|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  204 205 [206] 207 208   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
12.10.2013 17:38:09   
koka i po
sam porod je vjerovatno u tebi stvorio jednu vrstu straha ili stresa .mnoge zene osjecaju strah i paniku pred sam cin poroda samo sto vecina reaguje drugacije u tom trenutku.dali je prisutna postporodjajna depresija ili nije najbolje je da se konsultujes sa ljekarom jer ti ovdje niko ne moze dati dijagnozu jer nismo kompetentne za to,a tematika je svakako osjetljiva.nalazis se u jednom periodu kada su normalne oscilacije u emocijama sve dok ne pocnu remetiti samu kvalitetu zivota.
uglavnom...nemoj da se bojis jer kad prodje taj "krizni" period nakon poroda vjerujem da ce tvoje tegobe nestati.
sretno.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu lenailic)
Neposredna veza do poruke: 5126
13.10.2013 10:19:44   
lenailic
Ja sam jedva čekala da se porodim.Željela sam bebu.Nikada nisam pomislila da cu se poroditi na carski rez.Doktori su govorili da je beba mala,i da je sve u redu,da je okrenuta glavicom dole pa sam mislila lako cu se prirodno poroditi.Onda su iznenada rekli da se moram poroditi carsim rezom jer beba mora napolje,a termin je prosao,a plodove vode nema dovoljno.To sam prihvatila normalno,ali kada sam usla u salu prepala sam se.Međutim sve je bilo u redu do treceg dana nakon porodjaja.Pošto je beba bila jako mala mene je to strasno pogodilo.I tada,treći dan sam dozivila neki napad panike.Nisam mogla da budem u sobi gdje je ona.Doktori su mi dali tabletu za smirenje.Ali to me drzalo nekoliko dana.Sada ja normalno brinem o bebi i volim je naravno.Ne pijem tablete.Sa njom je hvala bogu sve u redu i super napreduje.Ali sam ja loše.Prije sam bila vesela osoba,ali sada sam nekako potištena i ova tegoba u stomaku mi ne da mira.Nadam se da ce i ova potistenost proci dok se potpuno naviknem na novi zivot,jer se sve promjenilo od kada je beba dosla.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5127
13.10.2013 22:28:11   
biba26
Pozdrav svima! Evo i mene da se malo javim, tu sam s vama već više od dvije godine, borim se s anksioznošću od ljeta 2011. Stare članice me znaju. Sada je situacija ipak bolja, možda zato što sam trudna i sredinom 12.mjeseca me čeka porod user posted image
Nekako cijelo ovo vrijeme trudnoće nije bilo opsesivnih misli, panike ni depresije, sad me malo hvata panika što će i kako će sve biti na porodu, ali ne želim se opterećivati previše, ne čitam loše vijesti ni loša iskustva rodilja jer me samo baci unatrag. Ne znam kako će bit kad rodim, nadam se da ona stara anksioznost i ogromni strahovi s početka se neće vraćati. Ima i sad, naravno, crnih misli i strahova, nisu sasvim nestali, ali bar nisu u onolikoj količini kao prije trudnoće. Držite se drage moje, čitam vas redovito i šaljem svima veeeeliki zagrljaj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenailic)
Neposredna veza do poruke: 5128
17.10.2013 18:23:10   
blur 77
Biba 26, divna novost, cestitam od srca, radujem se jako zbog tebe user posted image , I normalnim zenama se pojaca napetost pred porod, opusti se sto vise, sve ce biti ok, vidjeces.
Nista nam anksiznost ne moze i ni u cemu ne sprecava, kad nesto zelimo.user posted image

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 5129
19.10.2013 14:00:33   
Mamica24
Drage moje zenice kako ste mi ovo dana?! kako vrijeme utiče na vas. Ja Hvala Bogu malkice bolje al uhar je user posted image s tim što mi se počeo javljati novi problemčić a to je agorofobija ako sam dobro rekla ili taj gluuuuupi strah od izlaska ili odlaska od kuće.. sve umišljam da će mi se nešto loše desiti vani... izadjem ja nazor što bi se reklo ali je to za mene patnja i sva sam u grču nekom i sva samu nekim opsesivnim mislima da će mi doći muka, da će me zaboliti ovo ili ono... ma užas jedan!!! Jeste li imale tih prbolema i kako ste se izborile... molim vas za savjete!! Ja taman pomislila evo ga ide na bolje kad ono opet BUUM!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 5130
19.10.2013 23:33:08   
HNF
tako i ja,cim reknem da mi je bolje,uhvati me novi problem. Ja sam nesto promjenjljiva zadnjih dana, budem dobro sama sebi kazem necu se unaprijed nervirat, i onda mi naumpadnu moji strahovi,i onda samo jedna misao vuce drugu user posted image i eto opet se ucrnjacim sva, samo razmisljam sta ce biti, hoce li me uhvatit panika, strah, hocu li poludit, itd.Bas je grozno ovo stanje

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5131
20.10.2013 8:12:30   
Mamica24
Ne daj se draga.. Izgleda da smo ja i ti bas zaglivile ovo dana. Sjecam se kad me ovo prvi put uhvatilo i nisam imala pojma sta je mene je mama jer sam tad bila neudata odvela kod jedne nane da mi "salije stravu" ne mogu reci da mi je nesto bolje bilo. Sjecam se da sam se sama izborila i da je trebalo vremena da sve prodje.. Tako da se nadam da ce i ovaj put proci samo ali da treba naseg truda i vremena. Ruzan je ovo osjecaj pogovoto sto mene uvati cim oci otvorim i ujutro mi je najgore. Vec pomisljam kakp cu sutra ostqti sama kad muz ode na poso i vec me panika hvata..

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5132
20.10.2013 9:20:42   
HNF
tako i meni,najgore mi kad moram ostat sama kod kuce user posted image . A i ja sam se izborila sama uz podrsku muza,i mame vec puno puta prije,ali eto zadnji mjesec me opet nesto uhvatilo, valjda od stresa, jer sad radim bas stresan posao, i opet mi se sve vratilo. Ali valjda ce biti bolje, moramo se boriti.Meni su ove prisilne misli najgore user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5133
20.10.2013 15:39:32   
koka i po
kuc kuc user posted image
ma hajte...sta se lose moze desitiuser posted image
koliko puta vam se isto desavalo pa je proslo...i nista se lose nije desilouser posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5134
20.10.2013 19:36:59   
Mamica24
U pravu si koka uglavnom se ne desi nista sto smo ocekivale. Meni se anksioznost pojacala u posljednjih 2 mjeseca pa mi se odrazila na zeludac... Pricala sam o tome da se ne ponavljam... Sad postajem i agorafobicna grrrrrr nek me neko mlatne maljem po glavi plsss... Opsesivno razmisljam o svom zeludcu u smislu "jel mi ovo sad muka... Hoce li me zaboliti" postajem smijesna sama sebi user posted image ... Drage moje toliko sam literature procitala i svaka kaze da ce ovo proci.. Da nije opasno.. Da se ne treb boriti tako da ja praktikujem i to savjete sa psiholoskog savjetovanja... Uglavnom upale i ja pohvalim sama sebe sto sam uspjela savladati jos jedan val glupe glupave anksioznosti i nekog glupog glupog straha...

Vjerujte mi da sam se prije dva dana natjerala sa suprugom da otputujem na jedan dan u susjednu nam hrv. Dok smo putovale imala sam strasne misli da ce mi se desiti nesto ruzno... Na posljetku sam popila bosaurin.. Muz mi je samo govorio opusti se ali nisam mogla jer dugo nisam putovala daleko pa me uhvatila trema uzas. Naravno kad smo stigli bilo je sve ljepse nego sto sam mislila hodali smo pili kafu smijali se kupovali.. Nista se nije desilo sto mi je moja gluuuupa anks nametala.

I zato si u pravu koka uglavnom sve ostane samo u nasim glavama... Ako Bog Da proci ce iskreno se nadam.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5135
20.10.2013 21:51:25   
HNF
koka i po, da te nema trebalo bi te izmislit, uvijek tako pozitivna i ohrabrujuca user posted image user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5136
20.10.2013 22:16:58   
Mamica24
HNF zeno ja i ti sutra se borimo lavovski .. Jel vazi.. Znaj da nisi sama i da nisi jedina i da ce ovo jednog dana biti sve iza nas... Ako zaglibis kucaj meni je komp upaljen pa cemo jedna drugu hrabriti.. Mozemo mi to!! user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5137
21.10.2013 17:04:44   
HNF
Mamica24,dogovoreno,mada bi bilo lijepo da nam se pridruzi jos clanica foruma koje imaju iste probleme kao i mi,nazalost. Evo sama sam sebi rekla, hiljadu si se puta hvala bogu oslobodila tih misli i strahova,pa i sad cu akobogda, a i ti isto. Ja sad cim mi naleti ruzna misao, sama sebi kazem to je samo misao, i pocnem razmisljat o necemu drugom,pozitivnijem i ljepsemuser posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5138
22.10.2013 8:47:33   
MajkaTereza
http://www.youtube.com/watch?v=g493ASBpb2A

Vidite, sve se moze lijeciti... Anksioznost se moze lako otkloniti, trajno. Nemojte se predavati :-) Ja se bavim ovim, ako zelite HNF i mamice, javite se i pomoci cu vam :-)

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5139
22.10.2013 21:38:44   
blur 77
Blur stize u Sarajevo u petak i jako bih voljela da pijemo kafu zajedno, anksioznost necemo pominjati heheh, ko je slobodan i ko bi volio sa nama da se malo druzi cekamo ga u 12 kod cesme na Bascarsiji za sad Rabi i ja

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu MajkaTereza)
Neposredna veza do poruke: 5140
23.10.2013 11:58:24   
dana123
Cure moje da sam blizu ja bi na kavicuuser posted image ,samo se vi družite,i još se moram pohvaliti da sam na pola zolufta i za sada sam okuser posted image user posted image .Pozdrav i nedajte se!!!

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 5141
23.10.2013 14:11:22   
Mamica24
Ma i ja bih radi na kafu ali sam podaleko od grada i nemam gdje djecu.. Lijepo se provedite!!

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 5142
25.10.2013 16:07:58   
Mamica24
Danas tačnije jutro odlučila sam se na psihoterpaiju jer su panični napadi i strahovi postali nesnosni i za mena i za supruga. Počela sam mu stvarato probleme dane ide na posao i sl. i jutros sam sebi rekla DOSTA JE IDES DOKTORU...

Našla sam dr Sandić na grbaviic žename primila mimo ikakvog reda i saslusala svemoje simptomei kliko to traje. Nije jo bilo teško ocjeniti da je u pitanju panični poremećaj i anksioznost... zaista predivna zena.. dobila sami terapiju Elicea i Xanax a dogovorile smo i psihoterapije dok se ovo moje stanje malo smiri...

Hvala Bogu nadam se da ću konačno krenutina bolje jer jednostavno nisam više mogla sama. Trudit ću se svim silama organizirati svoj život interesantnije ane samo kuća i djeca i čoek... Ako BOg da imam jaku vjeru i nadu u ovo što sam počela.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5143
25.10.2013 16:50:39   
HNF
Mamica24 drago mi je zbog tebe, da ti bude bolje od srca ti zelim, i tebi i meni i svima drugima. Ja sam isla prosle godine psihijatru na psihoterapiju, ali ona meni nije htjela dati nikakve tablete, ma nije htjela ni cuti za tablete, mada sam ja htjela neku terapiji, on mi nije dala, jer kao to se rjesava razgovorom,a tablete su samo za trenutno poboljsanje. pa sad ne znam ni ja, dal da idem ponovo i opet trazim terapiju,mada ja imam dana kada sam super hvala bogu, a ima dana kada mi se te ruzne misli motaju po glavi od jutra do mraka user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5144
27.10.2013 18:52:23   
Mamica24
Draga HNF morala sam... Nisam vise htjela namisljati sta mi je... Dacu sve od sebe da konacno posle 7 godina tihe borbe izadjem kako pobjednik... Psihijatar mi je dosta objasnio sta mi je i kako ce tablete djelovati a onda krecemo sa psihoterapijom i jedva cekam vjeruj... Dosta je bilo... Danas sam nazor izasla vani sutra nazor odoh u grad kod mame :-) hvala curama koje su bile podrska na ovoj stranici.. Ja se iskreno nadam oporavku mada sto bi rekao moj psihic ovo nije bolest vec trenutni poremecaj a poremecaj se moze ispraviti :-) lijepo zvuci zar ne...

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5145
27.10.2013 21:14:36   
HNF
draga,bas mi je drago zbog tebe, da izadjes kao pobjednik a i ja i svi ostali akobogdauser posted image . kad budes imala vremena,pisi nam sta radite na psihoterapijama, sta te savjetuje psihijatar, dal ti neke vjezbe preporucuje, savjete itd .user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5146
31.10.2013 15:24:14   
Mamica24
Draga hnf trenutno se prilagodjavam na ad pijem elicea i lexilium jer vise nisam.mogla sama. Savjetuje me da izfrzim nekoliko dana dok ad ne pocne djelovati.. Kaze da je tipican panicni poremecaj i da se ne sikiram jet dalje i gore ne moze biti
. Nadam se uz Boziju pomoc i ove tablete da cu biti ons stara ja...

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5147
31.10.2013 18:11:55   
dana123
Mamica24 ništa se nesekiraj sve će biti dobro treba proći tri do četiri tjedna da krene poboljšanje.Tako je bar meni bilo.user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5148
2.11.2013 16:08:14   
vonnabimami
Pozdrav svim anksioznim zenicama...nova sam na forumu,vec dugo vas pratim i odlucila sam da se javim bas zbog ove teme...S anksioznoscu se borim sad vec dvije godine ..bez lijekova...imam dobrih i losih razdoblja..al moram priznat da me dosta unazadjuje ovo stanje..Najvise mi je izrazena agrofobila i nesvjestice...i cim izadjem iz kuce...il bolje rec dok se spremam pocnem osjecati napetostuser posted image i onda od te napetosti mi dolazi i taj klik u glavi ko' da cu se onesvjestit al nisam nikad hvala Bogu.. i od napetosti uzasno me bole ledja nekad i stomak al rjedje
Mene interesuje ako neko zna...u trudnooci dal ova napetost skodi bebi...to naravno mislim ako napetost ostane...rado bih pokusala postati majka al sve odgadjam zbog ove anksioz.????

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 5149
4.11.2013 21:25:15   
HNF
vonnabimami dobro dosla na forum. Ja ti ne bih znala tacno odgovorit,ja sam se mucila sa anksioznosti i prije trudnoce. Trudnoca je hvala bogu uredno protekla, a i u trudnoci sam imala i dobrih i losih dana, kako kad. Mamica24, kako si ti, kako podnosis lijekove, nadam se da si boljeuser posted image .Mene interesuje da li se vama ovo stanje pogorsa za vrijeme PMS-a. Ja trebam dobit svaki cas, a bas sam juce i danas grozna, imam osjecaj da mi se ova anksioznost uvijek pojaca prije menstruacijeuser posted image .Kako su stare clanice, niko se ne javlja user posted image

(odgovor članu vonnabimami)
Neposredna veza do poruke: 5150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  204 205 [206] 207 208   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  204 205 [206] 207 208   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *