|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici
23.4.2015 12:15:18   
tulli
moja je u Kekecu i sve ok do sad,Pisite iz kojih su vasa djeca...Kao da ce nam reci iz kojih su? Niko nista ne zna

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1301
23.4.2015 12:17:33   
Mamica24
Mojoj sestri dolazio sanitarni insp n posao z sanitarne knjizice
sestra ga tako pitala za vrtic.. rekao on da najvise djwce ima iz vrtica
na skenderiji..

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu tulli)
Neposredna veza do poruke: 1302
23.4.2015 13:47:12   
teacher75
http://www.klix.ba/vijesti/bih/povecan-broj-otrovane-djece-sanitarna-inspekcija-vrsi-analize/150423050
Nas vrtic na 1.mjestuuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 1303
23.4.2015 13:53:29   
teacher75

IZVORNA PORUKA: ladyblue

IZVORNA PORUKA: teacher75

Sto je najgore inkubacija moze bit i 3 danauser posted image valja nam sad cekati i nadati se da nisu zarazeni...

Oci moje lijepe,kod trovanja hranom nema inkubacije. Cim zeludac dohvati, belaj pocinje

Mislila sam na simptome. Citam da do pojave simptoma moze proci i 72 sata

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 1304
23.4.2015 13:58:37   
škorpija
koliko se sjećam slučaja "Pomodorino", ljudi koji su jeli ujutro navečer su završili na infektivnoj, u pitanju je bila salmonela

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1305
23.4.2015 14:00:02   
Neca xxx

Sto je najgore inkubacija moze bit i 3 danauser posted image valja nam sad cekati i nadati se da nisu zarazeni...

Oci moje lijepe,kod trovanja hranom nema inkubacije. Cim zeludac dohvati, belaj pocinje

Mislila sam na simptome. Citam da do pojave simptoma moze proci i 72 sata

Tiki, kod trovanja hranom, simptomi se pojave jako brzo. U roku od 12 sati. Ukoliko je zaista trovanje, vec bi imala simptome.

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

Neposredna veza do poruke: 1306
23.4.2015 14:10:49   
teacher75
Evo javljaju u medijima da su se otrovali makaronima sa zapecenim sirom i jajima a to su jeli u pon.a ja sam procitala da se simptomi javljaju u rasponu od 12 do 72 sata

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 1307
23.4.2015 14:12:24   
teacher75
Da ne bude da izmisljam:
What are the symptoms?
Symptoms of salmonellosis include diarrhea, fever, and abdominal cramps. They develop 12 to 72 hours after infection, and the illness usually lasts 4 to 7 days. Most people recover without treatment. But diarrhea and dehydration may be so severe that it is necessary to go to the hospital. Older adults, infants, and those who have impaired immune systems are at highest risk.

< Poruku je uredio teacher75 -- 23.4.2015 14:14:50 >

Neposredna veza do poruke: 1308
23.4.2015 14:15:23   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: škorpija

koliko se sjećam slučaja "Pomodorino", ljudi koji su jeli ujutro navečer su završili na infektivnoj, u pitanju je bila salmonela

moj muz za dva dana

Hello, it's me...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1309
23.4.2015 14:19:03   
teacher75
Eto, ako su stvarno ti makaroni u pitanju, ko je do juce obolio, obolio je...

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1310
23.4.2015 14:22:38   
Neca xxx
Ja sam imala trovanje salmonelom i simptome sam dobila u roku od 8 sati. Tako isto i moja sestra i mama.
Nisam strucnjak, mozda je moguce i da se simptomi jave kasnije. Ovako je kod nas bilo.

I nas vrtic je na listi. Cula sam da je dosta djece bolesno. L srecom nije isla u vrtic ove sedmice, tako da nas je masilo.

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

Neposredna veza do poruke: 1311
23.4.2015 14:24:43   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Neca xxx

Ja sam imala trovanje salmonelom i simptome sam dobila u roku od 8 sati. Tako isto i moja sestra i mama.
Nisam strucnjak, mozda je moguce i da se simptomi jave kasnije. Ovako je kod nas bilo.

I nas vrtic je na listi. Cula sam da je dosta djece bolesno. L srecom nije isla u vrtic ove sedmice, tako da nas je masilo.

Nije mozda, nego sigurno, vidis sta pise goreuser posted image a i slucaj emicinog muza potvrdjuje. Lana mi je rekla da je jedan iz njene grupe juce bio los a i jedan iz alanove

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 1312
23.4.2015 14:37:09   
anidla
i u vrticu lastavica danas jako malo djece doslo...user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

Neposredna veza do poruke: 1313
23.4.2015 15:38:46   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

IZVORNA PORUKA: škorpija

moj muz za dva dana

sjećam se ovog slučaja i jednog fast f. sa Ilidže, majko mila moja poznanica je tu fasovala salmonelu, ja nisam mogla vjerovati, ali doslovno ona je gubila kilograme na sate,koliko je nju to sredilo, nadam se da će ova dječica bolje proči, čitam bile makarone u pon, a utorak špinat,

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1314
23.4.2015 18:48:43   
salmy
uzas...

suosjecam sa svim roditeljima i njihovom djecicom user posted image

Da smo drzava kao sto nismo odmah otkaz i kaznene prijave nadleznima vrtica

a roditelji traziti odstetu sto su im djecu otrovaliuser posted image

jadna djeca user posted image

< Poruku je uredio salmy -- 23.4.2015 18:50:03 >

Neposredna veza do poruke: 1315
23.4.2015 23:58:08   
Visnja RR
Broj pacijenata koji se do 22 sata javio na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, povećao se na 119, a njih 35 je hospitalizirano.

"Povećao se broj pacijenata od 20 sati. Na klinici je hospitalizirano 35 novih pacijenata, od 119 koliko ih se javilo", kazala je za Radiosarajevo.ba Šefica Službe za odnose s javnošću, Azra Dedajić

Roditelj jednog djeteta (ime poznato redakciji), smještenog na Infektivnoj klinici javio nam se i prenio svoje trenutno iskustvo s pomenute klinike.

"Moje dijete je trenutno u sobi s još tri mališana. Četiri kreveta su u svakoj sobi, a i roditelji s njima. To je nezamislivo. Velika je gužva i među roditeljima i djecom vlada panika. Ljekari nam još uvijek nisu kazali dijagnozu, ne dozvoljavaju nam uvid u nalaze. Kap koja je večeras prelila čašu je nedostatak lijekova za temperaturu. Djeca su uplašena, ne možemo im skinuti temperaturu, a doktori i nemaju baš neko rješenje", kaže ovaj roditelj.

Podsjećamo, djeca su jela rezance s pavlakom i jajima, dehidrirana su i njihov oporavak očekuje se s za 5-7 dana. U pitanju su djeca iz vrtića Mašnica, Skenderija, Lastavica i Leptirić.

izvor: radiosarajevo.b

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1316
24.4.2015 8:41:19   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Broj pacijenata koji se do 22 sata javio na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, povećao se na 119, a njih 35 je hospitalizirano.

"Povećao se broj pacijenata od 20 sati. Na klinici je hospitalizirano 35 novih pacijenata, od 119 koliko ih se javilo", kazala je za Radiosarajevo.ba Šefica Službe za odnose s javnošću, Azra Dedajić

Roditelj jednog djeteta (ime poznato redakciji), smještenog na Infektivnoj klinici javio nam se i prenio svoje trenutno iskustvo s pomenute klinike.

"Moje dijete je trenutno u sobi s još tri mališana. Četiri kreveta su u svakoj sobi, a i roditelji s njima. To je nezamislivo. Velika je gužva i među roditeljima i djecom vlada panika. Ljekari nam još uvijek nisu kazali dijagnozu, ne dozvoljavaju nam uvid u nalaze. Kap koja je večeras prelila čašu je nedostatak lijekova za temperaturu. Djeca su uplašena, ne možemo im skinuti temperaturu, a doktori i nemaju baš neko rješenje", kaže ovaj roditelj.

Podsjećamo, djeca su jela rezance s pavlakom i jajima, dehidrirana su i njihov oporavak očekuje se s za 5-7 dana. U pitanju su djeca iz vrtića Mašnica, Skenderija, Lastavica i Leptirić.

izvor: radiosarajevo.b

Strašno, da ne kažem prestrašno,

nikada neću zaboraviti, kada je mom ocu urađena kateterizacija i ugrađeni stent-ovi, zovu me sa klinike i kažu, do 7 sati se treba uključiti terapija antibiotika, molim donesite, to je bilo oko 16 sati, u apoteci mi ne daju bez recepta, porodična ambulanta u kojoj je moj otac radi prvu smjenu, ni sama ne znam kako sam "rodila" te antibiotike.

Ovo je stvrano vrhunac da se naši buđovani zapitaju kojim nas to putem vode,

od poznanice je kćerka u bolnici, kaže vodili je dva puta u DZ kao nije to ništa virus, i kada su na vijestima čuli za ovaj belaj, a curica ide u vrtić JU odmah na Infektivnu, izvade joj nalaze kažu kritična, ostati, u međuvremenu i mati dobije temperaturu, ma haos opšti, samo se nadam da će dječica biti dobro.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1317
24.4.2015 8:59:18   
R&T@
U srijedu uvece sam vidjela kako je stanje na klinici...
Osoblje je zaista bilo i vise nego susretljivo,.ali nemaju osnovno za rad...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1318
24.4.2015 9:06:36   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: R&T@

U srijedu uvece sam vidjela kako je stanje na klinici...
Osoblje je zaista bilo i vise nego susretljivo,.ali nemaju osnovno za rad...

kada sam ja otisla da rodim E,mole za rukavice,to je samo jedan od primjera gdje zivimo

Hello, it's me...

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1319
24.4.2015 9:24:04   
selebriti

"Niko od djece nema težu kliničku sliku i ne očekujemo da ćemo imati još prijema mališana, jer je period inkubacije 72 sata", rekla je za Al Jazeeru Azra Dedajić, šefica Službe za odnose sa javnošću KCUS-a.

Da ne bude da Ticerka laze user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 1320
24.4.2015 9:29:43   
R&T@
Moram, a rekoh da necu komentarisati...

Kako znaju sta je uzrok?

Ako je sve ispravno i deklarisano, sta su to poslali u ta cetiri vrtica...
A sigurno nece poslati danas.opet...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 1321
24.4.2015 9:39:54   
dambolina
strasno, nadam se da ce se sva djeca brzo oporatiti, od srca to zelim i djeci i roditeljima user posted image

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1322
24.4.2015 9:44:49   
Skvo RR
http://www.klix.ba/vijesti/bih/kcus-potvrdjena-salmonela-kod-vecine-hospitalizirane-djece/150424023

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu dambolina)
Neposredna veza do poruke: 1323
24.4.2015 9:46:20   
Visnja RR
Situacija na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu tokom noći bila je vrlo teška. Broj pacijenata se povećao, te su od 22 sata pa do jutros primljena 122 pacijenta, a njih 35 je hospitalizirano.

"Tridesetpet pacijenata je hospitalizirano, od 122 koliko ih je primljeno. Niko od njih nema težu kliničku sliku, te se svakog trenutka radi na poboljšanju njihovog zdravstvenog stanja", kazala je za Radiosarajevo.ba Šefica Službe za odnose s javnošću KCUS-a, Azra Dedajić.

Dodala je da se radi na njihovom oporavku, jer su djeca uključena na dijetalni režim ishrane.

izvor:radiosarajevo.ba

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 1324
24.4.2015 9:46:38   
mila81
Moja ide u "Biserima" nema iz tog vrtića nijedno dijete, ali se bez obzira na to brinem i nerviram, jer sav ovaj haos u državi se odražava nažalost na one na koje smo najslabiji, djecu, bilo da su naša ili tuđa, to su djeca.....nevina....

A dokle god ne počnemo brinuti ozbiljno o njima....država će sve više i više srljati, propadati....to je neizostavno!!!!!!

Svoj djećici želim brzo ozdravljenje, a roditeljima sabura, jer to nam niko ne može zatrovati ili oduzeti!!!!!!!

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *