|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
12.1.2010 12:15:20   
nova_
Drage moje, ja mislim i da anksioznosti ima vise vrsta. Odnosno moze biti udruzena sa nekom fobijom i panicnim napadima, pa zato svi razlicito reagiramo. Kod mene je GAP (genaralizirani anksiozni poremecaj) i PA u blazem obliku, i nemam problem da ne smijem izaci, ali imam konstantan osjecaj tjeskobe. Svejedno mi je da li sam kuci ili napolju. Naravno, nekad je taj osjecaj jace, nekad manje izrazen. Pocela sam sa terapijom, pa aBd uz rad na sebi nadam se da ce biti bolje.
Puno mi je lakse kad vidim da ste se neke od vas uspjele izboriti, to mi daje dodatnu snagu da se i ja borim. Mada, nekad mislim kako nikad nece proci i da nikad necu biti ista kao prije.
Svima veliki pozdrav i pusa!

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 301
12.1.2010 13:25:13   
Zabica27
Drage moje ,evo mene nakon dugo vremena,zauzeta bila desavanjima oko zavrsetka mog faxa(napokon)pa nisam imala vremana da vam pisem.Vidim nova da si i ti djevojka kao i ja,pa se ne sekiraj ove zenice su super i nece nas otjerati sa ovog posta...Pozdrav Jaci,draga moja vidim da pises i tom problemima s busom,i ja sam ti ista,mislim duboko u sebi ja znam da se mogu voziti tim busom,al ono nekako mi lakse vozom,ako me uhvati panika ja izadjem iz kupea otvorim prozor odem u wc takva su moja razmisljanja,a kontam u busu sve to ne mogu,a vjeruj mi za evo skoro 4god sto se vozam skoro svake sedmice(vozom) ja mislim samo1 sam imala pn,imala sam ono kao tremu kako cu sta cu evo ga sad ce me uhvatiti ali prodje.Sada sam hvala Bogu dosta dobro,vodom normalan zivot,ne razmisljam o tim stvarima kao nekada kad sam sve vidjela crno i nisam smjela izaci iz kuce,do duse i sada mi kad negdje krenem na um padne kako cu no samo okrenem misli na nesto drugo i bude sve ok.Kako sam uspjela? Pa ne znam svakako,isla sam kod psihica jedno vrijeme i kratko pila antidepresive-oxetin,i ka sto neko ovdje rece to ti je samo stap koji ti pomogne da ustanes a dalje moras sve sama,nekad ne mozes uciniti nesto,otici  van i sl,a nekad opet imas snage za to pa tako odes 1 drugi put treci i shvatis da mozes i tako mic po mic popravis svoje stanje.Ja sam nedavno otisla kod dr onako da se ispricam sa njim,da mu kazem da sanasla ozbiljnog decka i da cu se mozda udati uskoro,i onda ga pitam Doktore,a kako cu ja to moci,kako cu se udati,druga kuca,novi ljudi,a decko mi nista ne zna za ta moja desavanja...I pitam ga sta ako me opet safata?user posted image Kaze on meni nema "sta ako" ne razmisljaj tako jer nema toga,nista se nece lose desiti neces poludjeti ili sta ti ja znam,kaze eto vrati se unazad svo ovo vrijeme je li ti se ista lose desilo,jesi li poludula-Nisi,i neces i nema razmisljanja Sta ako,vec samo Mogu ja to i guraj dalje user posted image I eto te njegove rijeci mi puno pomognu osjecas se nekako pun samopouzdanja,tako da Jaco ako ne mozes sama gurati dalje obrati se dr NIJE SRAMOTA TI LJUDI SU DIVNI POMOGNU TI DA RAZUMIJE STA TI SE DESAVA I DA SHVATIS DA CE SVE PROCI DA JE USTVARI TO STO NAM SE DESAVA SAMO POSLJEDICA NASE VELIKE PREOSJETLJIVOSTI.Uh ukljuci velika slova slucajno,sory.user posted image Eto mile moje toliko za sada od mene Iduce sedmice branim imam polaganje pred komisijom na faxu,pa me trema pere,ali nadam se da ce sve proci ok,drzite mi fige,ljubim vas sve

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 302
12.1.2010 14:19:51   
Anoniman
Pozdravlja vas novopecena mamica... user posted image user posted image user posted image user posted image
dvadesetcetvrtog decembra po drugi put sam postala mamica... rodila sam svoje Nane, zove se Ermin, dobrica mi je pravi, slusa me samo neka je sit i suh i sve je pod kontrolom...
Eh ovako, Zabice, agan sam sa faxom, nemoj se previse pterecavati, bice sve ok... Drago mi je sto osjetim pozitivu u tvm postu... ljubim te...user posted image user posted image user posted image
jaca, zao mi je sto vidim jos jednu djevojku na ovj temi, ali se nadam da cemo biti od koristi i pomoci kako tebi tako i svakj koja ima probem... moram prvo da reagujem na tvoj komentar acudesinog posta... vjerovatno si procitala brzinski pa ti je djelovalo kao lagano, ali fazon je u tome sto prvenstveno niti jedna osoba ne dozivljava anksioznost isto... svi smo razliciti i razlicito vidimo i osjecamo neke stvari... acudesa je u stvari samo htlea reci da je jedan od puteva ka izlijecenju anksioznosti jacina osobe, odnosno karakter... onoliko koliko si jaka da sama sebi kazes da je to samo prolazna faza, da sama sebi dokazes da mozes prevazici ono sto ti djeluje nemoguce, da postoji mogucnost i nacin da ignorises PN kao sto je ona navela recimo plesom, muzikom, pisanjem i sl.. toliko ces pomoci sama sebi... a to je pola puta ka izljecenju...
svi mi imamo simptome anksioznosti, neko vise neko manje... samo se treba suociti s tim stvarima... imam i ja x puta nekakve napade i probleme koji se mogu povezati sa anksioznoscu, ali ja to ne dozvoljavam da sama povezujem... dok mm svaki osjecaj u sebi povezuje sa anksioznoscu... on je i radost zbog rodjenja sina povezao s bolesti... na taj nacin samo sebi odmaze... ali... sta se desava... od kako sam rodila naravno nemogu ja nista nego mi on odraduje sto treba... ode do prodavnice, do apoteke, pripazi dijete, al sto mi je najdraze ON VOZI AUTO SAM... to mi je samo dokaz a moze posluziti i vama kao dokaz i putokaz, da same mozete pomoci sebi na nacin da svoje misli i osjecaje preokupirate drugim stvarima, stvorite sebi prioritet, sta vam je prece i potrebnije... mm je recimo stavio na prvo mjesto naseg sina i mene, pa tek onda svoj problem... zato je i izasao iz kuce sam, sam otisao u prodavnicu i apoteku, sam sjeo za volan, sam odradio poslove koje nije radio vise godina...
acudesa je po mom vidjenju samo htjela reci HRABRO ZENE HRABRO I bice sve u redu... sve ce biti jucer...
dadada... u tvom postu zadnja recenica je za mene apaurin za vase sanje...
procitaj sta si sama napisala: ,,al izvuce se covjek kad tad,, user posted image user posted image user posted image
nemojte me pogresno shvatiti, ali morate biti jake i hrabre...
KLIN SE KLINOM IZBIJA...
ljubim vas sve redom i vjerujem da vi to mozete isto kao i mm user posted image

(odgovor članu Zabica27)
  Neposredna veza do poruke: 303
12.1.2010 15:57:34   
nova_
Bambi, iskrene cestitke povodom rodjenja tvoje bebice. Takodjer, dago mi je da je tvom muzu bolje.

Zabice, vidim ja da su ove zenice dobre, zato sam se javila. Ako sam dobro shvatila ti sljedece sedmice branis diplomski. Zelim ti srecu, opusti se i nista ne brini.  To ti je vise manje formalnost. Sjecam se  i meni je bila trema, ali bez razloga. Drago mi je da si sada dobro. Nadam se da cu i ja uskoro isto prcati.

Hvala na podrsci i pozz

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 304
12.1.2010 21:07:52   
jaca76
Pozdravljam vas sve redom,
Tebi bambio9 iskrene cestitke,
a tebi zabice se zaista divim i zelim puno uspjeha vezano za diplomski,svaka cast.Ja sam napustila fax ,jer su mi se panicni napadi javljali svaki put kad krenem autobusom na ispit a zavrsim u hitnoj.
Acudesi se izvinjavam,mozda se nisam pravilo izrazila,ali htjela sam joj reci da ne pripisuje sebi anksioznost samo zato sto je procitala nase postove,ako toga nije bila svjesna prije.Ja mislim da smo mi dosli do ove faze upravo zbog naseg karaktera,o kojem govori bambio9.Da smo bile jake nebi nam se ovo ni desilo,a od toga takodje zavisi i nase izlijecenje.(bambio9 zamjenila si post dadad sa mojim,ali nema veze javilo se puno zena odjednom)
Svi mi savjetujete da se javim sto prije dr,..ja se evo sama borim vec cetiri godine.Dvije godine nisam dobila PN,normalno se kretala ,sve dok nisam ponovo morala na operaciju kad su mi rekli da vise nikada necu moci ostati u drugom stanju...
Pa nije ni cudo ,jel da?!Ali pitam se zar ce me svaka stresna situacija u zivotu vracati na pocetak.Nikad nisam pila nista,par puta leksilium.Pa eto ovoga puta cu potraziti pomoc psihijatra,samo mi moze pomoci...ali i vi ste mi velika podrska zaista,najbolje te moze razumjeti onaj ko ima isti problem..hvala vam svima,lirio tebi takodje..nova_ tebi zelim da u sto skorije vrijeme uspijes,a hoces aBd , nije to kod tebe tako strasno...
Pusa

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 305
12.1.2010 21:51:47   
acudesa
IZVORNA PORUKA: jaca76

Acudesi se izvinjavam,mozda se nisam pravilo izrazila,ali htjela sam joj reci da ne pripisuje sebi anksioznost samo zato sto je procitala nase postove,ako toga nije bila svjesna prije.

Mila, nemaš razloga za izvinjenje,vi ste moje drugarice, nema tako lako ljutnje,  ja vam želim da budete što bolje uskoro...držim vam fige

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 306
13.1.2010 14:01:24   
Zabica27
Bambi draga,cestitam na rodjenju sincica,user posted image sve najbolje od srca zelim i tebi ,a i tom malom poslusnom djecacicu.user posted image Hvala vam svima na podrsci, da iduce sedmice je diplomski pa sam ono malo anksiozna al duboko u sebi znam da ce aBd sve proci ok.Jaco mila nemas mi se na cemu diviti,jer i meni je milion puta bilo u glavi da necu moci zavrsiti taj fax narocito kada sam upisala 4 god,ja dodjem na predavanja,a naravno predhodno se cijelu noc brinem kako cu izdrzati na njima,i onda dodjem sjedim prof prica a ja sva u grcu samo cekam napad panike nekad se vjerujes nisam smjela pomaknuti,bojeci se da svaki moj pokret moze prouzrociti napad,vjeruj da nisam znala ponekad sta su prof pricali,ali drago mi je sto nikada nisam podigla ruku i pitala van i pobjegla kuci,ii zbog toga sam ponosna na sebe i tako ispocetka je bilo veoma tesko na tim predavanjima i tada sam pila ad,i sve je malo po malo krenulo na bolje.A najgora su mi bila stalna putovanja sa faxom u busu sa tonu ljudi jjjjjjjoooj nocima prije putovanja nisam spavala,ali svako od tih putovanja a bilo ih je najmanje 20tak je proslo ok-nista mi se nije desilo malo nekada bi bila frka ali pregura se sve hvala Bogu.Jaco moj savjet ti je da odes kod dr jer samo ti moze pomoci,i mene je isprva bilo stid otici i bilo mi ono ko nezgodno sta ce covjek reci da sam luda stpat ce me u ludaru,ali vjeruj mi nece i nemas razloga da se osjecas neugodno jer odmah poslije prvog razgovora ces se osjecati bolje,vidjet ces.
Ja razmisljam da se sutra odvazim i putujem busom,frka mi je ali mozda se ipak odlucim,ne znam jos.user posted image Jaco i meni je moj dr rekao da sada ako mi bude puno trema od nekih situacija mogu popiti lexilium ali najmanju dozu,ali da se previse ne navlacim na to.Jer to nije rjesenje nasih problema vec samo trenutno smirenje.
Eto toliko od mene drage moje ljubim vas puno sve i jos jednom hvala svima na podrsci...pusaaaaaaaa

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 307
22.1.2010 21:39:09   
nova_
Drage moje,
za sve koje imaju problema sa anksioznoscu evo jedna skripta koja vam mozda moze pomoci.

http://www.udruga-svitanje.com/udruga_svitanje_internet/fajlovi/program_samopomoci_kod_anksioznih_poremecaja.pdf

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 308
1.2.2010 12:30:06   
Zabica27
Joj pa ovdje sto godina nigdje nikoga nemauser posted image Zenice moje ne znam zasto ste se usutile???Mislim,znam ja da vi imate puno obaveza oko vase djecice i muzeva, al falite i ovdje...Eto da vas obavjestim da je doplomski prosao hvala Bogu u najboljem redu...user posted image user posted image user posted image user posted image Sad uzivam,odmaram,al vec mi pomalo postaje dosadno jer nemam nikakvih obaveza.Nadam se da ce uskoro iskrsnuti neki poslic za mene,al samo se nadam...
Ljubi vas puno sve vasa zabica....

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 309
1.2.2010 13:33:25   
Anoniman
Zabice pa svaka cast... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  cestitam za diplomski... nisam ni sumnjala da ce biti trzavica... pametnica si ti... a ako Bog da bice i poslica...
evo mi se spremamo da idemo prvi put u goste, sutra istice 40 dana, a kazu da je lijepo iznijeti bebu dan prije pa odosmo u hodnju...
mm je puno bolje... neki dan je popio curokotovog ulja kaze da je osjetio nesto vrlo divno... kaze kao da mu je neko ocepio pluca pa je prodisao... eto probajte i vi mozda kod nekoga upali... ljubim vas sve

(odgovor članu Zabica27)
  Neposredna veza do poruke: 310
2.2.2010 19:30:03   
jaca76
Fakat nigdje nikogauser posted image
Zabice,cestitke i od meneuser posted image
E drage moje , ja se osjecam vrlo dobro hvala dragom Bogu,sama sebe bodrim.Danas sam izasla da prosetam i ne znam sta mi bi da odem u dom zdravlja i narucim se kod neuropsihijatra.Jao setnje..al dobro i to je pozitivna stvar.Vidjecemo sta ce biti dalje,nadam se najboljem.
Kako ste mi vi?
Zelim vam svu srecu i pozdrav

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 311
2.2.2010 19:49:29   
nova_
Zabice, cestitke i od mene user posted image
Jaco, drago mi je da ti je bolje. Meni je takodjer bolje. Valjda terapija djeluje. Jos uvijek nije kao sto je bilo ali nadam se da ce biti aBd.
pozz

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 312
4.2.2010 13:04:23   
Zabica27
hvala vam punoooooooooo drage moje,i nemate pojma koliko mi je drago sto cujem da ste bolje.Jaco svaka cast,neka si se narucila kod dr. pa i to je vec nesto,jer shvatila si da imas problem i krenula da ga rjesavas,samo naprijed,mozes ti to...Nova drago mi je da cujem da si i ti bolje,polako prvo sa terapijom,pa onda bez nje i aBd bit ces ponovo ona stara.
Bambi duso,drago mi je takodje sto cujem da ti je i muz bolje.Nadam se da djecica slusaju i da su ok.Zaista ti moram priznati da ti se divim na tvojoj pozitivnosti i snazi,imas dvoje djece,muz ti je u ovom cudu kao i mi,a ti opet tako jaka guras sa djecom,ma svaka ti cas zaista...
Eh sad o meni.Ja sam hvala Bogu poprilicno ok,nemam pn vec jako dugo,a ni anksiozna nisam,samo kad dodju tako neka desavanja poput dipl,al mislim da je to normalno.No,neki dan je moj dragi spomenuo zenidbu i vidim da ozbiljno razmislja o tome,a meni se vec evo ima par dana malo pale ove "anksiozne lampice" i pocinjem da razmisljam kako cu ja to moci,pa hej da se udam???Ja???I ono sta ako me scepa panika ,a gosti mi dodju,a ja nemam kud,ili sta ako me bude prala anksioznost i pn kad dodjem u njegovu kucu,sve mi je novo,on njegov otac,brat joj,sve mi je to neka frka,pa sam malo preplasena kako cu ja to sve moci,jos i kad aBd dijete dodje na put...Ma svasta nesta razmisljam,a u principu sve sto me brine jeste to da mi se ne vrate ponovo ti pn,a ja u njegovoj kuci...Kome da se obratim ako me bude strah???On ne zna nista za te moje strahove,i nekako ne znam ni kako bih mu to rekla.Nezgodno mi je,sta ce misliti o meni,jer on je nekako tako cvrst,stabilan,a dosta toga je propatio u zivotu.Zaista zelim da ga usrecim,da ima dom i porodicu,a stalno se pitam hocu li ja to moci,a sve zbog te glupe anks i pn koje sam nekad imala...Kzem sada sam hvala Bogu dobro,al ocito da bas nisam do kraja rascistila sa tim strahovima dok se bojim da mi se ne vrate...
Cim mognem otici cu da svog dr.da popricam malo sa njim,da vidim sta mi on kaze...Mada znam uvijek me ohrabri pa se osjecam superiska ,kao da mogu sve...user posted image A do tada sama cu sebe da bodrim pozitivnim mislima:MA MOGU JA TO,PA TOLIKE ZENE MOGU,PA MOGU I JA...user posted image
Oprostite na dugackom postu,al morala sam sa nekim podjeliti svoja razmisljanja...
Ljubim vas puno sve i pisite...Pusaaaaa

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 313
4.2.2010 13:46:13   
nova_
Hvala ti Zabice na lijepim rijecima ohrabrenja. Meni odmah nekako bude lakse kad vidim koliko optimizma ima na ovom forumu. Drago mi je da si i ti super. Malo si neodlucna i strasiva sto je i razumljivo. Mislim da se sve djevojke, cak i bez ovih nasih boljki osjecaju malo uplaseno i imaju tremu prije udaje. Sama spoznaja da ides u drugu kucu i pocinjes nesto novo to opravdava. Ja takodjer imam strah da i kad ozdravim ovo moze da se vrati. Zato te savrseno razumijem. Moj savjet ti je da kako si i rekla odes do svog psihijatra i razgovaras sa njim o svemu sto te muci. Pokusaj se neopterecavati takvim mislima. Misli na lijepe stvari, i glavu gore.

Pozdrav za tebe i sve ostale!

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 314
5.2.2010 17:07:58   
Anoniman
Drage moje zenske glave...
Evo da vas malicuk pozdravim dok mi ovaj smrdo spava...
Zabice, to sto osjecas i o cemu razmisljas, uopste nije nesto novo... To je osjecaj i razmisljanje svake djevojke koja dodje u situaciju kao ti... Dok je ne zaprosi, hiljadu pitanja u glavi da li ce ikada biti isprosena, kada ce i kako docekati taj dan, kako ce to sve izgledati, da li ce to biti od covjeka kojeg voli, zeli, da li taj covjek je njena sudbina??? hiljadu zasto hiljadu zato.. a onda kad se dogodi taj dan, nastavlja sa pitanjima kao sto ih ti sada postavljas sama sebi... Vjeruj mi da sam i ja sama sebe pitala kako cu se uklopiti sa njegovim roditeljima i bracom i sestrama, kako cu prihvatiti njihove navike, kako cu prihvatiti sam zivot s njim, kako cu se ponasati kada dodju djeca, hocu li znati biti zena, supruga, majka...
A sve to tako jednostavno donese svoje odgovore... Na kraju krajeva od Boga nam je ostavljeno da volimo, da stvorimo porodicu, da se brinemo, da zivimo zivot... Samo opusteno mila...
A sto se tice tvog dragog, ja bih ti savjetovala da mu, ako vec nisi do sada, ispricas sve o svom problemu, jer mora biti upoznat s tim da bi covjek znao kako da reaguje u datom momentu... Objasni mu sve kako se to desava, ali mu skreni paznju i da postoji mogucnost da ti se nikada vise to ne desi, da nikada vise u zivotu nemas pn (ako Bog da sto ti od srca zelim), da to nije nista strasno, da samo trebas rijec utjehe i podrske u datom momentu... da nisi luda nego samo malo pod stresom odnosno malo vise nervozna...
Stvarno bi me obradovala sa vijescu da si pristala za brak i da si postala zena, odnosno supruga... U svakom slucaju, zelim ti od srca sve najbolje u  zivotu jer zasluzujes kao i svaka druga zena, da budes voljena, postovana, podrzavana, sigurna i SRETNA...
Isto sve ovo zelim i ostalim zenicama naravno...
eh odoh sada budi mi se smrdo... ljubim vas

(odgovor članu nova_)
  Neposredna veza do poruke: 315
5.2.2010 19:58:18   
jaca76
Draga moja zabice,slazem se sa Bambio da trebas svom dragom ispricati svoj problem i smatram da su iskrenost i povjerenje kljuc uspjesnog odnosa i braka.To je neko ko ti je najpreci s kim ces djeliti sve,dobro i zlo.Tebi ce biti puno lakse kad izbacis iz sebe to sto te brine.Brak po meni nije neka velika promjena kako se cini,opusti se.Meni su se tako isto javljali strahovi kad sam se trabala zaposliti...sta ako mi se PN desi na poslu pred svima,sta ce reci da sam luda itd,medjutim povjerila sam se jednom kolegi kojeg sam poznavala od ranije i zamisli on je imao isti problem davno,otvorio je novcanik i pokazao mi leksilium kojeg uvijek ima za svaki slucaj..koliko mi je to olaksalo samo da znas...Tako je bilo dvije godine,stalno ista pitanja u nekim ovakvim slicnim situacijama ali nije se nista desilo.Kad se desilo bilo je s razlogom,naravno operacija nije mala stvar.Tako da ..izbaci te bubice iz glave vec jednom...same sebi odmazemo kad postavljamo sebi takva pitanja STA AKO..Najbolji odgovor na to je PA STA...Pomislice da sam luda,pak nek misle,ko ih sisa..
Eto,dosta od mene,pozdrav svima

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 316
5.2.2010 21:29:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jaca76

same sebi odmazemo kad postavljamo sebi takva pitanja STA AKO..Najbolji odgovor na to je PA STA...Pomislice da sam luda,pak nek misle,ko ih sisa..

Do sada definitivno najbolje postavljeno pitanje sa definitvno jos boljim odgovorom... jaco, nadam se iskreno da ces ostati tako pozitivna i optimisticna, jer to je kljuc ozdravljenja... ljubim vas sve

(odgovor članu jaca76)
  Neposredna veza do poruke: 317
5.2.2010 23:57:40   
Zabica27
Joj drage moje hvala vam neizmijerno na ovim rijecima podrske i savjetima.Vec mi je upola lakse kada vidim da ste i vi imale slicna razmisljanja i ajd da kazem strahove vezano za brak.Sto se tice toga da kazem mom dragom za te moje probleme i strahove koje imam,vjerujte da sam razmisljala o tome da mu kazem dok sam pisala ovaj moj predhodni post.I zaista znam da bih se osjecala puno lakse kada bih mu rekla jer recimo ja kada sam u drustvu mog brata ili mojih roditelja tj osoba koje znaju za te moje pn,osjecam se nekako sigurno i uopste ne osjecam nikakav strah da im kazem ako bi mi se desio taj pn jer znam da me nece smatrati ludom tj znaju sta je to,tako isto kada bi on znao vjerujem da bih se osjecala 100% sigurno sa njim i da nikada ne bi doslo do toga.Samo problem je kako mu reci i kako uopste poceti razgovor o tome??Pa me onda muci sta i kada mu kazem,sta ce on misliti o svemu tome,o meni,da li ce promijeniti misljenje o meni???I ono sta ako,stekne neki pogresan dojam o tome svemu,tj u principu me strah sta ako ne shvati sve to pa ostanem bez njega zbog toga???Mislim ne vjerujem sada da bi me bas zbog toga ostavio,ali sta ako se desi to(joj ovo nas sta ako se vjecito provlaci u svim sferama zivota user posted image )
Ma sta znam zaista pokusat cu mu objasniti to,jer znam da bih se osjecala puno,puno bolje kad bih mu rekla.Ja sam i prije razmisljala o tome da mu kazem sve to,medjutim moj dr mi je rekao da ne smatram to svojim hendikepom jer u principu nije mi kao nista i nema potrebe da mu govorim za to jer je sve ok samnom,iskreno malo me iznenadio sa ovim da ne pricam dragom o tome jer mi je logicnije da mi je rekao da mu se povjerim jer bi meni bilo lakse.I eto on me malo pokolebao u toj mojoj namjeri pa mu stoga nisam do sada nista govorila,al pokusat cu mu objasniti sve,valjda shvati i bude sve ok,nadam se...
Velika pusa za vas drage moje i hvala vam jos jednom za sve...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 318
6.2.2010 20:39:08   
jaca76
Hvala Bambiuser posted image .Zabice,razlog zbog cega ti je doktor to rekao je da je krajnje vrijeme da izbacis iz glave da imas problem,odavno vec nemas PN i nije ti nista...razmisljaj u tom pravcu.Mozda nisam u pravu al imas dvije opcije ili da konacno kazes sebi da si ok ili da se povjeris svom momku...pa ako odlucis ovo drugo dobro skontaj sta ces reci.Reci da imas fobiju od necega,a svi znamo da ljudi koji imaju neku fobiju da ih niko zbog toga ne pravi ludim.Eto to je moje misljenje a na tebi je da odlucis.Drzim ti fige da sve bude u najboljem redu i ljubim vas sve.cao

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 319
7.2.2010 0:16:50   
taraG
Evo naletih na ovu temu googlajuci! Vidim da vas ima dosta crne misli kao ja! Ja stalno mislim da imam neki predosjecaj i da ce se nesto lose desiti, i to me paralise i jos vise plasi! Evo vec me 6mj. drzi i sve mi je gore i gore. Ja i dalje izlazim, pijem kafe, studira ali sve me vise koci u mojim normalnim aktivnostima! Nemam neki poseban uzrok da kazem od cega je to krenulo! Planiram otici psihijatru sljedece sedmice, ali bojim se sta ako to nije anksioznost nego zaista predosjecaj i da ce se sve to ipak desiti i da ne mogu od toga pobjeci! Znate kada vas vas unutrasnji osjecaj ne vara, npr. imate ispit pa znate da necete odg. i bude odlozen, trebate ici van ali znate da nece otici, pa drugarica otkaze! Mene plasi sta ako je i sa ovim isto! user posted image Da li se nekoj od vas ovo desava??
Ja ne mogu zamisliti da se udam, imam djecu, bojim se da necu nista od toga doziviti! I onda krenem sve da reziram u svojoj glavi, sve najcrnje i najmorbidnije misli! I ne mogu da ih odagnam!
Kasni mi 10 dana i bas sam se ponadala da sam ostala trudna, i da ce se ipak desiti nesto sto nisam predvidjela, ali uradila sam dva testa prije 3 dana i - ! :(
Citala sam citavu temu i onda naisla na post neke cure negdje na pocetku koja kaze da to otprilike svi imaju i da se njoj to izrazava kao los predosjecaj i da se vecinom i ostavari! :( I sada se jos vise bojim!

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 320
7.2.2010 14:12:52   
Zabica27
Pozdrav svima,evo mene opet,nema novih desavanja kod mene.Decka nisam vidjela,pa stoga nisam nista ni govorila,a da li cu,ne znam malo se jos kolebam,no vidjet cu od situacije.Inace sam hvala Bogu ok,samo onaj mali crv u glavi kad razmisljam o udaji je tu,pa mi malo ne da mira.
Tara ja mislim da to o cemu ti pricas jeste anksioznost,ali s obzirom da nisam strucna savjetujem ti da ipak odes kod dr,jer bolje ti je sto prije otici,jer prije ces se otarasiti tih crnih misli i bit ce ti puno lakse vjeruj.Ti govoris da imas predosjecaj da ce se nesto lose desiti,a vecina nas tu ima taj slican osjecaj samo s malom razlikom od slucaja do slucaja,ja sam recimo kad me uhvati pn mislila da cu izgubiti kontrolu nad sobom,neko misli da ce umrijeti i sl. tako da nas unaprijed kad nesto trebamo odraditi muce crne misli vezane za to,a tebe eto da ce s nesto strasno desiti.
Opet ponavljem da odes kod dr on je strucan pa ce ti najbolje znati reci.Ne daj se i pokusaj ne misliti na to,znam da je tesko,ali vjeruj nista lose se nece desiti...
Puno pozzz za sve vas...

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 321
7.2.2010 15:03:41   
taraG
Hvala puno na ohrabrenju! Sljedece sedmice planiram otici psihijatru! Samo molim Boga da se nista ne desi, pa ako je to anks. lijecicu se nekao! Samo da se ne obistine te crne misli! Vec pola godine se borim sama sa tim i vise ne ide! Malo mi je tesko naci dobrog privatnog psihijatra, jer zaista ranijese nisam sa njima susretala, ali valjda ce mi neki pomoci! Nadam se da cemo sve koje ovo muci prebroditi! Pusa vama!

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 322
7.2.2010 15:52:58   
Zabica27
Ma draga moja,tu smo da pruzimo jedna drugoj podrsku i razumjevanje.No sikiriki,vidjet ces nece se nista lose desiti,isto kao sto mi ostale koje imamo probleme necemo zbog toga poludjeti ili umrijeti zako se ni tebi nece nista lose desiti,vidjet ces i sama da nece.Ne znam iz kojeg si grada,ali u Sarajevu od privatnih dr cula sam da je dobar Slobodan Loga,raja ga hvale po slicnim forumima,ali takodje imas na studentskoj poluklinici dr Emira,ne znam sad tacno kako se preziva,nesto sa H,dugo mu prezime pa nikako da ga zapamtimuser posted image Zaista divan covjek,ja sam isla kod njega,ne moras cak ni imati knjizicu samo odes na 4 sprat i pokucas na njegova vrata,i bit ce ok vidjet ces.
Zelim ti puno srece i nedaj se,zajedno svi guramo dalje....user posted image Pusa velika za sve...

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 323
7.2.2010 16:08:48   
taraG
A ja sam ti iz Banja Luke! Valjda cu naci nekog dobrog psihica i ovdje, googlala sam malo, ali nasla sam samo jednu zenu! Pa ako nista, oticu kod nje, mada nemam pojma kakva je! Daj Boze da nam svima bude dobro i da nasi strahovi odu! :***

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 324
7.2.2010 16:14:05   
milenium
ja se sve u sebi mislim,kad bi pročitala ovu cilu temu da bi me tek tada uhvatila anksioznostuser posted image

ženice imajte na mu jedno:dok vi zamišljate probleme koji bi vam se mogli desiti-vi pravi problema nemate!i budite sretne zbog togauser posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *