Rabi
|
Bambi moj evo me:) Tu sam, nego pocela nesto raditi pa ti slabo imam vremena. Od adnana ne mogu nista, samo hoda zamnom i hoce da se igramo, a kad spava nesto uradim, pa malo na comp. Sto se tice mene i moje druge strane hB ja sam puno bolje! Isla sam na redovne seanse kod psihologa koji mi je pravo pomogao, kao i uvijek. PN me nije odavno safat'o, jer se nedam. Kad mi dodje ono nesto, strah panika, ruzne misli...ako pomislim da ce mi se nesto sad desiti(najgore je ovo SAD) samo kazem(ali na glas, savjetujem i drugima isto) ''pa sta ako se desi, evo nek se desi sta ce se desiti...''napravim jednu malu dobrodoslicu tom svom strahu i tako se malo druzimo, i samo prodje!!!Uglavnom, mogu se nositi sa strahovima. NE POBJEDJUJU STRAHOVI; VEC JA!!! Tara, sve sto si napisala, sve je to karakteristika anksioznosti...nemoj se bojati, da ce ti se nesto lose desiti, da ces umrijeti, ili da ces poluditi....sve je to samo misljenje i osjecaj...znaci OSJECAJ koji tebi nemoze nista! Koliko puta me uhvatila panika i strah, pihhhh ma nema broja! Svaki put kad bi mi se desilo PN, ja mislim da je najgori, i da je to sad nesto bas sto mi se desava, da umirem. I svaki put imam neki novi simptom, koji me uvjerava da je sad gotovo...ustvari, nista ne bude, znas i sama. Simptomi su raznorazni, lupanje srca, preskskakanje, trema, pritisak u glavi, grcenje jezika....ne prepadaj se, nemas razloga. Otidji psihologu, porazgovaraj, pomocice ti 100%. Mozda dobijes i neku terapiju, nije to nista strasno! Danas veliki broj ljudi pati od anksioznosti, samo sto rijetki otvoreno pricaju o tome! Ja cu ponovo, po ko zna koji put, ponuditi druzenje u zivo koje vjerujte puno znaci, pa ako je neko za...vrlo rado bih se dogovorila i izasla s vama!! i jos zaboravih napisati, tara, naj odvratnije mi je od svega...osjecaj derealizacije...nekakva nestvarnost svega sto mi se desava...kao da spavam ili kao da sam izasla iz svog tijela i negdje sam na sa strane i sve posmatram....pa ponekad, kad stojim ili hodam, kao da lebdim, noge mi gumene...ili hodam po ravnoj povrsini a imam osjecaj kao da hodam uzbrdo...fuj stvarno.. sve ovo dolazi od napetosti u vratu zbog koje nam je automatski slabija cirkulacija, te i samim tim slab dotok krvi u mozak!!! Opustite se i trudite se da bude bolje!! Ljubim vas sve!!!
< Poruku je uredio Rabi -- 8.2.2010 21:05:57 >