|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici
4.3.2015 21:58:20   
Miimy

IZVORNA PORUKA: tajra26

da li neko ima iskustva sa vrticem Iskrica ? voljela bi neke info iz prve ruke user posted image

Od moje sestre malena ide u vrtic Iskrica vec evo 6 godina i sestra je prezadovoljna i sve pohvale... isti tako od prijateljice maleni oko 2 godi i ona isto kao sestra prezadovoljna , nadam se da sam pomogla

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 1276
5.4.2015 7:53:48   
Lavić
Jutro svima!
Rade li nam vrtici sutra? Na stranici nema zvanicnog saopstenja.

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 1277
5.4.2015 9:07:09   
ninuska
Rade, nama niko nista nije rekao.

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 1278
5.4.2015 15:27:07   
Lavić
Ni nama nije niko rekao,nego kontam obzirom da skole nisu radile u petak...
Ok, hvala puno! :)
Svima koji slave,zelim sretan Uskrs!

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1279
22.4.2015 10:16:55   
sanelaceca
Molim vas,da li je neko ima iskustva sa vrticem srecica,iskreno vula sam dosta ruzno o tom vrticu.Da li bar nesto popravilo i da li je sad bar malo bolji?hvalaa

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 1280
22.4.2015 21:20:28   
Visnja RR
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/trovanje-u-sarajevskim-vrticima-hospitalizirano-15-djece/150422129

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu sanelaceca)
Neposredna veza do poruke: 1281
22.4.2015 21:37:00   
bebaa
user posted image user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1282
22.4.2015 21:56:13   
tajra26
http://ba.n1info.com/a38221/Vijesti/Vijesti/Trovanje-u-sarajevskim-vrticima.html

da li ima neko info iz prve ruke? joj uzasa .....

< Poruku je uredio tajra26 -- 22.4.2015 22:02:49 >

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 1283
22.4.2015 22:03:25   
Hanady RR
Na kliniku se javljaju...vrticki je uzrast...eh sad...iz razlicitih vrtica su djeca nosu iz istog...seka je u smjeni sad sa njom pricah...novinari pitaju..sptemaju vijesti

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 1284
22.4.2015 22:07:38   
ninuska
Bas uzas. Nadam se da ce nas zaobici. i nedavno se desila ista stvar, cini mi se.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1285
22.4.2015 22:23:47   
teacher75
Sto je najgore inkubacija moze bit i 3 danauser posted image valja nam sad cekati i nadati se da nisu zarazeni...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1286
22.4.2015 22:29:09   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Na kliniku se javljaju...vrticki je uzrast...eh sad...iz razlicitih vrtica su djeca nosu iz istog...seka je u smjeni sad sa njom pricah...novinari pitaju..sptemaju vijesti

user posted image user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 1287
22.4.2015 23:23:20   
teacher75
http://www.klix.ba/vijesti/bih/direktorica-ju-djeca-sarajeva-sva-djeca-jedu-istu-hranu-sacekat-cemo-zvanicne-nalaze/150422139

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1288
23.4.2015 7:23:00   
Visnja RR
ja sam tek sinoc saznala da se hrana pravi u centralnoj kuhinji... Ja kontala svaki vrtic pravi za sebe hranu

03.04.`08

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1289
23.4.2015 9:25:39   
Visnja RR
"Klinka za infektivne bolesti u bolnici u Sarajevu bila je sinoć puna djece za koju se sumnja da su se otrovala hranom, bilo je strašno i roditelji su strašno uznemireni. Čekali smo po dva sata da nas prime, jer je to veliki broj djece i čeka se na pregled, iako su doktori stvarno radili. Moja kćerka je imala temeperaturu do 40, povraćala je i bolio je stomak", priča za Al Jazeeru Deniza Avdibegović Đipa, majka jednog od djeteta iz sarajevskih vrtića koji imaju simptome trovanja.

Na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) sinoć je primljeno 44 djece predškolskog uzrasta, a njih 18 je zadržano u bolnici, rekla je za Al Jazeeru Azra Dedajić, šefica Službe za odnose sa javnošću KCUS-a.

"Mališanima je ukazana ljekarska pomoć i njihovo stanje se prati. Roditelji govre o salmoneli, ali ne možemo reći da li je to u pitanju, jer se sada rade analize i nalazi te čekamo rezultate, a to ne može biti u toku dana."

Avdibegović Đipa, koja je svoju kćerku prvo odvela u Dom zdravlja koji su je uputili u bolnicu, kaže da je dosta djece uz pristanak roditelja otišlo kući.

"Na infektivnoj je bilo i pet djevojčica koje idu u istu grupu u vrtiću kao moje dijete. Ja sam danas zvala naš vrtić i rekli su mi da je dosta djece dobro i da su jutros došli. Pretpostavljam da se radi o jednoj kanti hrane, možda majoneze. Po našim informacijama, djeca koja nisu dobro dolaze iz tri vrtića."

Hrana u sarajevskim vrtićima

Iz Javne ustanove "Djeca Sarajeva" za Al Jazeeru je rečeno da još nemaju informacija o čemu se radi.

"Još nije potvrđeno da li je riječ o trovanju, a direktorica je trenutno na terenu kako bi saznali o čemu se tačno radi."

Nedim Begunić, predsjednik Vijeća roditelja predškolskog obrazovanja Kantona Sarajevo nije želio komentarisati ovaj slučaj, rekavši samo da će "sačekati da se utvrdi šta se desilo".

Djeca u svim sarajevskim vrtićima jedu istu hranu.

Kako prenose sarajevski mediji, hrana koja se servira svakodnevno se kontrolira, a samo jučer je pripremljeno oko 2.300 obroka.

Svakodnevno se uzimaju i uzorci hrane te bi se i na osnovu toga trebalo moći utvrditi da li je hrana uzrok trovanja.

Izvor: Al Jazeera i agencije

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 1290
23.4.2015 9:32:59   
Visnja RR
Sinoć primljeno 44 djece iz vrtića, 18 zadržano

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 1291
23.4.2015 10:04:03   
Mamica24
Uzas.. user posted image user posted image

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

Neposredna veza do poruke: 1292
23.4.2015 11:26:51   
škorpija
ima li šta novo za trovanje, ima li zarađžene djece naših forumašica, Ajdin je hvala Bogu dobro, samo je u pon išao u vrtić, tako da se nadam da je izbjegao trovanje. Ali nikako ne kontam ovo- sumnja se da su zaražena majonezom, prvo to nigdje na jelovniku ne piše, drugo, šta će djeci tog uzrasta majoneza, ne mogu da vjerujem da im to stavljaju na bilo šta,

< Poruku je uredio škorpija -- 23.4.2015 11:29:27 >

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 1293
23.4.2015 11:32:26   
delfin
ima li iko više informacija, iz kojeg vrtića su djeca?

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1294
23.4.2015 11:54:18   
tulli
Moja curica je otisla u vrtic..Djece kao i juce ima puno,sve ok.Vaspitacice nista ne znaju novo reci..

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 1295
23.4.2015 12:00:38   
selebriti

IZVORNA PORUKA: škorpija

ima li šta novo za trovanje, ima li zarađžene djece naših forumašica, Ajdin je hvala Bogu dobro, samo je u pon išao u vrtić, tako da se nadam da je izbjegao trovanje. Ali nikako ne kontam ovo- sumnja se da su zaražena majonezom, prvo to nigdje na jelovniku ne piše, drugo, šta će djeci tog uzrasta majoneza, ne mogu da vjerujem da im to stavljaju na bilo šta,

IZVORNA PORUKA: tulli

Moja curica je otisla u vrtic..Djece kao i juce ima puno,sve ok.Vaspitacice nista ne znaju novo reci..

Koji vrtic?

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1296
23.4.2015 12:00:38   
Hanady RR
Jel ima nase djece na infektivnom.javljaju preko 50 ih gore...ja bila na smotri vrtica u opstini novi grad zamo puno djece svi ok zdravi

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu tulli)
Neposredna veza do poruke: 1297
23.4.2015 12:07:54   
ninuska
I mene zanima iz kojih vrtica su djecauser posted image . Moja je jutris otisla, ne zali se da je boli stomak. Doduse, ponedjeljak i utorak nismo ni bili u vrticu

Neposredna veza do poruke: 1298
23.4.2015 12:13:38   
selebriti
"Riječ je o djeci iz vrtića Mašnica, Skenderija, Lastavica i Leptirić. Jutros imam informaciju da u drugim vrtićima nije zabilježen izostanak djece. Radi se o vrtićima sa područja općina Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo", navela je direktorica.

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1299
23.4.2015 12:14:54   
ladyblue RR

IZVORNA PORUKA: teacher75

Sto je najgore inkubacija moze bit i 3 danauser posted image valja nam sad cekati i nadati se da nisu zarazeni...

Oci moje lijepe,kod trovanja hranom nema inkubacije. Cim zeludac dohvati, belaj pocinje

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *