|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
8.2.2010 21:25:55   
nova_
Da me Rabi ne shvati pogresno. Mislim bravo sto se tako uspjesno nosis sa strahovima, a ne za to koliko si dugo u tome.

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 351
8.2.2010 21:30:42   
taraG
I ja koliko sam skontala ima dosta ljudi sa ovim, sam sto zaista rijetko ko hoce pricati o tome! Cak i ja nikome ne pricam! Samo roditelji i najblize prijateljice! Ne zelim da me ljudi gledaju kroz to, a i sto je jos vise ne zelim da se izvlacim na to! Hoce da opet budem stara ili nova bolja hehe, i tako se ponasam sa svima! S osmijehom na licu pre drugima borim se sa svim svojim unutrasnjim strahovim! Jos i deralizacija na to! Neki daju pare za drogu, a mi besplatno se osjecamo kao blago naduvani hahah! :)
Ima jedan forum nova na koji sam ja nasla "depresija forum"! Imas dosta o tim psih. poremecajima anks., depresija, fobije... Naravno da je lakse kada ima neko slicano kao ti (naravno da mi znaci to sto napisete, da vidim da nisam sama), ali tamo ima i dosta ljudi kojima je puno gore nego meni! I onda citajuci sve te strahove, samo pokupim i one koje ranije nisam imala!

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 352
8.2.2010 21:35:13   
nova_
Tara citala sam ja taj forum pa se kao i ti isprepadala user posted image  user posted image  Sve sto bih tamo procitala odmah bi sebi umislila. Ali onda sam naisla na ovaj forum i ove zenice i hvala dragom Bogu sve je krenulo bolje. One su toliko pozitivne da ne mozes ne osjetiti i ne primiti tu njihovu pozitivnu energiju.

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 353
8.2.2010 21:38:25   
Rabi
Tara, pokupis nove strahove jer si sad preosjetljiva! Npr. meni se desavalo kad prelistam dnevni avaz, gledam neku emisiju , cujem da je neko mlad umro(i ako ga ne znam) i onda mi bude posle toga lose...PN je neizbjezan! Sad je puno drugacije, sve sto cujem ne dopustam da me nasikira ili baci u razmisljanje... Bice to sve OK, samo idi dr.
Nova, ja se sa anks. borim vec punih 5 godina. Ali ne konstantno! Kad mi se prvi put desilo, nisam znala sta mi je mislila sam da umirem. U ovih pet godina, bila sam mozda 2.5 dobro, a ovo ostalo smuseno, nikako. Kod mene je problem sto mi se anks. vratiuser posted image  Ali ovaj put je cini mi se drugacije, mislim da sam sad na puno boljem putu i mislim da cu je ovaj put savladatiuser posted image

< Poruku je uredio Rabi -- 8.2.2010 21:39:05 >

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 354
8.2.2010 21:38:31   
nova_
Zaboravih napisati da mi je moj psihijatar rekao da ne citam te forume i ne cackam po internetu. Kaze nikad neces naci ono sto treba, samo ces se isprepadati. Tako sam ja i prestala, sada samo citam ovaj forum.

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 355
8.2.2010 21:38:56   
taraG
Pa da! I tamo ima dosta ljudi koji su pozitivni i koji ce ti odmah pruziti podrsku! Jedna divna cura mi je par puta poslala lijepu porukicu kada bi vidjela da sam nesto napisala i da su me uhvatili strahovi! Ali nazalost ima i dosta onih koji se sa tim i svacim jos bore po destak godina i skroz lose funkcionisu i onda ti bude samo jos gore citajuci svasta! Razni crnjaci i sve to, samo ti gore bude! Ovo je ipak bebici forum i koliko vidim sve ove curke i zene imaju normalne zivote, ipak dobro funkcionisu i bore se! Ne varam se jel da hheehe?? user posted image I ja bih rado jednu bebicu! user posted image

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 356
8.2.2010 21:41:52   
Rabi
Joooj...evo nam i bambi prisutnauser posted image user posted image user posted image  Hajde nesto nabaci na svoj nacin! Uvijek bude nesto pozitivno! Pusa

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 357
8.2.2010 21:43:25   
nova_
Vidjela sam moja draga Rabi koliko si u ovome. Iscitala sam sve postove i kazem ti najslicnija sam ti po simptomima. Jesi li ikad pila neke antidepresive?

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 358
8.2.2010 21:43:30   
taraG
Da da napisem i to! Mene toliko potrese kada procitam da je neko umro, da je neko mlad pogotovo! Ja ne mogu danima doci sebi, obrcem, prevrcem, zasto, nije sigurno zasluzio itd.! Pogotovu ako sam nekoga znala iz vidjenja, onda kada vidim i poslije dugo vremena njegove, ja ne mogu doci sebi! Rabi odavno sam ti ja zbog toga prestala citati novine i gledati dnevnik, ali opet moras nekada nesto cuti i slijedi ludnica! Hhehe nemojte pokupiti moje strahove!
Vjerujem da si na pravom putu i da se svaki put sve lase boris s tim, i jednom mora da iscezne ili bude neznatno mala i rijetka!

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 359
8.2.2010 21:46:17   
Rabi
Ja sam pila lexilium po potrebi i prije dvije godine, pila sam asentru....I bilo mi je puno bolje ...Prije sam dosla sebi. Ovaj put, bez lijekova i antidepresiva, puno teze sam se oporavljala, puno sporije...ali sam sigurna da sam ja to rijesila, a ne tablete!!! Meni ovo puno znaci, jer trebamo mi rijesiti problem, a ne tableta! Ja sam uvijek govorila, da je lahko popiti i leks. ili neki antidepresiv, on ce nas umoriti trenutno, ali nece rijesiti ono glavno sto je u nama!!! A to je STRAH!

< Poruku je uredio Rabi -- 8.2.2010 21:49:14 >

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 360
8.2.2010 21:49:03   
Anoniman
hehehehe... cek mila da sta filozofski skontam... hahahaha... moram se prvo malo inspirisati... user posted image user posted image user posted image user posted image  a evo moji gledaju onu komediju BICE BICE pa se smijemo... Izami, Nizami, Igbali, Sevali i petoj dzigari materinoj Merimi...

drago mi je sto osjetim pozitivu u tvojim rijecima Rabi a vidim prate te i ostale zenice... kako koji post sve pozitivniji... sto se tice druzenja, ako Bog da na proljece kad budem dolazila u SA obavezno se moramo naci da popijemo kaficu...

evo mi se ovaj malo nesto uskenjka odoh da vidim sta mu je pa cu se vrnuti opet...
ako mi mm ne ukrade laptop

(odgovor članu Rabi)
  Neposredna veza do poruke: 361
8.2.2010 21:52:31   
Rabi
Dusica moja lijepa, znala sam ja da ces me nasmijati....uspjela si majkemiuser posted image user posted image user posted image  a dedera mi reci kako se ono ti zoves? A sto se to tebe tice? Pa da znam kako cu te zvat! Ne moras me ni zvat, kaze merima.....A velija ce, stoooooo? Jel' to sam dodjes, hahahahhaha Koliko puta sam je pregledala, imam i ja kasetu!!! Pusara za Nane!
A kaficu cemo popiti ili ovdje ili U GO..... ali cemo je aBd popitiuser posted image

< Poruku je uredio Rabi -- 8.2.2010 21:53:18 >

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 362
8.2.2010 21:52:34   
taraG
Ja ne pijem tablete i vise zaista ne mogu sama! Mislim da ce mi tablete ipak pomoci, makar da se podsjetim kako je kada se ne brines, kao je bilo prije pola godine! Vise sam zaboravila kako je zivjeti bez anks.! Ali na dobro se lako navikne! 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 363
8.2.2010 21:55:31   
Rabi
ma dobro, i to je ok! Ako mislis da ne mozes, uzmes neku terapiju, ponudjenu! Ali, ja sam sigurna da mi to svi mozemo, samo trebamo iz sebe isceprkati malo snage i volje!!!
Ustvari ne da sam sigurna, vec znam....primjer sam sam sebi!!! Reci sebi, ja mogu, ja hocu i zelim da mi bude bolje....zelim da budem ona stara, nasmijana, vesela, ne opterecena glupostima, zelim da razmisljam kao prije.....vrlo je bitno da sebi kazes NAGLAS! Jer ovo je vrlo bitno! Hiljadu puta mi se desilo, vozim i pricam sebi....u pola frke skontam da sama sebi govorim i pomislimda ce me neko vidjeti reci da sam ludauser posted image user posted image user posted image  i prestanemuser posted image user posted image user posted image   Nemojte misliti da sam luda, hahahahahah.....ovo je samo jedan od nacina kako pomoci sam sebi!

< Poruku je uredio Rabi -- 8.2.2010 22:00:28 >

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 364
8.2.2010 22:00:04   
nova_
Ja sam bila protiv tableta. Bilo mi je lose i pomisliti da ih pijem, ali kad sam vidjela da ne mogu sama da se izborim pojela bih i g.... da izvinete, samo da mi bude lakse.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 365
8.2.2010 22:00:33   
taraG
Ajoj vjeruj mi inace sam zaista stabilna osoba! Trudila sam se ovoliko sama, jednostavno vrati se, par dana uspijem dobro biti i dodje opet u gorem obliku! Onda imam problema sa spavanjem zbog ovoga, deral. i to je samo dovoljno tesko i bez strahova! Zaista mislim da ne mogu to bez terapije, treba neki lijek da mi otjera crne misli, smanji i onda da se borim! Ovako zamisli kada je strah kada je dobro, da se bas tada ne desi sve to, kada se najmanje nadam, kada se ponadam da ce sve biti dobro i onda strah opet i u grub! Bojim se smijati da ne oplacem! Nadam se da ima kakav lijekic da me malo pogura! Samo da mi se to malo stabilizuje, pa da poradim na bebici! I ja i dragi vec smo prsutno skontali koliko bi oboje volili da se to desi! Ako Bog da da budemo zivi i zdravi pa da imamo i bebaca jednog onda! :***

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 366
8.2.2010 22:03:41   
Rabi
on ce nas umoriti trenutno, ali nece rijesiti ono glavno sto je u nama!!!

sta sam ja ovo napisalauser posted image user posted image user posted image  mislila sam opustiti trenutnouser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 367
8.2.2010 22:05:02   
nova_
Drage moje ja vas pozdravljam za veceras. Idem nesto peglati, moram se spremiti za sutra. Valja mi raditi.
Lijepo spavajte! Pusa

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 368
8.2.2010 22:09:38   
Rabi
Neka i tableta, nisam ja protiv toga. mene je dr. pitala hoces li tablete neke. Ja sam je pitala sta mi vi preporucujete, a ona mi je rekla da probamo bez...Ja sam pristala(to je bilo prije 2,5 god) i u pola frke sam skontala da ne mogu....nisam uspjela bez tableta, i trazila sam lijekove... pocela piti tablete i nastavila ici kod psiholaoga! Samo polahko, vjeruj mi pola izlijecenja ti je i samo prihvatanje anksioznosti! Veliki broj osoba, ne zeli da prihvati anksioznost, vec trazi neki fizicki problem kojeg uopste nema...ustvari sve je u njegovoj glavi!!!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 369
8.2.2010 22:09:52   
taraG
Laku noc cure, idem i ja gledati neku seriju! Jos malo da skrnem misli! Pricamo se opet ovih dana, nadam se da ce biti bolje! Da su to samo strahovi! Hvala na lijepom druzenju, divne ste! Velika pusa!

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 370
8.2.2010 22:10:40   
Rabi
Odoh i ja !!! Ljubim vas puno pa se cujemouser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 371
8.2.2010 22:44:51   
Anoniman
eh dok ja uninah Nane vi mi se razbjezaste...
ali ste me vala i nasmijale sa svojim postovima...
Rabi kad si napisala "nemojte misliti da sam luda" jesi i to rekla na glas??? user posted image user posted image user posted image  (salim se naravno)
nova, mm cita i kad je vidio tvoj komentar da bi ono sto se kaze pojela i g... samo da bude lakse, kaze on trosio bih i ja istu tu terapiju da bi bilo lakse...
ma drage moje, salu na stranu, poenta je samo u vasoj hrabrosti i svjesnosti... morate same sebi reci da mozete pobijediti problem i rijesit cete ga, samo vjerujte u sebe...
vi to mozete...
odoh onda i ja

(odgovor članu Rabi)
  Neposredna veza do poruke: 372
8.2.2010 23:20:52   
*Seve*
IZVORNA PORUKA: *Seve*

Drage meme evo da se i ja ukljucim u klub...
I kod mene ima tako svasta nesta...Meni je pocelo od glave prije 2 godine pocela sam osijecati neku nestabilnost u glavi,ma nekako cudan osijecaj kaoo da te neko steze rukama po glavi...Obisla sve doktore,radila skaner(rmr)glave i sasvim sam zdrava ama sve u najboljem redu....
I dan danas mi to dodje nije to toliko strasno da se trpiti ali mi smeta.Nisam pila nikakve medikamente,ni antidepresore ni nista....I tako kad mi to dodje u glavu i ako znam da mi nije nista ja opet sebi umisljam kako cu umrijeti kako ce moj mali sin ostatiuser posted image  bez mame....Nista me ne boli mem ni glava nekad u 2 mijeseca zaboli...Ali to je od napetosti,mada nemam nikakvih problema bas sve ono fino funkcionise,porodila sam se prije 6 mijeseci i bas mi lijep zivot...Ali eto neki djavo ti neda mira....Da navedem da mi tokom 9 mijeseci dok sam bila trudna ni jedan put nije bilo doslo to...Nego poslije poroda nakon 2 mijeseca opet sam pocela osijecati...E sad drage mame dali je kod vas bilo nesto tako slicno.....?

Citiram ovaj svoj post posto sam prije nekoliko mjeseci pisala na ovu temu.
Dakle imala sam taj neki osjecaj u glavi kaoo neko stezanje,nije dolazio cesto ali mi je bas smetalo.
Obavila sam sve moguce pretrage sto se uspostavilo da sam zdrava.A to stezanje po glavi se javlja i kod anksioznih osoba,pa sam mislila da je to...Ali ne nije to.Zato sve koje imate to stezanje otidjite na pregled vratne kraljeznice.Eto kod mene je bilo to.Imala sam jakooo napete misice vrata,odlazila sam kod fizoterapeuta  na masaze i da kazem da se nije vise nikad vratilo.Evo vec skoro godina ja to nisam osjetila.
Zato drage zenice provijerite i v.kraljeznicu jer ona zna da cini cuda...Ja nisam imala nikakve simptome kao sto sam vec pisala samo to stezanje,kao obruc neka oko glave.E mene je samo to mucilo..
Zelim vam svima od srca da se ubrzo budete osjecale lijepo....

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 373
9.2.2010 14:39:30   
Zabica27
Drage moje,evo i mene malo,da vas sve pozdravim i izljubim.Vidim da ste mi jako pozitivne sto me jaaaakoo raduje,znaci guramo na bolje,svi skupa...user posted image Nova cini mi se ti ili jaca da napisaste ovo-popila bih i g.. samo da mi bude bolje,takva sam i ja bila,al sam svega par mj pila ad,i djelovali su,ali sam ja sama sebi najvise pomogla,non stop sam bila u pokretu i okupirala svoje misli necim iz "stvarnog svijeta" a ne tim svojim brigama.Rabi drago mi je da osjetim veliku pozitivnost u tvojim postovima,jer u mnogo njih sam pronasla i sebe,i mislim da je najbolje ono sto se vise ne pitamo STA AKO,mislim da je veliki korak to sto same sebi kazemo PA STA...Ja sada kad razmisljam o udaji pokusavam da ne razmisljam o tome sta ako,vec stvaram neki fini film u glavi,ja i on cemo raditi ovo,ono,pa namjestat cu kucu ovako ili onako,pa cu kuhati ovo,pa onouser posted image user posted image user posted image tako se ja sad plako pokusavam uzivjeti u sve to sto me aBd ceka...Tara,ne daj se ,mnoge od nas su bile u toj fazi kao i ti sada,pa smo se poprilicno izvukle iz toga,jer shvatis vremenom i naravno uz pomoc dr sta je to sto te snaslo i naucis nositi se s tim,zivjeti s tim,a ne boriti se protiv toga.Meni je moj dr jednom rekao super stvar:Ni najbolji dr. ne moze ti pomoci vise vec sto ti sama sebi mozes.Da me ne biste pogresno shvatili,dr pomaze i ja sam za da treba otici njemu,ali kad shvatis sta ti je i prodjes puno toga sam,ma najvise sam sebi mozes pomoci,prihvatajuci to svoje stanje...I naravno da hvala Bogu sve vodimo normalan zivot uprkos tome,mnoge ovdje su udate,imaju djecu,rade,ja sam zavrsila fax,trazim posao,hodam pijem kafe s jaranicama,imam momka,planiram aBd udaju, uprkos svemu tome...Pa pogledaj i sebe i ti si ista,koliko mogu shvatiti studiras, imas momka,prijatelje,pa i ti vodis normalan zivot uprkos svemu tome sto te muci...Ne brini draga bit ces ti ok,samo polako dok shvatis da sve to sto ti se desava nije toliko strasno kao sto ti sada mislis..
Joj kako bih se ja rado nasla sa svima vama sa ovog foruma da popijemo jednu "antianksioznu" kaficu"user posted image valjda ne bi niko od nas pobjegao sa te kafice zbog pnuser posted image user posted image ,hehe salim se,nadam se da ne zamjerate...Ljubim vas puno sveeeee....

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 374
9.2.2010 15:03:50   
Rabi
Joj kako bih se ja rado nasla sa svima vama sa ovog foruma da popijemo jednu "antianksioznu" kaficu" valjda ne bi niko od nas pobjegao sa te kafice zbog pn ,hehe salim se,nadam se da ne zamjerate...Ljubim vas puno sveeeee....

Ja vec odavno zovem na kaficu, ali me niko ne fermauser posted image  hajte, dajte da se dogovorimo pa da popijemo tu kaficu, u nadi da se necemo razbjezati zbog PNuser posted image user posted image  Mozemo se evo ovdje tuspasiti, napraviti spisak ko je za kaficu! Ja cu biti prvauser posted image

1. Rabi

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *