|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  205 206 [207] 208 209   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
4.11.2013 21:58:41   
dammy
hnf draga,naravno da je u pms-u gore.polude hormoncici.Ja sam jako lose ovih dana.malaksalost,crne misli sve po malo.Inace cekam menst.svaki cas.poz za sve,drzite se...user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5151
5.11.2013 12:43:00   
vonnabimami
HNF hvala na odgovoru,odmah mi je malo lakse...mada se planiram konsultovat i sa ginekologom nakon sto zatrudnim aBd.A pms mnogo utice na ovo stanje,budem puno napetija,nesigurnija,iz cista mira uznemirena..i onda kad dobijem sjetim se da je to uzrok..a primjetila sam da i promjena vremena utice na to..ne svaka al neke...uhuser posted image

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5152
5.11.2013 15:51:15   
Mamica24
HNF tu sam draga evo vec 11 dana pijem ad ne osjetim jos neko veeeeliko olaksanje ali postoje momenti kad mi je lakse pa mogu skuhati rucak i td... Sad mi menzes kasni 6 dana vjerovatno zbog svega sto se izdesavalo... Al iskreno se nadam da ovo Ako Bog da ide na bolje.. Naleti po neki panicni al ga nekako drugacije sad dozivim valjda jer sam ih toooliko iskusila da su mi sad obako kao kad te zaboli zub ... Cim pocne ad djelovati krecem na psihoterapiju i da se rijesim ovog jednom zauvijek to sam definitivno odlucila... Sta ima kod tebe kako ti?

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu vonnabimami)
Neposredna veza do poruke: 5153
5.11.2013 16:32:01   
HNF
Pa ja sam proslu sedmicu bila odlicno,a onda zadnja 2,3 dana nesto bezveze, valjda kako svaki cas trebam dobit, a inace mi je ovaj pms bas izrazen, pa sam valjda zato bezveze, a jos i ovo vrijeme kisovito, ruznouser posted image . Ali eto guram ,hehe, bilo je i gorih dana pa sam prezivjela hvala bogu hehe user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5154
5.11.2013 16:37:28   
HNF
ja jos imam problema i sa stitnom zlijezdom, imam dijagnosticiranu hipotireozu i koristim svako jutro tablete pa mozda i ti hormoni nekad imaju utjecaj na moje raspolozenjeuser posted image .
vonnabimami nemoj se unaprijed sekirat, ako si vec planirala trudnocu, nekog to preporodi, tako da sve je individualno, bit ce to dobro akobogda, mamica24 ti si vec jednim dijelom uspjela, cim si se odlucila i na tablete i na psihoterapiju,pitanje je samo dana kada ce anksioznost biti proslo vrijemeuser posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5155
5.11.2013 20:40:29   
Mamica24
Drago mi je da mozes izdrzati ja viseuser posted image user posted image nisam imala snage sama. Evo me sad i gripa ljulja .. Tako da od ovih bolova i temp zanoravim na strah i paniku.. Bicemo mi Ako Bog Da SUUUUPER UBRZOOO..

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5156
6.11.2013 11:35:36   
melin
da li je neko probao ove tabletice belmiran dan pise da su za stres,tjeskobu i napetost...

Mamina sreca najveca 10.02.2010
Dosla je radost i promijenila nas zivot zauvijek...:-)

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5157
11.11.2013 19:19:32   
vonnabimami
Melin te tablete nisam probala..samo persen ponekad.A meni je danas bio grozan dan.Krenem do kone na kaficu i vec me dok hodam poce hvatati strah al s obzirom da blizu zivi to sam prezivila.Eh onda sjednemo i sve bilo ok...i gledam je u oci...ona prica i odjednom ko' neki pritisak u oku i ko' smanjuje mi se vid..i onda skuzih da ko' hocu da se onesvjestim...ustanem umijem se malo vodom i prodje al nakon toga napetost u ledjima ubija...ne mogu se opustit...sad me malo ko' i tusi u grlu...ma uzas..i evo cijeli dan traje...nikako se smirit user posted image Da li je jos neko imao slicno iskustvo???

(odgovor članu melin)
Neposredna veza do poruke: 5158
13.11.2013 16:32:05   
HNF
Kako ste zene, jeste li dobro. Ja onako, jos mi stigla i menstruacija pa sam nesto bas bezveze. Mamica24 kako si ti, pijes li terapiju,kako djeluje na tebe,ides li na psihoterapiju,kako napreduje :)

(odgovor članu vonnabimami)
Neposredna veza do poruke: 5159
18.11.2013 17:23:15   
HNF
Sta je ovo, nigdje nikog vec danimauser posted image .Hajde nadam se da ste dobro pa da se zato ne javljate.user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5160
25.11.2013 13:06:03   
enastare
žene moje , gdje ste , kakve ste , ja loša dibidus.user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5161
25.11.2013 18:01:02   
Mamica24
Tu sam draga.. Morala sam prekinuti sa ad jer mi se javila jaka alergija sva sam se bila izasula po tijelu. Ne pijem.ih vec dvihe sedmice. Borim se nekako okrenula sam se vjeri i Bogu jedino mi jos On moze pomoci.. Ma jos me evo neka.gripa uhvatila sve me zivo boli svaka kost svaki misic temperatura.. Ledja me slomise.. Ponekad popijem lexilijum evo sad pijem neofen. Strah me da je ovo nesto ozbiljnije jos kakav sam panicar umislicu sebi svakakvu bolest... Tako sam malaksala.. Ali Hvala Bpgu pocela sam.da jedem.malo bolje i da malo bolhe spavam.. Ako Bog Da valjda sve brzo prodje.. Moramo se boriti nece to niko za nas uraditi.. A sve bude i prodje pa i ovo ce jednog dana... Ja se ne predajem kad bi sve cetveronoske hodala..

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5162
25.11.2013 19:41:21   
enastare
Ja sam na pola zolofta evo godina i bila super al ova dva dana uzas valjda necu nazad

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5163
27.11.2013 17:38:49   
HNF
Mamica 24 sta ti kaze psihijatar, jel imaju neke druge tablete,ides li na razgovore,psihoterapiju,kako to napreduje. Ja sam vec jednom govorila da sam isla i psihijatru i psihologu, nikad nisam dobila nikakvu terapiju, jer se ovo kao lijeci razgovorima, radom na sebi, optimizmom, itd. Ja imam boljih i losijih dana, trudim se cim mi se javi neka ruzna opsesivna misao, sama sebi kazem to je samo misao, to nije odraz onog sto sam ja i pocnem misliti o necemu drugom, lijepom ili pocnem nesto radit itd. Da je tesko, jest vala i pretesko, svaki dan zivjet u strahu i iscekivanju STA AKO ,user posted image .I ja sam se okrenula vjeri, i pijem caj od Gospine trave .Kazu da se taj caj koristi za lijecenje depresije i anksioznosti, mozete procitati na internetu. Lijepo mi je vidjeti i cuti, posebno kada se i ovdje neko javi od starih clanica ko se izlijecio, ta pozitivna iskustva ljudi koji su prosli ovo i koji su se izlijecili mnogo znace :) Ne znam sta je sa starim clanicama, niko se ne javlja user posted image Pozdrav za sve

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5164
27.11.2013 23:22:12   
Mamica24
Ne idem na terapije bila sam par puta al nije to za mene.. Samo mi pare odu.. Ne pijem vise ni ad.. Nisam trazila zamjenu.. Jednostavno sam sad prihvatila sebe ovakvu kakva jesam.. Gospina trava jel to maticnjak?! Ja povremeno mozda u par dana jednom popijem leksilijum ili one valeral kapsule jutros sam ih popila dvije.. Znas kako meni kad dodje ta misao o panicnom ili sta ako ovo ili ono ja pustim da mi pluta u glavi ali se pokusavam skoncentrisati na nesto drugo.. Evo danas npr ja vjerovatno zbog gripe koja me trenutno ljulja osjetim.slabost u nogama i pocnem.pomisljati na kojekalve bolesti i da cu ostati nepokretna.. I dok ja tako sebe mislima plasim odem.u sobu sa djecom i pocnem se nazor igrati samo da sebi skrenem misli ili bar da im ne peidajem.znacaja.. I tako nekako funkcionisem. Hvala Bogu danas sam drugi dan ostala sama sa djecom kuxi sto mi je u zadnjih skoro dva mjeseca bio strasan problem bilo me je strah.. A bila sam i pod jakim stresom pa sve to utice.. Uglavnom ja sam.ti sad se skoncentrisala na vjeru, izlaske, sto vise setnje ako nista izadjem sa djecon ispred kuce.. Sutra odoh kod mame bicu cijeli dan. Ljulja me jos uvijek.onaj ruzni osjecaj da ce panika svaki tren ali sam se prepusrila.. Najgore sto se moze desiti jeste da dobijem.pn a to mi jije prvi put .. Tako i ti duso HNF moras sama sebe hrabriti i tjerati da ppgledas strahu uboci a on kako je nastao tako ce i nestati..ako Bog da vidjet ces.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5165
1.12.2013 12:07:34   
enastare
Zenice moje gdje ste trebam vas kriza mi je uzas user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5166
1.12.2013 12:52:48   
HNF
enastare evo mene, ne daj se, upali neku seriju, uzmi knjigu ,novine citaj, googlaj po internetu,citaj recepte, viceve bilo sta da ne mislias o anksioznosti. Izadji napolje,jest da je zima ali nema veze,malo na svejz zrak. Mamica 24 nije gospin cvijek isto sto i maticnjak. Gospin cvijet je kantarion. Ja danas isto bezveze, nacitala se nekih gluposti pa odmah sta ako i meni budetako, evo odoh sad citat nesto ili slagat odjecu u ormarima samo da se zaposli. I znate sta mi jos nije jasno, vidim ovdje na ovoj temi po broju pregleda da je itekako posjecena, stalno se ova tema pregleda, ali se tako malo pise, i slabo se ko javlja, zasto ne znam user posted image user posted image . bilo bi nam svima lakse da se malo cesce javljamo, podrzavamo, bodrimo.user posted image

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5167
1.12.2013 12:55:53   
HNF
Kantarion - lekovito bilje za smirenje, protiv depresije, hemoroida i opekotina...

lekovito bilje: kantarion

Latinski naziv: Hypericum perforatum

Drugi nazivi: Bogorodičina trava, gospin cvet, gorčac, gorac

Opis biljke: Kantarion je višegodišnja zeljasta biljka koja može da naraste do 100 cm visine. Listovi su duguljasti, naspramno raspoređeni u paru. Cvetovi su svetložute boje, smešteni na vrhu stabljike, imaju pet latica i mnogobrojne prašnike. Kada se protrljaju, cvetovi ispuštaju crveni sok.

Kantarion raste na mnogim livadama i brežuljcima.

Sakuplja se u vreme cvetanja i to u periodu jun-jul.

Lekoviti delovi kantariona: Cvetovi i listovi
Lekovitost kantariona

Kantarion se najčešće koristi za lečenje blage depresije, a pomaže i kod mnogih stanja povezanih sa depresijom, kao što su stres, anksioznost, predmenstrualni sindrom (PMS), sindrom hroničnog umora, a može imati i efekata na ublažavanje bola. Kantarion potpomaže zdrav san i posebno je koristan kod depresije praćene umorom, pospanošću i niskim nivoima energije. Takođe, pomaže kod tzv. "zimske depresije" koja se javlja u jesen ili zimu, a nestaje sa dolaskom proleća ili leta.

Kantarion je blaža alternativa konvencionalnim lekovima, ali sa znatno manje pratećih efekata. On ne vrši interakciju sa većinom ostalih lekova, pa je tako koristan za starije osobe koje obično uzimaju veći broj lekova.

Osim kao antidepresiv, kantarion se koristi i u borbi protiiv bakterija i virusa, a poboljšava i funkciju jetre. Mast napravljena od kantariona, naneta na hemoroide, ublažava peckanje i svrab. Takođe, može biti koristan kao pomoć u gubljenju telesne težine.

Kantarionovo ulje se od davnina u narodu upotrebljava za lečenje povreda i opekotina. Koristi se tako što se ulje od kantariona direktno nanese na opekotine, posekotine i druge vidove rana koje krvare, ili se uljem natopi gaza ili parče tkanine kojima se povređeno mesto obloži.
Uzimanje kantariona

Ako koristite kantarion u obliku kapsula ili tableta, pri kupovini izaberite preparate koji su standardizovani da sadrže 0,3 % hipericina, jednog od lekovitih sastojaka ove lekovite biljke. Preporučena doza je 300 mg ekstrakta tri puta na dan.
Kao i konvencionalni antidepresivi, kantarion mora da se akumulira u organizmu pre nego što postane efikasan, tako da tek nakon četiri nedelje korišćenja (ili više) možete ustanoviti da li na vas deluje.
Čaj od kantariona

Mentalna iscrpljenost, problemi sa snom:

Kašičicu sušene biljke preliti šoljom ključale vode, ostaviti da odstoji pet minuta i procediti.

Piti dve do tri šolje na dan tokom obroka.
Kantarionovo ulje

Kantarionovo ulje se priprema na sledeći način:

Sakupljene cvetove staviti u bocu i preko njih naliti maslinovo ulje, tako da cvetovi budu potpuno prekriveni uljem (bocu ne prepunjavati već ostaviti malo slobodnog prostora pri vrhu).

Bocu dobro zatvoriti i držati izloženu suncu 5-6 sedmica.

Ulje se iz boce uzima po potrebi, a ostatak se čuva u boci.

Umesto maslinovog ulja, može se upotrebiti i suncokretovo ulje. Protiv opekotina, upotrtebljava se laneno ulje.
Neželjena dejstva

Iako su malo verovatna, neželjena dejstva mogu da uključe stomačne tegobe, zatvor, suva usta i vrtoglavicu. Savetuje se osobama osobama svetle kože da izbegavaju duže izlaganje sunčevoj svetlosti za vreme uzimanja kantariona. Ako uzimate prepisane lekove (konvencionalne antidepresive), obavezno se posavetujte sa svojim lekarom pre uzimanja kantariona.

Iako kod trudnica i dojilja koje koriste kantarion nije zabeleženo nikakvo neželjeno dejstvo, ipak se savetuje opreznost.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5168
1.12.2013 13:16:14   
enastare
Imam strasne krize placa budim se ko cep bojim se povratka na staro ...moram priznat da me u maju ove godine isto drmalo vjerovale ili ne vi ste me izvukle.Molim vas da budete malo uz menne to mi puno znaciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5169
1.12.2013 13:35:11   
HNF
ne vidim sta je strasno kod placa, meni bude lakse kad se isplacem. umij se hladnom vodom, popij kamilicu ili ako imas persen ili valeral. ne znam s kim zivis,imas li koga u blizini da se malo s nekim ispricas.evo ja sam ovdje user posted image

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5170
1.12.2013 13:49:04   
enastare
ljubice moja , hvala , imam naravno dva sina i muža ali znaš kako to ide s njima misle da samo umišljam i pretjerujem

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5171
1.12.2013 13:53:16   
enastare
već sam rekla da pije po pola tbl Zolofta evo godina , doktorica kaže da je minimalna doza jedna tableta , a ako ja živim na pola da to znači da mi ne treba više , ja jednostavno ne mogu da ga ostavim . Draga HNF kako se ti boriš , kakve su ti ti tjelesne senzacije ,,, sve mi je važno , puno je lakše kad čuješ da još ljudi to proživljava , voljela bih skroz prestat sa tabletama , neznam kako bojim se misli , straha , svega ....user posted image

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5172
1.12.2013 14:04:59   
koka i po
enastare...mozda da probas bez tableta koji dan...vjerujem da "kriza" nebi bila tako velika.tebi je vazno da se oslobodis straha.kada prodje par dana vidjet ces da si se bezveze bojalauser posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5173
1.12.2013 14:10:24   
HNF
ja tablete nikad nisam pila, isla sam na psihoterapiju mada ja nesto ne znam da je meni puno pomagla. ja kada sam odlucila rastistit s tim, skontala sama u svojoj glavi, eh onda sam i bila bolje. i meni je sad naletio ruzan period, 2 godine sam bila super, i evo vec 2 mjeseca cini mi se da se sve vratilo, sve zvog ovog stresa (sad sam bas na stresnom poslu, gdje dolaze ljudi sa svakakvim poteskocama). I znam se isplakat kao godina, a opet znas da se moras borit. niko ti ne moze pomoci nego ti sam sebi. Meni su najgore prisilne misli i strahovi koje one izazivaju, sa ostalim simptomima se mogu nositi hvala bogu nisu ni izrazeni nesto . Mene samo muce opsesivne misli, sta ako poludim, izgubim kontrolu nesto uradim itd.Eh to mene smori, ali eto trudim se da kad mi se takva misao javi da je zamjenim nekom ljepsom, da razmisljam pozitivno. Treba da svaki dan zivimo kao da je posljednji. Ne treba razmisljat joj sta cu veceras, sutra za 5 dana, zivi sad i ovdje, niko ne zna sta ga ceka za minut a kamo li sutra, prekosutra. NE osvrci se na proslost, proslost je prosla i ne mozes je mijenjat, ne gledaj puno u buducnost jer niko ne zna sta ga ceka, ZIVI SAD I OVDJE. Na nama je da pozitivno mislimo, da se borimo, pij kamilicu , ili te tablete, pa i ako ti poveca dozu nije smak svijeta, bitno da si dobro. N e dozvoli strahu da te sputava, strah se strahom hrani, i samo ga jos vise produbljujemo. Ako kozes procitaj knjigu PANIC AWAY ne znam da li si citala odlicna je. Evo ja sam ovdje, nemam nekih obaveza, pa pisi slobodno ako ti je lakse. Nisam ni ja nista puno bolja nego ti, ali eto nekako se borim vec godinama. uh sto se ja napisah user posted image

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5174
1.12.2013 14:10:43   
enastare
ljubice moje divno vas je slušati kako ste hrabre , nadam se da ću i ja jednom nekog tješiti i hrbriti kao vi mene danas ...... Jeste li pile tablete , koliko dugo , kako ste prestale.....user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  205 206 [207] 208 209   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  205 206 [207] 208 209   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *