|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  172 173 [174] 175 176   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
3.5.2012 1:21:16   
brinetyca
Znači psihoterapija važi.. Kako to ide?znam da sjediš,pričaš s njim, radi s tobom neke vježbe,ali ne kontam kako to djeluje toliko na tebe da promjenis nacin razmisljanja, kažu da je to jedna od uspjesnijih metoda lječenja,nemam pojma. a i ja tako,milijun puta me porđe panika drzi jedno minutm dva, pet, a ja izgledam normalno a tamo nezz jesam posla ili dosla.user posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 4326
3.5.2012 2:30:10   
taraG
Ja nisam htjela ici psihologu, ja sam odmah otisla psihijatru! I nisam pogrijesila, to je jedan od najpametnijih ljudi koje sam upoznala! Nije kod njega bilo ono, kao iz filmova, djetinjstvo, pricaj ovako, crataj bla, bla! U sustini se ispricamo, jako me je brzo procitao, vecinom pricamo o zivotu i kako da naucim kvalitenije zivjeti u svim segmentima, o anks. pricamo jako malo, tako da nemam pojma kako to ide, ali meni pomaze razgovor s njim! On govori da je sve ovo odraz necega drugoga, i ako to ispravimo, i anks. ce otici, i da mi cekamo Godoa, ali do tada da vidimo sta cemo uraditi! U sustini psihic. mi je totalno opaljen, ali je jedan od najboljih ovdje i meni pomaze dosta! Jako puno puta sam ga nazvala van radnog vremena, kasno, pomogao mi je u nekim drugim stvarima kada mi je trebalo, i skoro 2 god. mi nije htio dati tablete! Tako da ona psihijatar ti samo uvali tablete u mom slucaju nije bila, ja imam bolje iskustvo s njima, tako da nisam nikada imala potrebu ici psihologu!

(odgovor članu brinetyca)
Neposredna veza do poruke: 4327
3.5.2012 2:31:06   
taraG
A da Black dodji, dodji pa da popijemo pivo na ove AD, pivce za zivce!

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 4328
3.5.2012 10:47:01   
dana123
BMW nemoj se bojati tableta,ja jesam imala nuspojave,ali čim popijem za smirenje one prođu i tako tri tjedna i polako nestanu.Kad nuspojave prestanu prestaješ i sa tabletama za smirenje,a ko zna možda ih nećeš ni imati nismo svi istiuser posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 4329
3.5.2012 20:09:47   
brinetyca
E pa to je opravi čovjek, znači prvo je pokušao bez tableta.jer netko ti ih odma uvali, ni ne proba drugim nacinom rijesit probleme, najlakse tabčete tutnut. ja se recimo ne bojim piti te tablete,al nekako mi nisu omiljene.više sam za psihoterapiju pa ako to upali bez ljeokva onda super.mislim da tabletama samo guras probleme pod tepih, pomazu jedno vrijeme ali poslje..jao ja sam dns kriticna, bila u gradu, spucala me neka panika sve sam isla uz rub prodavnica i drveca i kontala stat jer sam mislila da necu moc dalje od straha i ukocenosti al eto dodoh nekako. mislim da se nekad na meni toliko primjeti da sam izgubljena da ljudi misle da sam totalno luda. strasno user posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4330
3.5.2012 22:54:30   
BlackMagicWoman
u pravu si dana, nismo svi isti, def cu otici, krajnje je vrijeme ... a mogu li znati koje su tebi dali? meni je psihologinja, ova kod koje sam isla n apsihoterapiju rekla da ce mi neuropsihijatar vjerovatno dati zoloft i xanax, pa sam se nacitala budala o tome svasta, pa me zato prpa uhvatila, ali ima i poz stvari jer kazu mnogi da ih je ta kombinacija spasila ... znacu uskoro :P ... a i ti brinetyce vjeruj iskreno ti govorim ko sestri bezveze sebe mucim stalnim razmisljanijima kako sta, otidji kod psihologa pa ces znati ... i ja sam ih godinama izbjegavala dok nije dosla prpa guzici, i bi mi super cak stavise, kad nekom pricas to, a razumije te i cak stavise ne krivi te, kao ostali ... naravno prvo probaj sa psihoterapijom, ni slucajno odmah s lijekovima, ja moram jer ja godinama ovo vucem i psihoterapija sama mi nije dovoljna jer ni do granapa ne idem sama, niti ostajem sama igdje, tako da moram bobice piti ... ali, jbga, oduvijek sam htjela svasta u zivotu probati user posted image user posted image user posted image user posted image ... jednog dana cu se ovom periodu smijati, i svi mi ... tara, jest da dodjem pa da i sa mnom istetoviras nesto ljubavno, a? mozda na guzi?user posted image user posted image user posted image user posted image

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

Neposredna veza do poruke: 4331
3.5.2012 23:03:55   
brinetyca
Hoću draga moja Black, budem te poslušala user posted image user posted image znam da moram to obaviti, i jeste drago ti se ispričat s nekim ko te shvata i ne krivi za to-.- čuj bobice user posted image user posted image hehe, ma valjda ćemo se jednog dana smijat ovome ko će ga znat više user posted image A i ti se bori, nateži se na silu pa makar do prodavnice, nemoj se zatvarat niti predavati.user posted image

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 4332
3.5.2012 23:04:49   
brinetyca
E kog mi Boga znači ova ričuća lavina što sam ubacila da mi je znat, al eto malo user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 4333
4.5.2012 10:44:24   
dana123
BMW ja pijem zoloft ujutro od 50mg evo već sedam mjeseci,e da i pila misar uz njega te prestala više ga nepijem osim kad baš budem jako uznemirena da nemogu izdržat onda popijem ali pola od 25mg,i to jenom u mjesec dana ili nijednom.Ja se dobro osjećam i nedaj bože da se vrati ono stanje jer sam ja imala i depresiju uz anksioznost i kad se to dvoje spoji to je užas.Sada hvala bogu depresije nema jedino me ponekad uhvati neki nemir,ali to prođe.

Neposredna veza do poruke: 4334
4.5.2012 10:48:26   
dana123
Ja znam da tablete nisu trajno rješenje,ali meni je dr. rekla da ako mi nebude bolje da onda ja neradim na sebi i one mi ne mogu pomoći,ali ako sama sa sobom rasčistim neke stvari da će i od njih biti pomoći tako ti ja iz dana u dan radim na sebi i evo hvala bogu ja bolje user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4335
4.5.2012 11:11:00   
BlackMagicWoman
e, dana, hvala na odg. upravo sam s ecula s apsihijatricom i narucila sam se u njenu ordinaciju u ponedjeljak u 17h, pa cemo vidjeti ... kaze da sam mlada i da itekako ima nade i za moju agorafobiju, jer je nedavno lijecila zenu od 40 godina ... uglavnom, u ponedjlejka cu vidjeti kako i sta ce mi dalje biti ... drzite mi fige ... ljubim vassss

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4336
4.5.2012 11:53:08   
dana123
Sretno draga biće to sve dobro još si mlada,meni je jedan psiholog rekao da se mlađe osobo puno brže izliječe od od ovoga,dok mi koje imamo dijecu trebamo više vremena,ali opet kažem nismo svi isti

Neposredna veza do poruke: 4337
4.5.2012 12:00:51   
ivana29
Anksioznost...depresijea....amyzol...xanax...sulpirid...sve sam to prosla unatrag 5 godina...sad imam 29...reci cu vam nesto od srca...doktori su mi pomogli kad su mi prepisali dijagnozu.ali da sam njih slusala sad nebi bila trudna i bila bi na 10 xanaka dnevno..kako sam uspila?neznam tko je od vas vjernik..da nekog ne uvrijedim...molila sam s epuno..isla na razgovore kod svecenika...i eto me...pijem jako malu dozu sad u trudnocu...tek toliko da izguram prvo tromjesjecje...one koje kazu da sam sebi mozes pomoc..nije istina..mozes...ali uz Boga...i molitvu...inace po doktorima...nula...eto..moj dobronamjerni savjet...user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4338
4.5.2012 12:09:46   
dana123
Ivana29 slažem se sa tobom molitva je broj jedan ka oporavku i to mi pomaže,opušta me psihički.Svaki dan si odvojim vremena za molitvu,a nekad nisam imala vremenauser posted image

(odgovor članu ivana29)
Neposredna veza do poruke: 4339
4.5.2012 12:21:08   
ivana29
Draga Dana...tad mi je i bilo najgore..kad nisam imala vrimena za molitvu...sretna sam jer nakon 7 godina cekanja pravog trenutka Bog me usliso...i hvala mu!!!!cure nedajte se...

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4340
4.5.2012 18:14:49   
jana40
i meni se odjednom desi i to ne mogu protumačiti nikako budem ok a onda tras...stvarno mi je nejasno i nikako da produžim dane kad sam bolje, uvijek je 2, 3 dobro pa onda lose i stvarno to treba izdržati, uhuser posted image

Neposredna veza do poruke: 4341
5.5.2012 15:15:40   
nadez
VELIKO BRAVO IVANA29user posted image OD MENE I JA SAM TRUDNA I GURAM NEKAKO I JA SAM PUNO TOGA PROSLA I NADAM SE NA NAJBOLJE;VELIKI POZDRAV DO OSTALI CLANOVIMA GRLIM VAS SVIuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4342
5.5.2012 18:55:02   
brinetyca
Ivana slažem se s tobom u potpunosti ! svaka čast, molitva je uvijek primarna u svemu, pogotovo kad je riječ o zdravlju

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 4343
5.5.2012 21:02:48   
ivana29
user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 4344
7.5.2012 23:06:37   
BlackMagicWoman
eh, drage moje, napokon i ja, nakon 4 godine dobig dijagnozu, F40.0 Agorafobija ... Terapija Zoloft i po potrebi lex, da ublazim malo nus pojave i prilagodim se lijeku ... U ponedjeljak, aBda, startam sa lijekovima, pozelite mi srecu, jer sam vec premrla od straha, ali to je pod moranje ... Dr smatra da se ovi lijekovi, sa radom na sebi i svakako psihoterapijom piju 2,3 godine, da bi se zaista bilo sigurno da je neko izlijecen ... Uporedo pijem i kontracepcijske tablete, pa me zanima, ako neka od vas isto koristi, kako je ide, mada dr kaze da nema uticaja jedan na drugi lijek, ali, jbga, ajd ti panicaru to utuvi u glavu :PPPP ... eto toliko od mene ... ljubim vasss

(odgovor članu ivana29)
Neposredna veza do poruke: 4345
8.5.2012 15:32:59   
biba26
draga BMW samo hrabro i sretno!!!! vjerujem da ćš izać iz tog 100%!!!! kako ste ostale članice? ovo vrijeme je katastrofa, čas vruće čas hladno, pa ti budi normalan. Ljubim vas sveuser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 4346
8.5.2012 16:36:16   
dana123
Bmw želim ti sve naj,naj vidjećeš da ćeš ti biti pobjednik iz ovoga stanja.Pogledaj mene ja sad radim u staračkom domu,a rekla sam da više nikad neću moći,jako sam sretna što idem radit osjećam se ispunjenom još sam kupila i perilicu za suđe ma šta da kažem veselim se kao malo dijete,uživam u svemu i u malim i u velikim stvarima.Pokušavam sebi olakšat život i puno,puno radim na sebi tako i ti nemoj se samo osljanjat na tablete,mada ja nesumnjam u tebe izgledaš mi kao hrabra osoba, sretno mila i neboj se tabletauser posted image user posted image

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 4347
8.5.2012 16:39:33   
dana123
Zaboravih reći što god te zanima pitaj me u vezi tableta ,nuspojava ,ma bilo čega ja ću ti reći samo ne čitaj šta piše o nuspojavama jer ćeš dosta toga umislituser posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4348
9.5.2012 13:55:00   
lajlac
Pozdrav cure moje najdraze :))) Prvo, Black nasu podrsku imas, koliko god ti to treba!
Eh sada bih ja postavila jedno pitanje, pa bih voljela da cujem koliko je to normalno i jeli se isto vama desavalo.
Naime, meni se cesto desava da imam maltene juke box u glavi, cujem neku pjesmu i po cio dan, ujutro kad se tek probudim, mozak sam radi i tu je ona, pjevusim je u sebi, sta god da radim nekako, ne cijelo vrijeme, ali ponavljam je u sebi. Ili ako cu nekome nesto reci, ja to pripremam u glavi i znam tacno sta cu reci, uvijek razmisljam, o banalnim stvarima, zamisljam se sta bih rekla u datoj situaciji i datoj osobi, mozak mi radi 1000 na sat. Ali me brine ovo ponavljanje, uznemirim se, dobijem nervozu zeluca i kad pocnem razmisljati o svom strahu o opsesivno-kompl.poremecaju, bojim se goreg, bojim se da necu moci nadvladati svoju opsesiju, zamisljam scenarije. Ne brojim stepenice, i bla bla bla, nemam svoje rituale, ali u glavi mi je zbrka i nered, ponavljam pjesme...bojim se da ne izraste u ono pravo. Valjda cu se smiriti kad popusti napetost. Vjezbam nerazmisljanje sto se kaze, sebi govorim: smiri se, proce, ne razmisljaj i isto sam kakva budala. Nastojim ne razmisljati, ali misli su automatske. Sta mislite o ovome? Hvala unaprijed cure moje! Jana mi je dobro, vidim, hvala Bogu, Blur sa svojom curicom, Dana i RAbi nas vazda tjese, i hvala im jos jednom na tome, Biba, brynetica i mogirl su tu. Mili, janeeee :) su tu....sve vas redom pozdravljam...a stare clanice pogotovo

p.s. gotov sam nekad crknuti, iako sam u biti malo bolje, ali cim se rijesim jednog straha, dolazi drugi, jos gluplji, ali definitivno: strah od depresije, gubitka kontrole, opsesija i nesanica su najgori...zato cure koje nemate simptome na nivou ovakvom, opustite se, jer je ovo puno gore :(((

Lajla

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4349
9.5.2012 14:37:20   
persefona
Evo da ja kratko odgovorim i usput postavim i jedno pitanje :-)
Sto se tice pjesme i ponavljanja, ja to licno nemam, ali isto tako unaprijed znas sta cu kome reci u glavi i sto je jos gore kad cu to nekome reci, npr. kada radim, vec smislim sta treba da kazem kolegici na poslu, ali joj kazem tek kad zavrsim neke stvari koje sam sebi u glavi zacrtala tj. cijelo vrijeme nosim tu misao da cu joj to reci kada npr. uradim uplate..to je jako mucno, jer se gubi mnogo energije na tome, mada nije opasno po zivot user posted image jer ako ja dosad nisam skrenula zbog misli kojih imama 6 miliona dnevno, onda neces ni ti..isto tako imam neki svoj ritual da sve stoji na svome mjestu, ali bas onako perfektno (svaka svijeca na svom mjestu, kutija cigara pod pravim uglom..) sto isto tako uzima energiju, jer ja to radim svaki dan vise putauser posted image ali sto se vise koncentrises i molis da to ode, ta "opsesija", jos vise se opteretis, vjeruj mi, probala sam...ja isto tako imam uzasan strah od depresije, u kojoj tren mislim da jesam, a tren mislim da sam sebi umislila da jesam, tako da vise ne znam razlikovati umisljenost od stvarnosti..ali me crnine strah opcenito :-/
Sad jedno pitanje za vas: Da li je neko od vas imao problema s misicima i kostima? Meni je dijagnosticirana hronicna artroza (gdje genetski nemam preduslove, niti se bavim sportom, niti imam prekomjernu tezinu), tako da su dr. bili jako iznenadjeni da sam to dobila ovako mlada i bez ikakvog ociglednog razloga.. ali ajde to, nego ima li neko od vas osjecaj da je stalno ukocen i da ne moze ni misice da opusti? Kao da ste danonocno u grcu zbog cega vas misici pomalo i bole?

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  172 173 [174] 175 176   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  172 173 [174] 175 176   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *