:57   
Mamica24
HNF T3 i T4 su mi u nekim granicama normale ali je THS povisen 6,3.. Cula sam da stitna cesto izaziva anksioznost.. Mozda si trebala vidjeti sa dr da uradis ponovo hormone mozda ti treba veca doza... Ne znam lupetam.. Al meni je nekako laknulo kad sam.cula da mi stitna mozda ovo ve radi... Rekla sam Hvala Bogu ako ce se na ovom zavrsiti... Odmah mi je nekako lahnulo jer znam neke slucajeve kao sto je i moja sestra kojoj se stitna super smirila a radila joj je uzasne stvari kociila joj ruke drhtala plakala i td.. Ja se nadam da sam nasla pravi razlog glupoj nervozi i anksioznosri!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5554
9.3.2014 10:06:45   
anikaa
Seroxat je dobar ali ja sam imala uzano navikavanje,a i posle kad su mi ga smanjivali uvek sam isto reagovala (za mene strasno,jer su se simptomi pojacavali)Jedva sam se skinula ....mnogo sam se ugojila,ustvari kao da sam bila natecena.Dobar je za paniku ja je vise nemam...sada cemo videti na dalje >Pozzz drage moje

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5555
9.3.2014 10:21:18   
HNF
mamice, meni je TSH bio oko 10 user posted image , i ta stitna mi je znala izazivat nervozu, ali ipak mi prisilne misli i strahovi nisu bili izazvani stitnom.ali cinjenica je da kada regulises hormone, da ces se bolje osjecati abd. ja sad imam hormone u granicama normale, ali se idalje vodi dijagnoza hipotireoza, i moram svako jutro pit letrox. e ja sam i operisala stitnu, imam samo cetvrtinu stitne, ostalo su mi sve izvadilio, sad imal kakvog to uticaja, nemam pojma. Jer iako su mi hormoni sad OK, ja imam i druge simprome, suhu kozu, zatvor stollice, nadutost itd. A anika kada si prestala piti seroxat jesi li smrsavila. I ja sam cula dosta slucajeva da su se zene udebljale od terapije ali kada su prestale pita da je to otislo samo od sebe. I nikako mi nije jasno dal se od svakog AD mora udebljati, jel mozes trazit od dr. neke druge tablete, jel to po moranjem da se lijecis ad terapijom i debljas, ili svaki organizam djeluje drugacije. Meni su rekli da cu se i zbog ove terapije za stitnu udebljat, ali ja nisam dobila ni grama hvala bogu user posted image

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5556
9.3.2014 13:44:11   
anikaa
Pa jesam vracam se u normalu polako ,kao da sam splasnula :) videcemo kako ce mi sad biti.Mada sam shvatila u ovoj mojoj ludoj glavi sta je i kako je ...ad te nekako blokiraju ali ako se navraca kao sto kazu onda cemu ad.Ici cu ovih dana kod dr pa cu videti sa njom za koji drugi lijek.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5557
9.3.2014 16:28:06   
HNF
ma meni je bas nekako bezveze, pijes AD da bi se izlijecio od anksioznosti, onda se nadebljas od njih, i kad sse pogledas u ogledalo, zapadnes u depresiju user posted image user posted image .jedno lijecis, drugo kvaris. Mada svi kazu da se vise nekako napuses, kao da se voda zadrzava u tebi, ali eto bitno je da bude bolje, a kg ce otici. Gdje li su nam stare clanice, niko se ne javlja, osim koke i po, ona nam povremeno uleti i da koji savjet, hvala joooj user posted image user posted image . Gdje su ostale, JANA, LAJLAC,BEBACHA,ENASTARE, i ostale, javite se zene, pisiti kako vam je, jel bolje.user posted image

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5558
9.3.2014 16:31:44   
HNF
zaboravilan sam i danu123 user posted image , koja je veliki borac, izborila se sa anksioznosti i sad je uspjela da radi sa bolesnim ljudima, ja to ne bih mogla, kao sto sam rekla, ja bih svaku bolest pripisivala sebi, i zamisljala sta da se i meni to desi user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5559
11.3.2014 0:06:40   
blur 77
Drage zene, kako ste? HNF, imas apsolutno istu moju klinicku sliku, svi tvoji strahovi bili su i moji, i sad naleti kriza ali ne traje dugo kao ranije, ja vec 4 godine nijesam popila tabletu, pijem caj od maticnjaka navece. Ne cekam vise da se probudim i da se ne sjecam da sam ikad i bila anksiozna, a to sam cinila godinama, nego sam to prihvatila kao zivotni izazov, koji moram proci. Borba sa sobom, je li tesko, jeste, mi makar mislimo da teze ne postoji. Pokusajte i kad je najteze naci nesto sto ce vas nasmijati, nesto sto ce vas pokrenuti, samo ne sjedite i ne preispitujte sebe, svoje odluke, ne slusajte svoje misli, to su samo misli, to nijesmo mi.
Ljubim vas sve, ja se mozda ne javljam cesto ovdje, ali sam na FB, voljela bih pomoci kad je nekom kriza, znam koliko je meni znacila Vasa podrska.

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5560
11.3.2014 11:54:19   
Mamica24
Tako je blur zaista je tesko ali je moguce.. Ja sam Hvala Bogu sve bolje.. Iako se jos borim sa onim gumenim nigama ne dam.im da me zaustavljaju idem dalje hidam.. Naidje strasna misao ja je posmatram i kazem.joj ok sad si tu i sta sad.. To nije moje pravo ja vec samo navika navika da se moj pretrpani mozak opterecava stvarima koje mi se ne svidjaju.. E sad cu to promjeniti.. Npr pomislim joooj valja mi sad samoj do grada sta ako se onesvjestim ... E pa sta i ako se tp desi... Ipaj idem.. To je samo ruzna misao i nece me zaustaviti... I tako krenem ljuljaju me noge al ja idem dalje... Zaista je to samo ruzna ruzna navika i nista vis nesto kaplo cigare.. Znamo da nam skode ali oh ipak uzimamo ... Znam kakp je meni bilo tesko baciti cigare prije nekih 6-7 godina pa i danas danile mi prahne da je zapalim :-) ...

Ovaj period je bio velika skola za mene jer sam donekle upoznala dio sebe za koji jisam.znala da postoji a to je onaj podsvjesni dio.. I na njemu treba raditi.. I kad nam nametne neku ruznu misao treba ga samo ignorisati i pomisliti na najlhepsi trenutak u svom.zivotu.. Tako bar ja radim i zaista mi pomaze...

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 5561
11.3.2014 13:35:49   
nidra
Molim vas za savjet sve koje ste pile ili jos uvjek pijete seroxat kako vam je bilo. Ja ga pijem skoro mj dana od 20mg pola na dan,danas sam popila malo vise od pola jer mi je tako rekao psihijatar i bas mi je nekako lose.dalu je koja od vas pila eglonyl? Stalno razmisljam da imam neki problem sa srcem a nalazi uredni,stalno mjerim tlak i mjerim puls.neznam vise kako da se oslobodim togauser posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5562
11.3.2014 13:44:50   
nidra
e zaboravih napisat da kad popijem helex 0,25 uopće nemam osjećaj lupanja srca,bas me smiri i stalno ponavljam ako mi je sa helexom ok znaci da nije do srca vec do glave ali mi bas ne uspjeva uvjeravanjeuser posted image .saljem vam puno pozdrava

(odgovor članu nidra)
Neposredna veza do poruke: 5563
11.3.2014 15:33:31   
Mamica24
Pila sam eglonil za zeludac i prilicno mi je pomogao

(odgovor članu nidra)
Neposredna veza do poruke: 5564
11.3.2014 18:23:44   
HNF
draga blur, svaka cast kad si se uspjela istrgnut iz ove anksioznosti, ja sam bas nekakva, stalno se preispitujem, pa zasto., pa kako, bas se nekako posmatram pod povecalom. Nekako sam dala previse anksioznosti mjesta u svom zivotu, sta god da radim ja samo o njoj mislim... Ja sam super hvala bogu sto se tice fizickih simptoma,sa njima se dobro nosim, nekako ih izignorisem i oni nestanu, moj jedini i najveci problem su te prisilne misli, i strahovi user posted image . Ponekad mislim da cu ih citav zivot imati, i da se nikad ih necu rijesiti user posted image . Da vas pitam kako vi navece spavate. Ja dobro spavam, hvala bogu nemam nesanicu, ali me muce ruzni snovi. Ja tako sanjam gluposti i neke stvari nigdje veze, ujutro ustanem sva isprepadana, ojj boze sta sve sanjam .Mamice 24, svaka cast, samo naprijeed, ti si na dobrom putu da ovo prevazidjes user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5565
11.3.2014 18:40:16   
nidra
HNF mene uzasno muci nesanica,po cjelu noc znam biti budna,cak mi ni tableta za spavanje ne pomogne.u 21h sam mrtva umorna i znam odspavati do 2 i onda dalje nikako,uzasuser posted image stalno razmisljam o nekim bolestinama,koma

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5566
11.3.2014 19:00:40   
koka i po

IZVORNA PORUKA: nidra

HNF mene uzasno muci nesanica,po cjelu noc znam biti budna,cak mi ni tableta za spavanje ne pomogne.u 21h sam mrtva umorna i znam odspavati do 2 i onda dalje nikako,uzasuser posted image stalno razmisljam o nekim bolestinama,koma

tvoj mozak je previse napet.
kada se trudis da zaspis napravis samo kontraefekat.
vjerovatno lezes sa mislju da neces moci zaspati.negdje sam procitala da treba stvoriti pozitivan stav prema samom cinu odlaska u krevet.leci u isto vrijeme i imati nekakav vecernji ritual vezan za samo spavanje.
nemoj misliti da si jedina koja pati od nesanice.cak i ljudi koji ne pate od aneksioznosti imaju isti problem.nesanica jeste jedan od simptoma ovog poremecaja.
pokusaj nacecer popiti solju toplog mlijeka sa medom.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu nidra)
Neposredna veza do poruke: 5567
11.3.2014 19:00:47   
HNF
nidra, meni se to desavalo kad sam se tek pocela borit sa anks,odnosno tek kad mi se javila. Znala sam do 4, 5 sati ujutro bit budna, jer nisam mogla spavat, nisam smjela zatvorit oci od nekog straha, ma strasno, ne ponovilo se. ja sam tad znala popit valeral ili persen, ali slabo bi mi pomagalo. onda sam se u tom periodu nekako i udala, i onda bi me muz navece jako zagrli, i on ne zaspe dok ja prva ne zaspem, tek kad vidi da sam ja zaspala onda on zaspe user posted image , i tako bi mi on stalno govorio, hajde evo ja sam tu, slobodno mozes zaspat itd, i ja sam pocela spavat haos hahaha.Ali ne ponovio se taj period nesanice nikad vise, ni meni ni bilo kome drugom.Sad ustajem rano na posao, pa kuca, muz, dijete, navece se komiram user posted image user posted image , ali zato imam uzasne snove, bas sanjam svasta, nekih gluposti, ma sva budem nikakva ujutro kad ustanem.

(odgovor članu nidra)
Neposredna veza do poruke: 5568
11.3.2014 20:40:27   
nidra
Nekoliko mi se puta desilo kad bi skoro zaspala najednom bi se počela tresti i nema šanse da zaspim,18.03.idem kod psihologa pa se nadam da će mi i razgovor malo pomoći.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5569
11.3.2014 21:18:04   
HNF
bas ovako kao sto ti je i koka i po rekla. ja cim bi se opteretila ajj boze pa necu moc zaspat, pa sta cu, pa ovo, pa ono, ja tad i nisam spavala. znala sam odspavat 3,4 sata pred jutro i gotovo, i cim bi oci otvorila ja bih odmah pomislila, ajj sta cu veceras. meni su u tom peridu najvise pomagale knjige, ooo pa ja sam tad procitala citavu biblioteku user posted image ,to bi me uvijek uspavalo. uzmem uvijek neke opustajuce ljubavne knjige i citam, i tako zapem, ma super,probaj.

(odgovor članu nidra)
Neposredna veza do poruke: 5570
12.3.2014 1:15:14   
Inkognito
Pozdrav svima :)

Htjela sam vas pitati kako anksiozne clanice, koje su ulazile u brak anksiozne, podnijele sam cin vjencanja, svadbi, bracnog putovanja i pocetka novod zivota u braku. Ja se uskoro udajem, a imam prilican strah od svega toga. Strah me kakva cu biti na vjncanju, da li ce se ista primjetiti, kako cu ici na bracno, a jos najgore od svega, kako cu biti u braku i poceti novi zivot. Uh, toga se prestravljujem. Voljela bih cuti i vasa iskustva s ovim. Veliki pozdrav

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5571
12.3.2014 11:43:22   
nidra
Dali je koja od vas imala bolove u grudima i leđima?meni je danas koma od jutros.oka nisam sklopila,sama sam sa malenom.uzas

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5572
12.3.2014 18:59:09   
HNF
inkognito, vjeruj mi da ti na dan vjencanja i na bracnom putovanju nece ni naumpast ni A OD ANKSIOZNOSTI. Ja sam tako uzivala taj dan, jer sam ga jedva cekala, uzivala, bila tako nasmijana, vesela, ma super, nije mi ni u jednom momentu naumpalo bilo sta sto je vezano sa anksioznosti. Na bracno sam cak putovala avionom, i super sam to sve podnijela, uzivala, sto i tebi zelim., Samo se opusti, uzivaj maksimalno, stalno imaj na umu da je to samo jedan dan u zivotu, tvoj dan, kad treba da uzivas i maksimalno se opustis. Ne dozvoli da ti taj dan kvari anks. jer je to samo jednom u zivotu. Ja sam znala i kad se udam da cu kad god mi je lose, ili me muci anks. moci da pricam sa muzem jer mi je on najveca podrska, i da ce mi u braku samo biti lakse. Ne znam kakav je tvoj momak, jel zna da imas te strahove, anks, jel ti daje podrsku, itd.user posted image
nidra ja nisam imala bolove, ali sam znala imati takav pritisak u prsima, ili ziganje oko srca i u ledjima, da sam mislila da me hvata srcani udar, ali to je sve od toga sto svaki simptom posmatramo pod povecalom. Ziga to sve i ostale ljudi, samo im oni ne pridaju znacaj, a mi se stalno samoposmatramo,analiziramo, pratimo itd. Ne sikiraj se draga, nije to nista, vjeruj.user posted image

(odgovor članu nidra)
Neposredna veza do poruke: 5573
14.3.2014 0:56:19   
Inkognito
HNF hvala ti jos jednom na odgovoru, poslusat cu tvoj savjet i pokusat se maksimalno opustiti, nadam se da ce mi poci za rukom. Inace imam podsrku zarucnika, to je jedna divna osoba, tako da sto se njega tice podrska i razumjevanje mi ne nedostaje :)

Nidra, ja ti preporucujem da malo iscitas ovaj forum, jer ima osoba sa razlicitim senzacijama, vjerujem da ces se pronaci u mnogima i naci odgovore na mnoga pitanja. Ja sam krenula citati otpocetka i vjeruj da mi je bilo totalno okrepljujuce. Nadam se da si bolje i veliki pozdrav za sve hrabre zene na ovom forumu!

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5574
14.3.2014 12:49:59   
Mamica24
Heeej drage moje kako ste... Nemam kad da pisem ali vas pratim... Meni kasnilo skoro 6 dana i danas dobijem pa me tako nervoza spucala uhhhh... Al dobro ide vikend coek kuci :-) bice dobro Ako Bog Da!!

(odgovor članu Inkognito)
Neposredna veza do poruke: 5575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  221 222 [223] 224 225   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  221 222 [223] 224 225   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

odjeca
skorpi

Da li perete skupa ves vase djece i vas

NE (40%)

DA (42%)

ZAVISI STA OD VESA (15%)

SAMO AKO JE NA 90 C (3%)

Broj svih glasova: 353

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *