salmana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (1.10.2015 9:12:56)
|
IZVORNA PORUKA: ladyblue da i ovdje ispljujem JU Djeca Sarajeva.....da se razumijemo, moje dijete več 5. godinu ide u vrtić i ja sam žena kojoj je sve ok....od uslova, preko činjenice da sami kupujemo toal. papir, bojice i ostali pribor, da djeca spavaju na podu na dušecima starim koliko i ja (a nisam baš u cvijetu mladosti) itd.....ali danas sam popizdila. Ja inače, a forumašice koje me znaju će posvjedočiti, nisam previše opterećena svojim djetetom. Ja sam ležerna varijanta pa tako i sa hranom. gledam, kao i sve majke da u skladu sa svojim mogućnostima što kvalitetnije hranim svoje dijete ali ne furam eko/bio/organsku hranu, dajem djetetu slatkiše, McD i sl. u nekim normalnim količinama. No danas sam baš poludila...odem po dijete i dok je čekam da dođe onako bacim pogled na jelovnik i vidim ovo [img]http://www4.slikomat.com/13/0930/ojn-menu.jpg[/img] i šokiram se. Pitam djecu koja se vrte okolo šta su jeli za doručak, kažu eurokrem. Pitam ih šta je bilo za ručak a oni svi sretni - opet eurokrem!!! Zovem vaspitačice i pitam šta je ovo? Eto ne sastavljaju one jelovnik. Rekoh jeste li slijepe ili nepismene da ne znate odreagovati na ovo. Meni je nepojmljivo da se u ustanovi koja se svako malo hvata "prosvjetno pedagoških normi" šta god ih se pita, sastavi jelovnik i u istom danu od 3 obroka, 2 obroka daju djeci eurokrem. Da li su oni normalni, neka mi neko kaže? Ja zaista nemam ništa protiv eurokrema ali da dijete toliku količinu slatkiša unese u jednom danu i to u odgojnoj instituciji meni je nepojmljivo! Da ti pravo kazem, dobro si izdrzala 5 godina s djetetom u JU a da tek sad popi*dis zbog necega. Sve si u pravu, ali tamo ili pristajes na (ne) uslove ili ides dalje. Nema tamo korekcija nikakvih sve je to rezultat besparice, mita I korupcije kao I u svim drugim ustanovama. BLJAK. Probaj ako ti nije mrsko da se zalis, ali da ces nesto postici zaista ne vjerujem, pa nama je ovdje normalno (niko se pobunio nije osim Sabine Cudic) da je ista firma koja je inficirala I otrovala djecu (a u medjuvremenu snabdijeva hranom I bolnice izmedju ostalih) ponovo izabrana najregularnije na tenderu za nabavku hrane. UZAS gdje zivimo, malo je reci. Taj "tvoj eurokrem" ne mogu ti reci koliko im je bitan, pored salmonela I drugih bolescura, to im je smijesno.
|
|
|
|