hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (21.9.2013 11:06:27)
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana Ne znam. Nisam se nikad ni raspitivala. Ono što znam jeste sljedeće: H. je išla na egleski - nije puno naučila, niti je bila nešto previše oduševljena. S. ide - naučila je toliko pjesmica, riječi i fraza da smo mi ostali zatečeni. Čak je i H. sama rekla: koliko je S. naučila a ja sam naučila samo kako se broji i kako se kaže lopta, mama i tata. Po načinu na koji S. pjeva skontala sam da je s njima engleski radjen prema programu Oxforda. Ne znam znači ko joj drži engleski, ali znam da vrijedi tih 15 KM. Upravo radi te ljubavi koju je teta što predaje engleski usadila, mi smo je upisali od ovog mjeseca u Helen Doron. IZVORNA PORUKA: Ben 10 Hvala na odgovoru... Kod nas je 2 godine radila teta koja je bila tu ,sada je opet teta ali druga i mislilm da nije nikako spremna da uci djecu engleski. On zna podosta iz Dore ,ono brojanje ,boje i neke rijeci ,prosle je godine naucio voce i povrce,prevozna sredstva... Sada je problem jer on hoce da uci,ali hoce li mu ova prenjeti kako treba. Moraju li te tete imati certifikate??? Stariji je imao dobar temelj iz vrtica i igraonice u kojoj su imali 2 puta sedmicno engleski i dosta ,dosta je naucio,sada mu ide super. IZVORNA PORUKA: Ben 10 Kod nas se nista ne placa ,bar nisu rekli ,niti smo do sada placali ,ovo mu je treca godina da ide. On ce ici na engleski o tome nemaprice,samo mu moze koristiti. Ben 10 - izvini što ću ovo reći ovako bezobrazno, ali imate engleski besplatno, znači dobra volja tete koja radi s djecom da li će s njima raditi ili ne engleski. Raspravljati o tome da li neko ima znanje engleskog koje može prenjeti mojoj djeci, kritikovati način na koji to radi, sumnjati u njene sposobnosti da prenese znanje imam jedino pravo ako je taj neko plaćen za to što radi. Dokle god taj neko to radi iz ljubavi, free of charge, mislim da bi bilo bezobrazno da kritikujem njenu dobru volju. Ako hoćeš da dijete podučava certificirana osoba, onda to moraš i platiti.
|
|
|
|