|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  171 172 [173] 174 175   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
27.4.2012 21:28:41   
brinetyca
Nigdje nikoga user posted image

(odgovor članu brinetyca)
Neposredna veza do poruke: 4301
28.4.2012 7:20:41   
mo girl
meni se to desava al vremenom je postalo manje takko da ti nemam neki savjet . jesi li isla psihologu?
ja strahujem od ljeta mrzim ga i jos mi losije bude ljeti

Neposredna veza do poruke: 4302
28.4.2012 8:37:26   
azra I ADI
user posted image Ma to je samo Panic attack ili napad panike, neće ti ništa biti, niko još od toga nije umro. Može biti jako neugodan, imitira razne bolesti-neko ima osjećaj gušenja,misli da će dobiti srčani udar, da će izgubiti svijest-ali ne brini draga-ništa od toga se neće desiti. Uzrok moraš naći u sebi samoj, vjerovatno si kao dijete bila tiha, povučena.......ne znam, to ti moraš shvatiti i suočavati se sa svojim strahovima. Kao oligofrenolog znam puno o tome, pa ću rado pomoći sa savjetimauser posted image user posted image user posted image a i sama živim sa tim, samo što sam ja kroz svoj studij pomogla sama sebi i znam to kontrolisati. user posted image

Neposredna veza do poruke: 4303
28.4.2012 9:55:39   
azra I ADI
user posted image Bilo bi odlično da te prime, prevazišla bi taj strah sigurno. Ja sam se dugo bojala voziti liftom do prošle godine kada sam sa kolegicom išla u ministarstvo obr.radi pripravničkog i tako sve s njom u lift-na početku frka a zadnji put uđem sama i nema panike, bila sam ponosna na sebe.. Samo se SUOČAVAJTE sa strahom i pobjeda je vaša!

Neposredna veza do poruke: 4304
28.4.2012 12:19:43   
brinetyca
Joj, neznam više ni sama šta je user posted image nekad pomislim da je panika, jer se pođem gubit na ulici i strah me krene fatat i krenem paničarit šta sad, kud se sklonit na sigurno s ulice kad me uhvati ov slabost. nekad ipak islim da nije panika jer nemam bas one klasicne simptome panike kao svi, pa sumnjam na agorafobiju, pa na socijalnu..pa lupetam tako bezveze i razbijam glavu jesam li ustvari uopće normalna. A nisam išla još psihologu, trebala sam prošli četvrtak i ona mi otkazala(naravno da je privatno nebi al et:)) i rekla da ce me zvat ovaj tjedan sad da dogovorimo termin, jos nije zvala.

(odgovor članu azra I ADI)
Neposredna veza do poruke: 4305
28.4.2012 12:21:04   
brinetyca
vjeruj i meni je ljeti gore. vruće, jedva dišem. mantam puno više, bojim se uopće kretta po gradu sama kad onaj zvjezdan naš mostarski upekne user posted image e onda me fata jos veci strah user posted image

Neposredna veza do poruke: 4306
28.4.2012 13:32:42   
mili021
Draga moje da li vam se desavalo , da vas danima boli stomak,onako neodredjeno,mene evo muci bas par dana i jako me nervira,dodje mi da placemuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 4307
29.4.2012 21:11:00   
lajlac
Dobrodoslicu zelim svim novim clanicama, a moje stare clanice, toplo pozdravljam i ljubim!
Pitale moje druge za mene, i odmah stupam u akciju user posted image
Prije nego sto pocnem sa svim svojim stanjima i epizodama, da utjesim sve vas koji patite od vrtoglavica, slabosti, straha od sramocenja zbog drhtanja ruku ili slicno tome (Brynetica), prosla kroz te faze i garantujem ti da ce iste proci. Međutim, ako je to tvoj primarni strah (onaj najveci) on ce ostati vazda i zauvijek ali ti ces se nauciti nositi s tim, iznaci ces tehnike i metode suocavanja.
Drugo, stomak-zeludac, bolovi, zgaravice, igranje zeluca, tjeskoba sve to prozivljavam i ja ovih dana (MILI), kao da mi je zategnut zeludac, osjetim da je to zbog nervoze i tjeskoba, pokusajem sebe ubjediti da ce proci, ono prodje, ali ostaju misli i pitanje: sta ako...? i koliko cu jos ovo trpiti? Hocu li izgubiti snagu i sabur? Dokle?
Ovih dana sam strasno tjeskobna, nervozna i najgore od svega jeste sto to svi primjete na meni (mama i tata) i toliko mi ih bude zao sto nekad se istresim na njima, bilo komentarom bilo nekom primjedbom, da mi to poslije stvara jos vecu tjeskobu jer se osjecam krivom, jadnom, zlobnom. Sve mi smeta, kad stvari nisu poredane kako treba, sto mnoge stvari hocu a ne mogu dobiti, sto nisam smirena i sto nemam kontrolu nad svojim mislima, sto sumnjam u sve i svasta, sto svasta nesto hocu i nauciti i uciniti, ali tu je ta blokada, džaba. Jedno vrijeme sam cak mislila da cu progovoriti sama sa sobom, sve su mi se usta trzala i drhtala od straha od toga, da ce misli preuzeti kontrolu nada mnom cijelom, pa misli i scenariji raznorazni, ali vec znate kakve su to misli. Mislim o svemu, u sebi vodim duboke monologe, kao kakav filozof, od pitanja i smisla zivota do mojih snaga i nemogucnosti.
Bojim se toga sto sam toliko, s ovom kuckom, postala nervozna i netolerantna, jer prije nisam takva bila, bar ne u toj mjeri.
Kad razmisljam o buducnosti, sve mi je mutno, sve sto predocim sebi meni je nedostizno, ne mogu se zamisliti, strah me da ljudi oko mene ne pate zbog mojih naglih promjena raspolozenja...Ponekad ne znam vise ni da li da se molim, da li vjerujem, ne vidim logiku nicega, sve mi je mutno i sumnjivo, neodlucna sam, osjetljiva i nervozna, ponekad mi nije ni jasan smisao zivljenja. Bojim se, ali evo dosad se koliko toliko dobro nosim s tim i ljudi me trpe, pa valjda nisam toliko teskauser posted image
Nadam se da cemo jednog dana svi biti bolje, da cemo iz ovoga izaci jace, snaznije, samouvjerenije. Ja samo molim dragog Boga da mi oprosti na svim mojim mislima, na sve ono sto pomislim, sto sumnjam u Njega, sto mi nije jasno iako ima milion dokaza da postoji kroz razne oblike i pojave, sto se hiljadu puta ogrijesim o svakoga. A vas molim da mi oprostite na dugackom postuuser posted image ali vi mene vec poznajate, znam ja i oduljitiuser posted image

Lajla

(odgovor članu mili021)
Neposredna veza do poruke: 4308
29.4.2012 23:23:03   
brinetyca
Lajlac* prije svega fala što si odgovorila na komentar, kao drugo opet moram reći da se u nekim stvarima ne slažem s tobom user posted image Bilo da je problem primaran ili sekundaran ili ti neznam ni ja kakv obeshrabljujuće je reći da će ostati zauvijek. Jer što moj tata kaže ništa nije vječno, a i za svaki problem , za svaki znači uvijek poastoji riješenje :) tako da ću opet morati iznijeti svoje mišljenje koje se ne podudara potpuno s tvojim, jer to ti je isto da kažeš nekome (tko ima evo recimo agorafobiju i ona mu je glavni problem)pošto je primarni ima šanse da prođe a da i ostane za vazda, naučit ćeš se nosit s tim. Takva misao može samo da oteža , jer svaki problem po sebi (kolko god da nekome izgleda mizeran) je težak i naravno da se ne prihvata za vazda ,nego se čovjek uči kako ga se oslobodit zauvijek user posted image A što se tiče tih ruku, neznam šta da ti kažem. Nije toliko u prvom planu,imam ja i gorih strava user posted image Jedno vrijeme sam kritična bila po tome pitanju, pa sam odjednom na to sve ovuglala, prošlo me bilo skroz. I sad se opet pojavilo u nekim situacijama. Tako da se nadam da ću kada pođem na te terapijice razgovora uspijet nešto riješit, ali evo nikao da se dog s doktoricom za termin. Jedva čekam da se odem rasteretit, samo me strah da ne rekne da sam pravo manita koliko fobija imam pa da me to ne poljulja user posted image

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4309
2.5.2012 12:52:30   
brinetyca
Kako ste ? Evo ja jučer bila malo za 1.maj u prirodi s društvom user posted image bilo je super,ali me tu i tamo povremeno bacalo u stranu. najgore mi je bilo kad sam sa sestrom od momka napravila krug po selu, a ona ne zna sta mi se dogada..i tako setamo mi ,jos kad sporo hodam jos mi gore., osjetiim da necu moc dalje hodat da se moram ufatit za nju al nisam izdrzala sam nekak.pakleno mi je bilo, prije sam bila sigurna s nekim bar sad me i tako ljulja...user posted image user posted image nez vise sta da radim,razocarala sam se malo. black magic ?!! ima li tebe, kako si ? napredujes li ista, kako na psihoterapuser posted image iji ?

Neposredna veza do poruke: 4310
2.5.2012 12:52:38   
nadez
evo i mene drage moje zenice citam ja vas svaki dan,ja sam i tako i tako nekad bolje nekad lose guram trudnocu i nadam se na najbolje da ce biti sve uredu i sa bebica i sa mene,nekad mi e zao sta ne mogu uzivati u trudnocu ako sve trudnice ali sada sam se pomirila stime amo hocu da sve bude u redu sa nama ljubim vas sveuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mili021)
Neposredna veza do poruke: 4311
2.5.2012 13:30:13   
BlackMagicWoman
tu sam, tu sam, brinetyce, hvala sto pitas ... ah, prvi put da 1. maj ili neki drugi praznik provedem u kuci ... inace sam svaki put isla, pod svim simptomima koji su bili cesto prejaki ... jbga, strahovi mi zaista ovaj put nisu dali da izadjem, a i, od prevelikog stresa, opet imam ginekoloske probleme, pa sad moram i to ici kod dr ... nedavno sam imala i problem sa uhom, i to bila kod dr ... kad krene krene ... ja idem sve kod privatnika pa mi malo vise vremena treba jer se trebaju pare skupiti, a covjek kad ne radi je teze ... gledacu da se narucim ovih dana kod privatne neuropsihijatrice, koja je kazu za ovo govno najbolja kod nas, pa cemo vidjeti ... sve nekako odugovlacim jer sam sigurna da ce me staviti na tablete, mada znam da ce mi pomoci one, ja se bojim nus pojava i tog pocetnog perioda, ali se moram natjerati da odem, jer zivot leti, a ja ga propustam zbog ovoga ... samo izlazi sto vise, poslusaj me, ni slucajno se ne zatvaraj, znam koliko su jaki simptomi i koliko sve to boli, ali zatvaranje ce ih pojacati do nevjerovatnih visina ... mnogi su se izvukli iz ovoga pa cak i iz dugogodisnje agorafobije, znaci ni zracak sunca nisu osjetili po 5, 10 godina, pa mozemo i mi ... samo nam je svima naletio malo tezak period, ali svaki ga covjek ima u svom zivotu nekada, bitno je pri tome ostati covjek i vjerovati u Boga i voljeti ljude, bez obzira sto su vecina zli i nisu nam bili od koristi ... smatram da ovaj poremecaj ima i svoju prednost jer covjek postane bolja osoba, zahvalnija, ljubaznija, bar sam ja takva, i to iz ovog poremecaja zelim da zadrzim, to prije nisam imala, ali me Bog kroz ovo tome naucio ... eto, ja malo oduzih ... svima zelim sretan 1.maj, i dolazak ljeta, i sretnu borbu sa svakodnevnim simptomima ... mi to mozemo ! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 4312
2.5.2012 16:41:48   
brinetyca
Magic, pa ja sam mislila da je bolje pošto si pisala da si krenula psihoterapije napokon.user posted image sad ne shvatam, jel više ne ideš kod tiga državnika ili ti ne pomaže uopće?! Kod mene ti je situacija da se natjeram izać ali vidim da bude sve težih stanja, npr da mi postane čak i loše kad sam s nekim. Jedva hodam, a evo trudim se, izlazim, znam da ako se predam da mi je gotovo ali pre teško je nekad, jednostavno nez kako se ovo odjednom ovako dogodi kod mene user posted image

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 4313
2.5.2012 16:55:59   
taraG
Brinetyce pomiri se s tim, prihvati da je to dio tebe i prestani misliti sta ti se desilo! Ne daj Boze necega gorega sto se mi bojimo, ali kao sto Black kaze, makar smo naucile biti bolje i cijeniti neke uobicajne stvari! Ja to gledam da je ovo nesto sto ne trebam izlijeciti, nego nauciti kontrolisati, a ne da ono mene kontrolise! Nekada ide bolje, nekada losije, ali trudim se!
A ti Black ne brini i ne slusaj sta pricaju o AD, kazem ti da ja hvala Bogu nisam osjetila neke nus pojave, mozda jedino sto sam postala promiskuitetna, mada sam to i prije bila hahahaha! Draga drzi mi se, mozes i ti nekada biti slaba! Svi malo, malo zapadamo u krize, ali dumamo dalje! Ljubim vas cure i polako!

Neposredna veza do poruke: 4314
2.5.2012 17:29:51   
mo girl
ja solidno guram nekad bolje nekad gore al nedam da me savlada samo me strasna nervoza muci i nikako je se rijesiti nekako mi sve i svak ide na zivce al haj bolje i to nego mantanje

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 4315
2.5.2012 19:03:32   
brinetyca
jao savjeta, čuj pomiri se s tim. ženo božja aj se ti pomiri s tim da ne možeš normalno izać van sa 23 godine, nije to izlaz iz problema. treba se čovjek borit da to prevaziđe. ja se neću nikad s tim pomirit i sigurna sam sto posto da ću radit na sebi i da će ovo proći, nema te šanse da se pustim tek tako i da kažem to je to, šta je tu je. Da, nedaj bože nešto gore ja uvijek to kažem i naravno da iz ovoga mozes izvuc i neke dobre stvari,naucis cijenit sve sto ti zivot daje, veseli te obicna mala setnja sto prije nikad nije.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 4316
2.5.2012 19:25:39   
Alma_27
@brinetyce, pokusaj biti pozitivnija. djevojke nisu nista lose mislile. iluzorno je ocekivati da cemo se uvijek psihicki osjecati dobro bez obzira da li patimo od anksioznosti, agorafobile i sl ili ne. svako se nekada osjeca lose, ljudi imaju napade panike kad putuju avionom pa opet putuju redovno kad ih posao tjera... navikni se na to da takvo stanje nece nikada 100% prestati jer smo svi ljudi i podlozni smo stresu ali mozes uciniti nesto da se bolje osjecas. prvo, mozes otici na sistematski ljekarski pregled. da imas crno na bijelo da je sve ok pa ako treba uokviri i stavi na zid da te podjeca. ja sam odmah otisla psihoterapeutu i nije me sramota. to znaju i moji prijatelji i porodica. da mi je rekla d idem doktoru i uzimam tablete, i to bih samo da budem bolje. ja ne volim tablete jer pokusavam da unosim samo zdravu hranu i nikakve hemikalije ali sta fali i tome ako se mora. ne mozemo se samo zaliti iako ja najradije dodjem ovdje da se zalim jer me vi najbolje razumijete i isto tako ti dajemo savjete bas zato sto te razumijemo.

Neposredna veza do poruke: 4317
2.5.2012 19:41:29   
taraG
Brinetyce nisi ti bas razumila sta sam htjela da ti reci! Mislila sam da se pomiris sa simptomima panike, da kazes nece mi nista biti, a i ako bude, bice, meni je to tesko, ali kazem to i idem, u ovom stanju ne mogu drugacije! Sada ja bas nisam upucena da li ti nigdje ne ides, i da li posjecujes psihijatra, koristis tablete? Jedan post sam samo skontala da si rekla da svi vani misle da si ufurana, pa sam mislila da i dalje ides vani! Stanje od Black dosta bolje znam i ja znam da je to moja zenska, a i da ima da je ovo popusti, cim je sa onom svojom jednom osobom od povjerenja hehhehe, pa makar i uz malu pomoc AD!
Ovo za nalaze sto Alma kaze je isto dobro, mene je psihijatar poslao da uradim osnovne kada sam imala prvi panicni, jer sam ja htjela, kao ajde idi uvjeri se, ja znam da je panicni!

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 4318
2.5.2012 19:41:48   
taraG
I da, i ja isto imam 23!

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 4319
2.5.2012 23:22:23   
brinetyca
E da,znala sam ja kako će odma ispast, negativka.. Alma* pozitivna sam, ne mozes ni zamislit koliko, unatoč ovome paklu svaki dan sam pozitivna i puna zivota i energije i svega da se nekad sama sebi cudim kako nisam upala u depru i kako mi se jos uvijek sve da. Nisam ni mislila da mi neko nesto govori radi zle namjere, ali kako bi trebala reagirat da ti netko kaze pomiri se s necim i to nikad nece prestat. dobro tarag* sory ako nisi tako mislila pa sam ja ovako malo burno reagirala( nisam mislila da kontas pomiri se u tom trenutku s tim kad te uhvati panika, reci to je samo panika proce) jer to i radim pa mi bude bolje, kontala sam da kazes kao ono za čitav život ajde šta sve ljude progoni prihvati. jer meni je to nepojmljivo, Alma ti misli šta hoćeš ,ja sam jednostavno takva da sam odgojena prije svega u vjeri, nosi svoj križ dok ne dođe uskrsnuće, tako da ja živim po tome da mozes jednog dana biti dobro 100 posto. i zar sam negativka ako mislim drukcije recimo od tebe ili od nekoga, ako mislim da je prlazno,ako se ne slozim s nekim da je to to i da nema dalje. šta bi trebala, razmisljat da nece nikad proc,pa sta bi tek onda bilo od mene.jbte dns vise ne smijes ni pozitivno razmisljat. taraG ja i izlazim, jesam, svaki dan bozji ja sam vani. ali zadnja dva dana imam osjecaj da sam losija , cak i kad sam s nekim, prije sam bila bad samo ako idem sama. ova zadnja dva dana su me malo sravnila, setam s nekim i osjecam da propadam..ma nezz ni ja vise sta. tek sad me strah samu izac neznam kako cu reagirat vani, a ljekove ne pijem nikakve, bez njih sam svo vrijeme. čula se sa psihologom jdednim rekao mi da pomocu terapije to nestaje sto posto, pogotovo ljekovi + terapija ali on misli da ljekove ne trebam osim ako mi samo terapija ne pomogne. tako da izlazim bez ikakve pomoci, medikamenata i to ali ne osjecam se dobro.

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 4320
2.5.2012 23:25:46   
brinetyca
M radila sam dosta nalaza, svi su ok ,prilicno dobri. ne brinem se ja sto se toga tiče, znam da je sve ureduuser posted image samo me brine psiha i znam da je to sve od nje, znam ali tesko mogu promijenit. jedino sto mi s uhom cesto nesto nije ok, trenutno je zacepljeno ima 5 dana, ne boli al nista ne cujem. a citala sam da je tu neki centar ravnoteze, moguce i od toga da me ljulja ali nevjerujem, znam da je do mog mozgica blesavog.

Neposredna veza do poruke: 4321
2.5.2012 23:43:21   
BlackMagicWoman
ma, lako mi je za vas, a valja se meni pomiriti da ce mi uskoro 26 i sise idu dole user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
brinetyce, kakvi centri ravnoteze, fino 50 km u padze ilitiga dzep i kod dr da ti ga malo procistit da vidis kako je cool, ja neki dan bila, ja mislila od starosti user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio BlackMagicWoman -- 2.5.2012 23:44:01 >

Neposredna veza do poruke: 4322
2.5.2012 23:48:59   
BlackMagicWoman
a ti taro mokroguz, nije od toga promiskuitet, vec ovo i dobijaju cesto promiskuitetni ljudi, pa se ne izvlaci, jes cula !!! lako mi je za tebe svako dva dana novi momak user posted image user posted image ... joj kad se raspucam kad pocnem uzimati bobice, pa ljeti odem kod jaranice gore u Krajinu, pa u povratku ti dodjem da me ugostis posteno !!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 4323
3.5.2012 0:00:45   
brinetyca
Magic , ma kakvih 50 km njemu user posted image nek mi pročiste oni državni, kod njih je džabića user posted image jbo mater isto sam neka baka, de dermatologu, de onom opće prakse, de trči radi TSH , vadi nalaze svako malo, de psihologu, de tom uho grlo nos, mogu mi invalidninu sredit majkemi user posted image samo po doktorima hodam. sve bi ja lako da je spihića samo zaobić, al ne mere ! user posted image

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 4324
3.5.2012 1:10:54   
taraG
Ma okani se doktora, jednom pregledaj osnovno i bjezi, samo psihijatru idi! Ja sam malo hipohondar, a znam da dosta ljudi jeste! Vecina stvari sto ti se desava, se desava od anks., na to sam i mislila kada sam rekla, oduzimaju mi se ruke, neka se oduzimaju, manta mi se rusim se, ok i tako! Ja isto tako radim, mislim da sam neke 3 god. u ovome, nekada bolje, nekada gore, ali nikada niko na meni to nije primijetio! Lezim pored momka i govorim mu evo sada me bas prosao panicni napad, kaze on sta pricas, gledas film normalno! Meni je najvise pomogla psihoterapija, AD pijem, ali imam osjecaja, da nesto vele mi puno ne pomazu, tako da moram ici psihijatru da se vratim na stari stabilizator raspolozenja! Samo sto vise razmisljas o ovome, sto vise osmatras svoje tijelo, sve vise podsvijest upravlja tvojim zivotom! Znala sam se dovesti u stanje da mi je sve kao da sanjam, ustvari taj osjecaj nestvarnosti me bas dosta duma, ali jbg! Volim sebe pa i svoje strahove! Imale smo ti mi ispad ovdje da se izdodajemo na faceu, neslavan hahaha, ali nas par je ostalo i ni na jednoj nikada ne bi pomislili kada vidimo slike i sve da je anks.!
Pogotovu ti babuskaro :P, imas ti cime se podmladjujes, lako cu ja za tebe! Nego ko ce meni skinuti tetovaze, ako nastavim s ovako s ovim promiskuitetnim aktivnostima! Ja kotala AD ubijaju libido, kad ni to mu nista haahhah! :**

Neposredna veza do poruke: 4325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  171 172 [173] 174 175   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  171 172 [173] 174 175   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *