|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici
24.4.2015 11:12:05   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: mama_alma

Ma kakav antibiotik, pa sinoć žena šefica klinike apeluje da se ni slučajno ne daj eantibiotik, ako je salmonela, jer to samo veći problem može izazvati.

svaka osoba mora dijete odvesti pedijatru...i on ce dati terapiju...ja bi licno kod moje djece zahtjevala antibiotsko lijecenje...ne ide svaki antibiotik tu se slazem, a doktor ce dati onaj koji misli da treba.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1351
24.4.2015 11:12:06   
salmy

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: salmy

uzas...
suosjecam sa svim roditeljima i njihovom djecicom user posted image
Da smo drzava kao sto nismo odmah otkaz i kaznene prijave nadleznima vrtica
a roditelji traziti odstetu sto su im djecu otrovaliuser posted image
jadna djeca user posted image

A na osnovu čega kaznena prijava i otkaz?!

na osnovu trovanja toliko djece...nisu to igracke...to su djeca koja ce imati posljedice...na stranu stres roditelja i sikiracija kao i odsutvovanje sa posla uzasuser posted image

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1352
24.4.2015 11:12:45   
ladyblue RR

Ma kakav antibiotik, pa sinoć žena šefica klinike apeluje da se ni slučajno ne daj eantibiotik, ako je salmonela, jer to samo veći problem može izazvati.

i meni je koma ali ne bih nikome na muku da prisjedam. u našem vrtiću nije bilo problema pa da ne bude da sada pametujem.
ja imam gorka iskustva sa dječijim proljevima ali opet kažem to je moje dijete i ja znam šta bih ja radila.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 1353
24.4.2015 11:14:25   
ladyblue RR

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

svaka osoba mora dijete odvesti pedijatru...i on ce dati terapiju...ja bi licno kod moje djece zahtjevala antibiotsko lijecenje...ne ide svaki antibiotik tu se slazem, a doktor ce dati onaj koji misli da treba.

vidiš, ja bih upravo suprotno uradila. antibiotik ni pod razno dok se proljev ne sanira da ne uništava dodatno crijevnu floru. no dobro, nismo svi isti.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1354
24.4.2015 11:14:45   
Skvo RR

uzas...

na osnovu trovanja toliko djece...nisu to igracke...to su djeca koja ce imati posljedice...na stranu stres roditelja i sikiracija kao i odsutvovanje sa posla uzasuser posted image

na osnovu da nije pracena kontrola rizika higijenska...e tu ce da odgovaraju...nije salmonela iza coska upala u tanjire.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1355
24.4.2015 11:15:02   
hanabanana

uzas...

Naravon da nisu igračke. Ali da bi neko dobio krivičnu prijavu mora postojati dosta faktura koji su medjusobno posljedični.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1356
24.4.2015 11:15:02   
bebaa
Ma vodim dr za sve i svasta a kamoli za ovako nesto...ne znam..ja sam za dr...ko sam ja da pametujem,neka svako radi svoj posao pa je i meni mirna savjest...

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 1357
24.4.2015 11:16:11   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: ladyblue

vidiš, ja bih upravo suprotno uradila. antibiotik ni pod razno dok se proljev ne sanira da ne uništava dodatno crijevnu floru. no dobro, nismo svi isti.

pa kada bi dijete imalo toliki proljev, ne mora se ant. davati oralno...ali hajde...uglavnom u ovom slucaju ja u antibiotik vjerujem.

Neposredna veza do poruke: 1358
24.4.2015 11:17:19   
hanabanana

uzas...

na osnovu da nije pracena kontrola rizika higijenska...e tu ce da odgovaraju...nije salmonela iza coska upala u tanjire.

Koliko sam ja razumjela, kontrole su vršene po protokolu - jednom mjesečno.
Svi zaposleni imaju uredno ovjereno sanitarne knjižice, a što se po protokolu isto kontroliše - jednom u ne znam koliko.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1359
24.4.2015 11:20:13   
Skvo RR

uzas...

Koliko sam ja razumjela, kontrole su vršene po protokolu - jednom mjesečno.
Svi zaposleni imaju uredno ovjereno sanitarne knjižice, a što se po protokolu isto kontroliše - jednom u ne znam koliko.

kakve veze imaju kontrole...hladni lanac namirnica mora se svakodnevno postovati....kao i higijena i nacin pripreme jela...dakle kako se radi o trovanju salmonelom..dva su nacina...1. nije dovoljno obradjena namirnica zivotinjskog porijekla-termicki 2. nije higijena na zavidnom nivou pa se desilo da se sa sirovog prenijelo na kuhano tzv. kroskontaminacija..dakle u oba slucaja krivica je u ustanovi.

Neposredna veza do poruke: 1360
24.4.2015 11:25:59   
hanabanana

kakve veze imaju kontrole...hladni lanac namirnica mora se svakodnevno postovati....kao i higijena i nacin pripreme jela...dakle kako se radi o trovanju salmonelom..dva su nacina...1. nije dovoljno obradjena namirnica zivotinjskog porijekla-termicki 2. nije higijena na zavidnom nivou pa se desilo da se sa sirovog prenijelo na kuhano tzv. kroskontaminacija..dakle u oba slucaja krivica je u ustanovi.

Za higijenu su oni koji su nadležni da to iskontrolišu rekli da je uredu.
To je ono što ja govorim.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1361
24.4.2015 11:28:02   
Skvo RR

Za higijenu su oni koji su nadležni da to iskontrolišu rekli da je uredu.
To je ono što ja govorim.

pa jednostavno je..onda je prvi razlog.

Neposredna veza do poruke: 1362
24.4.2015 14:45:32   
Skvo RR
ili je ipak drugi razlog

http://www.klix.ba/vijesti/bih/centralnoj-kuhinji-ju-djeca-sarajeva-zabranjen-rad-i-naredjena-dezinfekcija-prostorija/150424071

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1363
24.4.2015 14:48:52   
hanabanana
Ma ne bih rekla....napisali su i sami - preventivnog razloga.
Ja bih rekla, daj da umirimo javnost pa da nešto donesemo.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1364
24.4.2015 14:49:29   
M kao Mama

ili je ipak drugi razlog

http://www.klix.ba/vijesti/bih/centralnoj-kuhinji-ju-djeca-sarajeva-zabranjen-rad-i-naredjena-dezinfekcija-prostorija/150424071

upravo i ja krenuh da stavim link

sad imam ??????

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1365
24.4.2015 14:51:43   
bebaa
Najezih se.....

Neposredna veza do poruke: 1366
24.4.2015 14:52:52   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: ladyblue

Znači glavu na panj bih stavila, da je direktorica Mirjana kazala da je u ponedjeljak bio obrok makaroni sa jajima zapečeni, a utorak špinat, otkud sad grašak, ik odkud sad makarone u utorak, Allah selamet i još nešto, jel nužno da je ručak uzrok, možda je oid doručka ili od užine krenulo, hajd znaj, možda hrana nije, možda je neko drugi kliconoša, kako god, vjerujem da će na kraju roditelji ovo istjerati na čistac, jer od ovih iz Vrtića, inspekcije&CO ne očekujem da ovo istjeraju na vidjelo,

P.S: Rita, jel i tvoja curka u ovoj grupi djece,

brzo ozdravljenje želim,

Ne stavljaj glavu na panj, juče žena fino rekla, izjava za dnevnik kantonalne televizije.
user posted image

eto, ti, mislim dementna sam u zadnji vakat pa ne znam jesam li nešto čula ili usnila, pa rekoh da se ogradim, al srećom imam vas, pa mi sačuvaste glavu, hahahah, znači ipak sam dobro čula, jer znam da sam se čudila, ne znam gdje bi više moglo biti salmonene u ovim makaronima ili u špinatu

u utorak su imali zapečene makarone sa pavlakom i jajima. moja pretpostavka je da se jaja nisu dovoljno "zapekla" da bi bila termički obrađena.

meni je žao sve dječice ali na žalost ovo je nešto što se teško može spriječiti. svaka od nas može kući dati djetetu jaje koje ima salmonelu i napraviti problem.

Djeca su na liječenju na Klinici za infektivne bolesti i podvrgnuta su terapiji rehidracije, a njihovo stanje se prati. Podsjećamo da roditelji tvrde kako su se djeca otrovala obrokom koji je sadržavao rezance, jaja i pavlaku, što je bio ručak u ponedjeljak.

e, fakat šta su djeca jela i u koji dan ?

Neposredna veza do poruke: 1367
24.4.2015 14:53:13   
vjestica
ne znam šta je čudno
pa piše iz preventivnih razloga
mene samo čudi da nisu odmah zavorili kuhinju, za svaki slučaj

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 1368
24.4.2015 14:59:35   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: vjestica

ne znam šta je čudno
pa piše iz preventivnih razloga
mene samo čudi da nisu odmah zavorili kuhinju, za svaki slučaj

po mom mišljenju, zato što je bezbolnije da veliki broj mališana koji idu u njihove vrtiće jedan dan imaju suhu hranu, nego, dva, odnosno tri dana, ne znam, ja sam se to isto zapitala, zašto odmah nije kuhinja zatvorena,

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1369
24.4.2015 18:56:09   
Skvo RR
http://m.klix.ba/vijesti/bih/tuzilastvo-ks-istrazuje-trovanje-hranom-u-sarajevskim-vrticima/150424096
pa naravno..

Neposredna veza do poruke: 1370
24.4.2015 19:55:55   
hanabanana

http://m.klix.ba/vijesti/bih/tuzilastvo-ks-istrazuje-trovanje-hranom-u-sarajevskim-vrticima/150424096
pa naravno..

Jos najbolje da ne istrazuju....naravno da ce istraziti.
Meni nije jasno, dopustam da ne znam dovoljno, al po portalima se moze procitati kako je za sve kriva direktorica?! Kao da ce se svi problemi JU Djeca Sarajeva biti rijeseni njenom ostavkom. Ja uopste ne znam kako oni uspjevaju da rade. Novac koii mi uplacujemo kao roditelji ide u budzet a ne na racun JU. Iz budzeta im odredjuju koliko novaca mogu upotrijebiti u procesu javne nabavke za prehrambene proizvode. Moja djeca su isla u Kekec, garantujem da je tako izgledao neki privatni vrtic, ne bi dozvolu za rad dobio.
Vrtic u koji sam ja isla prije 35 godina izgledao je bolje. Jbt mi smo imali male krevetice koji su se izvlacili na tockice i redali jedan na drugi.
Vrtici se nalaze u poslovnim prostorima stambenih zgrada gdje se prozori ne mogu otvoriti......za sve to- nije kriva direktorica nego vlasnik JU Djeca Sarajeva.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1371
24.4.2015 19:57:41   
bebaa
grdna rano moja.....jest mi djete ogladnilo...kad je navalio u čudu smo ostali...kao iz Bijafre.....user posted image

Neposredna veza do poruke: 1372
24.4.2015 20:03:04   
teacher75
i meni je zao direktorice.sad sve drvlje i kamenje na nju i jos kad procitam primitivne komentare na portalima, zlo mi jeuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 1373
24.4.2015 20:06:40   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: teacher75

i meni je zao direktorice.sad sve drvlje i kamenje na nju i jos kad procitam primitivne komentare na portalima, zlo mi jeuser posted image

Primitivci. Moja su isla i kad je bila druga direktorica.....nebo i zemlja.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1374
24.4.2015 20:24:03   
Skvo RR
koliko znam KS kotizira za svako dijete...a drugo je sto oni od roditelja traze da kupe plazma televizije...sada treba da se oplakuje odgovorno po zakonu lice..lijepo placena direktorska pozicija nosi i odgovornost sa sobom..osoba nije dosla juce...

Neposredna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *