|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
11.8.2009 15:16:17   
bebano
Ma ne, kakvi zahvaljivati user posted image . Naci ces sigurna sam. I naravno ne treba ocekivati cudo preko noci. Znaci neka pije redovno i nakon jedno 7 dana ce sigurno vidjeti pomake. A vremenom ce biti ko nov user posted image .

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 226
11.8.2009 15:24:07   
Anoniman
Bog te cuo... ma da mu hoce pomoci makar da jednu noc prospava kako treba... da kad legne i zaspi ne budi se do jutra... user posted image

(odgovor članu bebano)
  Neposredna veza do poruke: 227
11.8.2009 15:32:25   
Happy
Ja isto vjerujem u te trave bambi, samo treba da bude uporanuser posted image   Bice to dobro aBd.... Znam kako mu je.............

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 228
11.8.2009 15:52:12   
Anoniman
malo je ovih dana zaokupljen radovima u stanu pa ne primjecujem da je bas nesto napet... jedino sta mi je zao i sta mi smeta, sto ga izgleda alkohol (pivo) smiriva... a kako se blizi Ramazan bas mi je tesko... iako do sada uvijek je pratio i nikad nije pio uz Ramazan, ipak, mubarec dani su vec nastupili ali on ne odustaje... ali eto, svak zna svoje...

(odgovor članu Happy)
  Neposredna veza do poruke: 229
11.8.2009 18:20:23   
Anoniman
evo samo da vam kazem da sam kupila zuti kantarion i odmah je napravio caj... kazem mu da ne ocekuje nista prije 7 dana... pa vdijecemo... a dok sam ja spavala on odmah na google, pronasao i kad sam se probudila cita mi da je neki njemacki naucnik zdravstvenik izjavio da bi zuti kantarion mogao uskoro zamijeniti neke najbolje tablete protiv depresije i da je to ekstra biljka... daj Boze da mu pomogne...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 230
11.8.2009 18:25:31   
Anoniman
@bambi

izvini, nisam sve tvoje postove procitala..ali sam skontala da se radi o tvom muzu i da se bori sa derpesijom. Zanima me da li ste radili neke pretrage..kao npr. stitne zljezde..

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 231
11.8.2009 18:42:05   
dinaa
Bambi nadam se da ce caj od kantariona pomoci,i ja sam ga jedno vrijeme pila al iskreno zaboravila sam to ovdje spomenuti.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 232
11.8.2009 19:10:27   
Anoniman
eh draga dadada... da mi ga je navratiti da prodje pored bolnice to bi bio napredak... nikakave pretrage draga on nije radio, jer ima takvu paniku i strah od svega, a od dr. posebno da ne smije ni blizu bolnice a ne kamoli da ode dati nalaze

(odgovor članu dinaa)
  Neposredna veza do poruke: 233
11.8.2009 19:18:11   
lirio
ja ga razumijem u potpunosti...užasno je kad te savlada strah ...i ja se bojim dr, al ne dr, kao osoba već onoga šta će mi reći kako onda dalje...ja npr imam ok tlak i prilično sam hb zdrava, al kad trebam na kontrolu( za trudnice) to je procedura...prvo što noć prije ne spavam kako treba, ili nešto ružno sanjam...a kad dođem kod dr prvo mi se povisi tlak i užasno želim da pobjegnem i od dr i od mjerenja tlaka a u stvari ni sama ne znam od čega bbih pobjegla...znam da je sve u glavi al je jako teško borit se stim...al iz vl iskustva znam da se sve situacije mogu riješiti i strahovi savladati samo ako to ikreno želiš...

Ne govori mi da je nebo granica kad postoje otisci stopala na Mjesecu...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 234
11.8.2009 19:42:41   
Anoniman
lirio upravo to i jeste problem... sve sto si opisala... samo sto je kod njega to vec uzelo maha pa ne smije ni da pomisli na odlazak dr.-u.. a evo sad smo se nasmijali, pijemo kafu na tarasi i danas je dan za spavanja dusu dao... tako on pije kafu, malo malo pa zijevne... kaze zeno sta ovo ti meni kupi... kakav caj protiv depresije, ovo me obori da zaspim... idi mi raspremi da se ja bacim u horizontalu... user posted image al nemoguce je da vec djeluje... vidjecemo sto kaze bebano za jedno 7 dana kakve ce reakcije biti...

(odgovor članu lirio)
  Neposredna veza do poruke: 235
11.8.2009 19:57:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Bambi09

eh draga dadada... da mi ga je navratiti da prodje pored bolnice to bi bio napredak... nikakave pretrage draga on nije radio, jer ima takvu paniku i strah od svega, a od dr. posebno da ne smije ni blizu bolnice a ne kamoli da ode dati nalaze

E reci fino ti njemu da moze to stanje zauvijek nestati, jer depresije mogu izazvati i neki poremecaji u radu stitnjace...a to se jako lako moze izlijeciti ako se na vrijeme skonta i svakako bi trebao uraditi nalaze krvi i EKG. A posto bjezi od dr. u sirokom luku, kada ga uspijes nagovoriti, a vjerujem da hoces, skontaj odmah i dobrog doktora da ga ne bi vucarala na 100 strana jer ima i njih svakakvih...ovo ti govorim iz sopstvenog iskustva. Ja sam dosla do anksioznosti upravo radi fuseraja doktora...da su na vrijeme skontali sta je upitanju danas se ne bi mucila s strahovima

< Poruku je uredio dadada -- 11.8.2009 19:58:24 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 236
11.8.2009 20:02:31   
Anoniman
imam ja dr.-a specijalac u svakom pogledu... nema ga boljeg u Europi... samo da mi je da uspijem nagovoriti mm da krene do njega... inace to je moj ginekolog koji mi vodi privatno trudnocu... a covjek je i hirurg a specijalista je i za ostale grane medicine... on sto kaze u nasoj bolnici to ti je tapija... toliko je dobar doktor da se njegova dijagnoza postuje i ne pobija cak ni u drugim drzavama... helem, da mi ga je prevariti samo da krene samnom ko fole da vidi bebicu na UZ-u, to bih iskoristila pravo da i njega pregleda... ali nemogu ni to da ga nagovorim... ali mislim da sam na dobrom putu...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 237
11.8.2009 23:03:54   
almai
bambi cuvam ti finge da svog muza sto prije nagovoris da ode do dr. i naravno sto prije ozdraviuser posted image ps. javi nam nakon 7dana jeli taj caj imalo pomogao.

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 238
12.8.2009 0:29:54   
norah
Moj ti je savjet da muza podhitno nagovoris da ode kod ljekara, psihijatra, i da uzme adekvatnu terapiju. Depresija se lijeci, ali je vazno da se pocne lijeciti na vrijeme jer je tada lakse. Nemoj dozvoliti da to ostavi tek tako! I cajevi su dobri, ali prvo ljekar i terapija!!! Molim te shvati ovo ozbiljno jer ti govorim iz iskustva nekoga iz moje okoline. Ne dozvoli da to zapusti jer je onda puno, puno teze! 

(odgovor članu almai)
Neposredna veza do poruke: 239
12.8.2009 5:21:28   
lirio
draga bambio9 u potpunosti se slsžem s norah...da, njega će umiriti ti čajevi al pravi simptomi ostaju...ja sam prvo uradila sve pretrage (samo tad me nije bilo strah dr, jer sam patila od paničnih napada i silno sam željela da to nestane) a kad sam se uvjerila su svi mogući nalazi ok skontala sam da je to sve najvjerovatnije iz glave...i zaista nakon godinu i po individualne i grupne psihoterapije te uz pomoć lijekova riješila sam se pn...jest da sam ostala anksiozna, i da sad ne smijem doktoru jer znam kroz koji pakao sam prošla pa me valjda strah sve ponovo al i to se da izliječiti GARANT, ...samo što sam sad trudna pa mi se ne doživljavaju stresovi jer psihoterapije zaista znaju biti potresne ako na sebi zaista iskreno radiš, tad izbacuješ iz sebe stvari za koje nisi ni pomišljala da su u tvojoj glavi...i sve se fino složi....ja sam vjerovatno trebala još nastaviti sa psiterap čim sam još anksiozna, nisam još sve dovela u red...al budem kasnije...tako draga moja...ako prije ode dr prije će se izvući...jer bi nam uvijek naša psihijatrica reci,,ništa neće nestati preko noći, koliko dugo je to u tebi  treba isto toliko vremena da se to i izbaci...uh, baš se napisah...ne mogu da spavam, malo sam anksiozna jer imam nekih zdravstvenih problema sa djetetom...al sve će abd biti ok nadam se...pusssssa i pomiluj to maleno u svome pupanom....

Ne govori mi da je nebo granica kad postoje otisci stopala na Mjesecu...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 240
20.8.2009 20:30:32   
Anoniman
Drage moje,
evo mene opet malo kod vas... Danas sam bila grozna... U stvari jos uvijek sam, ali pokusavam da mislim na lijepe stvari... Obzirom da nam je Ramazan na pragu, koji mi uvijek budi posebne emocije u meni, danas sam se isplakala ko luda... Sefica me na poslu samo posmatrala, zena bi ko pitala sta mi je, ali ne bi da me jos vise uznemirava... I hvala joj sto me nista nije pitala...
Inace kako ste mi vi, kakva je situacija kod vas? Nema nam Rabi odavno, sta je s njom?

(odgovor članu lirio)
  Neposredna veza do poruke: 241
20.8.2009 22:16:09   
bebano
Draga Bambi09,

ja sam u PMSu pa je to posebno stanje user posted image . I ja sam evo vec dva dana nikakva, neraspolozena, nervozna.. ali znam to je zbgo PMSa.

A ja sve mislim na tebe, kako ti je muz, pije li caj od kantariona, ima li barem malih naznaka da je malo mirniji.

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 242
21.8.2009 13:20:56   
Anoniman
ne znam sta bih ti rekla... mislim da ga ne pije redovito, jer ja radim a on je kod kuce, mada sinoc vidim pravi i pije... necu da ga forsiram neka sam osjeti volju i zelju za tiim.... ali sad, da li je do caja ili je do Ramazana ili je sta li je, ali... user posted image  ma ne smijem nista da kazem... vidjecemo jos... user posted image

(odgovor članu bebano)
  Neposredna veza do poruke: 243
17.10.2009 0:40:16   
teta berta
Sta ia kod vas zenoce???? Kako ste sve rabi, slono, bambi, seve i sve ostale???? Idete li kod homeopata i kako se osjecate... Ja sam ovih dana bas neraspolozena, svakakve misli mi se motaju po glavi, pa sam pomalo tuzna. Kako ste mi sve..

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 244
21.10.2009 9:00:46   
Rabi
Hej drage mojeuser posted image
Bambi evo me, tu sam, zivauser posted image Pratim ja vas redovno, ali nemam vremena da tipkam, radije bih da se ispricamo!
Ja sam bolje, hvala Bogu mada ne mogu reci da sam bas, bas dobro. Idem redovno dr. ispocetka sam isla kod doktorice, ali je zena vidjela da mi se stanje nije poboljsalo, pa sam onda krenula na grupnu terapiju i mogu vam reci da mi je boljeuser posted image user posted image user posted image
Desi mi se da me uhvati onaj strah, ali uspijem ostati mirna sto je veliki plus. Naravno, i cesto jos uvijek razmisljam o nekakvim glupostima, te desice mi se ovo ili ono....ali i toga cu se aBd rijesiti! Jedino sto me bas muci jeste nekakvo brujanje u usimauser posted image user posted image Bas mi neda mira! Mislila sam da mi je od slabe vratne cirkulacije, ali izgleda da nije. Bilo mi prestalo brujati skroz, i kad sam nedavno pocela piti tablete, ono mi ponovo pocelo da brujiuser posted image I jos sto mi je jako cudno, u vc kad udjem taj zvuk ne cujem.... Pa se pitam, da li ja nesto cujem, ustvariuser posted image Pored kuce nam prolaze dalekovodi, i blizu je trafostanica...pa mozda neki napon ili mozda imam extra sluh.... mozda imam neku energiju, hehehehe....Uglavnom,  stalno smanjujem tv i zapitkujem muza cuje li on stauser posted image   on nista necuje, ali meni u usima dernek!!!
Kako ste mi sve zenice i vasi muzevi??? Ljubim vas sve redom, odoh beban mi se probudi....pa se cujemo opet kad uhvatim vremena! Pusa!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 245
21.11.2009 13:27:25   
Zabica27
Citam vas odavno,imam slicnih problema,al sam se tek sada prijavila na ovaj forum,posto se bas i ne snalazim najbolje sa ovom naprednom tehnologijomuser posted image Ali zenice,ne znam zasto ste se usutile,nema vas odavno tu?Pisite kako ste sada,pa da i ja otvorim svoju dusuuser posted image Predugo sam u ovome skoro 6 god,al ne dam se pisite 

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 246
24.11.2009 11:35:17   
Zabica27
Pozdrav happy kako si?Ja sam ovdje nova pa se slabo snalazimuser posted image Al citam vas dosta,narosito na ovom postu anksioznost s obzirom da imam slicnih problema.

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 247
24.11.2009 11:45:52   
Zabica27
Ili ovdje zaista nema nikoga ili sam ja bas smotana za ovaj virtuelni svijet...user posted image

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 248
24.11.2009 20:17:50   
Anoniman
Pozdravljam drage moje...
evo nakon nekog vremena da se malo javnem i ja...
Kako ste mi sve redom, ima li kakvih promjena kod vas?
Ja sam hvala Bogu pri kraju s trudnocom, pa pravo da vam kazem nemam vise ni zivaca ni snage misliti i na sta drugo osim da se psihicki pripremim za dolazak novog clana porodice... sto mi je trenutno i najprioritetnije...
Sto se tice mm, nema promjena, sve je skoro pa isto... Kazem skoro, jer ne znam da li bih rekla da je mozda i gore... Jedina nova stvar u svemu ovome je sto smo se dogovorili ako Bog da kad budem malo stala na noge, da zajedno posjetimo doktore i da vidimo da li postoji kakva mogucnost i nacin da se pomogne mm... Mada iskreno da vam kazem, ne znam da li vise imam snage i volje za rjesavanjem tog problema, jer bojim se da pocinjem i ja osjecati kojekakve simptome i pocinjem padati u depresivna stanja... Sama sebi govorim da samo umisljam, ali... Nadam se da grijesim...
Zabice, dobrodosla na forum i iskreno nadam se da cemo se vise druziti na drugim temama nego na ovoj, sto stvarno zelim i sa ostalim dragim zenicama...
Rabi kakva si draga ti, kakva je situacija kod tebe?
Oprostite na malo duzem postu, ali nisam se odavno javila a i lakse je kad se ispise ono sto lezi na dusi, nego da sad sjedim i pricam nekome ko nema pojma o cemu pricam... Ma razumijete vi mene sta hocu reci...
Ljubim vas i volim sve... cmokara

(odgovor članu Zabica27)
  Neposredna veza do poruke: 249
26.11.2009 13:20:42   
Zabica27
Pozdrav Bambi,drago mi je da se bar neko javio tu,i takodje ti hvala na dobrodoslici,mada bih i ja kao sto kazes vise voljela,da se srecemo na drugim forumima,ali eto na zalost kako je tako je.
Vidim da si trudna i da uskoro ocekujes dijete,pa ti zelim sve najbolje.Naime ja sam djevojka,ali se nadam da me necete otjerati odavde posto vidim da ste sve uglavnom zene,a ja to nisamuser posted image
Uglavnom,mogu da zamislim kako ti je tesko da se nosis sa tim stanjem tvoga muza,tesko je to covjeku podnositi,jer ja sam recimo jedan preiod bila sasvim ok,a moja prijateljica,sa kojom sam jedno vrijeme i zivjela dok sam studirala je imala panicne napade i nije smjela nigdje izaci niti nam je smjeo iko nepoznat doci u posjetu jer se bojala svega,i kao sto kazem ja sam tada bila ok,i iako sam znala da kroz sta prolazi,opet me je opterecivalo to,a mogu jos zamisliti kako je tebi s obzirom da si trudna,a to je ipak posebno stanje.
Ja ti zelim sve najbolje,ida sve to izguras do kraja sa trudnocom,nemoj misliti na depresiju i ne opterecuj se koliko mozes s tim misli na svoju bebu koja ce ako Bog da uskoro doci,a ja se nadam da ce ti i muz biti bolje kad ga usreci bebanauser posted image
Lijepe stvari popravljaju ta nasa losa stanja koja imamo.
Ja sam sad ok sto se tice panicnih napada i anks.al padam u depru lagano s obzirom da momak sa kojimse zabavljam,se jednostavno prestao javljati,ne zivimo u istom gradu,pa ga ne mogu vidjeti,a kad ga pitam sta mu je on kaze nista i nastavi po sarom,a mene sve to muci i lagano tonem
Oprostite na predugackom postu,morala sam se nekom izjadati
Ljubim vas sve ...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *