Emmy -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (2.9.2013 11:02:06)
|
Moja mladja kcerka jutros polazi u vrtic kod istih uciteljica kod kojih je bila i starija tako da mi je to malo olaksanje, jer ne znam kako ce dijete prihvatiti novu sredinu. Mi smo je jako dugo pripremali i pozitivno pricali o vrticu, tako da je ona jutros sama stavila ruksak, obula patike i cekala mene da se spremim ispred vrata, toliko je bila nestrpljiva. Kada smo dosli u vrtic odvijala se cijela drama zbog jedne djevojcice koja je s njom u grupi koju niko nije mogao "savladati". Dijete je majka ostavila i otisla (logicno, zena ode na posao), a malena je vristala iz sveg glasa i bacala se, dok su ostala djeca posmatrala, a moja malena je usla u vrtic bez problema, mada sam vidjela po njoj da je to bilo nevoljko, zbog tog "incidenta". Meni nije bilo prijatno, a kamoli djetetu koje prvi put tu dolazi. Da mi je neko pricao ne bih mu vjerovala, ali posto sam sama bila svjedokom da se dijete istrgnulo uciteljici, istrcala je vani (pri tome sve vrijeme vristi), mi smo je svi ganjali vani da je stignemo, ja sam je jedva uspjela uhvatiti i moliti je da se vrati, ali ona se toliko otimala, a ja sam se bojala da je jace stisnem da je ne ozlijedim, medjutim uspjela sam je nekako primiriti dok je nije uciteljica preuzela. Vjerujte da uciteljicama nije nimalo lako boriti se sa djecom, ja ne znam sta bih da je moje dijete u pitanju, jos nikada nisam dozivjela ovakvu reakciju na vrtic bilo kojeg djeteta a vec se "druzimo" 4 godine. Mene su onda drugi roditelji poceli smirivati misleci da je moje dijete u pitanju, ali ja sam samo izasla u susret uciteljicama, jer sam bila najbliza ulazu kad se ona istrgnula i htjela sam pomoci. Ni sama ne znam sta da mislim o ovome, imala sam srecu da mi djeca ne prave ovakve "epizode", mada kada su ovakve stvari u pitanju nije lako ni roditeljima ni uciteljici.
|
|
|
|