|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici
24.4.2015 9:51:17   
škorpija
Na FB stranici našeg vrtića "Košuta" nekoliko mama je napisalo da su naša djeca u ponedjeljak jela grašak, a ne tjestenunu sa sirom i jajima (ja ne mogu provjeriti jer mi malac nikad ne govotri bilo šta iz vrtića, ali ima djece koja to rade) to znači da nije tačno da sva djeca imauu isti ručak i drugo znači "Košuta" je samo pukom srećom izbjega trovanje

< Poruku je uredio škorpija -- 24.4.2015 9:52:03 >

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 1326
24.4.2015 9:52:10   
Emica_sa
ne kontam kako je salmonela samo u ovim vrticima ako se ista hrana priprema svima na jednom mjestu...

< Poruku je uredio Emica_sa -- 24.4.2015 9:53:30 >

Hello, it's me...

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 1327
24.4.2015 9:54:10   
Emica_sa
cuj nisu jeli isto,kako je to moguce,svasta

Hello, it's me...

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1328
24.4.2015 9:57:10   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

ne kontam kako je salmonela samo u ovim vrticima ako se ista hrana priprema svima na jednom mjestu...

pa evo moguci scenario..salmonela se ubija termicki...ima je u sirovim jajima (ljuska), mesu itd....pretpostavljam, moja skromna pretpostavka da termicki nije obrok bio dovoljno obradjen, npr. kazan hrane koji je poslan u 4 vrtica..dok je u ostalim slucajevima "kuhanje" zavrseno...

< Poruku je uredio Skvo RR -- 24.4.2015 10:04:23 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1329
24.4.2015 10:04:09   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

pa evo moguci scenario..salmonela se ubija termicki...ima je u sirovim jajima (ljuska), mesu itd....predpostavljam, moja skromna pretpostavka da termicki nije obrok bio dovoljno obradjen, npr. kazan hrane koji je poslan u 4 vrtica..dok je u ostalim slucajevima "kuhanje" zavrseno...

pa da i to je moguceuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1330
24.4.2015 10:05:36   
Skvo RR
I da vidim sumnja se na obrok makarone, pavlaka, jaje..

makarone i pavlaka ne mogu imati salmonelu kod sebe, to je zoonoza...tako ako je ovaj obrok bio..jaja nisu bila termicki obradjena.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1331
24.4.2015 10:06:32   
sretna_mama
IZVORNA PORUKA: škorpija

Na FB stranici našeg vrtića "Košuta" nekoliko mama je napisalo da su naša djeca u ponedjeljak jela grašak, a ne tjestenunu sa sirom i jajima (ja ne mogu provjeriti jer mi malac nikad ne govotri bilo šta iz vrtića, ali ima djece koja to rade) to znači da nije tačno da sva djeca imauu isti ručak i drugo znači "Košuta" je samo pukom srećom izbjega trovanje

I moj malac ide u Košutu, pa mi nije bilo jasno kako da su jeli grašak, ako je tjestenina bila u pon. po planu.
Na istoj grupi vidjeh da jedna djevojčica iz naeg vrtića ima simptome trovanja.

< Poruku je uredio sretna_mama -- 24.4.2015 10:11:16 >

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1332
24.4.2015 10:06:33   
ladyblue RR

IZVORNA PORUKA: škorpija

ovo je obrok od utroka. ručak je bio zapečeni makaroni sa pavlakom i jajima.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1333
24.4.2015 10:43:06   
M kao Mama
Znači glavu na panj bih stavila, da je direktorica Mirjana kazala da je u ponedjeljak bio obrok makaroni sa jajima zapečeni, a utorak špinat, otkud sad grašak, ik odkud sad makarone u utorak, Allah selamet i još nešto, jel nužno da je ručak uzrok, možda je oid doručka ili od užine krenulo, hajd znaj, možda hrana nije, možda je neko drugi kliconoša, kako god, vjerujem da će na kraju roditelji ovo istjerati na čistac, jer od ovih iz Vrtića, inspekcije&CO ne očekujem da ovo istjeraju na vidjelo,

P.S: Rita, jel i tvoja curka u ovoj grupi djece,

brzo ozdravljenje želim,

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1334
24.4.2015 10:49:42   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: mama_alma

Znači glavu na panj bih stavila, da je direktorica Mirjana kazala da je u ponedjeljak bio obrok makaroni sa jajima zapečeni, a utorak špinat, otkud sad grašak, ik odkud sad makarone u utorak, Allah selamet i još nešto, jel nužno da je ručak uzrok, možda je oid doručka ili od užine krenulo, hajd znaj, možda hrana nije, možda je neko drugi kliconoša, kako god, vjerujem da će na kraju roditelji ovo istjerati na čistac, jer od ovih iz Vrtića, inspekcije&CO ne očekujem da ovo istjeraju na vidjelo,

brzo ozdravljenje želim,

Ne stavljaj glavu na panj, juče žena fino rekla, izjava za dnevnik kantonalne televizije.
user posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1335
24.4.2015 10:49:54   
lala2010
moje dijete je u TRESNJICI (Vogosca) desi se ponekad da za rucak nije ono sto pise na jelovniku jer ja svaki put pitam sta je bilo, ali ove sedmice u pon su bili makaroni sa sirom i supa bas kako pise na jelovniku i kod njih do sada nema djece sa simptomima trovanj

Neposredna veza do poruke: 1336
24.4.2015 10:53:57   
bebaa
A traze po anketi poskupljenje...user posted image
Sto se tice menija,nije uvijek sve kako pise na tabli...bude izmjena...
Samo na hajr da izadje...
Tamo gdje sam mislila da je iole siguran vise ne mislim....nadam se da ce poduzeti sve neohodne korake da se djeci obezbjedi najkvalitetnije,najsigurnije...

Jedno pitanje....da li placate osiguranje u vrticu...i oni koji placaju imaju li pravo traziti odstetu....

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu lala2010)
Neposredna veza do poruke: 1337
24.4.2015 10:57:27   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: hanabanana

brzo ozdravljenje želim,

Ne stavljaj glavu na panj, juče žena fino rekla, izjava za dnevnik kantonalne televizije.
user posted image

eto, ti, mislim dementna sam u zadnji vakat pa ne znam jesam li nešto čula ili usnila, pa rekoh da se ogradim, al srećom imam vas, pa mi sačuvaste glavu, hahahah, znači ipak sam dobro čula, jer znam da sam se čudila, ne znam gdje bi više moglo biti salmonene u ovim makaronima ili u špinatu

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1338
24.4.2015 11:00:40   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: bebaa

A traze po anketi poskupljenje...user posted image
Sto se tice menija,nije uvijek sve kako pise na tabli...bude izmjena...
Samo na hajr da izadje...
Tamo gdje sam mislila da je iole siguran vise ne mislim....nadam se da ce poduzeti sve neohodne korake da se djeci obezbjedi najkvalitetnije,najsigurnije...

Jedno pitanje....da li placate osiguranje u vrticu...i oni koji placaju imaju li pravo traziti odstetu....

pa, mislim koja je onda svrha osiguranja, naravno da da, jedino ako se nisu ogradili od salmonele, ja znam dok sam živjela na mojmilu, redovno sam imala ujutro problem, cijelo naselje bi mirisalo na spremanje hrane, al to je baš onaj sistem, tada bio da se čuje zaprška, luk i slično, ma znam da mi nije bilo dobro, al ozbiljno. Možda je sa dolaskom nove direktorice to promjenjeno, čak sam da se zalagala i za nutricionistu,

al zaista je enigma, kako samo djeca iz ova četiri vrtića, al vjerujem da ćemo nekada dobiti odgovor na to pitanje. I hvala Bogu, u svom ovom zlu da stane na ovom broju,ne daj Bože većih razmjera

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 1339
24.4.2015 11:01:04   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: salmy

uzas...
suosjecam sa svim roditeljima i njihovom djecicom user posted image
Da smo drzava kao sto nismo odmah otkaz i kaznene prijave nadleznima vrtica
a roditelji traziti odstetu sto su im djecu otrovaliuser posted image
jadna djeca user posted image

A na osnovu čega kaznena prijava i otkaz?!
Valjda je Mirjana sama miješala makarone pa odredila gdje će koje ići s namjerom da potruje djecu iz par vrtića.
Hajd ne lupetajte.
Svi se ibretimo, a kad je žena pokušavala roditeljima provući da ako želimo bolju hranu da vrtić treba poskupiti za 20 KM, kad je nisu linčovali.
A pola od tih što su protestovali bi da djeca jedu zdravo, a cijena vrtića ista zadnjih 10 godina.
Prije deset godina je samo kruh koštao 0,50 kpf, danas je marka.
Baška što ih većina tih 20 KM popuši za 7 dana.

Nego, da li je dijete neke od forumašice u deveru radi ovog problema?!

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1340
24.4.2015 11:02:30   
ladyblue RR

jeste.
Rita-ino i od teacher75

< Poruku je uredio ladyblue -- 24.4.2015 11:03:07 >

Neposredna veza do poruke: 1341
24.4.2015 11:03:49   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: ladyblue

jeste.
Rita-ino i od teacher75

A miša mu...hospitalizirani ili kući?!

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 1342
24.4.2015 11:05:18   
ladyblue RR

brzo ozdravljenje želim,

user posted image

eto, ti, mislim dementna sam u zadnji vakat pa ne znam jesam li nešto čula ili usnila, pa rekoh da se ogradim, al srećom imam vas, pa mi sačuvaste glavu, hahahah, znači ipak sam dobro čula, jer znam da sam se čudila, ne znam gdje bi više moglo biti salmonene u ovim makaronima ili u špinatu

u utorak su imali zapečene makarone sa pavlakom i jajima. moja pretpostavka je da se jaja nisu dovoljno "zapekla" da bi bila termički obrađena.

meni je žao sve dječice ali na žalost ovo je nešto što se teško može spriječiti. svaka od nas može kući dati djetetu jaje koje ima salmonelu i napraviti problem.

Neposredna veza do poruke: 1343
24.4.2015 11:05:40   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: salmy

uzas...
suosjecam sa svim roditeljima i njihovom djecicom user posted image
Da smo drzava kao sto nismo odmah otkaz i kaznene prijave nadleznima vrtica
a roditelji traziti odstetu sto su im djecu otrovaliuser posted image
jadna djeca user posted image

A na osnovu čega kaznena prijava i otkaz?!
Valjda je Mirjana sama miješala makarone pa odredila gdje će koje ići s namjerom da potruje djecu iz par vrtića.
Hajd ne lupetajte.
Svi se ibretimo, a kad je žena pokušavala roditeljima provući da ako želimo bolju hranu da vrtić treba poskupiti za 20 KM, kad je nisu linčovali.
A pola od tih što su protestovali bi da djeca jedu zdravo, a cijena vrtića ista zadnjih 10 godina.
Prije deset godina je samo kruh koštao 0,50 kpf, danas je marka.
Baška što ih većina tih 20 KM popuši za 7 dana.

hanabanana, potpuno si u pravu, sa ovim se slažem, moje dijete je išlo u Dječiji grad, plačala sam čini mi se 100 KM ono pola dana, bilo ih preko 33 u grupi, a upisanih 37, u sobičku ne većem od 25 do 30 kvadrata, stalno bila bolesna, dok nismo stigli do bolnice, tada sam je ispisala, onda kad je opet bio vakat da se ide u vrtić sjednem pa stavim na papir privatni državni, cijene, šta dobijam, i koliko dobijam (namjerno ne pišem šta gubim, jer kad je dijete u pitanju, nema puno filozofije) i odlučim se da privatni u koji je išla dvije i po godine i još jednu godinu produženog, jesam plaćala masno, al sam brate i bila prezadovolja.

Ja razumije da ima vjerovatno socijalno ugroženih, roditelja kojima je puno 20 KM, ali velika većina djece koja idu u JU Djeca Sarajeva, su djeca roditelja koji bi mogli priuštiti tih dodatnih 20' KM

Neposredna veza do poruke: 1344
24.4.2015 11:06:02   
bebaa
Naravno da smo u deveru,svi...bez obzira sto nije zakacilo nas vrtic...user posted image

A sto se tice placanja....pa ovim novcem radpolaze Kanton.daju im crkavicu,plate nemaju po 2 mj...mislis da i jad bi poskupili za 50 km bilo neke vele fajde vrticima....tu bi samo kanton hajrovao...a roditelji bi i dalje donosili ubruse,uzine,voce,maramice,kese za pelene.....
Licno smo potpisali DA ali sumnjam da ce sta biti bolje...

"U laži su kratke noge ! "

Neposredna veza do poruke: 1345
24.4.2015 11:08:05   
ladyblue RR

jeste.
Rita-ino i od teacher75

A miša mu...hospitalizirani ili kući?!

kući su.
Rita me odmah poslušala i uključila dupli enterofuril za odrasle što je znatno olakšalo problem. temperatura je odmah prestala i mala je bolje.
mala od teacher75 je tek sinoć dobila proljev pa ne znam šta se dešava. zvala je doktoricu i ona joj rekla da uključi antibiotik što se malo kosi sa nekim drugim torijama liječenja salminele ali nisam ja doktor pa ne bih komentarisala. znam samo da antibiotik dodatno opterećuje crijevnu floru i da ja svojoj ne bih uključila antibiotik dok proljev ne zaustavim. poslije ok.

Neposredna veza do poruke: 1346
24.4.2015 11:08:59   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: bebaa

Naravno da smo u deveru,svi...bez obzira sto nije zakacilo nas vrtic...user posted image

A sto se tice placanja....pa ovim novcem radpolaze Kanton.daju im crkavicu,plate nemaju po 2 mj...mislis da i jad bi poskupili za 50 km bilo neke vele fajde vrticima....tu bi samo kanton hajrovao...a roditelji bi i dalje donosili ubruse,uzine,voce,maramice,kese za pelene.....
Licno smo potpisali DA ali sumnjam da ce sta biti bolje...

ovje je očito po srijedi parola "Ma samo nek ne puca, svje je dobro" ma šta je dobro, Vijeće roditelja ili kako već, nek se digne na noge i nek se ovo rješeva, ljudi rat je završen prije ohhhooo godina, a u vrijeme kad je moje dijete išlo u državni vrtić bila je afera oko donirane hrane pred istek roka, i tada sam nosila bojice, blokove, voće i ostalo, evo hajd ako nije Arzija valjala, pa šta je sa Mirjanom, zar ni ona nije kadra da šta učini.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 1347
24.4.2015 11:10:08   
M kao Mama
Ma kakav antibiotik, pa sinoć žena šefica klinike apeluje da se ni slučajno ne daj eantibiotik, ako je salmonela, jer to samo veći problem može izazvati.

Neposredna veza do poruke: 1348
24.4.2015 11:10:29   
ladyblue RR

hanabanana, potpuno si u pravu, sa ovim se slažem, moje dijete je išlo u Dječiji grad, plačala sam čini mi se 100 KM ono pola dana, bilo ih preko 33 u grupi, a upisanih 37, u sobičku ne većem od 25 do 30 kvadrata, stalno bila bolesna, dok nismo stigli do bolnice, tada sam je ispisala, onda kad je opet bio vakat da se ide u vrtić sjednem pa stavim na papir privatni državni, cijene, šta dobijam, i koliko dobijam (namjerno ne pišem šta gubim, jer kad je dijete u pitanju, nema puno filozofije) i odlučim se da privatni u koji je išla dvije i po godine i još jednu godinu produženog, jesam plaćala masno, al sam brate i bila prezadovolja.

Ja razumije da ima vjerovatno socijalno ugroženih, roditelja kojima je puno 20 KM, ali velika većina djece koja idu u JU Djeca Sarajeva, su djeca roditelja koji bi mogli priuštiti tih dodatnih 20' KM

ovo ne treba pretvarati u priču JU vrtići vs. privatni. svako ima svoje razloge za jedno i drugo.

Neposredna veza do poruke: 1349
24.4.2015 11:11:13   
hanabanana

meni je žao sve dječice ali na žalost ovo je nešto što se teško može spriječiti. svaka od nas može kući dati djetetu jaje koje ima salmonelu i napraviti problem.

Upravo tako...još ja jaja nikad ne prepržim nego su žitka.
Tako da svaki put kad im stavim na tanjir, mogu da ih zarazim.
A kad ovakve vijesti čujem, ne jedemo jaja po mjesec.

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *