|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
15.6.2011 16:46:32   
nadez
user posted image bravo koka i pouser posted image bas si upravo,inace jaca76 isto je i kod mene mogu reci nekad sam se znala radovati na svaku sitnicu,mogu reci nisam imala sta da jedem a sam bila srecna na kada sam imala sta da jedem a zivela sam u 21 veku,ali sada imam sve sta se kaze ali volja za nista....user posted image ajde kako da se izace iz ovoga pozdrav do sviuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2576
15.6.2011 22:43:29   
ivanai
cure moje da se i ja javim. krenula sa hormonskom terapijom prije 2 dana sad za sad dobro podnosim nadam se dace do kraja biti tako. aksioznos je malo pojacana al znala sam dace tako biti pa sam se pripremila i za to samo se nadam dace sve dobro proci. ljubim vas sve.......

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 2577
15.6.2011 23:01:05   
lajlac
Koka i po, jedno pitanje samo? Koliko ti je vremena trebalo da dobijes snagu, hrabrost i ojacas kao licnost koja je u stanju bila uhvatiti se u kostac s ovim problemom? Znam da si rekla da je trajalo oko 4 godine, ako se ne varam, ali istinske borbe oko 2 godine, jeli tako? Ja ti se zaista divim, prosla si kroz uzasno iskustvo, izgubila voljenu osobu, kao i ja, samo sto je kod mene to i plus jos svasta nesto. Imas iskustvo s opsesivnim i negativnim mislima, strahom od svega necega, i kao sto si rekla jos mnogo toga je tu bilo, ti si nas primjer da se sve moze savladati, samo je potrebno da spoznamo sebe i naoruzamo se strpljenjem, ojacamo se kao ličnosti, vjerujemo u sebe. Sve je ovo tesko, trebat ce vremena, bar meni sigurno, ali valjda cu se izvuci, vjerujem u to.
Hvala sto nam pises, tvoji savjeti i rijeci daju nam snagu. Ponekad ti zavidimo (zdrava zavist :)), ponekad se cudimo, ponekad se pitamo mozemo li mi to, hocemo li imati snage i volje za takvo nesto, sta ako padnemo u stanje kada vise necemo imati volje ni za sta, hocemo li se predati i time pogorsati situaciju... svasta nam pada na pamet, ali lijepo i stimulirajuce je cuti da se neko izvukao iz ovoga... Jeli kod tebe bilo depresije KOKA?

Nadez bori se!!!

Ivanai, pozdravljam!!! Dao Bog da ti uspije terapija!!!

Jaco i ja se pitam stalno pitam kako ovo, kako ono? Preopteretim se time, kao da odmah moram naci odgovor, jer mislim bice mi lakse, onda u drugom trenutku vratim se na staro, jos vise zbunjena i nejasno mi sto je tesko naci odgovor na neka pitanja koja sebi postavim, kao npr, sto je to sto bi me istinski usrecilo? sto je to cemu bi se predala sto posto i sto bi mi predstavljalo trajan izvor srece i zadovoljstva? Kako je smjesno sve ovo, jelde? Uzas...

Ljubim vas sve...

Lajla

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2578
16.6.2011 11:32:46   
blur 77
Nemam vremena citati sve postove, samo sam preletjela i vidim neke lijepe novosti. Elmasa, cestitam!!! Pa to je divno, sad ces imati dosta obaveza, bice ti misli zaokupljene necim drugim i neces vise razmisljati o ank. I ne plasi se i ako se desi u sred radnog dana, znas se nositi sa tim, prosla si todosta puta.
Ivanai, bas sam mislila sta je s tobom. Draga, drzim ti fige da sve bude kako treba! Ako Bog da i hoce!
Zene moje i curice, sve vas punoooo punooooo volim! Izbjegavam citati o anks, uvijek cu imati strah da se opet vrati. Ja sam za sad ok, ima nenaspavanosti i umora, ali se drzim, beba mi daje nevjerovatnu snagu, najljepsi osjecaj na svijetu je biti majka!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2579
16.6.2011 13:41:14   
koka i po
IZVORNA PORUKA: lajlac

Koka i po, jedno pitanje samo? Koliko ti je vremena trebalo da dobijes snagu, hrabrost i ojacas kao licnost koja je u stanju bila uhvatiti se u kostac s ovim problemom? Znam da si rekla da je trajalo oko 4 godine, ako se ne varam, ali istinske borbe oko 2 godine, jeli tako? Ja ti se zaista divim, prosla si kroz uzasno iskustvo, izgubila voljenu osobu, kao i ja, samo sto je kod mene to i plus jos svasta nesto. Imas iskustvo s opsesivnim i negativnim mislima, strahom od svega necega, i kao sto si rekla jos mnogo toga je tu bilo, ti si nas primjer da se sve moze savladati, samo je potrebno da spoznamo sebe i naoruzamo se strpljenjem, ojacamo se kao ličnosti, vjerujemo u sebe. Sve je ovo tesko, trebat ce vremena, bar meni sigurno, ali valjda cu se izvuci, vjerujem u to.
Hvala sto nam pises, tvoji savjeti i rijeci daju nam snagu. Ponekad ti zavidimo (zdrava zavist :)), ponekad se cudimo, ponekad se pitamo mozemo li mi to, hocemo li imati snage i volje za takvo nesto, sta ako padnemo u stanje kada vise necemo imati volje ni za sta, hocemo li se predati i time pogorsati situaciju... svasta nam pada na pamet, ali lijepo i stimulirajuce je cuti da se neko izvukao iz ovoga... Jeli kod tebe bilo depresije KOKA?

Nadez bori se!!!

Ivanai, pozdravljam!!! Dao Bog da ti uspije terapija!!!

Jaco i ja se pitam stalno pitam kako ovo, kako ono? Preopteretim se time, kao da odmah moram naci odgovor, jer mislim bice mi lakse, onda u drugom trenutku vratim se na staro, jos vise zbunjena i nejasno mi sto je tesko naci odgovor na neka pitanja koja sebi postavim, kao npr, sto je to sto bi me istinski usrecilo? sto je to cemu bi se predala sto posto i sto bi mi predstavljalo trajan izvor srece i zadovoljstva? Kako je smjesno sve ovo, jelde? Uzas...

Ljubim vas sve...

snaga uvjek postoji u covjeku ...moras je samo izvuci iz sebe.najlakse je prepustiti vrtlogu zivota....a najteze je istom "razbiti nos".vec sam rekla...pod zemlju ziv ne mozes...a mozes li citav zivot zivjeti pod strahom ????? ja nisam mogla,htjela ni zeljela,jer je toliko lijepih stvari bilo oko mene u kojima sam htjela uzivati.nisam htjela gledati casu napola praznu nego napola punu.sitnice su me cinile sretnom i stvari i situacije koje ostali nisu ni primjecivali.i upravo radi toga nisam htjela da se osjecam manje vaznom i bespomocnom.covjek je sam sebi najbolji prijatelj ali i neprijatelj.
mnogi su se ljudi izvukli iz ovoga....samo ih jos niste upoznali.
i da...bilo je depresije...bilo je svega....i to je sad iza mene,ruzna uspomena,i jedna epizoda u mom zivotu koju sam morala preci jer mi je tako bilo sudjeno.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2580
16.6.2011 14:55:11   
nadez
zdravo na svi hvala ti lajlac,KOKA I PO bas je tako kao sta si napisala  ali nekad napadi su jaci (bar kod mene)ja se sa ovo cudo borim evo 8 godina od koi godina ipol do ove nove godine sam bila ok mogu reci dobro funkconirala e sada htela sam da te pitam jel su bile kod tebe prisutne fizicke simptome kao bolove na primer kod mene je to najveliki problem sta me blokira u zivotu i sve puno pozdrava do svi ostali

Neposredna veza do poruke: 2581
18.6.2011 23:51:50   
ferhunde
Pozdrav i od mene vidim da slabo pisete pa nadam se da ste dobro ili se spremate za odmor user posted image Elmasa bas mi je drago za tebe i samo napred mila user posted image
Blur draga kako je bebica kako si ti poljubi je jednom od mene user posted image

Ja sam onako jedan dan dobro tri loso ali gura se nekako valjda ce proci sve ovo jednog lepog dana valjda user posted image

Pozdrav za Janu moju Makedonku cmok za black,elmasa,blur,nadez,koka i po,tara,ivanai,lajlac,sreca35 SITE VE SAKAM I GUSKAM user posted image user posted image

mnogu arno ne e na arno

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2582
19.6.2011 11:39:46   
BlackMagicWoman
evo i mene user posted image ... ko ti je, bre, azdaja, elmasa? :PP Meni ce se i sotona klanjati kad odem na drugi svijetuser posted image ... Da Bog'do lazem, Elmasice moja, al eto drago mi je cuti da i oni koji znaju da to imam ne primjecuju mnogo, znaci da manipulacija mog tijela i uma djeluje :))) ...oj, taro, taro, mokroguz moj, ja ti kupila neki dan knjigu depresija i procitala je studiozno i bez panike i skontam da imam neku blazu do srednje depresije, tako da me sad boli ..... jer ocito mi nista ne moze kad nije do sadauser posted image user posted image , zato batali tu pricu, prejake smo sve mi za toga ... et, da ne odugovlacim, sto se tice napada, lose, ljeto mi je inace najgore, pa kadkad popijem koji lex i to je to, gurati se mora... velika pusa blur, lajlac, sreca, ferhunde, jana, ivanai, profa, koka i po, ma za sve ...

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu ferhunde)
Neposredna veza do poruke: 2583
19.6.2011 22:33:57   
AnzA
drage moje,osjecala sam se dobro,al danas nikako lose mi je skroz ubise me crne misli,al sam sad nzasla razlog ,a to je sto nemogu naci nikakv posao,to me ubija psihicki,sto mislim da su svi bolji od mene,sto mislim da su svi nesto postigli u zivotu ,a ja nista nisam mogla ni fax zavrsit,uzasno se osjecam anksiozno i depresivno. rasplakala sam se placem i spicio me i panicni napad,sto odavni nije,imal ilalve buducnosto ovdje gdje zivim, neznam sta da radim vise osjecam se tako jadno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

elmasa jako mi je drago sto si se zaposlila,zelim ti svu srecu da se pokazes i dokazes,ti to mozes,sigurna sam,i znam da ces uspjet i pobijedit anksioznost sad uz posao jos lakse ako Bog da.

pozdravljam vas sve mnogo i odo da se utapam u ovoj mojoj tugi,user posted image

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 2584
20.6.2011 8:10:22   
sanchez
pozdrav od vase sanchez tu sam ali jebi ga nemogu kucat nemam vremena .puno poljubaca svima blur kako je beba anza pa sta je joj moram ici ali drugi put vise pisem jos jednom puno pozdrava .SANCHEZ.

Neposredna veza do poruke: 2585
20.6.2011 15:23:57   
Natty
na crne misli vise ni ne obracam paznju jer su mi stalno u glavi i sastavni dio mog zivota kao i sve ostalo negativno ,samo mise ovih dana pojačao strah od straha user posted image i vrtoglavica user posted image

...ko ne valja sebi,neće nikome...

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 2586
21.6.2011 12:29:04   
profa
Drage moje kako ide kod vas?Evo kod mene puno nekakvih obaveza a od ovog "sranja" anksioznosti jedva ista stignem pa me to jos vise isfrustrira.Haman da i ovaj AD ne djeluje :( pijem ga vec oko mjesec i nesto al opet svaki dan neka nervoza,tjeskoba,kad pomislim na nesto il uzbudjujuce il ruzno odma me nervoza spuca.Sta vi mislite dal da trazim novi AD il je to tako? Anza draga ne smijemo svaki neuspjeh da toliko analiziramo krivimo sebe i sl. jer nas to sve vise i "sjebe" da se tako izrazim :) Treba pokusati pozitivno razmisljati znam da je tesko al moramo se boriti jer vidis da si negativnim razmisljanjem prouzrokovala napad.Al eto to nek ti bude iskustvo i da iz toga izadjes jos jaca jer kako kazu svako iskustvo pa i negativno moze da pomogne u buducnosti.
By the way, ako neko nema knjigu panic away program od joe berry-a na nasem jeziku a hoce nek mi posalje svoj mail pa vam sendam :) Pusa drage moje i nedaj te se...

(odgovor članu Natty)
Neposredna veza do poruke: 2587
21.6.2011 13:26:41   
brižna majka
Drage moje,nisam ranije vidjela ovaj forum,a davno bi se uključila.Patim se sa straho i napadom panike več pune tri godine.Naravno da mi dođe period kad se osječam bolje ali večinom mi nije dobro.Prije tri godine mi je proradila štitna i dobila sam odma i napad panike.Jako jako neprijatna i ružna situacija.To je zapravo stanje koje se ne može ni opisati ni objasniti onome ko to nije doživio.Ja sam dugo mislila da mi taj osječaj dolazi od hormona i da mi je strah od hormona ali sam na netu pronašla simptome i skontala da to nema veze sa hormonima,nego sam ja kad mi je štitna proradila doživila jak stres pa sam dobila taj napad.Vjerujte svaki dan molim Boga da budem dobro i da se izlječim.Jedno vrjeme sam smjela da idem sama na posao i u prodavnicu,ali me je sad tako jako to steglo da ne smijem iz kuće izači.To me ograničava.Ne smijem sama ni da spavam,lakše mi je kad je neko samnom.Vjerujte da sam više umorna od borbe ali borim se zbog sinčića( 5 godina) i divnog muža koji mi pomaže u svemu.Svaki tragičan događaj me potrese,svaka prehlada mi teško pada,mislim umrjet ču.Viđe ni jednu potresnu emijiju ne gledam jer odma dobijem napad straha.Ja sam mislila ič u srijedu psihijatru,neču lijekove ali želim razgovor i neku pomoć.Ovo što mi prolazimo,to nije život to je patnja.Želim da ostanem u drugom stanju ali ne smijem zbog ovih napšada.I dok čitam vaša iskustva plačem i sva se tresem.Da napomenem da imam 25 godina i da sam jako društvena i otvorena osoba.Nekada sam bila i nasmijana i šaljivđija ali više ne.Svaki dan je nova borba....Primam sve savjete,unaprijed zahvalna...Ljubim vas i želim vam svako dobro da se izborimo sa ovim i živimo sretan život kao nekad...
user posted image

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 2588
21.6.2011 13:33:49   
brižna majka
samo da pitam jesi li imala napad straha i anksioznost u trudnoči i kako si se borila tada s tim.Puno pozdrava

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2589
21.6.2011 22:08:58   
nadez
gdje ste mi devojke evo ja da vi se javim kod mene nista posebno danas sam sa neki blagi napadi user posted image to su kod mene one fizicke simptome evo sada jedan caj da popijem ljubim vas sve pisete pozdravuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu brižna majka)
Neposredna veza do poruke: 2590
21.6.2011 22:43:54   
taraG
Jaooooo vidi novi forum, ljetni! Ja izbjegavala malo ovu temu, bilo mi malo bolje! Ali evo veceras me sastavilo, nesto lose cula i odmah strah od napada! Krenu noge trnuti, bojim se da ce me opet uhvatiti napad, da cu se izgubiti, strasno! Ovo ostalo koliko toliko se nosim, ali napad katastrofa, na to se ne mogu naviknuti! Evo popila tabletu za smirenje, sto vise mislim gore mi! Isla bih najradije leci, sva sam smlacena, ali se bojim! Valjda ce Boze dragi biti bolje!
Mokroguz se javlja, ma nema u tebe depresije, ni u mene, to samo periodi, aBd, samo da je ove napade pregurati!
Blur veliki poljubac za tebe i bebicu i uzivaj mamice najsladja nasa! I Elmasi mojoj takodje! Pusa svim curama!

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2591
21.6.2011 23:19:39   
BlackMagicWoman
poz novoj clanici, dobro nam dosla, pa i u ovakvom ruznom slucaju. U pravu si ovo nije zivot, vec patnja, ali sigurno ima izlaz i kad ga nadjemo bicemo najsretnije na svijetu. Isto imamo godina, zalosno, tako mlade, nisam bila kod psih, ne pijem tablete, samo ponekad lexilium, ali ljeti mi se situacija uzasno pogorsa, tad ne smijem ni tren biti sama, i tad najvise i kontam da idem kod doktora da mi da kakve pilulice, da mi je prespavati vrucine ... profo javicu ti se ja, jer trazim tu knjigu vec neko vrijeme ... ljubim vas sve... cuvajte se ...

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2592
22.6.2011 2:18:10   
taraG
Djubre malo a meni post! :PPP Tebi se javio mokroguz, ti nista hehhehe! Ljubim ja tebe!

Neposredna veza do poruke: 2593
22.6.2011 17:06:12   
BlackMagicWoman
ne volim te viseuser posted image ... kad ispunis obecanje ... user posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2594
22.6.2011 17:43:12   
brižna majka
Drage moje ja sam danas uzela uputnicu za psihijatra,ma ne mogu ništa izgubit.Kontam može mi samo pomoć.Mene baš fataju periodi napada pa prođu..Imam ujutro zakazano,pa ču vam se javit da vam ispričam šta je bilo..Ako neka želi da se družimo preko fb ili msn-a neka mi pošalje pp.Sve smo u istoj situaciji i samo podrška i razumjevanje može pomoč,s tim da se naoružamo pozitivnim razmišljanjem i energijom...Pozdrav za sve cure

Neposredna veza do poruke: 2595
22.6.2011 19:53:30   
lajlac
Cure moje samo da pozdravim, Black nije te odavno bilo, Tara ni tebe, vidim po postu da si bolje!!! Ja slucajno nailazim (ali zaista slucajno) na raznorazna iskustva, tekstove, te depresije, te shizofrenija, halucinacije i deluzije,itd. Uhvati me neki strah, zamisljam raznorazna scenarija, sebe u njima i grozno grozno da ne pricam.
A taman sam nekoliko dana bila dobro, pa opet razdrazljiva i nervozna, u jednom trenutku se pocnem neprimjetno i tresti, imam osjecaj da ce mi u glavi nesto odjednom puci... uzas jedan...
Jesu li iskustva slicna?

Voli vas puno, vasa Lajlac

p.s. pozdrav novoj clanici... brizna majka

Lajla

(odgovor članu brižna majka)
Neposredna veza do poruke: 2596
22.6.2011 19:59:20   
lajlac
U svim tekstovima nailazim na to koliko je bitan nas odnos prema strahu i nas nacin interpretacije dogadjaja oko nas, ali jako je tesko ne misliti, pobijediti ga, vjerovatno ce to doci s vremenom, ali ponekad se cini pretesko, pocnem sumnjati u sebe i u to da mogu ja to, pa se opet vrati volja i nada i sve tako.
Valjda ce biti dobro...

Definitivno cu izbjegavati da sto manje citam o glupostima, i mislim, bice tesko, s obzirom na moju struku. Ponekad gledam svoju diplomu i gadi mi se profesija, jer nisam u stanju sebi pomoci. Ima trenutaka kad mi bas nista ne znaci ta diploma, najradije bi da je nisam nikako odabrala, ponekad sam u svemu tome izgubljena, ne znam ni sta zelim tacno od zivota i sta bi mi predstavljalo neki unutarnji mir.

Morala sam se izjadati heheh... pisite mi
Cim vas nema i drago mi i krivo mi, drago jer znaci da je podnosljivo ovo stanje i period, a krivo mi jer sve mislim da se jedino ja osjecam jadno i prestravljeno od svega.

user posted image

Lajla

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2597
22.6.2011 21:55:33   
taraG

IZVORNA PORUKA: BlackMagicWoman

ne volim te viseuser posted image ... kad ispunis obecanje ... user posted image

Eto me, javalja se, da se dog.! :P

Neposredna veza do poruke: 2598
22.6.2011 23:03:53   
ferhunde
citam sve ali me mrzi da kuckam drzite se mi smo najaci kad smo zajedno i evo nesto od mene http://youtu.be/xhpUX7D4Sp4 uzivajte ljubim vas sve user posted image user posted image user posted image

mnogu arno ne e na arno

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2599
23.6.2011 9:12:30   
lajlac
Cure losa sam pravo ovih dana, prestravljena sam od svih silnih scenarija koja zamisljam (ja u bolnici, sa svakakvim halucinacijama, nekontrolisano se ponasam, roditelji pate, svi pate itd.). Jeste li i vi imali slicna scenarija...?

Uzas, od straha se sva tresem nekakva. Slucajno naidjem na nesto od literature pa svasta nesto cujem, vidim, analiziram i sl.

Nadam se da cu smoci snage da odgurnem misli ove...

Lajla

(odgovor članu ferhunde)
Neposredna veza do poruke: 2600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *