|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
26.11.2009 13:41:23   
Anoniman
Draga Zabice,
hvala ti na lijepim rijecima i rijecima podrske... To covjeku puno znaci... Ma eto otimam se upravo zbog ove bebice koja dolazi uskoro, a i ne smijem se previse opustati zbog male smrde koju imamo i koja je stara 5 godina... Strasno je nemirna i u prevodu hiperaktivna je... malo nam to predstavlja opterecenje jer ne postoji nista sto bi je moglo smiriti na jedno mjesto duze od 5 minuta... Ali uvijek kazem hvala Bogu pa je zdrava, ostalo je sve nebitno...
Nadam se i ja iskreno da ce dolazak nove bebice promijeniti to njegovo grozno stanje i da ce makar malo uspjeti uticati na njega, inace u suprotnom gubim totalno nadu da ima spasa za njega... Ako to ne uspiju djeca, stvarno ne znam ko i sta bi moglo...
Ti se ne brini za tog momka, znam kako to guravo moze biti, pogotovo kada se razdvojeni, ali vjeruj ako je to ljubav ona prava i ako vam je sudjeno da budete zajedno, na kraju cete i biti... Sudbina je cudo jedno... I niko ne zna kakva je njegova sudbina niti sta ga sutra ceka... Nemoj se opterecavati stvarima tipa, zasto se ne javlja, da li ima drugu, da li me jos voli... itd... jer odgovore na ta pitanja neces dobiti, ili ce biti povrsna, a samo ces sebe iznervirati...
I naravno da te necemo otjerati odavde zato sto si djevojka, pa sve smo mi bile djevojke, a ako Bog da jednog dana ces i ti biti i zena i majka... Samo lagano i budi sretna... Osmijeh na lice i vidjeces kako sve drugacije izgleda...
Cmoka

(odgovor članu Zabica27)
  Neposredna veza do poruke: 251
26.11.2009 14:08:50   
Happy
drage moje........
NIsam stvarno odavno bila ovdje... Nekako nije da ne zelim, ali nekda mi je lakse ne pricati o tome, nego se covjek batrga kolikko moze...
Vjeruj bambi da sam ti htjela neki dan poslati PPda vidim kako ti je MM??? Zao mi je sto je na istom... Ne znam sta da ti kazem, znam kako je i to je borba, borba njegova, borba tvoja... Sto se tice dr ja sam prema tome jako skepticna, kao sto i znate, pogotovo kada su u pitanju ovakva "stanja"... Ali je prisutno i kod mene, samo u puno manjoj mjeri... Nemam odavno panicne, ali npr pogotovo u zadnje vrijeme ceste su mi nesvjestice, user posted image sam i trebam aBd slijedece sedmice uci u famozni 9 mjesec... vadila sam krv OK je hvala Bogu, tako da mislim da je to od ovog moguser posted image user posted image user posted image Vjerovatno kako se blizi i termin poroda i svasta nesto, panika da ostajem sam....
Ja idem homeopati, vratila sam se vjeri i hB to mi puno pomaze... Pomaze jer sam prije skoro svaki dan pila po apaurin, a sada ne pamtim kada sam ili ga popijem s vremena na vrijeme...
Ono sto je jako bitno u tim stanjima jeste da se otkrije UZROK svega toga, ja sam svoj otkrila ali ne i odakle mi.. Mislim da ce tada bitipuno lakse....
Zabice dobro nam dosla... Nadam se lijepom druzenju, a sto se tice tvog momka, ma ko ga sisa... Nije on vrijedan toga i tebe vjeruj mi user posted image user posted image user posted image

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 252
26.11.2009 18:52:33   
Zabica27
Bambi hvala ti puno na tim lijepim rijecima,puno mi to znaci,jer sam bas u crnjaku zbog tog decka,i mislim znam ja sve to da ako mu je stalo javit ce se i sl.al nekako me opet baca u depru,jer vec sam jednom to isto prosla ssa njim to nejavljanje i onda prekid,no poslije smo se nekako nastavili povremeno cuti i pomisili se i sve je bilo ok,al evo od subote opet pocelo je sve to,ne javlja se ja mu posaljem sms,pitam sta mu je on kaze nista,pobudalio sam,ma gluposti,ne mogu nikako doprijeti do njega,mislim ako me hoce ostaviti neka uradi to,cemu ovo ignorisanje?(Joj izvinite ja vas zamaram svojim glupostima,a vi ste ipak udate zene i imate puno vise briga od mene)
Sto se tice tvog muza,iskreno se nadam da ce biti bolje kad dodje i drugo dijete,mene je recimo taj moj momak cupao iz svega toga(nije nista znao za moje napade i anks.)vec sam ja u njemu trazila ono motiv da se borim s tim svim,jer kao moram biti jaka tbog njega,moram se udati,roditi mu dijecu(jer bilo je price i o tome)tako da se nadam da ce i tvoj muz ako nista naci neki podstrek zbog jdece da ide dalje i podnese sve to.
Sto se tice doktora ja sam isla i kod njih i jedno vrijeme,kad bas nisam mogla gurati dalje,jer sam isla na stalna putovanja sa fakultetom(a od voznje autobusom sa masom ljudi,cak i ako ih znam mi se dizala kosa na glavi)i tako mislila sam da to sve necu moci izgurati da cu poludjeti i sl,pa sam pila antidepresive,po pola tablete ujutro(oxetin) i nakon nekog vremena mi je bilo puno bolje,tako da sam nakon zavrsenog faxa bila sasvim ok,al nisam dugo pila tablete posto nisam bas za hemiju,al nekako nisam vidjela izlaza iz svega toga,pa bih popila da prostite i govno samo da mi bude bolje...user posted image Isla sam i homeopati,al samo jednom,na zalost,znam da to lijecenje s njim traje jako dugo,al sam cula na tv da je jednoj zeni pomoglo sa ovim nasim problemima,ja sam kao sto rekoh otisla 1 i imala sa njim razgovor tako pitao me o svemu i dao mi neke male granule da stavljam pod jezik svaku vece po 4,ali to je sve na prirodnoj bazi,poslije zavrsene te terapije nisam imala bas novca da odem kod njega tako da nisam ni otisla na zalost,al podrzavam tu homeopatiju jer samo ti moze biti bolje od nje,ali treba vremena za to.Ja sam isla kod homeopate Suada u Hrasnom i covjek je bas ok.
Happy draga hvala i tebi na lijepim rijecima,vjeruj mi znama kako se osjecas,al ne daj se,i ja sam ponekad znala popiti apaurin,kad moram negdje putovati,ali vec sam rekla danas sam hvala Bogu poprilicno ok,ali jos uvijek se ne vozim bas busom,nekako mi lakse vozom,mada neko ce reci koja je razlika al eto,nije mi ni tada bas ugodno,al guram nekako,mada da sam bas bas ok-nisam,ponekad odem i na razgovor kod psihica,al rijetko,on mi kaze da je to sve u mojoj glavi i da nadjem nesto da me zaokupi,ah znam ja to sve al nekad je bas tesko
Eto drage moje ja se bas raspricala,al nemojte mi zamjeriti,ljubim vas puno sve i nedajte se,guramo zajedno dan po dan...
Ljubac veliki drage moje....

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 253
26.11.2009 23:27:40   
teta berta
Zabice draga znam kako je to s momcima, ali vjeruj oni ti ne vole da ih na neki nacin moris porukama i sl... znam to iz svog iskustva, ignoriraj ti njega ali kad ti posalje sms nemoj odmah odgovorit, pusti ga nek ceka... i nikad mu ne pokazi da ti je doasdno, da ti je on centar svega... ignoriraj ti njega fino pa ces vidjeti kako ce se zabrinuti...

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 254
27.11.2009 0:06:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teta berta

Zabice draga znam kako je to s momcima, ali vjeruj oni ti ne vole da ih na neki nacin moris porukama i sl... znam to iz svog iskustva, ignoriraj ti njega ali kad ti posalje sms nemoj odmah odgovorit, pusti ga nek ceka... i nikad mu ne pokazi da ti je doasdno, da ti je on centar svega... ignoriraj ti njega fino pa ces vidjeti kako ce se zabrinuti...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  potpisujem od slova do slova... ne kaze se za badava LJUBAV TI JE KAO SJENKA, STO JE VISE GONIS SVE TI VISE BJEZI, CIM JOJ OKRENES LEDJA ICI CE ZA TOBOM...

(odgovor članu teta berta)
  Neposredna veza do poruke: 255
27.11.2009 12:58:28   
Zabica27
Teta berta,bambi,hvala vam puno,poslusat cu vas savjet,od sada ide fino na IGNORE,pa vidjet cemo sta ce biti.Eto udostoio se da mi cestita Bajram ,al ono samo sluzbeno,cak se i potpisao na kraju,bas kao da ja ne znam ko je u pitanju-svasta,i ja isto skuzbeno odg. njemu i sada sutim do daljnjeg....user posted image Hvala vam jos jednom...Ljubim vas sve,i svima onima koji slave Bajram-Bajram serif mubarek olsun...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 256
27.11.2009 19:19:38   
Zabica27
Jooooooooj a evo vec lagano ludim sve gledam u mob,i kontam ma nazvacu ga,pitati sta mu je mozda prekinuti sve,a joooooj user posted image al evo trudim se da budem jaka pa nije mi 5 god vec 27,a nije ni on balavac vec covjek od 29 god,zna nazvati ako zeli...
A iduce sedmice aBd idem u njegov grad-Sarajevo,ja sam tu iz jednog manjeg grada blizu Sa,i sad htjela bih vas pitati za savjet-dal da ga zovem da pricamo o svemu ili ne?
On ce znati da sam ja u Sa jer cu to napisati na Facebook profilu a on mi je medju prijateljima pa ce vidjeti to,da sutim i cekam da me nazove?
Joj zene moje ja ovaj forum pretvori kao u neko savjetovaliste za tinejdjere,al sta cu nadam se da me shvatate,jer kao sto bambi kaze sve ste vi bile nekad djevojke...
Eto necu vas vise gnjaviti,pisite i vi,ja valjda imam previse slobodnog vremena,na zalostuser posted image pa visim tu

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 257
27.11.2009 20:23:28   
Anoniman
Duso draga,
evo ti jedan savjet iz muske perspektive, savjetnik moj muz... user posted image
Fino kad dodjes u SA, posaljes mu porukicu da si stigla i potpises je fino imenom... Neka konta zasto si je potpisala, kad on zna da mu porukicu saljes ti... Bez samosazaljavanja, zivkanja, opeterecavanja, ganjanja i ostalih stresnih situvacija... Jer, ako mu je stalo do tebe, cekat ce te s kitom ruza... user posted image user posted image  I potrudit ce se da provedete dan zajedno i da vam bude lijepo...  Cmokara od mene i pozdrav od muza...

(odgovor članu Zabica27)
  Neposredna veza do poruke: 258
28.11.2009 14:31:02   
teta berta
Draga kao sto ti bambi kaze napisi mu sms tipa: Cao, evo ja sam u sarajevu nemam bas puno vremena(neka se misli zasto) pa ako si raspolozen za kavicu... Pozz i tvoj potpisuser posted image mozda i smjesko... Ako ne odgovori pusti ga neko vrijeme a onda otvoreno napisi da hoces da znas na cemu si, jer zivot je kratak da bi ga cekala...
Da cekam "Hvala na prijedlogu, cekati ne mogu"!!!user posted image user posted image

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 259
29.11.2009 12:23:15   
Zabica27
Joj duse moje drage,hvala vam punooooooooooooo na savjetima.Bampi posebno se zahvali muzu,ipak su ti musku savjeti dobrodosli.
Al evo,situacija se popravila user posted image dolazi veceras aBd kod mene kuci,vec je bio 1 put kad je dosao da upozna moje roditelje,i veceras opet dolazi...user posted image Joj imam malo tremu on,moji roditelji,brat i ja,valjda se uklope ok,idem sada spremam rucak ljubim vas punoooo sve i hvala jos jednom...

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 260
6.12.2009 13:11:29   
nona09
Ja sam ovdje prvi put i bas se ne snalazim najbolje!Uvijek naidjem na forum o anksioznosti i panicnim napadima u trudnoci i kad kliknem otvori se nesto sasvim drugouser posted image
Ali se nadam da ce mi neko slicnih iskustava pomociuser posted image user posted image user posted image
Ovako,vec par godina se mucim s anksioznoscu i napadima panike,pila sam seroxat 2-je godine,bilo je i super dana a bilo je i onih groznih koje sam pripisivala PMS-u.U medjuvremenu sam ostala trudna i naglo sam prekinula s terapijom seroxata,doktor ginekolog mi je uz utrogestan dao i diazepam da pijem i sad ih smanjivamo,sad trenutno pijem od 1 mg diazepama polovinu,to je nista ali eto da se umirim!Doktorica psihijatar mi je isto rekla da samnjujem diazepam i ukoliko se ne budem osjecala dobro ona bi ukljucila AD oxetin.To me zabrinjava jer se bojim AD,da ne bi stetio bebi.Inace sam u 16-oj sedmici.Osjecam se zbunjeno,zabrinuto i pomalo depresivno.Ako je neko imao slicnih iskustava molim da ga podijeli sa mnom.
Pozdravuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 261
10.12.2009 13:38:10   
Zabica27
Draga moja Nona ,zaista mi je zao sto cujem da nas je na ovom forumu nazalost sve vise.Sto se tice oxetina ja sam ga pila jedno vrijeme i bilo mi je super,s tim da je postojala i tada neka mala doza treme,al covjek postane opusteniju,sretniju,bolje spava i sl,do duse ti si trudna,pa ne znam koliko bi to moglo stetiti tvojoj bebi,ono sto znam jeste da na tim tabletama oxetin pise da se u trudnoci primjenjuje samo ako potencijalna korist za majku prevazilazi moguci rizik za plod te da je potreban poseban oprez ukoliko se ovaj lijek mora primjeniti pred sam kraj trudnoce,eto mila to je ono sto ti ja mogu reci konkretno za taj lijek,medjutim posavjetuj se sa svojom psihijatricom i ginekologom,najbitnije je da nista ne radis na svoju ruku.Ne znam da li tvoj muz razumije tvoje stanje,ako ne reci mu to neka ti bude potpora i podrska,uvijek kad ti je lose da znas da imas nekoga na koga se mozes osloniti.Vjeruj da znam kros sta prolazis,i zaista mi je zao,ne znam da li napade panike imas iznenada ili samo pri izlasku iz kuce u masi ljudi i sl,ali sta god da je u pitanju moras uvijek imati na umu da ti nece nista biti,iako djeluje da hoce,neces umrijeti,neces poludjeti,kao sto mi tada mislimo,trebas se samo suociti s tim,kad te uhvati nemoj bjezati,prepusti se njemu,i pokusavaj da ne bjezis od tih mjesta na kojima te hvata panika,jer tamo je nase izljecenje ,jer od straha ne mozemo pobjeci trebamo se suociti sa njim,znam da nije lako,ali pricaj sa psihologom o svemu sto te muci,pricaj s muzem,otidju kod homeopate,mislim da njihove preparate mozes koristiti i u trudnoci,ali posavjetuj se sa njim,ne znam iz kojeg si grada ali ako zelis mogu ti dati broj od homeopate iz sarajeva covjek je super mozes ga nazvati reci mu sta te muci i on ce tireci dal mozes u trudnoci koristiti te preparate za anksioznost i napade panike,i sama sam isla kod njega na zalost ne dugo,al znam da lijecenje traje malo duze nego sa ad,bitno je otkriti uzrok napada,ja licno svoj uzrok nikad nisam otkrila,al mislim da je to moja pretjerana preosjetljivost,ne znam da li sam ti ista pomogla ovim postom,ali ako te jos nesto interesuje pitaj,pomoci cu koliko mogu.
Ne daj se mila,nisi luda niti ces umrijeti,vjeruj proci ce to,samo imaj nade i vjere misli na nesto drugo koliko mozes citaj knjige radi bilo sta samo ne misli na anksioznos i na to evo sad ce me uhvatiti napad panike,misli na bebu svoji i sve ce biti ok,ne brini,ljubim te puno i zelim sve najbolje...

(odgovor članu nona09)
Neposredna veza do poruke: 262
11.12.2009 0:37:07   
Anoniman
draga Nona,
prvo dobrodosla na RR i cestitam ti na trudnoci... zelim ti od srca user posted image  najljepsih mjeseci i da ako Bog da trudnoca protekne u najboljem redu...
zao mi je sto tvoju prvu objavu vidim na ovoj temi, ali mogu reci da te dijelom razumijem jer imam anksioznu osobu pored sebe... moj muz vec godinama se bori s tim, nadamo se da ce jednog dana reci da toga vise nema...
prvo moras kao sto ti rece zabica, prihvatiti i pomiriti se s tim da postoji strah u tebi, a onda pokusati otkriti zbog cega je taj strah uopste tu... znam da to moze biti mukotrpno i dugo ali vrijedi pokusati... mm je recimo shvatio da da je problem nastao kada mu je otac umro, jer u stvari umro mu je takoreci na rukama... to je za njega bio tezak momenat... greska je napravljena jer su mu u hitnoj gdje je odvezao oca, nakon ustanovljenja smrti, dali neku jaku tabletu za smirenje, sto je u stvari i uzrok svemu ovome sto osjeca danas... da je tog dana oplakao svoga oca kako je Bog ostavio mozda ovoga ne bi ni bilo...
ali, obzirom da si ti jos i trudna, ja bih ti savjetovala, mada je to vrlo tesko za poslusati, ipak zbog tog malog zivota u tebi, da probas misliti na neke lijepe stvari, uzivati u trudnoci, razmisljati o danu kada ce doci to malo pile, mozda te takva razmisljanja i izlijece... samo vjeruj u sebe i u Boga i bice sve ok...
pozivam te da nam se pridruzis na temi Razgovori u ocekivanju djetea decembar, gdje ces se sigurno opustiti i makar na momente zaboraviti na sve to negativno sto osjecas...

zabice, kako si ti? kako prodje sastanak? nadam se da je sve pod kontrolom... cmoka ti velika

(odgovor članu Zabica27)
  Neposredna veza do poruke: 263
11.12.2009 21:03:51   
*Seve*
IZVORNA PORUKA: nona09

Ja sam ovdje prvi put i bas se ne snalazim najbolje!Uvijek naidjem na forum o anksioznosti i panicnim napadima u trudnoci i kad kliknem otvori se nesto sasvim drugouser posted image
Ali se nadam da ce mi neko slicnih iskustava pomociuser posted image user posted image user posted image
Ovako,vec par godina se mucim s anksioznoscu i napadima panike,pila sam seroxat 2-je godine,bilo je i super dana a bilo je i onih groznih koje sam pripisivala PMS-u.U medjuvremenu sam ostala trudna i naglo sam prekinula s terapijom seroxata,doktor ginekolog mi je uz utrogestan dao i diazepam da pijem i sad ih smanjivamo,sad trenutno pijem od 1 mg diazepama polovinu,to je nista ali eto da se umirim!Doktorica psihijatar mi je isto rekla da samnjujem diazepam i ukoliko se ne budem osjecala dobro ona bi ukljucila AD oxetin.To me zabrinjava jer se bojim AD,da ne bi stetio bebi.Inace sam u 16-oj sedmici.Osjecam se zbunjeno,zabrinuto i pomalo depresivno.Ako je neko imao slicnih iskustava molim da ga podijeli sa mnom.
Pozdravuser posted image

Draga nona,nemam taj problem ali sam par godina radila za psihijatra.
I slusala sam savjete koji psihijatri daju pacijentima.
Vidim kao sto pises trudna si,dakle svu svoju paznju i misli usmjeri na trudnocu.Razmisljaj o bebici,otidji u kupovini prusmjeri svoje misli na nesto lijepo a to je tvoja beba.Jer nemoj dopustiti da misli vladaju sa tobom,nego ti sa njima.I sto je najvaznije nemoj uzimati nikakav AD.NEMOJ STRPI SE.Odlazi radije na terapije kod psihijatra ali nemoj AD.NIJE PREPORUCLJIVO U TRUDNOCI.Kada dodje beba sve ce se promjeniti,imaces zanimaciju i okupaciju neces imati vremena misliti na tamo nesto.I nemoj da brines sve ce proci dobro.Samo znaj da najvise sama sebi mozes pomoci i bez AD.JER PSIHA CINI CUDA.Zelim ti sve najbolje od srca.

(odgovor članu nona09)
Neposredna veza do poruke: 264
16.12.2009 0:51:03   
Anoniman
Drage moje,
moram da podijelim s vama dogadjaj koji se desio danas, odnosno jucer jer je vec ponoc prosla... Vec znate da mm ima problema sa strahovima i panikama, vec duzi period i da pokusavam da mu pomognem na sve moguce nacine... Na prijedlog jedne forumasice kupila sam mu caj od zutog kantariona, prvi put je pio ali neredovno, tako da nekog pomaka nisam vidjela... ovaj put pije svaki dan ujutro i navecer i moram da priznam da sam osjetila jedan mali tracak nade da bi se mogao izlijeciti... Taj tracak nade se pojavio u cinjenici da vec neki period nije konzumirao alkohol... Druga cinjenica je da mi djeluje puno puno puno veselije i cak zapocinje kojekakve teme... Nema veze o cemu, ali pricamo... komentarisemo... razgovaramo... user posted image user posted image user posted image user posted image
Medjutim, danas se desilo nesto sto je u isto vrijeme izazvalo i strah i ponos u meni... Preporuceno mi je da odem uraditi ctg ili utorak ili srijedu... obzirom da mi se bebica malo umirila ovih dana, kontam zasto cekati srijedu, odoh danas... Kad je mm ustao, kazem hajd dok ti popijes caj, ja cu se istusirati pa da idemo... aaajjjj on odmah poceo ja ne mogu, ja nisam dobro... ne smijem voziti... i poceo se tresti... u jednom momentu je cak poceo i plakati... nisam posustajala... samo sam kratko odgovorila da ce me voziti i gotovo... otisla sam se tusirati, a u stvari sam se tresla ko Jermenija... groznicavo sam razmisljala sta da uradim... strah me bio komentarisati dalje i pokusavati da ga ubjedim, a s druge strane me hvatala panika, sta ako mi krene porod a on kaze ja ne mogu... moram ga natjerati...
izasla sam iz kupatila i trudila se da budem sto smirenija i sto normalnija dok sam se oblacila... nisam zeljela da primjeti paniku u mojim ocima... ne znam ko je bio gori u tom momentu, ja ili on... i dalje je preklinjao da zove komsinicu da me vozi, ali ja sam bila uporna da zelim samo njega...
a onda je ustao, otisao do kupatila, par puta se umio... prnasao je apaurin i popio te me placnim glasom zamolio da sacekam petnaestak minuta da pocne djelovati tableta... sjela sam i smireno rekla nije problem ako treba i pola sata i vise... sacekat cu ali zelim da on ide samnom... u meni je sve drhtalo, ali sam glumila da sam smirena... hvala Bogu apaurin je poceo djelovati... posmatrala sam ga dok se oblacio, djelovao je sve smireniji i smireniji...
otisli smo, ostavili dijete kod mojih, otpratio me u bolnicu, kojoj usput receno nije smio prici ni do ograde od kako se Sabina rodila... cekao me u hodniku cijelo vrijeme... babica koja mi je snimala ctg mi je prisla u jednom momentu i rekla kako se uzhodao kao da se poradjam, kako ce tek djelovati kad stvarno bude momenat... u sebi sam mislila, e moja draga da ti znas samo sta se sad u njemu desava i kako bi on rado pobjegao...
uglavnom, kad sam zavrsila, docekao me sa osmijeom i pitao odmah jeli sve u redu sta su mi rekli... veselo sam mu objasnila sta se izdesavalo... otisli smo do mojih na rucak, poslije smo isli malo u kupovinu, sto nismo zajedno odradili ne pamtim... vozali se po gradu...
poenta ovog ogromnog posta jeste slijedece:
drage moje koje razumijete o cemu sam pisala, molim vas, imajte vjere i vjerujte da mozete sve... jos ako imate pruzenu ruku, prihvatite tu podrsku i vjerujte da mozete uciniti sve da se izlijecite i budete vesele i bez straha... ponosna sam na sebe sto sam danas uspjela da budem jaka i da ga nesvjesno izvucem barem jedan dan iz depresije, panike, straha, anksioznosti...
od srca zelim, kako mm tako i vama, da ugledate svjetlo na kraju tunela i da ovaj tracak nade koji sam ja osjetila danas, pretvori se u stvarnost i bude jaka svjetlost radosti...
oprostite na ogromnom postu ali morala sam podijeliti ovo s vama

(odgovor članu *Seve*)
  Neposredna veza do poruke: 265
16.12.2009 0:57:07   
Happy
Draga mojaa bambi
sva sam se najezila... Svaka ti cast draga mojauser posted image user posted image user posted image
Ja mogu pomoci iz licnog iskustva... Tvoj stva je supe i treba tako inace da gledas.Znaci treba da ga tjeras, ali i s duge strane da on zna da ti njega razumijes da mu  nije lako... I malo pomalo bice to OK aBd, pogotvo sada kada je vidio da to nije nista... Samo nemoj odmah navaliti... sutra ga zovi da popijete kaficu, dok imate vrremena samiuser posted image
Puno mi je drago kada to cujem,.. Ne znam da li je do caja, mada ja mislim da je snaga volje i okoline puno bitna..
Svaka cast obomauser posted image user posted image user posted image user posted image

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 266
16.12.2009 1:06:43   
Anoniman
uhhhh ne mogu ti opisati kako je i meni tesko bilo, a mogu samo da zamislim kako tek njemu bilo... ali vidjela sam mu poslije u ocima da je i on sretan zbog mog takvog stava i sto nisam popustila kad je ocekivao da cu popustiti... ako Bog da bice sve ok...

(odgovor članu Happy)
  Neposredna veza do poruke: 267
16.12.2009 1:14:39   
Happy
Vjeruj da je njemu jos draze.. Jer je i on uspuo, savladao je jednu ogormnu barijeru i trebas mu reci da se ponosis njime, kao sto se i ponosis... Jako je bitno da imas neku podrksu pored sebe, kao sto on ima tebe...
MM je isto pored mene, ali oppet muskarci su drugaciji nego zene.... mada sam ja sada hB puno bolja... valjda kako sam user posted image pa mislim na to... Jako je bitno biti zaokuljen necim, jer kada to nisi, imas pno vremena da mislis i na sebe i na mnogobrojne simptome koje imas... tako da nije lose i da je zaokupljen necim... Koliko sam u toku tvoj MM ne radi? Da li nema posla ili "ne zeli" da radiuser posted image

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 268
16.12.2009 1:18:15   
Anoniman
Da nema posla, ima... Da ne zeli da radi, ne mogu reci da ne zeli, vec prije da ne smije... A mislim da je i to jedan od uzrocnika njegovog problema, jer bas u periodu kada mu se pocelo javljati sve ovo, dobio je par odbijenica za posao, a posebno ga je pogodila odbijenica za posao za koji su mu na intervjuu rekli da je sto posto prosao, jer zadovoljava sve kriterije... kada je vidio da nije dobio posao, to ga je smlatilo i to je jedan od uzrocnika svega ovoga...
ali ja molim Boga da on meni ozdravi, pa radio ne radio...

(odgovor članu Happy)
  Neposredna veza do poruke: 269
16.12.2009 1:18:21   
Happy
I jos nesto, ima super str www.anksioznost. net.. Super je user posted image

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 270
16.12.2009 1:28:01   
Happy
Razumijem bambi pojma nemas koliko (nazalost)... Pitam za posao, jer mislim da bi i to pomoglo... za ove situacije je najgore slobodno vrijeme... A razumijem... Polako, samo saburi dova ( to je meni pomoglo), a sve su ovo neka iskusenja... I bice aBd to sve OK....
Pusa velika i samo nastaviuser posted image

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 271
17.12.2009 10:25:07   
LUNA4
to sto sam naisla na ovu temu me jako veseli jel vidim da nisam jedina sa tim problemom.....
evo da ukratko kazem i svoj problem.....od kad sam rodila drugi put kod mene se poceo pojavljivati strah da ce mi netko provalit u stan i ukrast djecu....strah od smrti,po noci se jednostavno bojim zaspati jel imam strah da se vise necu probudit...user posted image razmisljam o smaku svijeta i sta cu i kako ako do toga stvarno dodeuser posted image ...tokom dana je sve dobro ali kad dode noc gotovo je ,moji su strahovi tu...nemogu spavat...kao da nemogu niti disat..imam bolove u prsima pocnem me oblijevat hladan znoj i srce mi pocne lupat 100 na sat.....neznam dali me itko shvaca ali grozno mi je...pokusala sam se jednom otvorit prijateljici o tome ali ona mi se samo smijala i mislim da me od tada smatra ludomuser posted image ...
najgore je sto ne znam kako si pomoci,jedino mi je rijesenje posijetg dr a sram me i strah da ce mi i on rec da sam luda.....jednostavno neznam sto da radim,a to me pocelo ometat u svakodnevnim poslovima....
NEMOJTE ME SMATRAT LUDOM...user posted image

mama i tata imaju dva Anđela kraj sebe i najsetniji su na svijetu!!!!
LUNA 18.6.2004.
ANTEA 2.9.2009.
nase najvece bogatsvo su nase dvije prekrasne princeze!!!

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 272
17.12.2009 10:33:34   
marinčii
luna 4 ma nitko te neće smatrat ludom to je vrlo čsto tako posle poroda ,valjda mi žene postanemo plašljivije ,osjetljivije,,i sama sam takva svega se bojim,neki dan je jedan maleni od 2 godine od susjeda doživio onaj "fraz"ili kako se to već zove,ja sam odma počela umišljat bože šta ako se to desi mom malenom(ne daj bože) još ja pola dana sama s njim,uf ma užas,a da ne spominjem ovu svinjsku gripu to mi je postala velika opsesija baš je se bojim toliko da nigdi ne izlazim ,odem do mame i sveki al i tamo sam na oprezu malo kome dam da drži malenog ma prava paničarka,toliko više izgleda čudno da me ljudi što kažeš počinju proglašavat ludom,ja se nadam da će to vremenom proći jer živjeti ovako u strahu nema smisla ,pa trebali bi uživati u našoj djeci a ja sam toliko plašena da kad se dobro nasmijem bojim se da neće se šta loše desiti,ono što kažu smiji se ti i oplakat ćešuser posted image user posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu LUNA4)
Neposredna veza do poruke: 273
17.12.2009 10:37:35   
taurus
ništa neobično poslije poroda ali moraš si pomoći što prije da se simptomi ne pogoršaju. Nastoj misli okupirati stverima koje te čine sretnom kao što je čitanje knjige ili časopisa ali ne tako da ti misli lutaju a ti kao čitaš već se nastoj uživit u tematiku. U noćnim satima pokušaj biti u društvu mm-a ili dragih prijatelja da nemaš vremena za razmišljanje. Kada dođe napad lupanja srca ili ja bi to nazvala napad panike sjedi, diši duboko i to udisaj kroz nos i lagani izdisaj kroz usta i tako 10 puta. vidjećeš da će ti biti bolje. a zašto ne otići ljekaru? pa ne znaći da je svaki pacijent lud već ima prolazni problem i treba mu pomoći da ga prevaziđe nakon čega će sve biti ok. takve posjete ljekaru pomažu ne samo što ćeš dobiti neki savjet već i što se možeš isplakati i ispričati sve što ti je na duši a da to znate samo ti i tvoj dr

(odgovor članu LUNA4)
Neposredna veza do poruke: 274
17.12.2009 10:40:27   
Happy
Draga LUNA, prvo molim te, ti nisi luda i nemoj to ikada da bi rekla... To je samo jedno stanje koje ce da prode aBd... I vjeruj mi da nisi ni svjesna, bar ja nisam bila, kada sam usla u to stanje, koliko ljudi ima sa tim istim problemom, a vjeruj da ih ima puno, jako puno...
Ne znam zasto je sramota traziti pomocuser posted image Meni u najgorem trenutku tog stanja, nisam smjela da ostanem sama kuci, a MM radio navece, pa sam sve kod drugarica isla... I onda mi je pukao film i rekla sam ma necu vise... Meni je puno vjera pomogla i homeopatija. Imam svog homeopatukod kojeg idem i ona kaze da je u osnovi svih tih stanja ustvari strah od smrti,... A svi se mi bojim smrti, samo sto kod nekoga preraste u paniku a kod nekoga je taj strah normalan...
www.anskioznost.net   super stranica, malo pogledaj...

I molim te ne stidi se, jer je to sasvim normalno... Ljubim te

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

(odgovor članu LUNA4)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *