|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
7.2.2010 16:50:26   
Rabi
 Znate kada vas vas unutrasnji osjecaj ne vara, npr. imate ispit pa znate da necete odg. i bude odlozen, trebate ici van ali znate da nece otici, pa drugarica otkaze! Mene plasi sta ako je i sa ovim isto! user posted image Da li se nekoj od vas ovo desava??

Evo i mene malo na ovoj temi, nisam odavno bila. Sto ne znaci da sam dobrouser posted image  Nemam vremena da sad duljim, i da pisem...moram prvo iscitati sve ove dosadasnje postove da vidim kako ste mi sveuser posted image
Hocu samo da odgovorim tariG... I da je malo utjesim:)
To se i meni isto sve desava...desile su mi se neke ruzne stvari koje sam ''predvidjela''...ne mislim da sam vidovitauser posted image  ali ne znam kako da se izrazim! Desile su mi se stvari kojih me bilo jako strah. Ali sad kad sam malo vise upala u sve to, vec 5 godina se borim sa svojim strahovima, ovaj predosjecaj ja ne tumacim kao neku vidovitost. Mislim da previse razmisljamo o svemu i svacemu, a po najvise o losim stvarima i situacijama, kojih nas je strah, npr. da cemo izgubiti dragu osobu, da ce nam se nesto desiti.... I kad se nesto od toga desi mislimo da smo predvidjele nesto i da ce nam se i nesto drugo lose desiti o cemu razmisljamo, a u stvari razmisljamo o svemu i svacemu ......i kad se desi, kazemo eh bas sam ja o tome razmisljala, pa vidiuser posted image  i onda se zabrinemo! Razmisli malo! Nemoj se bojati, vjeruj mi sve sto ce se desiti desice se, bez obzira mislila ti na to ili ne! Trudi se da ne razmisljas o tome...i bice boljeuser posted image
Eto cujemo se drugom prilikom kad malo iscitam kako ste mi sve redom, pa cu vam pisati kako sam ja i dokle sam doguralauser posted image  Pusica za sve!!!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 326
7.2.2010 17:04:42   
Anoniman
nemam plaho vremena hocu spremiti Nane idemo na sijelo, opet... user posted image user posted image user posted image user posted image
Rabi draga... nema te odavno, ali nadam se iskreno da je sve puno bolje nego sto je bivalo... Ljubi princa i tebi puno puno puno user posted image
Sto se tice tih strahova ili "predosjecaja" ja to zovem "deja vu"... iako ja hB nemam problema sa anksioznoscu, imam te scene "vec vidjeno" ili znam sta i kada ce se nesto desiti... bez obzira da li to bilo fino ili ruzno... to je ono takozvano "6 culo" zato drage moje, nemojte previse pripisivati to anksioznosti... jedno je osjecati to sesto culo a drugo je imati pn, fobiju od fobije, itd...
tara, nadam se iskreno da ces svoj problem rijesiti sto prije, ali prvo moras sama sa sobom rascistiti da nista nije nerijesivo pa tek onda da prihvatis savjet ili pomoc od drugih... zelim ti sve naj naj...
naravno i svim ostalim dragim zenicama...
ljubim vas sve

(odgovor članu Rabi)
  Neposredna veza do poruke: 327
7.2.2010 17:08:50   
dinaa
IZVORNA PORUKA: milenium

ja se sve u sebi mislim,kad bi pročitala ovu cilu temu da bi me tek tada uhvatila anksioznostuser posted image

ženice imajte na mu jedno:dok vi zamišljate probleme koji bi vam se mogli desiti-vi pravi problema nemate!i budite sretne zbog togauser posted image

Milenium draga budi sretna,presretna sto nisi ovo dozivjela i moli Boga da nikad ne dodjes u ovo stanje.Ko ovo nije dozivio nemoze ni zamisliti kroz sta ljudi prolaze.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 328
7.2.2010 17:09:37   
nova_
Evo i mene malo. Vidim imamo novu clanicu na nasoj temi. Draga Tara, ja mislim da se kod tebe radi o prisilnim mislima i kao sto Rabi rece one su ti sastavni dio anksioznosti. Imala sam ih i ja, zapravo jos uvijek ih ponekad imam. Samo, nisu kod svakog iste. Zabica ti je dobro savjetovala da se javis doktoru. Mozda mozes i psihologu, u Banja Luci ima dobar psiholog Krnetic. Imas njegov sajt i pogledaj malo. Mozda ti on moze pomoci sa KBT. Imas lijepo objasnjeno progooglaj malo. 
Ja sam zadnja dva dana imala malo izrazeniju anksioznost, ali nadam se da je to samo prolazna kriza. Drago mi je da se Rabi javila jer sam citala njene postove i prepoznala sebe u njima. Ima sve simptome kao i ja. Bas sam se pitala zasto se vise ne javlja i kako je sada.
Eto, pozdrav za sve i velika pusa od mene.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 329
7.2.2010 17:39:06   
taraG
Ma ne mislim ni ja da sam vidovita, niti ja zelim da mislim o tome! Da to jesu te prisilne misli i zaista niko ne moze shvatiti ko to ne prolazi! Ja nemam panicne napade, nego mi je sve u glavi! Drugo je to seto culo, ali meni dodje tako da ne vidim sebe na narednoj god. faxa iako su svi uslovi da cu upisati, i onda ne upisem i mislim da sam to predosjetila. Onda ne vidim sebe u buducnosti i mislim da necu dozivjeti! Imam i taj opsesivno-kompulsivni poremecaj citav zivot, i nikada nisam znala da je to to, mislila sam praznovjerje samo! Mada praznovjerje ne moze biti toliko izrazeno! Strah me svega i svacega! Jednostavno mi to samo dolazi! Malo se uspijem skoloniti od toga, ali kada me opet uhvati uvijek je gore nego prethodni put! Sada mi je ta derelizacija sve izrazenija, kao da sanjam non stop! To je samo najednom doslo i nije to normalno stanje koliko god ljudi mislili da to svi imaju! Lijepo pise da anks. svaki covjek ima u situacijama koje izazivaju anks., ali mi ju imamo svakodnevno! Sjedim kuci i na jednom mislim sta ako sad ne daj Boze umrem i onda nastaje ludilo! Napominjem sve te misli same dolaze i naravno da mogu da ne bih tako mislila! Samo Boga molim da se nista od tih "predosjecaja" i crnih misli ne desi!

A da i Krentica sam nasla na netu, ali nigdje ne mogu procitati kakvi su oni? Malo sam skepticna jer vidim da imaju u ponudi i skype terapije!

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 330
7.2.2010 17:59:34   
Skvo RR
Draga Tara,

Mislim da je kljucno da posjetis doktora! Uopste ne znaci da imas anksioznost! Prilikom dijagnosticiranja poremecaja, radi se o dosta detaljnoj analizi! Ja u bliskoj porodici, imam osobu sa anksioznosti, i znam sta pisem! Dakle, kod tebe moze  biti izrazena i depresija, ciji je vjerni pratilac pesimizam! To, sa vidovitosti nema nista! 
Ja bi ti preporucila, da posjetis doktora, kao sto sam na pocetku napisala!

Generalno, i ja sam sklona kompulsivnom poremecaju u smislu brojanja i slicnih umisljenjih ponavljajucih radnji, ali vremenom covjek navikne na sve!

Kakav god poremecaj imas, vremenom se nauci zivjeti sa njim! Ti ces vec naci nacin kako olaksati sebi svakodnevnicu!
Sretno!

< Poruku je uredio Skvo RR -- 7.2.2010 18:00:26 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 331
7.2.2010 18:20:51   
taraG
Pa oticu sljedece sedmice! Do sada sam imala neke neodlozive stvari obaviti, a prije toga sam pokusala sam da to prebrodim! Ali to ne ide bas! Iako nisam vjerovala kada su mi ljudi govorili! Inace sam jako stabilna i pshicki cvrsta osoba (bar do sada) i uvijek sam bila ta koja je rijesavala i svoje i tudje probleme! Nikada ne kukam (osim sada kada muka natjera) i malo ko zna sta mene muci, mozda sam zato i popucala po savovima! Ko ce ga znati! Dugo sam razbijala glavu, mucila se, citala o raznim poremecajima dok jednom nisam naisla na anksiznost i pronasla se od rijeci do rijeci! Citala sam da taj opse.komp. poremecaj dovodi do anks. odnosno on je jedna podvrsta iste! Naravno da ima razlicith tipova ovoga poremecaja! Sto se tice depresije, nisam ja bas depresivna osoba, koliki god pesimista da sam! Uhvati me na momente kada me strahovi sastave, otprilike kao svakog covjeka ponekad, to nije nista strasno! Ali strahovi jesu! Naravno, ja sama ne mogu sebi odrediti dijagnozu, samo psihijatar moze, ali to je nesto u cemu sam se pronasla! Heheh jos jednom da ponovim, ne mislim ja da sam ja vidovita, samo da kao i svaki covjek imam predosjecaje u vezi nekih stvari! Sada se samo bojim sta ako taj los predosjeca ne izaziva anks. (jedna od stvari koja spada u nju), nego da ce zaista biti tako!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 332
8.2.2010 18:16:35   
jaca76
Pozdrav novoj clanici tari,pozdrav svima.Danas sam imala termin kod psihijatrice i dala mi je xanax,da pijem po potrebi ,samo kad osjetim da cu dobiti PN.Zna li mi neko reci kako djeluje,hocu li biti pospana i tome slicno?
Inace cisto informativmo da vam prenesem sto sam juce cula na tv,glumica Goldi Hol je patila od PN,i uprkos tome je bila vrlo uspjesna i nije zavrsila u ludnici hehee.A prosli put mi je doktorica isto rekla da su mnogi politicari patili od istog,a ja njoj kazem bogami njih i treba da hvata panika haha
ljubim vas sve

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 333
8.2.2010 19:08:32   
nova_
Cao Jaco! Ja sam pila xanax 0,25 i u pocetku sam bila pospana od njega. Kasnije je pospanost bila manja. Cula sam da je dobar kod PN jer ima brzo dejstvo. Dobar je za ponekad, a ne valja ga piti redovno jer brzo stvara ovisnost. Ja ga vise ne pijem, tako mi je savjetovao doktor. Mada, ja sam ga zbog anksioznosti pila skoro dva mjeseca redovno. 
Super je sto si dobila samo xanax po potrebi, jer znaci da tvoje stanje i nije toliko lose.

Lijepi pozdrav

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 334
8.2.2010 19:29:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jaca76

Inace cisto informativmo da vam prenesem sto sam juce cula na tv,glumica Goldi Hol je patila od PN,i uprkos tome je bila vrlo uspjesna i nije zavrsila u ludnici hehee.A prosli put mi je doktorica isto rekla da su mnogi politicari patili od istog,a ja njoj kazem bogami njih i treba da hvata panika haha
ljubim vas sve

eh jaco sto me nasmija sa ovim komentarom za politicare... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  u pravu si 100%... a drago mi je sto si tako vesela danas... nadam se da ce ovakvo raspolozenje ostati i dalje... cmokara svima

(odgovor članu jaca76)
  Neposredna veza do poruke: 335
8.2.2010 20:03:21   
taraG
Hvala svim curama na dobrodoslici! Mene je i dalje strah i dalje sam izgubljena, nadam se da je to anks. i da ce mi psihijatar pomoci! Ovo je stvarno tesko! Samo da se crne misli ne dese! Jaooo em sto sebi umisljam razne bolesti, daleko bile, em sam si i trudnocu pocela umisljati pored dva negativna testa! Kasni 11 dana, testovi bili negativni, a ja se jadna i dalje nadam! Valjda zato sto bi mi to pruzilo neku nadu, ufff opet me hvata! Najbolje je kada ni o cemu nemislim, ali i tako sam samo izgubljena! Pusa vama svima velika!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 336
8.2.2010 20:48:48   
jaca76
Ma ja sam uvijek bila optimista Bambi,volim se saliti,ali da sam strasljivica to je vec druga stvar..Jeste dobro sam hB,ali ste mi vi svi zaista puno pomogli,hvala vam velika.Nova,pa ja od leksilijuma drijemam a kako li cu od tog xanaxa...a sta sad pijes?Drago mi je da si dobro,bice to sve ok.I ti tara ne umisljaj svasta,pokusaj da ne razmisljas o tome vec nesto drugo radi sto ce ti odvuci paznju..sta god da ti se desi za ljude je,ni prva ni posljednja,a nece ti se nista desiti vjeruj mi...pusa

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 337
8.2.2010 20:57:35   
taraG
Jooooj ja ti se jadna bojim samo da se ono najgore ne desi, za ostalo se ne brinem bas! Plase me ne daj Boze bolest i smrt! I te najcrnje se meni misli motaju po glavi! user posted image Nadam se da se nista od toga nece desiti, molim Boga samo! Nadam se da ce ti biti bolje od tih tableta! Nadam se da cu i ja dobiti terapiju kada odem psihologu!

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 338
8.2.2010 21:01:31   
dinaa
Tara nece se nista desiti od toga o cemu razmisljas i od cega strahujes.Najlakse je reci nemoj o tome razmisljati,ali kako kad misli same dolaze,napadaju i nizu se jedna za drugom a sve crnjak gori od goreg.Ne brini draga proci ce to,istina treba vremena ali proci ce.Ljubim vas sve!

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 339
8.2.2010 21:03:10   
nova_
Jaca, sad pijem cipralex (antidepresiv). Nemam depresiju ali on se pije i za anksioznost. Sto se tice xanaxa ja sam na pocetku jedva gledala od pospanosti. Stalno sam zijevala. Kasnije nista. Ne brini se bice to dobro, mozda ti i ne bude trebao.
Tara, ne plasi se. Kao sto kaze Jaca probaj misliti na nesto lijepo. Znam da je tesko, prosla sam sve to i jos uvijek mi se desi kriza. Znam koliko je intezivan taj strah i nije ga lako kontrolirati, ali meni je nakon razgovora sa psihijatrom lakse sve podnositi. Probaj ignorisati taj strah radi nesto, okupiraj se bilo cim, i vidjet ces bice bolje.
Pusa

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 340
8.2.2010 21:03:16   
Rabi
Bambi moj evo me:) Tu sam, nego pocela nesto raditi pa ti slabo imam vremena. Od adnana ne mogu nista, samo hoda zamnom i hoce da se igramo, a kad spava nesto uradim, pa malo na comp.  Sto se tice mene i moje druge straneuser posted image  hB ja sam puno bolje! Isla sam na redovne seanse kod psihologa koji mi je pravo pomogao, kao i uvijek. PN me nije odavno safat'o, jer se nedam. Kad mi dodje ono nesto, strah panika, ruzne misli...ako pomislim da ce mi se nesto sad desiti(najgore je ovo SAD) samo kazem(ali na glas, savjetujem i drugima isto) ''pa sta ako se desi, evo nek se desi sta ce se desiti...''napravim jednu malu dobrodoslicu tom svom strahu i tako se malo druzimo, i samo prodje!!!Uglavnom, mogu se nositi sa strahovima. NE POBJEDJUJU STRAHOVI; VEC JA!!!
Tara, sve sto si napisala, sve je to karakteristika anksioznosti...nemoj se bojati, da ce ti se nesto lose desiti, da ces umrijeti, ili da ces poluditi....sve je to samo misljenje i osjecaj...znaci OSJECAJ koji tebi nemoze nista! Koliko puta me uhvatila panika i strah, pihhhh ma nema broja! Svaki put kad bi mi se desilo PN, ja mislim da je najgori, i da je to sad nesto bas sto mi se desava, da umirem. I svaki put imam neki novi simptom, koji me uvjerava da je sad gotovo...ustvari, nista ne bude, znas i sama. Simptomi su raznorazni, lupanje srca, preskskakanje, trema, pritisak u glavi, grcenje jezika....ne prepadaj se, nemas razloga. Otidji psihologu, porazgovaraj, pomocice ti 100%. Mozda dobijes i neku terapiju, nije to nista strasno! Danas veliki broj ljudi pati od anksioznosti, samo sto rijetki otvoreno pricaju o tome!
Ja cu ponovo, po ko zna koji put, ponuditi druzenje u zivo koje vjerujte puno znaci, pa ako je neko za...vrlo rado bih se dogovorila i izasla s vama!!
i jos zaboravih napisati, tara, naj odvratnije mi je od svega...osjecaj derealizacije...nekakva nestvarnost svega sto mi se desava...kao da spavam ili kao da sam izasla iz svog tijela i negdje sam na sa strane i sve posmatram....pa ponekad, kad stojim ili hodam, kao da lebdim, noge mi gumene...ili hodam po ravnoj povrsini a imam osjecaj kao da hodam uzbrdo...fuj stvarno.. sve ovo dolazi od napetosti u vratu zbog koje nam je automatski slabija cirkulacija, te i samim tim slab dotok krvi u mozak!!!
Opustite se i trudite se da bude bolje!! Ljubim vas sve!!!

< Poruku je uredio Rabi -- 8.2.2010 21:05:57 >

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 341
8.2.2010 21:06:10   
jaca76
Ma znam ja to,i meni se to motalo po glavi draga moja,smrt...kazes sebi pa sta,nekad se i to mora desiti,ali znas onu "prije zore nije svanulo"..

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 342
8.2.2010 21:11:46   
Rabi
dinaa, upravu si..najlakse je reci nemoj razmisljati, a ono samo nadolazi sve gore i gore...a panika samo raste!!! U ovom slucaju, znaci kad se trudis da ne mislis, samim tim i bjezis od svojih strahova...treba se suociti s njima, tako sto ces rasiriti ruke, ali bukvalno, i zagrliti sve te strahove i s njima se sroditi, prihvatiti ih....vrlo je bitno ponekad na glas sam sa sobom pricati, reci sam sebi na glas neke stvari. Jer puno toga nam se mota po glavi, ali kad nesto cujemo i kad sebi na glas kazemo, ima jedno drugo znacenje. Drugacije ga dozivljavamo, i polahko prihvatamo!!!!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 343
8.2.2010 21:11:50   
taraG
Cure jos jednom vam mnogo hvala na divnim rijecima! Nemate pojma koliko mi znace! Znaci i vi ste imale te crne misli, i los osjecaj? Sto je najgore cula sam kako su grozni ti PN, ali ih ja nemam. Nekada pomislim radije bih njih, onda bih makar znala da je to anks.! Ovako samo u mojoj glavi, mada sam procitala razne vrste anks., ta neka psiholoska ima samo blaze fizicke simptome (koje imam)! Valjda ce mi psijatar to sve fino pojasniti i pomoci! Jer ovo je ludnica, samo los predosjecaj i onda strah grrrr! Sto je najgore ja sam isto veseljak, neukrotiva, jurim stalno negdje, i ovo mi je uvelio poremetilo svakodnevnicu! I dalje se ja trudim, ali nekada sam sva izgubljena i preplasena pa se ne mogu ni skoncentrisati na to gdje sam!
A ta derealizacija ti mene nosa bar pola dana dnevno! Uzasna je, ne mozes se naviknuti na nju nikako! Kao da je sve san! Najednom dodje i sto vise pokusavas se koncentrisati i skontati gdje si, sve te vise nosa, dok sama ne odluci otici!
Jesi ti uspjela se rijesiti deralizacije? :********

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 344
8.2.2010 21:15:24   
Rabi
IZVORNA PORUKA: jaca76

Ma znam ja to,i meni se to motalo po glavi draga moja,smrt...kazes sebi pa sta,nekad se i to mora desiti,ali znas onu "prije zore nije svanulo"..

Ovo ja sebi jos uvijek ponavljam!!! I ova recenica puno znaci i pomaze! Nemoj misliti da je ovo samo jedna fraza, i da od toga nema nista. Kad ti dodje strah, ti samo reci ovo....Vidjeces da je odmah lakse!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 345
8.2.2010 21:17:29   
dinaa
Rabi bravo za tebe,jako je bitno suocit se sa svojim strahovima i reci"e neces me pobijediti,ja to mogu ja sam jaka ja cu izaci kao pobjednik"a to ako ce se nesto desiti neka se desi,ali nece nista jos jedan strah,grc i gotovo.Cure samo hrabro i morate se izboriti s tim,najbitnije je da je to stanje prolazno.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 346
8.2.2010 21:19:07   
jaca76
Jest,ja sebi kad hodam,pjevam"MORAS IC NAPRED HEJ,NAPRED HEJ"hehee

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 347
8.2.2010 21:20:48   
taraG
Hhaha cure bas ste sasave (pozitivno)! Ja kada bih krenula pjevati dobila bih i panicne jos, koliko ruzno pjevam! 

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 348
8.2.2010 21:22:19   
Rabi
Iz anks. dolaze PN. To ti je ustvari, strah, strah i samo strah...zelis nesto podhitno da promjenis, pobjegnes jer ce se nesto lose desiti. Nemora znaciti da ces imati PN, ali vjeruj mi nisu nimalo ugodni.
Derealizacija, kazes kako dodje iznenada tako i ode....kod mene je ima jos uvijek ali nekako u blazem obliku, i ne bojim je se sad...prije sam se bojala same derealizacije i takvog osjecaja. Sad sam to prihvatila. Slabijeg je intenziteta i rijedje mi se desava!
Nadam se da ti je lakse kad znas da nisi sama!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 349
8.2.2010 21:23:33   
nova_
Kako sam vidjela iz njenih postova Rabi ima malo vise iskustva sa ovim stanjem. Bravo za Rabi user posted image
Vjerovatno cemo i mi vremenom isto to nauciti. Ja da nisam naisla na ovaj forum ne znam sta bih. Nevjerovatno je koliko mi je bilo lakse kad sam iscitala price drugih forumasica, jer ja nisam znala sta mi se desava. Bila sam paralisana od straha.

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *