|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
18.7.2011 17:36:10   
sobenko
Eh ovako drage moje prvo da vas obavjestim o cijeni seanse kod hipnoterapeuta,u Beogradu je 100 eura i potrebne su 2-4 seanse u razmaku bar po 7 dana da se obave,u Bihacu je na bazi dobrovoljnog davanja do 50 KM,te ako neko nije u mogucnosti da plati ne mora ni platiti,s tom tetom cu sad da se opet cujem jer mi je rekla da joj pisem za svoj problem pa da ona vidi da li mi moze uopste pomoci,naravno opet cu vam javiti :)....
IZVORNA PORUKA: mo girl

e super bas nam javi koja je cjena a joj bas mi je to daleko i jedno i drugo ma znala sam da to negdje ovda nema sr...nje ma i ja sam citala da anksioznost nije bolest nego samo nacin razmisljanja i nase reagovanje na svakodnevne stvari na koje drugi ljudi ni ne reaguju a mi odmah panicimo.ma ja znam uzrok problema makar ja tako mislim,jednom davno sam isla kod jednog covjeka koji se bavi nekm vrstom bioenergije i on mi je rekao a i ja to znam sama da mij problem lezi u porodici.moja porodica je strasno cudna i majka nas je maltretirala kao djecu nas je strasno tukla a kad smo odrasle onda nas je psihicki maltretirala.citav zivot po mozgu prebirem stvari koje nam je radila i bjesna sam i razocarana i ja smatram da je ona uzrok tog problema.pogotovo u zadnjih 2 god kad sam rekla da cu se udavat ona je postala nepodnosljiva i nismo mjesecima pricale itd al sad kad sam otisla od njih osjecam neko olaksanje,puno se bolje osjecam i u oci sam joj rekla da je za nas bolje da se sto manje vidjamo.znam da ce vam biti cudno al da znate moje znali bi o cemu pricam oni jednostavno zive u nekom svom starinskom svjetu i oni sve znaju i sve rasprave su suvisne .eto ja vas udusi sa svojim problemima al eto ja znam koji je moj uzrok problema al je to nerjesivi problem jedino da skroz poravnim i vise nedozvolim da me rijeci diraju al mi se po mozgu uvjek prevrcu rijeci i postupci koji su me tko jako povrijedili i jednostavno ne mogu to zaboraviti al valjda za sve treba vrijeme.mogla bi ja danima nabrajati ove situacije al nema smisla mozda da knjigu napisem bila bi bestseller
draga moja ti mislis da znas u cemu je problem kao i svi mi sto pokusavamo da ga nadjemo ali mozda uopste nije to problem,nego je neka banalnost na koju nikada ne bi ni pomilslila,upravo radi toga ja i zelim na hipnozu,eh sad ako jeste to problem sad cu poslati knjige jer sam ih dobila i procitaj ih ali dooobro ih procitaj,mislim da bi trebale da ti pomognu... ;) i cim si se ti tako zalozila,da zelis promjenu ti ces uskoro biti dobro,jer meni je iskreno strasno da neki ljudi kazu da je to stanje s kojim mi moramo da se pomirimo i da naucimo da zivimo,stanje jeste,ali stanje koje je trenutno i koje mozemo da prevazidjemo ;)

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2676
19.7.2011 9:51:00   
mo girl
hajde bas javi da vidimo rezultate hipnoze,ja cu se truditi odsad samo ds uzivam u zivotu i sebi ugadjam dosta mi je zamaranja stvarima koje nisu vrijedne toga

(odgovor članu sobenko)
Neposredna veza do poruke: 2677
19.7.2011 9:58:18   
profa
Hvala sobenko na knjigama,veoma su zanimljive i poucne.Dosta sam ovakvih vec procitala i radujem se citanju ovih.Inace mi citanje dosta pomaze tj.manje razmisljam o budalastinama haha i nasim crnim mislima :)) Nego cure moje ja sam pravo "otupjela" sto se osjecaja tice :)) Juce se desilo nesto super radosno na sto bi svi "normalni" skakali od srece a ja sam onak se nasmijesila :)) Mene to ljudi pravo brine...nit se znam radovat nit sta :(( zacepilo sve u meni,sve vrste osjecaja pfff :) haos. Sto se tice te hipnoze mene je moj doktor tokom ove EMDR terapije jednom tako vratio u proslost kad sam bila mala djevojcica.vjerovatno je to dio te terapije pa vidjecemo hoce li biti jos toga :)) A Black moja draga car si za ono monica bellucci hahahahaha.Kako si mi ti? Fakat gdje su nam ostale cure Jana,Tara,Lailac,Jaca itd...Ljubim vas sve...

(odgovor članu sobenko)
Neposredna veza do poruke: 2678
19.7.2011 12:18:32   
taraG
Cure ima li vas? Evo ja se bavim sredjivanjem malo haosa oko sebe, pokusavam staviti stvari na svoje mjesto, kontam mozda mi onda bude bolje! Ali nesto me boli lijeva strana, oko srca, pa me odmah panika hvata! Kako ste mi vi? Pusa svima!

(odgovor članu profa)
Neposredna veza do poruke: 2679
19.7.2011 12:26:31   
mo girl
profa kakva je to EMDR terapija ja sam malo neupucena? a i ja sam primjetila da neznam uzivati u zivotu i to me pravo ljuti kad pomislim i sagledam svoj sadasnjin zivot on je sljedeci:imam krasnog muza koji me podrzava u svemu,imamo svoj stan,muz mi dobro zaradjuje tako da nemoram raditi jer mi je dosad posao prestavljao veliki problem jer nevolim svoje zanimanje,mogu ici gdje god hocu i kad god hocu,mogu kupiti sve sto pozelim a bez da se ikome pravda jednostavno imam sve sto se moze pozeliti ali ja sam idalje nezadovoljna vazda trazim neke sitnice kojeme zivciraju,dosadno mi je itd uglavnom nezadovoljna sam.neznam jel to od anksioznosti il ja stvarno nisam normalna.meni sestra kaze:ja neznam sta ti ustvari hoces imas sve sto mozes zamisliti a ti vazda pokisla stvarno si bezveze.i onda se zamislim pa ja stvarno i jesam bezveze jer nimalo neznam uzivati u ovom zivotu koji sam oduvjek prizeljkivala

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2680
19.7.2011 15:35:56   
profa
mo girl skoro pa identicna situacija.udala se prije godinu dana nakon 6 godina zabavljanja.Od prvog dana smo znali da je to to.Svi nam kazu da nam je nac tako osobu kao sto ste se vi nasli.Imamo sve svoju kucu,dvoriste,auto,muz samostalnu djelatnost tj. sam svoj gazda :),posao mu ide hvala bogu,ja fakultet imam,radila 2 godine pa godina pauze i sad cu opet da gledam konkurse za posao.Ma sve ekstra i opet mi nesto "fali" a ja ne znam koji je to vrag i jos me vise to nervira jer gledam kako ljudi tesko zive i zadovoljni nista im a ja sve imam a ko da nista nemam.Mama i svi moji govore drago djete pa nema razloga pa sta bi drugi trebali pa ovo pa ono i meni jos gore onda...Totalno sam otupjela na pojedine emocije i da mi je nac nacin kako te kanale zacepljene da procepim hahaha pa kad krenu emocije mogu mislit sta ce biti ali bolje i to nego ovako zivim a ne zivim :(( Da li je to manjak serotonina u mozgu ili sta vec ne znam.Uglavnom ta terapija EMDR je nesto novije i sreca moj doktor ima taj certifikat polozen za rad EMDR-a.Osnovala ga je neka zena koja je radila sa ljudima koji imaju ptsp i traumatska iskustva iz proslosti.Stimulira se rad mozda tako sto se prati predmet brzim pokretima ociju ili se uzme u ruke neka spravica koja vibrira a na usi slusalice i cujes zvukove.Tada mozak brze radi i ide ka samoizlijecenju kako moj doktor kaze.Ima i knjiga o toj terapiji sa iskustvima ljudi al ja je nisam mogla procitat svu jer kad sam to citala nisam bila u stanju nista ni najmanje lose da procitam.Uglavnom moze se primjenjivat na sve ljude koji pate od napada panike,anksioznosti,ptsp-a i sl.Ja idem svake 3 sedmice kod svog doktora pa vidjecemo do kad i kako ce to teci :) Ljudi koji su prosli ovu terapiju kod mog doktora su se izlijecili pa se nadam najboljem kad tad :)) Idem sad da citam ove knjige samopomoci :)) pusaa svimaa...

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2681
19.7.2011 16:47:04   
nadez
zdravo djevojke evo i mene ja bila malo u setnju imala sam moi napadi ali izdrzala sam nisam se odma vratila kuci hvala bogu,SOBENKO PUNO TI HVALA ZA KNIGE STO SI MI POSALJILAuser posted image user posted image user posted image ,Profa i ja sam isto kao tebe imam sve sto neko bi pozelio dobrog muza,finansije ok ali ja uvek ne zadovoljna da ne bas isti osecaj kao i vas neznam to je prava katastrofa ja se nadam da ce jednog dana proci,sada cu da citam ove knige pa videcemo puno pozdrav ljubim vas sveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2682
19.7.2011 20:01:54   
sobenko
Nema na cemu Nadez,samo da nam pomogne,ja u cetvrtak idem na terapiju kod psihologa pa onda idem na terapiju nei,to su mi preporucili radi suzbijanja straha pa se nadam da ce mi djelovati,prijateljica je moja probala i kaze da uspjeva,to se bazira na precesljavanju podsvjesti ali u nasem svjesnom stanju i neko ispitivanje emocija i svasta jos nesto,pa eto ja cu vam javiti sta se desilo... sto se tice ovih gore postova i ja sam sagledala svoj zivot i vidim da imam bas pristojan zivot,sto zelim to i imam,ali opet kao sto kazete nisam zadovoljna,zar ne mislite da nam je to specificno svima,valjat ce nam to istraziti :))))) ljubim vas i sutra nam je slijedi malo kise,jupi jeeeee :))) uzivajte

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2683
19.7.2011 20:22:34   
mo girl
mozda da odemo na propuhivanje mozga?user posted image pa gdje vi nadjete te terapije u nas u hercegovini to nita nema imas par psihologa koji su nidje vez i to je to ljudi pa gdje ja zivim.sad bi usljedila ona kuknjava kako je moj zivot bezveze al NECU! kazu da svaki dan treba govoriti sam sebi meni je super itd i da ce to vremenom uci u mozak i da cemo pocet vjerovat u to?pa neznam al vrijedi probati.sobenko hvala ti spasavas nas sa ovim knjigama user posted image

(odgovor članu sobenko)
Neposredna veza do poruke: 2684
19.7.2011 21:25:39   
Daj daj
Mogu li dobiti i ja te knjige? user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2685
19.7.2011 22:06:37   
profa
Sobenko cula sam za tu terapiju NEI,negdje sam procitala na nekoj stranici i sl.Bas me zanimaju utisci pa javljaj.Ja akobogda za koji dan idem na more da pustim mozak na pasu :) more mi jedino i uvjek pomogne...prosle godine sam se na moru i rjesila i napada i svega i skoro godinu dana bila super.Eto drage moje pisite pa se citamo :)) pusaaa...

(odgovor članu Daj daj)
Neposredna veza do poruke: 2686
19.7.2011 22:46:52   
ivanai
cure moje da vas pitam imate li vi napade nervoze ja u zadnje vrijeme nemam napade panike al me ubi nervoza ima par dana nepopusta me sve me nervira i sve mi ide na zivce...user posted image user posted image

(odgovor članu profa)
Neposredna veza do poruke: 2687
20.7.2011 0:39:30   
sobenko
Daj Daj posalji mi svoj mail u privatnoj poruci pa cu ti poslati knjige ;)... A cure moje nema na cemu,znam kako vam je i moramo da pomazemo jedne drugima,jer samo mi zapravo i znamo kako nam je :(...Profa, i ja sam drugarici ispricala svoj problem i ona mi rece kako njena mama taj nei radi uspjesno i kako je njoj odradila tretman i da se rijesila straha,pa eto u cetvrtak uvece ocekujte detalje iz mog iskustva :) Mo girl ti cim uspijemo naci sta konkretno nama u Bosnu dodji ako u Hercegovini nema ;) Da zaboravila sam vam reci da mi je homeopatica poslala neki valjak sa magnetima da masiram tacke ispod rebara i tacke ispod pupka sto mi je bilo zanimljivo kad sam dobila valjak jer ona nije znala gdje se meni taj strah reflektuje :) i da ljudi gospina trava djeluje pa vi kako hocete,tri solje dnevno i hodam po suncu nista mi nije :)))) Ivanai i mene neka nervoza puca ovih dana,nekako vise mi djeluje kao trema za koju ne mogu da skontam odakle dolazi... Profa uzivaj na moru,nadam se da ces se i ovaj put preporoditi ali bez vracanja simptoma ...ljubim vas

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2688
20.7.2011 10:08:51   
mo girl
ja sam vazda nervozna i sitnica mi treba da planem i onda mi je cjeli dan pokvaren vazda se nesto durim ko djete.ma bezveze mi je ovo sve majkemi pa gdje bas nas snadje ovo.ja sam pravo ljubomorna kad vidim kako ljudi idu svugdje i po najvecem colopeku a ja se satima unaprijed pripremam kad negdje trebamuser posted image

(odgovor članu sobenko)
Neposredna veza do poruke: 2689
20.7.2011 10:54:39   
profa
Ivanai meni je to bilo tako danima da nemam napade panike ali imam tu nervozu,tjeskobu,strepnju neku,kao pred napad al to me drzalo po cijeli dan.Onda skontam mozda AD ne djeluje il mi je mala doza pa pitam doktora i on kaze dodaj jos jednu dnevno i vjeruj mnogo mi je bolje.Bas sam osjetila da mi ne djeluje AD kao sto bi trebao.Ti probaj s nekim cajevima umirujucim,meni je nekad i to znalo pomagat.Recimo caj od maticnjaka mi je bio helpful skroz :)) Sobenko hvala na lijepim zeljama i ja tebi zelim da ti NEI uspije i da se oslobodis ovog s*anja :)) Mo girl hajde ti ovamo kod mene i Sobenko pa cemo te odvest na te terapije pogotovo da odemo na ovu Nei :)) Ljubim vas sve i cujemo se...

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2690
20.7.2011 14:45:57   
nadez
e cure evo i  ja da vam se javim i mene danas kao neka nervoza ili paniku neznam i ja vise sta je kao odjednom me nesto gusi kao da imam slona na prsima user posted image do kadauser posted image ali evo ja cu malo da izacem da prosetam sama pa cu posle da kuvam nesto za mog muza nadam se da ce ovo jednog dana proci lubim vas sveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2691
20.7.2011 17:41:26   
sobenko
Da vas pitam cure EEG i VEP da li je neko radio?

Napravite prvi korak vjerujuci. Ne morate da vidite cijelo stepeniste. Samo napravite prvi korak.

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2692
20.7.2011 18:35:37   
nadez
sobenko ako mislis na EEG na glava jas sam radila., i ispalo je sve u redu.....

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2693
20.7.2011 18:52:27   
sobenko
aha mislim na eeg glave,ja sam radila i sutra treba da idem da mi iscita rezultate qq,nadam se da ce biti ok... eh da vam kazem jos nesto,ne znam koliko volite klasicnu muziku uglavnom Beethoven i Vivaldi se preporucuju u lijecenju depresije i anksioznosti,pa pokusajte bas procisti um,ni o cemu ne razmisljate dok slusate njihovu muziku... ljubim vas

Napravite prvi korak vjerujuci. Ne morate da vidite cijelo stepeniste. Samo napravite prvi korak.

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2694
20.7.2011 19:39:02   
nadez
ma bice sve u redu mila nemoj se sekirati,ja da ti kazem imala sam strasne glavobolje i nesanice to je bilo dugo macenje mislila sam da cu dobiti mozocni,sobenko cuj moju pricu:mucila sam se mozda 8 meseci neznam jos gde ne sam otisla ja sam iz makedonija od jedan mali grad,i krajne je biloo EEG ali morala sam u glavnom gradu i to bilo sa zakazivanje idem ja u novembar a oni mi zakazu za januar i ja kazem na onaj tamo ako sam ja ziva do tadauser posted image idem kod doktora i na njega isto i doktor mi je rekao bices bicesi poceo da mi se smeje,kodmene je ostao naj veliki problem probadanje oko srce gusenje sa time se borim godinama nadam sed a cu se izboriti pozdrav

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2695
20.7.2011 19:57:36   
sobenko
a joj,ja sam mislila jos da su u bosni spori,ja sam eto dobila u roku od 7 dana nakon pregleda da radim eeg,,ajde drago mi je da je sve dobro kod tebe,nego jel ti na nalazu pisalo bas da nemas nikakve disfunkcije ili je pisalo nesto ali nije opasno?... a sto se tice tih probadanja,samo se opusti,proci ce to vremenom,da je sta ozbiljno do sad bi te vec strefilo :).tako ja bar razmisljam i tjesim samu sebe ;)

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2696
20.7.2011 20:12:55   
nadez
mila sobenko apsolutno nista tako sam bila 1,5 godina pa samo ode sebe proslokada sam pocela sa AD i ici kod psihijatra redovno,normalno zna me sada glava zaboliti i nekad da ne spavam ali sve mi je od te napada sta sam ti opisala,bice sve u redu opusti se ....pozdrav do tebe i svi

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2697
20.7.2011 22:31:36   
AnzA
drage mpje pozdravljam vas mnogo,i zelim dobrodoslicu novim clanicama,namdam se da ce vam biti od pomoci sto ce te sa nama cavrljati user posted image i razmjenjivat svoja iskustvar i price.

prvo da kazem dragoj sobenko da i ja zelim tu knjigu user posted image user posted image poslacu ti mail.

i mogu rec da mije mnogo zanimljivo ovo oko hipnoze samo sto me to na neki nacin plasi,neznam sto al me plasi ,valjda sam mnogo gffilmova gledala sa tim sadrzajimauser posted image

ove cure izgleda sve dobro hvala Bogu otisle na more da se provode ,cim se nejvaljau kolikos am uspjela vidjet slabo vas je tu bilo,tako da dolazite sto prije i pisite nam kako vam je,

tara samo naprijed vidim ja kroz pisanja da ti napredujes u svakom smislu,koliko
vec ima vremena kako pijes AD?

cure moje drahe ja sam bila mnogo dobro medjutim sinoc sam ustala tj,jutros u 5 ujutro i odem u wc,vratim se legnem i odjenom izgubim snagu i tijrelu potpuno kao da se gubim,i mislila sam da cu umrijetuser posted image strasno kako mi je bilo jel vam se desavalo slicno i nemogu da disem nemam zraka iako je bila veoma sprana noc pred kisu,al sam se prepala uzasno i evo citav dan imam neke crne misli i opet strah da se sve ne vratim,neznam vise ni dokle i kad ce kraj vec 2 god borbe sa ovim

eto naskrabajte mi nesto,za mene niko i ne pitauser posted image user posted image user posted image

javite seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2698
20.7.2011 22:37:26   
sobenko
Draga Anza imala sam i ja takvih perioda,sve super i odjednom se nesto desi i onda po par dana ne mogu da dodjem sebi,crne misli mi se motaju po glavi,nevjerujem sama sebi u tim momentima,totalno se osjecam ugrozenom :S...Eh posalji mi svoju e-mail adresu pa ti proslijedim knjige odmah i hvala puno na dobrodoslici :) Pozdrav i drzi se :*****

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 2699
21.7.2011 13:14:54   
mo girl
evo i meneuser posted image ja sam radila eeg glave ma ja sam sve radila i pokazao se hvala bogu ok.a i meni se jai ta slabost npr.sjedim normalno odjednom me nesto kao baci mislim u glavi koda cu past u nesvjest i neki trnci po cjelom tjelu i to traje malo i prodje al poslje toga me spuca strah sta ovo bi kuku meni i onda me strah ista raditi kontam opet ce.a ja sam juce saznala da mi je od jedne prijateljice muz bollestan lezi u zagrebu prima kemoterapij pa me odmah neki strah uhvatio da nedaj boze mom muzu nesto ne ude stalno se budim po noci gledam dise li i cim se zakaslje pregledam ga itd neke crne me misli uhvatile neznam sta mi je.danas cu vala izac sama malo po buticima u ponedeljak cemo na more pa da sebi nesto kupim.a sinoc smo setali obisli cjeli grad mislila sam da necu moc od mantanja al je sve super bilo uspjela sam pa to prijavljujem ko uspjehuser posted image javljajte izvjesca  kako vam ide ja sve pratimuser posted image

(odgovor članu sobenko)
Neposredna veza do poruke: 2700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *