RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djeteta

Poruka

ladyblue RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (1.9.2014 12:40:35)

Kako prođe prvi dan kod novopečene vrtićke dječice? nadam se da nisu puno plakali i da su mame stojički podnijele polazak u vrtić.[sm=smiley1.gif]

delfin -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (1.9.2014 16:09:51)

vidjećemo danas kad se vrate, danas je mojih 2 u vrtiću, čak su u istoj grupi. Eto N ima novu drugaricu.

škorpija -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (1.9.2014 18:12:44)

Meni je moj samo mahnuo iz daljine i razgulio da se igra s novom rajom, nije me ni poljubio na vratima [sm=smiley1.gif]

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (1.9.2014 20:02:48)

zbunjeno otisao s uciteljicom, poslije malo plakao zbog ostale djece,lancana reakcija[sm=smiley1.gif] dobro jeo,, spavao, pohvalile ga[sm=smiley1.gif]
lana isto zadovoljna u novoj grupi

ladyblue RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (1.9.2014 22:09:06)

IZVORNA PORUKA: delfin

vidjećemo danas kad se vrate, danas je mojih 2 u vrtiću, čak su u istoj grupi. Eto N ima novu drugaricu.

A je plakao a ona nije...bila sam jutros u vrtiću kada su došli

i da, ja ga pitam zasto place a uciteljica kaze, ma pusti A on ce plakati i kada se bude zenio[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (1.9.2014 22:11:10)

moj ostao plačući...kaže mm da ga je zateoao veselog u nekoj kutiji.....[sm=zmeden.gif]
aliii...ima veliki ujed na ruci,modro...i ogrebotinu na butini...[sm=smiley13.gif]
do sada nismo imali ovakvih momenata i to još u mlađoj grupi gdje baš znaju ugristi....

ladyblue RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (1.9.2014 22:12:45)

IZVORNA PORUKA: bebaa

moj ostao plačući...kaže mm da ga je zateoao veselog u nekoj kutiji.....[sm=zmeden.gif]
aliii...ima veliki ujed na ruci,modro...i ogrebotinu na butini...[sm=smiley13.gif]
do sada nismo imali ovakvih momenata i to još u mlađoj grupi gdje baš znaju ugristi....

to je "normalna" faza u tom uzrastu...brzo ih prođe...i moja je dolazila ujedena s tim da je ona više ujedala nego što je bila ujedana.
zna i dan-danas to uraditi ali sada je velika pa idu odmah represalije[sm=jezicek.gif]

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (1.9.2014 22:14:56)

utješi me....[sm=jezicek.gif]znači to tek sad počinje....

Lavić -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (1.9.2014 23:45:36)

Evo i moj dečko jutros išao u vrtić...
Teti bi valjda drago što ne plače, pa nam je mahala - u stilu da se iskrademo.
Meni to nešto bi žao, i uredno mu se javim kao i svako jutro i super sve.
Kasnije je nekad, valjda kad mu je dosadilo, tražio Babu [sm=smiley36.gif]
Babo je glavni lik, izgleda [sm=smiley1.gif]

delfin -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (2.9.2014 10:36:21)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

IZVORNA PORUKA: bebaa

to je "normalna" faza u tom uzrastu...brzo ih prođe...i moja je dolazila ujedena s tim da je ona više ujedala nego što je bila ujedana.
zna i dan-danas to uraditi ali sada je velika pa idu odmah represalije[sm=jezicek.gif]

Čula sam, momka i sramote. Jutros je cura plakala jer joj se spavalo, a A bilo žao što ona place pa je i on počeo. ona je veliak spavalica, voli da očejfi ujutro,pa je to vec najveći problem, ali poalko navićići se.

sunid -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (5.9.2014 21:26:58)

Moja curica dobra.
Tek joj je 5 dan "susreta" s vrticem, place ali to je normalno dok prodje period adaptacije i strah od odvajanja. Na to sam bila spremna.
Mene vise iritira teta kojoj ne odgovara da se ja kao majka raspitivam za bilo sta!!! Ovo mi je prvo iskustvo s vrticem,ali ocito sam usla u njega sa pogresnim stavom da se sve moze i treba dogovoriti s tetom kao profesionalnom i strucnom osobom. Sreca pa u grupi imaju dvije tete, jedna nova koja je tek pocela raditi je divna,vidi da sam roditelj koji shvata da dijete prolazi korz odredenu fazu i da treba vremena i strpljenja da sve dode na svoje. Ali ne podnosim komentare druge tete kao da sam pala s neba i nemam pojma ni o cemu,a ustvari i profesionalno znam dosta toga jer sam diplomirani psiholog samo ne zelim da to kazem i da se mijesam u njihov nacin rada pa ih zato pitam da mi kazu sve sto treba. Ali njoj to smeta i prije nego ja nesto kazem ili pitam ona vec ceka spremna da mi "skoci u oci".
Kazem sebi "strpljen-spasen":)

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (5.9.2014 21:55:13)

[Sadržaj poruke je obrisan]

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (5.9.2014 22:20:27)

Moj od 3.dana place svako jutro[sm=smiley13.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (5.9.2014 22:26:03)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Lavić -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.9.2014 23:39:33)

Kod mene dječak super prihvatio vrtić, ali peti dan poćeo povraćati, dobio temperaturu...
Kaže teta da se grupa prepolovila, vjerovatno su neki virus zakačili.
Tako da bih više voljela da je bilo protesta oko odlaska, a da mi bude zdrav [sm=smiley13.gif]
Govorili su mi svi da djeca budu često bolesna, ali nisam se baš nadala da će taj period početi već prve sedmice...
Imate li iskustva u ovom smislu?
Kako im pomoći da preskoče pokoju virozu?

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.9.2014 23:41:47)

ih draga...moj je prošle godine u ova doba krenuo...svako malo bolestan.....ma više smo bili kući nego u vrtiću...uključi imunoglukan kad dijete ozdravi.....to je nas spasilo......[sm=smiley1.gif]

Lavić -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (7.9.2014 0:09:57)

E hvala ti, vidiš ja kupila C vitamin i Gele royal, kažu u apoteci da je imunoglukan za djecu koja su često bolesna [sm=zmeden.gif]
valjda da čekam da bude često bolestan, pa onda?
Kupiću odmah ujutro.
A kad je prošla ta frka sa bolestima?

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (7.9.2014 0:13:50)

ma daj....ja sam njemu posle uključivala i kad je bio zdrav...preventive radi...a i moja jaranica svojojmaloj uključuje a dijete nikad bolesno nije ...ali da pruprijedi te vrtićke bolesti...
pa šta znam...nama je trajalo...i trajalo...dok ja nisam izvadila krajnike..ali to je drugi par rukava....bio je osjetljiv pravo...sad je puno čvršći i ne pamtim kad je bio bolestan....

Lavić -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (7.9.2014 9:53:22)

Hvala Bogu, neka ostane zdrav. Čula sam da ti krajnici baš znaju stvarati probleme.
A ovo za imunoglukan tete u apoteci rekle mužu kad je išao kupiti, nije ni njemu baš imalo smisla, al eto.

Hvala ti puno [sm=smiley20.gif]

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (7.9.2014 10:12:05)

i moj mali je vec 3.dan poceo sliniti i kasljati, i evo tempertura sinoc 38,1. jutros nema pa cemo vidjet

ladyblue RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (8.9.2014 14:13:57)

krasno
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pacov-u-sarajevskom-vrticu/140908030

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (8.9.2014 14:39:12)

[sm=smiley13.gif]Boze dragi....

delfin -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (8.9.2014 14:47:34)

možda im je to ljubimac [sm=smiley1.gif], u Njemačkoj dosta djece ima pacove kao ljubimce, bijele, sive sa velikim repovima [sm=smiley11.gif]

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (8.9.2014 15:07:17)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

krasno
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pacov-u-sarajevskom-vrticu/140908030

Meni nije bilo dobro kad smo ovo vidjela.

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (8.9.2014 16:07:33)

zna li neko koji jelovnik je zastupljen u starijoj jaslickoj grupi? bojim se da je onaj za bebe, jer mali stalno odgovara da je jeo puru il griz, tamo je sve pasirano. sve zaboravim pitati uciteljice. al bas mi je to bezveze ako je tako[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>