|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
21.7.2011 16:04:44   
ferhunde
Pozdrav za sve i samo da kazem ako neko zeli knjigu PANIC AWAY neka mi posalje mail i dobi ce .....bayyyyyyyuser posted image

mnogu arno ne e na arno

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2701
21.7.2011 17:38:14   
mo girl
mene je ta knjiga spasila user posted image svakako je preporucujem jer tek kad sam nju procitala ja sam doznala sta mi je i da nisam bolesna i tek sad tad pocela normalno funkcionisati.odusevljena sam sa tom knjigom i svima bi je preporucilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ferhunde)
Neposredna veza do poruke: 2702
22.7.2011 13:20:33   
sobenko
Eh bila sam juce i sve mi je ok sto se glave tice,hvala Bogu,imam jos VEP da radim i nadam se da ce biti ok ,isla sam juce i na energetsku medicinu i na nesto poput nei tretmana i bilo mi je dooosta bolje,pa sad vidjet cu kako ce biti dalje,eto cure nadam se da ste vi ok i da vam ne smeta ova kisa :))).... ljubim vas

Napravite prvi korak vjerujuci. Ne morate da vidite cijelo stepeniste. Samo napravite prvi korak.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2703
22.7.2011 20:26:54   
mo girl
meni je kisa super ja se najbolje osjecam zimi tad mi nikad nije lose moje muke pocnu ljeti valjda nepodnosim vrucinu pa mi se sve sastane

(odgovor članu sobenko)
Neposredna veza do poruke: 2704
23.7.2011 14:47:15   
sobenko
Pa vala da znas da si u pravu i meni vise odgovara kad je hladno,bolje se osjecam :))) Sta ima kod vas danas? Kako ste?

Napravite prvi korak vjerujuci. Ne morate da vidite cijelo stepeniste. Samo napravite prvi korak.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2705
23.7.2011 19:13:24   
jana mk
Duse mojeeee ,evo Janu citam pominjali me ,moja profa uvek ona pita za mene ljubim te mila moja,nego da prvo pozdravim nove clanice sobenko i mo girl dobrodosli u nas poremeceni svjet drage nase ihhihihihi,malo sale nije na odmetu,nego ajd ja malo o meni bila malo van kuce provela se fino ,al povela sam i moju anksioznost jbt samnom gde god ja krenem ona me prati fuj kad li ce se odkaciti od mene ,danas tmuran dan crnjaci sevaju li sevaju hiihihihih navikla ja na njih ,ispitujem sebe jesam li sizo il nisam i to sam vec prosla al opet ja ponovim da slucajno nezaboravimuser posted image user posted image nisam ok al guram nekako ,inace i ja hocu te knjige koje pominjete ljubim vas

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu sobenko)
Neposredna veza do poruke: 2706
23.7.2011 20:55:21   
mo girl
ja sam bolesna ima 3 dana nekakva me temperatura napalauser posted image ito bas kad trebam na more o kojem sanjam vec mjesec dana .pa ja stvarno nemam srece al icu svakako da ce padati pecene kokosiuser posted image inace sam zadovoljna stanjem valjda zahladilo pa mogu bolje funkcionisati evo pocela sam se lagano pakovati i kad bi vidili koliko sam ljekova ponjela smijali bi se treba mi poseban kofer za ljekove.to je ono za slucaj nedaj boze to mi je ostalo jo suvjek u podsvjesti od pocetnih dana anksioznosti kad sam se bojala bolesti pa sad kad krenem negdje vucem gomilu ljekova.nedaj boze da me na granici preberuuser posted image kako ste vi svi kako napredujete sa terapijama?eh jos sam htjela ispricati:na pocetku ovog sranja su mi davali anksiolitike prvi je bio tranex pa kad se on prestao proizvoditi dali su mi ansilan al malo po malo uz pooc knjige panic away ja sam odlucila da se okanimljekova jer sam vidila da sam postala ovisna o ansilanu i tako sam se ja skinula sa ljekova.sad vise nista ne pijem ima 2 god samo ponekad kad sam nazivcirana popijem lexilium od 1.5mg.ja i to smatram napretkom da sam uspjela savladat svoje strahove bez ljekova pa sad koliko toliko funkcionisem i izlazim itd.POLAKO AL SIGURNOuser posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2707
24.7.2011 1:13:44   
sobenko
Hej jana mk hvala ti puno na dobrodoslici :)) ako zelis knjige,posalji mi svoj e-mail u privatnoj poruci ;)... mo girl bas mi je drago radi tebe sto si prestala s tabletama user posted image ,meni moji doktori ih svakako ni ne daju,samo mi govore da moram to prirodnim putem rijesiti(ako zelim da rijesim na pravi nacin) i super mi ide ne ureklo se,ja se idalje zalazem 100% za kantarion i maticnjak pa kad dodjes s mora i dobijes bojice ti kreni na istu terapiju 3 solje caja dnevno :) uzivaj na moru i nemoj nas zaboraviti :)... pusaaaaaaaaaaaaaaaaaa

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2708
24.7.2011 11:17:23   
jaca76
Zdravo cure,evo i ja imam temperaturu od juce,nemam pojma od cega je,sinoc sam zvala hitnu,bila sam bas lose.odmah pomisljam na najgore bolescure i evo se sad spremam da idem dr. Sto se tice strahova i ja sam nekad bolje nekad gore,poceli su cesci pn ali puno manjeg intenziteta nego sto je to bio slucaj prije,strasno me deprimiraju,gubim volju i nadu da ce to jednog dana prestati.Lijekove i dalje ne uzimam,a polijena sam taj caj od kantariona da pijem svaki dan,ne mogu se nikako natjerat.ljubim vas

(odgovor članu sobenko)
Neposredna veza do poruke: 2709
24.7.2011 11:48:47   
mo girl
jaca meni se ukazalo jutros ugnojeno grlo pa je onda od toga pa nemoj paniciti znas vec one recepte:paracetamol itd pocni sa tim.
sobenko u nas ti je kad kazes a si nervozan odmah ti guraju tablete za smirenje a ja glupa bila na pocetku u svemu trazila spas,dok se nisam malo informisala da je najbolje bez tableta.a kako ti taj caj pijes jel mjesas to dvoje il posebno svakako cu pocet sa tim kad e vratim i jel kupujes one trave il ti je caj onaj u filter kesicama?ja se odoh pakovati pa pzdrav svima i zelim da vas anksioznost napusti do kraja zivotauser posted image

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 2710
24.7.2011 15:07:28   
sobenko
Jaco,Jaco,ne mozes tako,moras se malo potruditi tj.pomoci svom organizmu da se bori,nemoj biti lijena,uzmi sebi caj,pa ujutro bar obavezno popij ;)... Mo girl ja sam uzimala prvo kantarion u rinfuzi medjutim moze i u filter vrecicama,isti je ucinak,a ja ti stavim jednu kesicu kantariona i jednu kesicu maticnjaka i prelijem kipucom vodom,stoji 10 minuta i onda pijem ujutro,poslijepodne i navece prije spavanja(naravno uvijek svjez,da me ne skontas pogresno user posted image ,mozes stavljati i secer ;)...i tako cu 6 mjeseci po 3 solje dnevno i gdje god sam citala pise da to najbolje djeluje na iskorjenjivanje anksioznosti,a ja stvarno mogu posvjedociti da poslije prve sedmice pocnes se bolje osjecati,eto pa probaj,ja vjerujem da ce ti pomoci ;)...Lijep provod zelim,da te vrijeme posluzi :)... pusaaaaaa

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2711
25.7.2011 0:15:10   
jana mk
Ljubim sve moje koleginice user posted image user posted image user posted image ..drage moje mislila se dal da pisem il ne da vas neumaram s mojim glupostima ali prokuzila sam da me vi i jedini mozete razumeti pa rekoh ajd kuckam koji red....naime kod nas dole tmurno vreme malo kisa pa bline sunce pakao i ja se tada osjecam ko da sam luda jbg,dva dana sam ko poremecena opet me crnjaci pucaju reziram horor filmove u glavi ma ni HICKOK mi ravan nije opterecujem se od straha se oznojim pa kazem sebi ajd stani dosta filmas nadji bolju temu za razmotravati ali nije lako i sami znate kako vas te crnjake guse kako sami nailaze bez ikakog razloga primjetih da kad god sam lose jer su moji strahovi najveci od depresiju ,poludjivanja ,senatoriuma lecenja to izmotam po glavi kako bi bilo da me smjeste u bolnici da me lece od depru onda ispitujem sebe dal me samo strah od te misli samopovredjivanja il da nije u pitanju nesto puno gore ,pa pocnem sumnjat u sebe jao sta ako nije anksioznost ,sta ako je vec preraslo u depru a ja nekuzim pa poludim i zavrsim u ludari e i mucim sebe do bola dok me nepusti za koji dan e upravo tada ko da sam neki baksuz naidjem na tv uvjek na vesti i sve bre neka psihopatska posla de ubistva de pedofila sve psihose pa se dodatno potresem i dodje mi da iz vlastite koze izadjem od napetosti sve me iritira sta god cujem da se strasno dogodilo ja povezem sasobom jao eto i ja ako poludim mogla bi tako uradit pa da mi dete sutra pokazuju prstom i pocinjem da se znojim koji minut tako onda se saberem pa zaboravim pa opet pocnem da mislkim bzvz i tako to dok me neprodje ...ispitujem sebe dal sam depresivna ,skuzim da nisam ista ko ranije da me malo kojih stvari raduju ko ranije nekad me ljeto i putovanja radovali ko malo djete sad nije vise tako ko nekada ..dal me to ova anksioznost jednostavno drma neda mi da budem radosna na zivot ko ranije il ja sam bolesna od nesto puno ozbiljnije ....dal se iko odvas osjeca ko ja recite mi il ovo moje nije anksioznost ....izvinite sto oduzih morala sam se izjadat malo i vec sam malo bolje jer necuvam taj strah u sebi podjelila ga s vama koji me jedini razumjete ....sve vas volim i ljubim procice me valjda nekada i mene i sve nas ....

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu sobenko)
Neposredna veza do poruke: 2712
25.7.2011 10:40:41   
BlackMagicWoman
jano moja, reci cu ti savjet ili poruku koju ja najcesce dobivam, a to nam je svima tako : PREVISE RAZMISLJAMO !!! Zato i imamo ovo govno, da smo glupe, ne bi ga ni imale, radovale bi nas glupe stvari koje raduju vecinu danasnjih tih kao radosnih zena, tj radovalo bi nas materijalno, ali smo mi ocito i previse iznad toga... Ja zaista nekad vjerujem u to da sma rodjena u pogresno vrijeme i na pogresnom mjestu, pa sam zato dobila ovo ... Ali, sta je tu je, boriti se mora ... Zato, Jancek, mi cemo kolo da igramo sa anksioznoscu, a ne ona sa nama, valjda se zna ko tu vodi ... MO girl, blago tebi, provedi se na moru, pa nam razveseli ovaj nas tmurni forum kakvom zgodnom morskom pricicom ... Sobenko :** ... Blur, ljepotice, kako si nam ti, kako je bebica ? Tara, Elmasa, cenzurisano ... cuvajte se .... ljubimmmm

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2713
25.7.2011 11:29:24   
sobenko
E bas,u pravu si 100% mi previse razmisljamo,nekad kazem ja i kad spavam razmisljam :S.... :))) u svakom slucaju sta je tu je,meni danas rece psiholog da napredujem i da dodjem tek za 21 dan na kontrolu user posted image ,skontala sam da mi misao i strah ne mogu nista i ja pomalo preuzimam kontrolu,samo da uspijem do kraja user posted image ....ljuuuubim vas

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 2714
25.7.2011 11:45:01   
ivanai
jano sve sto mogu dati kazem je dase osjecam identicno kao ti citajuci ovo sto si napisala imam osjecaj kao dasam ja pisala....

(odgovor članu sobenko)
Neposredna veza do poruke: 2715
25.7.2011 14:28:26   
jaca76

IZVORNA PORUKA: jana mk

Ljubim sve moje koleginice user posted image user posted image user posted image ..drage moje mislila se dal da pisem il ne da vas neumaram s mojim glupostima ali prokuzila sam da me vi i jedini mozete razumeti pa rekoh ajd kuckam koji red....naime kod nas dole tmurno vreme malo kisa pa bline sunce pakao i ja se tada osjecam ko da sam luda jbg,dva dana sam ko poremecena opet me crnjaci pucaju reziram horor filmove u glavi ma ni HICKOK mi ravan nije opterecujem se od straha se oznojim pa kazem sebi ajd stani dosta filmas nadji bolju temu za razmotravati ali nije lako i sami znate kako vas te crnjake guse kako sami nailaze bez ikakog razloga primjetih da kad god sam lose jer su moji strahovi najveci od depresiju ,poludjivanja ,senatoriuma lecenja to izmotam po glavi kako bi bilo da me smjeste u bolnici da me lece od depru onda ispitujem sebe dal me samo strah od te misli samopovredjivanja il da nije u pitanju nesto puno gore ,pa pocnem sumnjat u sebe jao sta ako nije anksioznost ,sta ako je vec preraslo u depru a ja nekuzim pa poludim i zavrsim u ludari e i mucim sebe do bola dok me nepusti za koji dan e upravo tada ko da sam neki baksuz naidjem na tv uvjek na vesti i sve bre neka psihopatska posla de ubistva de pedofila sve psihose pa se dodatno potresem i dodje mi da iz vlastite koze izadjem od napetosti sve me iritira sta god cujem da se strasno dogodilo ja povezem sasobom jao eto i ja ako poludim mogla bi tako uradit pa da mi dete sutra pokazuju prstom i pocinjem da se znojim koji minut tako onda se saberem pa zaboravim pa opet pocnem da mislkim bzvz i tako to dok me neprodje ...ispitujem sebe dal sam depresivna ,skuzim da nisam ista ko ranije da me malo kojih stvari raduju ko ranije nekad me ljeto i putovanja radovali ko malo djete sad nije vise tako ko nekada ..dal me to ova anksioznost jednostavno drma neda mi da budem radosna na zivot ko ranije il ja sam bolesna od nesto puno ozbiljnije ....dal se iko odvas osjeca ko ja recite mi il ovo moje nije anksioznost ....izvinite sto oduzih morala sam se izjadat malo i vec sam malo bolje jer necuvam taj strah u sebi podjelila ga s vama koji me jedini razumjete ....sve vas volim i ljubim procice me valjda nekada i mene i sve nas ....

Draga moja jana,ovo sve sto si nabrojala,sto sve nas ovdje manje vise muci,jesu simptomi depresije.Nemoj me pogresno razumjeti,ali mi jesmo depresivni ,zasto bi nam onda dr.prepisivali antidepresive i anksiolitike.Dakle nismo samo anksiozni vec imamo i blazi oblik depresije.Simptomi depresije nisu samo suicidalne misli,vec i strah od samopovrijedjivanja,strah od smrti itd.Netreba to da te zabrinjava,to se lijeci,na svu srecu nemas agorafobiju i panicne napade,pa da se jos moras i stim zafrkavati.ljubim te nemoj se ljutiti sto ti ovo pisem ili prepadati.pozz

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2716
25.7.2011 14:52:06   
damma
evo i mene na ovom postu. čitala sam od početka donekle, nisam uspjela sve pročitat. ja mislim da sam anksiozna. o tom problemu nemam s kim pričat, niko me ne razumije. ne znam ni odakle da počnem. imam napadaje panike. ne smijem se skoro nikad. ne znam zašto. nije mi do smijeha.
život mi je hb super. imam dva prekrasna sina, muža koji je predobar prema meni, ne mogu lagat. oboje imamo poso i to dobar na ovom vaktu. ali ja sam i dalje psihički nezadovoljna. sve imam neki strah. ne volim slušat da su neki ljudi bolesni, odmah mislim da i ja mogu obolit, moj muž ili ne daj bože djeca. nekad se osjećam tako loše, bezveze mi se plače. nekad sam uzimala terapiju seroxat, neko je već spomenuo ovdje. dok sam pila te lijekove dobro sam se osjećala. nakon nekog vremena ponovo mi se to javilo. volila bi da nađem neku zanimaciju koja će me učiniti sretnom da ne mislim na gluposti. mada ja i nemam puno slobodnog vremena za to al šejtan titra. radno vrijeme mi je do četiri sata. kad dođem kući obaveze čekaju, dječica moja. osjećam se lijepo u namazu i kad dovim allahu. neko ovdje spomenu neku knjigu, al ne znam gdje je mogu nać, zaista bi je volila pročitat.
pa eto ja malo odlahnu, bar sam prenijela ovdje kako se osjećam, iako često pišem dnevnik, al ovdje ću bar razmijenit mišljenja s vama.

2004.
2008.

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 2717
25.7.2011 19:27:16   
sobenko
jaca 76 ne slazem s tobom da je ovo depresivno stanje,u tuzli doktori uopste ne daju antidepresive niti bilo kakve tablete za ovaj problem,samo psihoterapija,fizicka aktivnost,druzenje s pozitivnim ljudima i cajeve kazu da pijemo,pa sad ja sam ih u potpunosti poslusala i ne ureklo se mic po mic bolje mi je malo(naravno ovo stanje moze da dovede do depresije ako mu mi dopustimo, NE HRANITE SVOJ STRAH-recenica koju meni stalno psihoterapeuti ponavljaju)...damma prvo dobrodosla:),posalji mi svoj e-mail u poruci pa cu ti ja poslati knjige... ;) sto se tice tvog problema,naravno da trebas da ga podijelis jer ce te odmah manje muciti i samo nastavi sa svim onim sto tebi pomaze u tvom oporavku,ali se bas posveti tome,ja licno vise se bavim energijom,alternativnom medicinom jer meni to pomaze i super mi ide,opet ja i moji cajevi user posted image pokusaj da ih pijes i budi istrajna :))...eto jedan zagrljaj za sve,nadam se da ce nam ovo stanje proci za zauvijek :*********

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 2718
25.7.2011 19:39:03   
jaca76
Recimo da ja nisam u pravu,ali mozes li mi onda objasniti zasto antidepresivi?I zasto kantarion koji je isto antidepresiv?

(odgovor članu sobenko)
Neposredna veza do poruke: 2719
25.7.2011 22:02:48   
sanchez
user posted image
veliki pozdrav za sve moje djevojke za nove i za stare moje cure pa sta ima kako ste jeste li mi ok nije me dugo bilo malo sam vas citala ali samo povrsinski nista detaljno inace nisam bas stetna sto vam se javljam u ovakvom stanju osjecam se strasno lose grozno ma neznam ni objasnit kako a evo sta se desilo ja sam u 90 posto bila ok skoro ko savrseno i dr mi kaze da prestanem sa ad a pila sam u zadnjih pola godine pola zolofta i tako ti ja prestanem 15.06.ja sva hepi mogu bez ad.posla me neka krizica da hvata ali kontam ja ma hajde to ti samo umisljas strah te bez ad .prestah da jedem prestah da spavam inace san mi je ko u bebe sat spavm sat placem ha haha salim se inace sam spavala ko klada .trpila tako 15 dana i javim se svojooj dr kaze ona dodi pa da vidimo sta je ja kod nje tresem se d placa nemogu na nogama da stojim pritisak 70 sa 90 ma strasno a u glavi nedo bog nikom jebo saobracj u bangladesu kako je jebeno u mojoj glavi.i tako ja opet pocnem sa ad misar o.50 ujutro i uvece ,isto tako tegretol ,ujutro i uvece .i gratis zoloft 1 dnevno.i haj sve je to ok pocni opet pa ko ga jebe ali koje ja sad imam stanje da to nebih ni dusmanu pozeljela .nemogu da jedem ko do sad ,placem ko p.... u pravom smislu te rijeci a u glavi samo haus ja u bolnici i dr nesmijem ni da nabrajam vjerujte da nesmijem .pesimizam mi je naj jaranica sad jebem mu mater.yvala doktoricu i ona mi kaze da je moja bolest tz tuga toliko ima tuge u meni da to mora izaci a ja joj kazem kad je tako onda sto pijem lijekove nek izade nek ide u pm a ona meni kaze da bi covjek crkao koliko ga moze tuga pogoditi zato postoji ad terapija i slicno.e sad kako da prebrodim ovo znam proci ce abd ali je toliko tesko da je ovo neshvatljivo .Toliko hvala vam na razumjevanju svima ljubim vas od srca sve Blur ljubi mi bebu ,i pozdrav do nekog drugog puta nadam se abd u boljem stanju   VASA SANCHEZ.
user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2720
25.7.2011 22:55:59   
blur 77
Hej, cure moje, vidim pitate za mene, nijeste me zaboravile. Ja uletim ponekad pa me strah i citati, sve mislim vratice mi se pakao od prije. Sanchez, znas da sam mislila na tebe, htjela pitati sta je sa tobom, kad vidim javila si se. Ajde, bona, pa ti si nas uvijek tjesila i izvlacila, sta je sa tobom sad, znas i sama da ce proci kao i svaki put do sad.Ali i dalje imas smisao za humor, to je nasa stara Sanchez  Jano, draga, i ja sam se borila sa crnim mislma 9 mjeseci, znam koliko je to tesko, samo strah od depresije i samopovredjivanja, ma haos, pa me od takvih misli stegne u glavi, pa mi se cini ne mogu razmisjati normalno, ajme to se zove pakao. Po meni najtezi simptomi anksioznosti su crne, prisilne misli, njih se nikako otkaciti. A ne mogu nam nista, samo sebe mucimo. Ma strah me i pisati o tome, uh.
Sad da pozdravim moje drage vesele i najljspse curice, ljuuuuubim puno Magic, Tara, Elmasa, Anza user posted image Onda sve druge prijateljice user posted image !  i da pozdravim nove! Sta nam je sa Srecom, nema je, izgleda se brcka u moru
Moja bebi je predivna beba, ne znam kako dragom Bogu da se zahvalim na ovom daru, za nju mogu sve, i uvijek cu moci. Bojim se da ce brzo da poraste pa uzivam u svakom pokretu, mazimo se i ljubimo po cijeli dan. Uglavnom sam ok, ne mogu reci izlijecena, jer i sad mi proleti poneka misao koja me uznemiri, i dalje nijesam toliko ojacala da mogu cuti lose vijesti, bas prije neki dan otvorim novine i ne smijem ni reci sta je bila udarna vijest, tako sam se uznemirila, jedva sam sebi dosla. Ali kad god osjetim da mi je tesko uzmem svoju bebu i sve zaboravim. Dojimo, tako da i ne pomisljam na taabletice. Eto ja vec godinu i po bez ijedne tablete, jesam li se namucila, jesam ko niko, ali se moze. Nadam se da ce ovo nekad proci sve nas. Moj muz se zeza i kaze kako cemo svake godine po jednu bebu jer se mnogo bolje osjecam. Ali cu ipak poci kod dr da vidim koliko sam napredovala za svo ovo vrijeme, grize me savjest kad pomislim da sam zadnji put bila prije godinu i po.
Sve vas puno pozdravljaju i ljube Blur i njena bebica

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 2721
26.7.2011 0:07:31   
BlackMagicWoman
sobenko, ja ti mnogo volim cajeve, a posto vidim da ti si strucna u tome, ajd mi zamuti kakav na bazi hmelja, ako ikako moze user posted image ... blur, a tebe cu da zamolim da i za mene rodis jedno, pls ... ljubi mi malu pisulju i naleti nam cesce, jer ako se ne izlozis poroku bivsem nikad ne znas jesi li ga zauvijek ostavio ... sanchez, samo hrabro ... cuvajte mi se ...

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2722
26.7.2011 11:20:12   
mama_aBd
Pozz svima,

Nisam se ovdje odavno javljala zato sto se bas ne osjecam dobro i kontala sam da bi mozda bilo ok kada bih prestala citati ove postove  i porediti svoje simptome panicnih napada sa drugim ljudima. Nije mi bolje. ZApravo, vec 2 mjeseca nisam imaa panicni napad, izadjem vani, nikad sama, ali borim se, jedva stojim na nogama dok prelazim cestu i sl. ali nekako se borim. Ono sto me najvihse plasi, nervira i izludjuje jeste nekako stalni osjecaj nerealnosti oko mene, kao da sam u nekom polu snu, kao da oko mene nije nista stvarno i to me doslovno ubiuser posted image user posted image user posted image

Inace, moja beba bas slabo spava, budi se navecer po nekoliko puta, a ja preko dana opet nikad ne spavam pa kontam da mi to mozda nije od nedostatka sna...ne znam. Je li neko od vas imao slicno iskustvo i kako je s tim izasao na kraj?

Inace idem kod psihologa na terapije, AD ne koristim jer dr kaze da nema potrebe posto nemam panicne napade, a i dojim bebu, bilo bi mi zao da je prestanem dojiti.

Panicne napade sam dobila prije 3 mjeseca,  inace sam prije 10 god imala problema sa napadima panike u guzvi i to sam uspjesno savladala i sve do prije 3 mjeseca nije bilo napada. Ne znam sto su se sad kativiraliuser posted image

Toliko sam nesretna, zelim da imam normalan zivot kao i drugi ljudi , da izadjem vani sa bebom, da set_am, da imam zelje, da planiram...ovako sam poput biljke...uzas..

Jos jednom vas molim ako ima neko ko je imao problema sa tim osjecajem nerealnosti da mi se javi, ovako ili preko pp, emaila...svejedno.

Hvala puno.

< Poruku je uredio mama_aBd -- 26.7.2011 11:21:03 >

Moja čupava djevojčicaušunjala se u moj život 12.02.2011. god. i otvorila mi je vrata jednog novog svijeta...Moja najveća ljubav!

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 2723
26.7.2011 13:17:19   
damma
mama a imaš li nekog da ti pomogne oko bebe a da ti odmoriš? da odspavaš preko dana ili naveče da daš bebu mami ili svekrvi ako ne dojiš a da ti malo "dođeš sebi"?

2004.
2008.

(odgovor članu mama_aBd)
Neposredna veza do poruke: 2724
26.7.2011 13:36:19   
ivanai
pozdrav svima. draga mama_aBd to sto ti se desava je sastavni dio aksioznosti ja sam stim imala problema sigurno godinu dana< pored crnih misli to mi je bilo najgore ali hvala bogu proslo je to je derealizacija (nadam se dasam dobro napisala user posted image ).vjeruj mi dace to vremenom proci ja se borim sa aksioznosti vec 2 godine nikad nisam uzimala nikakvu terapiju i u zadnje pola godine osjecam se prilicno dobro ima i sad losih dana al ima i onih dobrih koji prije nije bilo. samo nemoj puno da razmisljas o tom osjecaju nestvarnosti probaj da mu se prepustis ponasaj se kao dase nista nedesava iako znam daje tesko al tek tad ce nestati jel sto ga se vise bojis on je sve prisutni... natjeraj sebe da izadjes iz kuce svaki dan bar pet minuta meni je to mnogo pomoglo ispocetka mi je bilo jako tesko da odem bilo kuda srecom imam muza koji mi nije dao dase zatvorim u kucu bukvalno nazor sam izlazila i onda sam skontala da svaki naredni izlazak podnosim sve lakse i evo sad bez problema izlazim svaki dan. trebalo mi je dosta vremena da to postignem al isplatilo se...

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 2725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *