ninuska -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (27.8.2013 8:59:56)
|
IZVORNA PORUKA: dambolina psihicki se pripremite na to da ce djeca vristati, plakati, cupati i sebe i vas prvih nekoliko dana, sedmica, mjeseci. Ne preuvelicavam nimalo, mom sinu je trebalo sigurno 3 mjeseca da se navikne i da bez urlikanja uopste napusti stan, a kamoli da udje u vrtic. Kcerka je imala histericne napade, lupanje glavom od sta stigne i promuklost jedno pola godine. Ja nisam imala puno izbora, pa smo to sve izgurali, nismo odustali od vrtica. Mnogi roditelji ne mogu da podnesu takvo plakanje djeteta i onda jednostavno ispisu djecu iz vrtica. Meni to nije bila opcija. Ja bih djecu ostavila tako u suzama, a onda se sunjala do prozora da vidim koliko dugo takav plac traje. To obicno ne bi dugo potrajalo i oni bi nastavili kao da se nista nije desilo. Sin je krenuo sa 14 mjeseci, a kcerka 2 godine. Kad su bili stariji, nisu htjeli ici iz vrtica... Sretno svima i naoruzajte se strpljenjem To mi svi kazu, ali meni je vec muka. Problem je sto ja imam izbor, ne radim i zato me strah da ce me proganjati misao sta radim djetetu, a ja u kuci. A, znam da ce kasnije jedva cekati u vrtic da se druzi sa djecicom
|
|
|
|