Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: BlackMagicWoman zabolise me oci od posta, a morala ga procitati do kraja ... poznajem djevojku koja je takodjer ranjena u ratu, jedva prezivjela, imala je napade panike, jos joj se nekada desavaju, i moram ti reci da je i meni prvi put palo na pamet da je ovo postratni sindrom, jer mi je prvo smetala guzva, vriska, jaki zvukovi, odmah mi je padao na pamet rat, trcanje u podrum, i razmisljanje hocu li vidjeti roditelje opet, koji su nalaziti nacin da nas prehrane ... i dan danas ne usudjujem se gledati ratne snimke, uhvati me osjecaj smrti, bijesa, mrznje ... zalosno, ali tako je, mi balkanci smo preemotivni, gdje god otisli, to cemo uvijek biti ... imam dosta rupa u pamcenju, imala manji slom zivaca, nisam bila kod psihologa, ne pijem tablete, ponekad lex, cisto radi neke lazne pomoci, tako da si mi idol, jer zelim da uradim to bas kao sto si ti ... svaka cast ... sve najbolje ti zelim ... da ne zapostavim ostale ivanai, nek je sa srecom, tara, elmasa, lajlac, profa, ferhunde, jana, sanchez, anza, blur moja, ljubim vas puno, i ostale, da ne nabrajam vise ... I ja sam takodje bila osjetljiva na zvukove, vazda zam drmusla ili nogom dok sjedim ili vrtila nesto u rukama od nervoze, imla sam periode kad sam samo cutala i periode nagle srece...I da i ja nosim titulu pdts blazeg slucaja s kombinacijom anksioznosti, depresije i jos nesto ne znma prevesti na nas ali dok me nije tresnulo nisam ni razmisljala , poslije toga sam procitala razne med.knjige o svim psihickim smetnjama da vidim kako mozak reaguje u datim situacijama i lakse je kad znas i razumijes nesto o svemu tome umjesto da kontas jesam li sizofrenicar, manijak ili oboje u isto vrijeme ...Razlog iz kojeg sam odbila tablete je da je moj drug takodje iz Sarajeva uvijek sasvim normalan bio , super dzak odjednom jednog dana se pobio sa jednim da bi ga poslije toga zatvorili na psihijatriju danas taj momak nije sav svoj, ne znam cime su ga kljukali ali samo fasada ostala od tog momka njegovo ponasanje , duh , osjecaji sasvim druga osoba, ni nasta ne reaguje.... Ja se izvinjavam radi dugackog posta znala sam da je dug ali onoliko dug tek kad sam kliknula vidjela sam da je preko citave stranice
|