Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 3.12.2014 8:38:13
bebaa
kakva je praksa u vrtiću Dječiji grad vizavi Djeda Mraza...... kad se organizuje i šta se dešava,ima li paketić i ako ima na koji način se financiraju.....
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 3.12.2014 19:56:07
mama2009
IZVORNA PORUKA: bebaa
kakva je praksa u vrtiću Dječiji grad vizavi Djeda Mraza...... kad se organizuje i šta se dešava,ima li paketić i ako ima na koji način se financiraju.....
imate predstavnika roditelja, na narednom r sastanku vise detalja oko novogodisnjih zabava i Deda Mraza
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 3.12.2014 21:31:38
bebaa
IZVORNA PORUKA: mama2009
IZVORNA PORUKA: bebaa
imate predstavnika roditelja, na narednom r sastanku vise detalja oko novogodisnjih zabava i Deda Mraza
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 4.12.2014 8:48:53
salmana
IZVORNA PORUKA: salmana
Imam jos jedno pitanje (vidi se da sam nova :) ) ima li iko ovdje da je clan vijeca roditelja?
ima...
E super, zanima me na koji nacin pomoci vrticu da "namakne" sredstva ili donaciju? Jasno mi je da svaki vrtic ima svog predstavnika roditelja, ali evo bas pricam s kolegicom cije je dijete u Kosuti I kazu tamo imaju neku zmaj zenu predstavnika roditelja koja je upsjela obezbijediti vrticu video nadzor, internet konekciju, tehnicku opremu raznu koja to prati...pa me zanima kako??? I mi bismo rado npr u nasem vrticu da tete imaju internet I da nam otovre grupu na FB da malo vise razmjenjujemo informacije I slicice.
U nasem vrticu je bilo znacajnih donacija u kojim je ucestvovala opcina Centar I to je super, ali sigurna sam da bi na uvodjenje internet gledali kao na luksuz. A I sa opcinom svakako direktorica JU potpisuje ugovore o saradnji I sufinansiranju, to je rezervisano za ozbiljna I neophodna ulaganja.
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 4.12.2014 8:56:15
Visnja RR
Imam jos jedno pitanje (vidi se da sam nova :) ) ima li iko ovdje da je clan vijeca roditelja?
ima...
E super, zanima me na koji nacin pomoci vrticu da "namakne" sredstva ili donaciju? Jasno mi je da svaki vrtic ima svog predstavnika roditelja, ali evo bas pricam s kolegicom cije je dijete u Kosuti I kazu tamo imaju neku zmaj zenu predstavnika roditelja koja je upsjela obezbijediti vrticu video nadzor, internet konekciju, tehnicku opremu raznu koja to prati...pa me zanima kako??? I mi bismo rado npr u nasem vrticu da tete imaju internet I da nam otovre grupu na FB da malo vise razmjenjujemo informacije I slicice.
U nasem vrticu je bilo znacajnih donacija u kojim je ucestvovala opcina Centar I to je super, ali sigurna sam da bi na uvodjenje internet gledali kao na luksuz. A I sa opcinom svakako direktorica JU potpisuje ugovore o saradnji I sufinansiranju, to je rezervisano za ozbiljna I neophodna ulaganja.
Imas li mi neki savjet iz iskustva?
o kojem vrticu govoris? cudno da nemaju internet
a FB grupu mozes ove sekunde otvoriti i pozvati sve roditelje iz grupe tvog djeteta ...ili grupu svih roditelja vrtic...u kojoj ce biti i tete... o tome se mozete dogovoriti na roditeljskom satanku... mi smo tako imali u vrticu a imamo sad i u skoli ...npr FB grupu roditelja razreda u koji ide moje dijete...
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 4.12.2014 9:00:46
selebriti
ima...
Imas li mi neki savjet iz iskustva?
Tete ti ne e otvoriti FB grupu, nema sanse, pogotovo ne ove pred penziju sto su
Ali, to moze predstavnik svake grupe napraviti ( ja to radim) i tu upisujem tekuce problleme gdje roditelji diskutiju, postavljaju slike koje imaju i sl. Jako korisno. Barem nama.
Realno, sta ce u vrticu internet? Daj mi razloge i evo trazicemo. Nije to veliko investiranje.
Dalje, za sitne troskove ( poput kupi ine DVDa recimo) mi sami skupimo pare.
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 4.12.2014 9:16:28
salmana
Nisam misljenja da je internwet neophodan ali eto bilo bi ok obavjestenja ili slike vidjeti u toku dana.
Video nadzor je vec konkretnija stvar u smislu cuvanja objekta I prolaska I dolaska ljudi sa strane (eventualno) mada nas je vrtic strogo ogradjen I mislim da ni ne dolaze niko ko tamo nema upisano dijete
Ma nemojte me strogo hvatati za rijec oko ovih stvari, to sam cula da su roditelji nekim licnim intervencijama I angazmanom uspjeli uvesti u druge vrtice, za nas konkretno bilo bi mnogo korisnije dobiti donaciju za renoviranje toaleta, mi smo u staroj austrougarskoj kuci I interijer je zapravo taj koji bi trebalo obnoviti.
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 4.12.2014 9:29:44
selebriti
Ma nemojte me strogo hvatati za rijec oko ovih stvari, to sam cula da su roditelji nekim licnim intervencijama I angazmanom uspjeli uvesti u druge vrtice, za nas konkretno bilo bi mnogo korisnije dobiti donaciju za renoviranje toaleta, mi smo u staroj austrougarskoj kuci I interijer je zapravo taj koji bi trebalo obnoviti.
KOji ste vi vrtic?
Vidi, evo mi renoviramo toalet, napravili smo kao neki bazar, djeca pravila neke stvari na temu jeseni, to se kao prodavalo ( bukvalno za markicu dvije), bile kase. Dosli haman svi roditelji. Skupilo se bas dosta para. ovih dana ce bas biti renoviranje.
Eto ideja,
Inace, bilo kakvu ideju, slobodno prenesi predstavniku ( i glavnom odgajatelju), moze se svasta, samo eto bitno je da su i ostali roditelji voljni ucestvovati, davati ideje, ne praviti problem, jer eto nekom ne podgovara da se sad lupam, mijenjati tepisi u sobama itd.
vjeruj mi, kazi predstavniku sve ideje, on dalje treba da vidi sa ostalim roditeljima i da se trazi donacija + ucesce roditelja ako je potrebno.
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 4.12.2014 9:40:12
salmana
Mi smo u vrticu Slavuj. Nedavno smo dali novac za sredjivanje igralista u dvoristu. Nisam bila jos ni na jednom roditelsjkom jer smo se upisali u oktobru, ali sva obavjestenja budu izvjesena na vidno mjesto. Npr uciteljice napisu kad treba dokupiti ubrusa ili vlaznih maramica isl.
Ja sam vidjela samo toalet kojem pripada grupa mog djeteta, ne znam za ostale ali mogu pitati na sljedecem sastanku u kakvom su stanju ostali I da li su roditelji raspolozeni da s pokrene I takva inicijativa da se od nasih sredstava renovira.
Nasa grupa je 20-tak djece ne znam da li bi ljudima bilo puno izdvojiti neku vecu cifru, ovo dosad smo ucestvovali sa 10KM I to je ok, ali ne znam da bi pokrilo troskove renoviranja toaleta (jednog).
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 4.12.2014 10:27:35
jednaa
bebaa moj mali ide u vrtić dječiji grad i bila je zadnje dvije godine zabava s d. mrazom. pretprošle godine je bila dodjela paketića koji su malteški vitezovi donirali vrtićima a prošle godine smo s predstavnicima roditelja dogovorili da svi roditelji kupe nešto od igračaka i onda je d. mraz sve te skupljene igračke donio kao veliki paketić za igranje u vrtiću...
očekujemo roditeljski sada da vidimo šta će se dogovoriti za ovu godinu...
i da bude spisak na kojem se roditelji izjašnjavaju da li žele da im dijete bude uključeno u aktivnosti vezano za n. godinu i djeda mraza
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 4.12.2014 23:17:28
mama2009
IZVORNA PORUKA: selebriti
Moze, hvala!
Ih jest da moze
Gdje je zapelo?
edit: evo ja sam tebi poslala p ami odogovori, hvala!
mi smo konkretno dobili donaciju za vrtic od jedne kompanije sa detrdzentom za ves, ubrusi, toalet papir, pelene, vlazne maramice, igracke i slazkisi, svaki predstavnik roditelja moze krenuti u sl akciju...
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 5.12.2014 9:46:11
salmana
I ovo da preko predstavnika roditelja u vijecu roditelja pokrenemo? Kako? Da posaljemo dopis ili molbu za donaciju nekoj firmi? Mozes mi I ti na pp detalje ako ti je lakse? Hvala!
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 5.12.2014 10:52:37
mama2009
I ovo da preko predstavnika roditelja u vijecu roditelja pokrenemo? Kako? Da posaljemo dopis ili molbu za donaciju nekoj firmi? Mozes mi I ti na pp detalje ako ti je lakse? Hvala!
predstavnik roditelja uz dogovor sa upravom JU Djeca Sarajeva ( uvijek trebas obavijestiti upravu koja vam je namjera) posaljete molbu firmi i to je to....mozete pokusat sa konkretnijim stvarima, tipa prozori, kupatila i co