Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 1.9.2014 20:02:48
teacher75
zbunjeno otisao s uciteljicom, poslije malo plakao zbog ostale djece,lancana reakcija dobro jeo,, spavao, pohvalile ga lana isto zadovoljna u novoj grupi
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 1.9.2014 22:11:10
bebaa
moj ostao plačući...kaže mm da ga je zateoao veselog u nekoj kutiji..... aliii...ima veliki ujed na ruci,modro...i ogrebotinu na butini... do sada nismo imali ovakvih momenata i to još u mlađoj grupi gdje baš znaju ugristi....
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 1.9.2014 22:12:45
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: bebaa
moj ostao plačući...kaže mm da ga je zateoao veselog u nekoj kutiji..... aliii...ima veliki ujed na ruci,modro...i ogrebotinu na butini... do sada nismo imali ovakvih momenata i to još u mlađoj grupi gdje baš znaju ugristi....
to je "normalna" faza u tom uzrastu...brzo ih prođe...i moja je dolazila ujedena s tim da je ona više ujedala nego što je bila ujedana. zna i dan-danas to uraditi ali sada je velika pa idu odmah represalije
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 1.9.2014 23:45:36
Lavić
Evo i moj dečko jutros išao u vrtić... Teti bi valjda drago što ne plače, pa nam je mahala - u stilu da se iskrademo. Meni to nešto bi žao, i uredno mu se javim kao i svako jutro i super sve. Kasnije je nekad, valjda kad mu je dosadilo, tražio Babu Babo je glavni lik, izgleda
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 2.9.2014 10:36:21
delfin
IZVORNA PORUKA: ladyblue
IZVORNA PORUKA: bebaa
to je "normalna" faza u tom uzrastu...brzo ih prođe...i moja je dolazila ujedena s tim da je ona više ujedala nego što je bila ujedana. zna i dan-danas to uraditi ali sada je velika pa idu odmah represalije
Čula sam, momka i sramote. Jutros je cura plakala jer joj se spavalo, a A bilo žao što ona place pa je i on počeo. ona je veliak spavalica, voli da očejfi ujutro,pa je to vec najveći problem, ali poalko navićići se.
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 5.9.2014 21:26:58
sunid
Moja curica dobra. Tek joj je 5 dan "susreta" s vrticem, place ali to je normalno dok prodje period adaptacije i strah od odvajanja. Na to sam bila spremna. Mene vise iritira teta kojoj ne odgovara da se ja kao majka raspitivam za bilo sta!!! Ovo mi je prvo iskustvo s vrticem,ali ocito sam usla u njega sa pogresnim stavom da se sve moze i treba dogovoriti s tetom kao profesionalnom i strucnom osobom. Sreca pa u grupi imaju dvije tete, jedna nova koja je tek pocela raditi je divna,vidi da sam roditelj koji shvata da dijete prolazi korz odredenu fazu i da treba vremena i strpljenja da sve dode na svoje. Ali ne podnosim komentare druge tete kao da sam pala s neba i nemam pojma ni o cemu,a ustvari i profesionalno znam dosta toga jer sam diplomirani psiholog samo ne zelim da to kazem i da se mijesam u njihov nacin rada pa ih zato pitam da mi kazu sve sto treba. Ali njoj to smeta i prije nego ja nesto kazem ili pitam ona vec ceka spremna da mi "skoci u oci". Kazem sebi "strpljen-spasen":)
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 6.9.2014 23:39:33
Lavić
Kod mene dječak super prihvatio vrtić, ali peti dan poćeo povraćati, dobio temperaturu... Kaže teta da se grupa prepolovila, vjerovatno su neki virus zakačili. Tako da bih više voljela da je bilo protesta oko odlaska, a da mi bude zdrav Govorili su mi svi da djeca budu često bolesna, ali nisam se baš nadala da će taj period početi već prve sedmice... Imate li iskustva u ovom smislu? Kako im pomoći da preskoče pokoju virozu?
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 6.9.2014 23:41:47
bebaa
ih draga...moj je prošle godine u ova doba krenuo...svako malo bolestan.....ma više smo bili kući nego u vrtiću...uključi imunoglukan kad dijete ozdravi.....to je nas spasilo......
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 7.9.2014 0:09:57
Lavić
E hvala ti, vidiš ja kupila C vitamin i Gele royal, kažu u apoteci da je imunoglukan za djecu koja su često bolesna valjda da čekam da bude često bolestan, pa onda? Kupiću odmah ujutro. A kad je prošla ta frka sa bolestima?
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 7.9.2014 0:13:50
bebaa
ma daj....ja sam njemu posle uključivala i kad je bio zdrav...preventive radi...a i moja jaranica svojojmaloj uključuje a dijete nikad bolesno nije ...ali da pruprijedi te vrtićke bolesti... pa šta znam...nama je trajalo...i trajalo...dok ja nisam izvadila krajnike..ali to je drugi par rukava....bio je osjetljiv pravo...sad je puno čvršći i ne pamtim kad je bio bolestan....
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 7.9.2014 9:53:22
Lavić
Hvala Bogu, neka ostane zdrav. Čula sam da ti krajnici baš znaju stvarati probleme. A ovo za imunoglukan tete u apoteci rekle mužu kad je išao kupiti, nije ni njemu baš imalo smisla, al eto.
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 8.9.2014 16:07:33
teacher75
zna li neko koji jelovnik je zastupljen u starijoj jaslickoj grupi? bojim se da je onaj za bebe, jer mali stalno odgovara da je jeo puru il griz, tamo je sve pasirano. sve zaboravim pitati uciteljice. al bas mi je to bezveze ako je tako