|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
17.12.2009 10:46:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: LUNA4

to sto sam naisla na ovu temu me jako veseli jel vidim da nisam jedina sa tim problemom.....
evo da ukratko kazem i svoj problem.....od kad sam rodila drugi put kod mene se poceo pojavljivati strah da ce mi netko provalit u stan i ukrast djecu....strah od smrti,po noci se jednostavno bojim zaspati jel imam strah da se vise necu probudit...user posted image razmisljam o smaku svijeta i sta cu i kako ako do toga stvarno dodeuser posted image ...tokom dana je sve dobro ali kad dode noc gotovo je ,moji su strahovi tu...nemogu spavat...kao da nemogu niti disat..imam bolove u prsima pocnem me oblijevat hladan znoj i srce mi pocne lupat 100 na sat.....neznam dali me itko shvaca ali grozno mi je...pokusala sam se jednom otvorit prijateljici o tome ali ona mi se samo smijala i mislim da me od tada smatra ludomuser posted image ...
najgore je sto ne znam kako si pomoci,jedino mi je rijesenje posijetg dr a sram me i strah da ce mi i on rec da sam luda.....jednostavno neznam sto da radim,a to me pocelo ometat u svakodnevnim poslovima....
NEMOJTE ME SMATRAT LUDOM...user posted image

sada bi ti svaki psihic rekao...cim smatras da ces poludjeti neces...jer ludi ljudi sebe gledaju kao sasvim normalne a oko njih su svi ludiuser posted image

procitaj malo o stitnjaci nakon trudnoce pa ce ti sve biti jasnouser posted image

(odgovor članu LUNA4)
  Neposredna veza do poruke: 276
18.12.2009 11:27:39   
Zabica27
Bambi mila,tako mi je drago zbog tebe i tvog m,divno je to sto cinis za njega,sva sam se najezila dok sam citala tvoj post.Drago mi je da je sve proslo ok, a znas mi anksiozni poslije tog nekog da nazovem uspjeha dobivamo sve vise i vise samopouzdanja,i kazemo sebi :pa vidis uspio sam,nisam pobjegao,mogu ja to.I tako korak po korak,izlazak po izlazak,dan po dan,i ako Bog da prodje to,samo se jednog dana osvrnes i vidis da straha nema u sve vecem broju tih situacija o kojuma nekad nisi ni smio da razmisljas,a kamo li da ucinis.I ja dan danas ne smijem da radim neke stvari,tipa voznja busom,mislim smijem,ali...izbjegavam,ali hvala Bogu oslobodila sam se da radim puno toga,i shvatila da bas treba da radimo i da idemo na ta mjesta dje se bojimo,jeste da je tesko ali tu je  nase izljecenje,jer tek tada nas mozak shvata da se nema cega bojati,vec da mi sami sebi stvaramo taj film u glavi.A sada da pitam kako si mi ti,kako trudnoca,jel sve ok,nadam se da jeste,i zelim da porod prodje ok,ako se ne varam to je uskoro...user posted image LUNA nemoj misliti da si luda,i ne boj se niko te ovdje nece smatrati ludom,jer svi mi tu smo manje vise radi istog problema,i bas kao sto kaze predhodni post ludi ljudi i ne znaju da su ludi i ne boje se toga,vec misle da su ok,tako da znas,ne boj se nisi luda i neces poludjeti i neces umrijeti kao sto mislis da ce te srce zdrmati i sl.I ne znam zasto te stid otici dr. mislim znam da nije lako,jer i ja sam se tako osjecala 1 put kad sam isla,kontam rece mi da sam luda da je to 1 stadij ludila,pa stpat ce me u bolnicu,pa itd...Ali nece bjeruj,ti ljudi su divni,bar moj dr,objasni ti sta ti se desava pomaze da razumijes sve to,pomaze ti da izadjes iz svega toga,i zaista nema razloga da te bude bilo cega stid i da ti bude neugodno,otidji kod dr popricaj sa njim otvori mu dusu i vidjet ces bit ce ti puno puno bolje...
PS.Bambi susret mog momka i roditelja,prosao okuser posted image mislim,nisu oni bas bas odusevljeni s njim,jesu kao osobom,ali ono nema kuce svoje,nema fakultet kao ja,drugi mentalitet je on kao dijete sa sela a ja iz grada(mada ja licno nikada tako ne gledam na ljude,al eto oni su takvi) i eto,no bitno mi je sto mi kazu da je on ok kao osoba i da nemaju nista protiv njega licno,vec samo eto zbog te materijalne situacije i toga sto bih ako se udam zivjela sa 3 muskarca8on.otac i mali brat njegov) pa kao kako bi ja sve to,al bar mi na kraju kazu ako si ti izabrala njega,neka si mi ti necemo kvariti to.Eto ja se naprica svasta nesta,pa se izvinjavam na dugackom postu.
Ljubim vas sve od rada i zelim sve sve najbolje....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 277
20.12.2009 18:00:21   
nova_
Drage moje, evo jos jedne. Nisam udata, nisam mama, ali istrazujuci po internetu o anksioznosti naletjela sam na vas. Nasla sam neke forume po Hrvatskoj i Srbiji na kojima postoje ove teme (anksioznost i depresija), ali na nasim bas i nema. Citala sam vase postove i odlucilla se javiti. Nadam se da vam ne smetam. Sa ovim problemom sam se prvi put susrela prije par mjeseci. Mislim da su kod mene udruzeni depresija i anksioznost. Ukratko, osjecam se jako lose i jako uplaseno. Nemam panicne napade ali sve ostale simptome imam. Knedla u grlu, tremor, neki neobjesnjiv strah, stalno mi se place. Nekad mi bude malo bolje a onda odjednom kao neki klik u glavi i odjednom se pojave strahovi. Apetit mi je oslabio, smrsala sam, lose spavam, izbjegavam drustvo... Vidim da i neke od vas imaju slicne probleme. Planiram potraziti pomoc psihijatra, pa ako neka od vas zna nekog dobrog koji radi privatno (u Sarajevu) voljela bih da mi preporuci. Cula sam da je dr Slobodan Loga dobar. Pokusala sam sama prevazici sve ovo ali se bojim da ne bude gore. Mozda je bolje otici doktoru.

Sve vas puno pozdravljam.

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 278
20.12.2009 20:31:31   
Anoniman
pozdravljam svoje drage zenice...
Luna, zao mi je sto te vidim na ovoj temi, ali vjeruj mi da sam imala neki osjecaj da cu te vidjeti makar da nesto prokomentarises... nisam htjela nista da ti govorim ranije, ali sam kroz tvoje postove na fb, primjetila nesto sto mi se nije svidjalo... nervoza, netrepeljivost, nekakva zestina... i upravo ovoga sam se bojala... a obzirom da si vec priznala sama sebi da se nesto desava, o je vec u pola problem rijesen... sto se tice te drugarice koja ti je rekla da si luda, reci ti njoj da sam ja njoj porucila da nisi ti nego ona luda... 
a ne brini, ne ludi se tako lahko... vjerovatno te je malo uhvatila ona postporodjajna depresija i naravno da ti se nagon za zastitom svoje djece pojacao jer sad imas dvije princezice... a toliko zlog hara svijetom, od bolesti, kriminala svega i svacega da je sasvim normalno da se brines...
strah od smrti, svi mi draga imamo... a razmisljanje o sudnjem danu, to je bas super razmisljanje jer nas to, koji vjerujemo u Sudnji dan, potice da cinimo sto vise dobrih djela, da se bolje ponasamo prema svojim roditeljima, djeci, supruzniku, prijateljima, komsijama... a covjek kad uspije da nasmije drugog covjeka zadovoljniji je nego da je ne znam ti sta drugo uradio... razumijes me.. zato zadovolji sebe i svoju dusu tako sto ces se igrati sa svojim princezicama, uzivati sa tm, radovati se susretu sa roditeljima... uzivaj u snijegu... jegeru... user posted image user posted image user posted image user posted image  zaboravi na strah nego misi na to kad ce ovo Nane moje doci pa da sto prije odraste da se dogovrimo kako cemo se upoznati, il cete vi ovamo il cemo mi tamo... user posted image user posted image user posted image  ljubim te i budi jaka, jer nemas pojma koliko jesi...
nova, dobrodosla na forum, iako se nadam da ces ipak svoja interesovanja prebaciti na druge teme, da ces ovu rijesiti ko ukrstenicu, pa se uskoro pridruziti u klub da li udatih, da li ,,debelih,,... user posted image  da ne ponavljam i tebi bih preporucila da se opustis i pogledas duboko u svoje srce i dusu, u sebe, da vidis koliko si jaka osoba i da mozes pobijediti bilo koji problem...
zene moje drage, nismo ni svjesne kakve smo mi u stvari... zovu nas ljepsim ali slabijim spolom, a u stvari jaci smo od bilo koje armije na svijetu, od bilo cega i bilo koga...
Zabice, drago mi je zbog tebe sto je sve proteklo u redu, a sto se tice komentara tvojih za dragog, mogu ti samo reci, ono sto ti majka kaze, vjeruj joj u potpunosti jer majka ne moze da pogrijesi... govorim iz iskustva... nece te majka odgovoriti od dobrog, niti ce te uputiti na loseg, jer nisam znala i shatala to dok i sama nisam postala majka, jednostavno ona osjeti sta je za tebe najbolje a sta nije... u svakom slucaju zelim ti sve naj naj
dosta mog filozofiranja... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nova_)
  Neposredna veza do poruke: 279
20.12.2009 20:42:33   
dinaa
Bambi ti si jedna jako pozitivna osoba i user posted image user posted image user posted image user posted image za tebe,samo takva ostani.Ja sam svoje iskustvo na ovoj temi vec pisala,i svima vama koje ste sad u ovom haoticnom stanju zelim da sto prije budete bolje i da to sve bude iza vas,a hoce aBd prije nego sto mozete i zamisliti.

Bambi sta ti radis jos uvijek u svom toplom domuuser posted image misli li bebac van?Salim se naravno zelim ti svu srecu i sto laksi i brzi porod.
Malo je Off izvinjavam se.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 280
20.12.2009 20:48:18   
Anoniman
hvala ti draga na divnim rijecima, trudim se da budem sto bolja... a najveci mi je pokazatelj kad dobijem takav kompliment kao sto si upravo ti kazala... hvala mila...
kako si ti sada?
ovaj mali smradec izgleda nece jos, ali vidjecemo.. hehehehe

(odgovor članu dinaa)
  Neposredna veza do poruke: 281
20.12.2009 20:52:43   
dinaa
Ma ja sam sad odlicno,super hvala Bogu dragom,zato i kazem ovim zenicama da ce to biti u redu iako one nemogu ni zamisliti da stvari mogu biti kao sto su nekad bile.I sama sam tada tako razmisljala.Sjetim se ponekad kako mi je bilo i zaista sam ponosna na sebe sto sam se uspjela izboriti s tom napasti i izaci kao pobjednik.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 282
5.1.2010 19:04:31   
jaca76
Drage moje , ja nisam mama i teško da cu ikada biti jer sam imala dvije vanmatericne trudnoce i sad mogu samo pokušati sa vantjelesnom oplodnjom,ali moj najveci problem je panika.Prvi panicni napad sam dobila 6 mjeseci nakon prve vanmatericne u autobusu.Nakon toga je sve bilo gore i gore.Neuropsihijatru sam otisla samo jednom jer su mi mnogu govorili da je sve do mene i da sama pokušam da se stim izboriti.Uspjela sam dosta toga , korak po korak ali nikad u potpunosti..nikad nisam sama pokušala sjesti u bus,nisam se to usudila.Najgore je sad što su se panicni napadi ponovo pojavili i poslje druge vanmatericne ,nakon cetiri godine borbe s tim i sad sam se tek zabrinula,ono pravo ,da se necu nikada riješiti toga i da cu poluditi.Strah od ludila je sada veci od straha od smrti.Zadnji put je bilo tako jak napad da sam se tresla kao da su me ukljucili u struju a otkucaji srca tako ubrzani da su pocele ruke da trnu.Mozda sam pogriješila što nisam htjela ici neuropsihijatru jer sam cula da ako to traje više od dvije godine da se teze lijeci i postaje hronicno.Imam zelju da se sa zenama koje imaju ovakav problem što bolje upoznam ne ovako anonimno , pošto sam najviše na fb ako neka od vas zeli isto neka mi javi.Ako imate neki dobar savjet pisite mi.Pozdrav svima

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 283
5.1.2010 19:12:27   
lirio
draga moja jaco76 mogu li znati odakle si? ovdje u zenici ima odlična grupa žena koja djeluje pri centru za mentalno zdravlje i sve imaju iste probleme...i sama sam ti takva bila...kažem bila jer sam sad hb ok...mnogo mi je pomogla ta grupna psihoterapija, sad sam ko nova, čak sam se evo odlučila da rodim i drugo dijete...doduše, ponekad osjetim neki simptom anksioznosti al sam sad svjesna da je to od stresa od napetosti i onda jednostavno ne obraćam pažnju...ma mogla bih ti ja sad markove konake o tome al beba zove...ljubim...

Ne govori mi da je nebo granica kad postoje otisci stopala na Mjesecu...

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 284
5.1.2010 19:37:09   
jaca76
Ja sam iz Ilijasa , a Zenica mi je sad "mnogo daleko" ,ali bice vremena da se ispricamo aBd..pusa

(odgovor članu lirio)
Neposredna veza do poruke: 285
5.1.2010 20:03:47   
mamaMi
draga jaca76,
ja vjerujem da se sva stanja mogu izlijeciti
kad sam procitala tvoj post, razmisljala sam sta bih ja uradila...
bavim se detraumatizacijom i podrsci osobama koje imaju razlicite poremecaje kroz koristenje art terapije
jos uvijek se i educiram, pa ne znam dovoljno, ali sam sada iskopala stranicu koja mi izgleda ok
http://www.anksioznost.net/izlecenje-anksioznosti

imam i knjige u elektronskoj formi koju nije lose procitati, pa se javi sa mail adresom ako je zelis

ja bih ti preporucila da ipak odes ljekaru
mislim da sama znas sta u tebi stvara takve reakcije, kad se napadi dese, identifikuj sta ih me moglo izazvati, prepoznaj ih ubuduce i pokusaj sa dubokim disanjem, sjedni ili slicno, ako ti je lakse kad je neko tu, pozovi ga...
razmisljaj o svom dozivljaju stanja, pokusaj pisati o tome.
vodi dnevnik koji nikad vise ne moras citati - ali ipak pisi.
vidjeces kako ces sama sebi dati poruke kojih nisi svjesna, naci ces uzrok

sve se desava pravovremeno, samo mi nekada mislimo da nismo spremni za ono sto slijedi ili se desava.
sta je razlog nasem osjecaju nespremnosti? da li tu situaciju zelimo mijenjati ili mislimo da nam ona treba?

razmisljaj o tome.

zelim ti sve najbolje!
pp

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 286
5.1.2010 20:18:52   
nova_
Draga Jaco, imam slicne probleme.  Takodjer, ja sam se pokusala sama izboriti sa svim ali nisam uspjela. Prije 10 dana sam konacno otisla kod neuropsihijatra. Plasila sam se upravo toga sto pominjes, da ako se na vrijeme ne lijeci moze postati i gore. Doktor mi je konstatirao anksioznost i panicne napade, samo kod mene je anksioznost izrazenija. Panicni napadi su slabijeg inteziteta. Imala sam nevjerovatan otpor prema tabletama ali na njegovo insistiranje sam pristala da ih pijem. Uz tablete pocinjem i psihoterapiju i nadam se da ce aBd biti bolje. Inace, cula sam da je kod takvih stanja jako uspjesna KBT terapija, pa nebi bilo lose da probas. Moj savjet ti je da ides neuropsihijatru, nema potrebe da se mucis kad ima pomoci.
Lijep pozdrav!

(odgovor članu mamaMi)
Neposredna veza do poruke: 287
8.1.2010 19:07:49   
jaca76
Sta je sa drugim zenama pa se ne javljaju...pitam se jesu li se sve izlijecile ili ?
Zanimljivo je to da Zabica ima isti problem kao ja sto se tice busa,i ja se ne smijem voziti busom, a nekako mi lakse vozom,cudno!!!
Pozdrav

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 288
11.1.2010 15:42:40   
acudesa
Kod muža moje drugarice je dijagnosticirana anksioznost, ja ukucala da vidim šta više o tome i kako čitam vaše postove skontam da sam i ja anskioznauser posted image .
Po mom mišljenju to je prevelika uznemirenost organizma. Normalno, dešavalo mi se. Moj način borbe protiv bilo kakvih strahova, neuroze, potištenosti je:
-pozitivno razmišljanje
-analiza uzroka, suočavanje sa problemom i prihvatanje moguće posljedice
-razgovor sa osobom kojoj vjerujem, otvoreno, kao sama sa sobom da razgovaram, sa pravim emocijama
-šetnja, izlazak
-šoping (on najbolje utiče na meneuser posted image )
-fizička aktivnost (spremanje kuće, vježbanje, ples...) ili neka druga koja me umiruje (slikanje,pisanje )
-vježba dubokog disanja, ono "udišeš" pozitivne emocije, a "izdišeš" negativne...
-jačanje samopouzdanja u smislu glasnog izgovora pozitivnih rečenica, npr: Nije to ništa strašno, proći će, jaka sam, mogu ja to...
I, vjerujte, da ja kontrolišem emocije, ne dozvoljavam da me preovladaju i da one kontrolišu mene i moje postupke...

Šta čovjek predevera, mora naći neko svoj način da se nosi s tim....meni moji poznanici često kažu kako sam ja jaka, kako se nosim sa nekim stvarima bez poteškoća...ali, ja znam "crkavati" iznutra, ali nekako stavim stvari na svoje mjesto, na neko gdje "ne žuljaju" i furam dalje...
Ljubim vas puno, i želim da vam kažem da je veliki korak naprijed i napisati ovako transparentno šta te boli, već si na pola puta da to sve "legne" na svoje...jer najhrabrija stvar je, po mom mišljenju, reći otvoreno emocije i skidam kapu svakoj koja to uspijeva, znači svjestan si problema, ne ignorišeš ga, tražiš način da izađeš iz njega....najgore je "trpati u sebe", čovjek mora imati ventil gdje če se malo ispuhati, ako se ne ispuhuje dolazi do gomilanja negativnih emocija i problema. Mene čim nešto počne sekirati, odmah slijedi "tarapeutski" razgovor sa kolegicom i čim izgovoriš nešto, već počinje proces slaganja misli....ja mislim ovako, pa eto, možda sam upravu, a možda i ne ..

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 289
11.1.2010 18:31:38   
jaca76
Mislim da ti nisi ni blizu naseg problema,tvoja anksioznost je mozda manje izrazena i podnosljiva.Ja kad razmisljam o sebi i kakva sam bila prije ,vidim da sam uvijek imala neke strahove, ali to nije bilo ni slicno ovom stanju sada..Kad ti odlazak u radnju bude toliko tezak kao da si osudzen na smrtnu kaznu i puls preko 1oo u min onda mozemo reci da imas taj problem..u svakom slucaju tvoji su savjeti dobrodosli i hvala na tvojoj iskrenosti i volji da podjelis s nama tvoje misljenje..Hvala Bogu da nisi dosla do te faze u kojoj sam ja sada.Uvijek sam se smatrala vrlo hrabrom i vjerovala u sebe ali eto desilo se i to,sta sad...
pozdrav svima

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 290
11.1.2010 19:25:26   
dinaa
Jaca samo hrabro naprijed,sve ce to jednom biti iza tebe,znam sad mislis kako nikad vise neces biti ona stara hmmm sta da kazem hoces,ali uvijek ce biti momenata kad ces se sjecati tog strasnog perioda tvog zivota,a onda ces samo glasno uzdahnuti i reci Hvala Bogu pa je to sad iza mene.Drzim fige draga da sto prije budes bolje,znam kroz sta prolazis.

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 291
11.1.2010 19:37:01   
jaca76
Hvala puno dinaa,
puno mi znace te rijeci podrske.user posted image
Moze li savjet,kako si ti uspjela,a mislim da jesi..
nisam bas sve postove preocitala??

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 292
11.1.2010 19:45:30   
dinaa
Moja borba je trajala prilicno dugo,kako sam uspjela ne znam,bilo je tesko uzasno tesko,cini mi se samo vjera u bolje sutra,velika podrska MM nikad mu to necu zaboraviti.Ma ima tu svasta kad budes imala vremena procitaj moje postove s ove teme.A vidim ti si iz Ilijasa pa nismo mi puno daleko mogle bi se nekad dogovoriti za kafu.

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 293
11.1.2010 19:52:39   
jaca76
Draga dinaa ljubim te,bas mi je drago da cujem da se neko izborio s ovim.
Bilo bi mi drago da se upoznamo,javi kad budes imala vremena za kaficu.
pozdrav

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 294
11.1.2010 20:12:17   
acudesa
Jaco, imala sam i ja mnogo teške periode u životu, iskreno nije mi ugodno ni prisjećati ih se i za mene su tada bili nepodnošljivi, možda zato što je to sve iza mene moj post ti izgleda "lagan"....a, ne bi bio da sam ga pisala u tim teškim momentima, sad je sve OK, ali se i dalje ponekad osjećam anksioznom, možda u blažem obliku. Znam kako se osjećaš, ljubim te...nisi sama, poznajem osobu koja je imala PTSP (posttraumatski sindrom) i imala je napade panike kako ih ti opisuješ, uz stručnu pomoć i medikamente je to prevazišla, nema NIKAKVIH posljedica, opet je ona stara, po svemu...zato se ne sekiraj, bit će sve uredu...ali, da je trajalo, jeste..samo strpljivo i pozitivno...

< Poruku je uredio acudesa -- 11.1.2010 20:21:38 >

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 295
11.1.2010 20:43:21   
Anoniman
Moja acudesa, kod anksioznih osoba udaljiti se 100m od ulaza od kuce moze biti osjecaj ravan srcanom udaru i trenutne smrti....znojenje, vrtoglavica, nemas zraka, trnci i strah da ces se srusiti samo tako...nema tu shopinga i setnji (jedino uz prisustvo nekog bliskog). A onda dodjes kuci pa kontas...zasto mi se to desava, hocu li poluditi, da li sam normalna, mora da imam rak mozga, aids, nepoznati virus s jamajke, secer, vodu u koljenu, srcanu manu, masnoce u krvi...tako da nema ni pozitivnih misli...jednostavno to je jace od tebe...E tek kada vidis da masa ljudi prolazi kroz isto sto i ti, e tek onda ti je nesto lakse...barem taj jedan dan.
Ali izvuce se covjek kad tad

(odgovor članu acudesa)
  Neposredna veza do poruke: 296
11.1.2010 20:48:12   
acudesa
Neću se više javljati user posted image user posted image user posted image user posted image ....samo mogu reći da mi je žaaaaaooooooo....i ništa više, jer mislim da, šta god da napišem izgleda glupo u odnosu na ono što neko prolazi....
sorry, sorry, sorry....
ljubim vassssssssssuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 297
11.1.2010 20:51:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: acudesa

Neću se više javljati user posted image user posted image user posted image user posted image ....samo mogu reći da mi je žaaaaaooooooo....i ništa više, jer mislim da, šta god da napišem izgleda glupo u odnosu na ono što neko prolazi....
sorry, sorry, sorry....
ljubim vassssssssssuser posted image user posted image

joj njeuser posted image user posted image user posted image ...neka te...prica godi, a bitno je da ima ljudi koji barem pokusavaju shvatiti...to puno znaciuser posted image

(odgovor članu acudesa)
  Neposredna veza do poruke: 298
12.1.2010 0:12:21   
lirio
mila moja jaco76 znam kroz šta prolaziš i znam kako ti je...samo mi koji to prolazimo ili smo prošli znamo kako je...drugima smo neshvatljivi, umaženi ma svakakvi samo ne ono što jesmo uistinu...užasnute svim i svačim...ono što je nekome svakodnevnica za nas je pakao...ja bih uvijek reci ne dao bog ni najvećem dušmanu te osjećaje...kako da nisam imala panične...visila u hitnoj...nema kod kojeg dr nisam bila...kad se smo sjetimm prvog paničnog kad sam 100% bila ubjeđena da je infarkt sledim se sva...desio mi se u kući kad je moj mlađi sin imao 3 i po g...užas...samo se sjećam njegovog vrištanja...jer sam ja bukvalno utrnula, izgubila se od silnog straha...strah me uvijek bilo njegove reakcije, šta je on to vidio i kako to doživljava...i meni su se panični dešavali samo u kući kad sam sama sa djetetom...napolju sam bila najsretnija...a sad zamisli da sam morala biti sama jer mm radi daleko na terenu, roditelji daleko...bukvalno sama i nigdje nikog da priskoči da mi čuva dijete kad me uhvati...zato sam voljela polje i puno ljudi...bila sam sigurna...to su bili užasni trenutci u mom životu...nemam riječi da opišem sve to...a onda sam se javila psihijatru, krenula na grupnu psihoterapiju, upoznala na stotine žena sa istim ili sl problemom...i stvari su krenule nabolje...počela sam upoznavati sebe u nekom novom svjetlu, riješila mnoge unutarnje sukobe, shvatila konačno da su to samo pan. napadi i naučila prepoznati simptome...nisam imala panični možda jedno 3 g...osjećam da sam anksiozna...kad mi počne trnuti neki dio tjela, ili preskoči srce ili me guši ili me boli u prsima...tad znam da se u meni nagomilao stres izaista jest tako...počela sam ne obračati pažnju na te simptome...kažem sebi to je ok, ti si pod stresom i tvoj organizam tako reaguje...što je sasvim ok...naš je problem što mi obraćamo pažnju na neke stvari i od njih pravimo dramu dok je drugima to sve ok...znaš šta mi jednom reče jedna drugarica s grupe...mi smo ti kao štrik za veš...što više stvari kačimo na njega to on postaje sve labaviji..e tako ti je i sa našim živcima...što ih više nadražujemo stresovima to oni postaju osjetljiviji i brže reaguju nego kod dr osoba...znam kako ti je i kroz šta prolaziš, al moj ti je savjet da se obavezno javiš dobrom neuropsihijatru i zatražiš pomoć...to sama sigurno nećeš moći prevazići..kažu da oporavak traje onoliko koliko je trajalo to stanje do početka liječenja...ja sam se patila jednu godinu a trebalo mi j godinu i po da se oporavim od nekih stvari...nemoj da te bude stid, ne mora to niko ni znati ali molim te za tvoje dobro javi se dr...ja sam i pored razgovora koristila i jedan antidepresiv-seroxat- koji mi je pomogao...on je bio samo štap koji mi je pomogao da hodam a lijek sam našla sama u sebi...ev vidi me sad...toliko sam se bojala ostati sa djetetom sama u kući  a nedavmo sam se porodila i sad sam sa dvojicom sama i guram...ne razmišljam više o nekim stvarima...ljubim i javim se ponovo kad budem imala više vremena...pusa i poslušaj moj savijet

PS:grupna psihoterapija je svake srijede u 17 sat u poliklinici u zenici...bude prisutno dosta žena...mnogi to ne znaju al anxioznost u bih je poprimila oblik epidemije, užasno nas je mnogo samo se o tome šuti..

Ne govori mi da je nebo granica kad postoje otisci stopala na Mjesecu...

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 299
12.1.2010 0:41:25   
dinaa
Lirio drago mi je da si i ti izasla kao pobjednik iz ovog pakla.Citajuci tvoju pricu vidim da nam se desavalo razlicito.Vidis meni je smrt bilo izaci napolje,otici u kupovinu stresala sam se kad moram ici bojala sam se svega.Ja sam najsretnija bila u kuci,mislila sam tu mi se nista nece desiti,dok po izlasku napolje odmah dobijem vrtoglavicu,nedostatak zraka i momentalno se okrenem i kuci.Ali opet kazem HVALA BOGU pa je to sad iza mene,sto svakako zelim i ostalim koje se muce s ovim da sto prije budu bolje i da s osmjehom koracaju hrabro kroz zivot.

(odgovor članu lirio)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *