|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici
24.4.2015 20:53:18   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

koliko znam KS kotizira za svako dijete...a drugo je sto oni od roditelja traze da kupe plazma televizije...sada treba da se oplakuje odgovorno po zakonu lice..lijepo placena direktorska pozicija nosi i odgovornost sa sobom..osoba nije dosla juce...

Ne znas dovoljno....ja kao roditelj sam placala vrtic budzetu KS a ne JU Djeca Sarajeva....a ovi sto rasporedjuju iz budzeta su rasporedjivali njima po principu: dodjem ti....pa samo treba pogledati kako vrtici JU izgledaju. Od mene kao roditelja nikad nisu trazili novac za plazma TV....na pocetku godine smo donosili ili davali 10 KM za kupovinu olovaka, bojica, edukativnih pomagala....i to nije bila obaveza. Dao je ko je htio.
Po meni se ona upravo ponasa kao odgovorna osoba. U ovakvim uvjetima nastoji obezbijediti normalno funcionisanje vrtica i ustanove. Neodgovorno bi bilo dati ostavku u ovom trenutku.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1376
24.4.2015 21:04:19   
minja_
Jeste citali ovaj clanak od 06.04.2015. Poboljsati kvalitet ishrane u sarajevskim vrticima
Teorija zavjere: valjda je na sastanku zatrazeno da se promijene dobavljaci u vrticu. Sad se "odjednom" desio incident i dobavljac se sigurno mijenja...

ljudi koji gledaju svoja posla i ostali jednorozi...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1377
24.4.2015 21:13:23   
bebaa
grozno...preko jadne dječice se kusuraju i nadmeću.....user posted image user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 1378
24.4.2015 21:16:49   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: minja_

Jeste citali ovaj clanak od 06.04.2015. Poboljsati kvalitet ishrane u sarajevskim vrticima
Teorija zavjere: valjda je na sastanku zatrazeno da se promijene dobavljaci u vrticu. Sad se "odjednom" desio incident i dobavljac se sigurno mijenja...

user posted image a samo prije tri dana roditelji su dobili anketu da se izjasne dali mogu il zele placatj vrtic jos 20 km plus.
Tek tih komentara roditelja....
Zasto ne opravdanja i tako...
A tek realnog stanja kantona....reforme.ustede preko ledja gradjana.....

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 1379
24.4.2015 21:17:43   
hanabanana

Valjda je na sastanku!?!
Kakva je to konstatacija?!
Moje starije dijete je iz vrtica izaslo 2010 godine. Nakon dvije godine vrtica. Mladje 2014....za sve te godine cijena vrtica je 140 KM!
2007 je kruh kostao 0.70 kpf, danas je marka.
Mlijeko 1.00 KM danas - 1,35 najjeftinije.
Cijena vrtica ista.
O povecanju cijene vrtica anketa je bila i 2012, 2013, 2014 godine....joa uvijek mi je muka od komentara roditelja na tim sastancima.
A htjeli bi bolju ishranu!

kakva teorija zavjere....pa bila bi zarazena djeca iz svih vrtica.

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 1380
24.4.2015 21:23:27   
minja_
Sad ce se, sta god da roditelji misle o tome, promijeniti i cijena vrtica i dobavljaci.
Bilo je dovoljno istresti par kolonija u par kanti sa hranom.
Ako je do namirnica i nenamjerno, a sve je iz iste kuhinje, zasto se trovanje nije desilo u svim vrticima?

< Poruku je uredio minja_ -- 24.4.2015 21:24:19 >

ljudi koji gledaju svoja posla i ostali jednorozi...

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1381
24.4.2015 21:27:29   
hanabanana

Sad ce se, sta god da roditelji misle o tome, promijeniti i cijena vrtica i dobavljaci.
Ako je do namirnica i nenamjerno, a sve je iz iste kuhinje, zasto se trovanje nije desilo u svim vrticima?

U ovoj zemlji ima svega, al za namjerno otrovati djecu ovako kako si navela treba imati m*** ko slon i ni mrve mozga.

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 1382
24.4.2015 21:28:59   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: hanabanana

U ovoj zemlji ima svega, al za namjerno otrovati djecu ovako kako si navela treba imati m*** ko slon i ni mrve mozga.

Ima svega..i zati sam.negdje na fonu sa minjom..zaista previse toga....a u pravu si za povecanke cijene i komentara a svj bi bolje...od cega ????

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1383
24.4.2015 21:32:52   
Medić*

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Slazem se sa HB user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 1384
24.4.2015 21:44:04   
Skvo RR
Dok nam po javnim ustanovama budu na celnim pozicijama psiholozi npr. vrtici..doktori..KC..Drzavna bolnica...idu u dubiozu zagarantovano..kada se tih pozicija prihvate ljudi od struke ekonomisti onda pricamo o promjenama..struka je u kontaktu sa korisnicima..pedagozi, odgajatelji sa djecom, doktori sa pacijentima..i ne trebaju da budu "fini" nego da su sposobni.

< Poruku je uredio Skvo RR -- 24.4.2015 22:23:22 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1385
24.4.2015 21:57:39   
Visnja RR
gdje god sam se danas pojavila samo sam slušala polovičnu priču o nmještaljki cjelog slučaja...i ako je i bar malo istine u tome ond mogu reci fuj.... bilo bi tu jos podosta psovki ali nemam snage za njih

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1386
24.4.2015 22:01:27   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

gdje god sam se danas pojavila samo sam slušala polovičnu priču o nmještaljki cjelog slučaja...i ako je i bar malo istine u tome ond mogu reci fuj.... bilo bi tu jos podosta psovki ali nemam snage za njih

Ma ja uopste ne vjerujem u takve price, previse je to bolesno ako je tako user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1387
24.4.2015 22:05:35   
salmy
danas mi rece drugarica njena rodica radi kao vaspitacica u Masnici da je sve namjesteno direktorici navodno nije u stranki..koji uzas

cak se pominje i ministar zdravstva...hoce njegovu ostavku...Boze mili preko djece

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1388
24.4.2015 22:07:57   
Medić*
IZVORNA PORUKA: salmy

danas mi rece drugarica njena rodica radi kao vaspitacica u Masnici da je sve namjesteno direktorici navodno nije u stranki..koji uzas

cak se pominje i ministar zdravstva...hoce njegovu ostavku...Boze mili preko djece

user posted image user posted image
U kojoj bi stranci trebala biti ?

< Poruku je uredio Medić* -- 24.4.2015 22:08:22 >

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1389
24.4.2015 22:09:09   
bebacha

zar stvarno vjerujete da neko moze biti toliki monstrum da truje djecu ???
ministar zdravstva??

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1390
24.4.2015 22:09:43   
muaaa

IZVORNA PORUKA: Medić*

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Ma ja uopste ne vjerujem u takve price, previse je to bolesno ako je tako user posted image

a meni opet nije jasno sta da ubace djeci u hranu da se potruju....a fakat je da jesu...znaci da je namjestaljka onda je to bolesno totalno

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1391
24.4.2015 22:13:24   
Medić*
Na nasem Balkanu brdovitom je sve moguce, nazalost...druga je stvar sto ja ne zelim vjerovati user posted image user posted image

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 1392
24.4.2015 22:15:23   
sretna_mama
Mnogo je nelogicnosti ovdje.. Smrdi nes.. Ni tetama nije jasno kako i sta.. I one su jele istu hranu..

Ne bi covjek dusu da grijesi.. Ali kansvaki dan slusam kako ljudi jedni drugima nogu podmecu, na takav nacin, da jedva u to mogu pivjerovati, onda me ne cudi i kad bi ovo bila neka mucka.

Ko danas gleda hoce li tu stradati djeca, bolesni, radni sposobni, ovi i oni. Danas svako samo sebe gleda. Daj samo malo neke ovlasti, covjek podivlja. Bog zna gdje cemo dogurati.

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 1393
24.4.2015 22:15:35   
Skvo RR
mahalske price....

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1394
24.4.2015 22:17:46   
salmy

uzas..nemam pojma ..ali sam danas prisustvovala tom razgovoru i ostala u soku...jel moguce da tako razmsiljaju vaspitaciceuser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1395
24.4.2015 22:18:32   
bebacha
Znam da nam je drzavi u nekoj stvari al meni su to prejake optuzbe,bas bas prejake.....
al naš narod je takav,bitno je da se optuzi,da se digne frka a nista konkretno

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1396
24.4.2015 22:20:19   
bebacha

uzas..nemam pojma ..ali sam danas prisustvovala tom razgovoru i ostala u soku...jel moguce da tako razmsiljaju vaspitaciceuser posted image

naravno "hajmo mi sad optuziti nekog ko nema veze s vrtićima,da se skine odgovornost sa njih svih unutar vrtića,i hajmo podignut teorije zavjere jer to najbolje pali kod naseg naroda"

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1397
24.4.2015 22:32:50   
hanabanana
Ja inace ne padam na teorije zavjere, sto ne znaci da u nasem drustvu toga nema.
Ali na primitivizam i ogranicenost ne mogu sutiti.
Danas sam cak procitala da vlahindura hoce da potruje nasu djecu.
Mislim strasno!
21 vijek.
Ono sto ja govorim, govorim kao roditelj iz iskustva.
Moja djeca su u vrticu bila i za jednog i za drugog managementa.
Ja sam sok dozivjela kad sam uvidjela da kod moje S. vise nema na jelovniku pasteta, salama i hrenovki...
Da vise ne moramo donositi voce...jer im se voce sluzi.....Da ne moramo donositi toaletni papir...A cijena vrtica ista!
Dakle, koliko god ona bila psiholog uspjela je sa istim resursima podici kvalitet ishrane na jedan visi nivo.
Njena prethodnica je bila magistar, al joj nije polazilo za rukom.
Moja S. je svako toliko isla u pozoriste, muzej, grad....moja S. je nosila ruzu i polozila je na spomenik djeci Sarajeva.
Povjerenje koje sam imala u S. uciteljice je bilo toliko da sam je bez problema pustila na vrtic u prirodi - 5 dana!
Slala sam dva puta dopise, oba puta sam dobila informaciju nazad.
Kod Hane sam uvijek imala jednosmjernu komunikaciju i sleganje ramena njenih uciteljica.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1398
25.4.2015 0:17:33   
veeseelaa
uvijek se radi o novcu, talovima itd
takav je život

< Poruku je uredio veeseelaa -- 25.4.2015 0:19:36 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1399
25.4.2015 10:09:47   
Ben 10
Brz oporavak djecici!!!!
Moj se malac prosle godine vratio sa turnira iz Bg sa sumnjom na salmonelu ,hvala Bogu nije blila:Lezao je sedmicu u bolnici ,visoka tem.,bolovi u stomaku ,tecna zelenkasta stolica ,nije povracao...Svi smo radili nalaz u kuci na salmonelu ,jer je dr rekao da je prelazna.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *