M kao Mama
|
IZVORNA PORUKA: Visnja RR Broj pacijenata koji se do 22 sata javio na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, povećao se na 119, a njih 35 je hospitalizirano. "Povećao se broj pacijenata od 20 sati. Na klinici je hospitalizirano 35 novih pacijenata, od 119 koliko ih se javilo", kazala je za Radiosarajevo.ba Šefica Službe za odnose s javnošću, Azra Dedajić Roditelj jednog djeteta (ime poznato redakciji), smještenog na Infektivnoj klinici javio nam se i prenio svoje trenutno iskustvo s pomenute klinike. "Moje dijete je trenutno u sobi s još tri mališana. Četiri kreveta su u svakoj sobi, a i roditelji s njima. To je nezamislivo. Velika je gužva i među roditeljima i djecom vlada panika. Ljekari nam još uvijek nisu kazali dijagnozu, ne dozvoljavaju nam uvid u nalaze. Kap koja je večeras prelila čašu je nedostatak lijekova za temperaturu. Djeca su uplašena, ne možemo im skinuti temperaturu, a doktori i nemaju baš neko rješenje", kaže ovaj roditelj. Podsjećamo, djeca su jela rezance s pavlakom i jajima, dehidrirana su i njihov oporavak očekuje se s za 5-7 dana. U pitanju su djeca iz vrtića Mašnica, Skenderija, Lastavica i Leptirić. izvor: radiosarajevo.b Strašno, da ne kažem prestrašno, nikada neću zaboraviti, kada je mom ocu urađena kateterizacija i ugrađeni stent-ovi, zovu me sa klinike i kažu, do 7 sati se treba uključiti terapija antibiotika, molim donesite, to je bilo oko 16 sati, u apoteci mi ne daju bez recepta, porodična ambulanta u kojoj je moj otac radi prvu smjenu, ni sama ne znam kako sam "rodila" te antibiotike. Ovo je stvrano vrhunac da se naši buđovani zapitaju kojim nas to putem vode, od poznanice je kćerka u bolnici, kaže vodili je dva puta u DZ kao nije to ništa virus, i kada su na vijestima čuli za ovaj belaj, a curica ide u vrtić JU odmah na Infektivnu, izvade joj nalaze kažu kritična, ostati, u međuvremenu i mati dobije temperaturu, ma haos opšti, samo se nadam da će dječica biti dobro.
|