|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: povisena temperatura
7.6.2011 13:19:11   
bananica
IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: virgulina

ajde da se nadovezem na samu sebe . Dalsy je ibuprofen i on se daje na sest sati i to na telesnu masu a paracetamol se moze dati izmedju
ipubrufen ide na 8 sati al moze i na 6 ja sam davala u iznimnim situacijama uz savjet ped. a paracemol sam davala na 4 sata

sve mi se cini da sam joj da davala ranije na 4 sata, al nisam bas sigurna

evo je zaspala, tacno ne znam dal da je budim

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1451
7.6.2011 13:19:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bananica

dalsy je ibuprofen
znam on ide na 8 sati .
Al kazem mozes i na 6 davati izmedju dajes na 4 sata paracetamol sirup.
Ja bi nju odvela kod dokt. da ju pregleda nemoj cekat noci jer znac da se tura najcesce javlja u nocnim satimauser posted image i bude nazalost visoka .

(odgovor članu bananica)
  Neposredna veza do poruke: 1452
7.6.2011 13:20:53   
Anoniman

ajde da se nadovezem na samu sebe . Dalsy je ibuprofen i on se daje na sest sati i to na telesnu masu a paracetamol se moze dati izmedju
ipubrufen ide na 8 sati al moze i na 6 ja sam davala u iznimnim situacijama uz savjet ped. a paracemol sam davala na 4 sata

sve mi se cini da sam joj da davala ranije na 4 sata, al nisam bas sigurna

evo je zaspala, tacno ne znam dal da je budim

nemoj je dirat neka odmara i prati je  ocel tura rast .

(odgovor članu bananica)
  Neposredna veza do poruke: 1453
7.6.2011 13:21:10   
virgulina
voltaren i brufen ja nikada ne savetujem zajedno jer im je dejstvo slicno , nekako mi se cini da je bolje kombinovati ibuprofen i diclofenak kod djece
Bananica , najbolje je da odete kod dr

< Poruku je uredio virgulina -- 7.6.2011 13:22:24 >

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1454
7.6.2011 13:21:22   
bananica

dalsy je ibuprofen
znam on ide na 8 sati .
Al kazem mozes i na 6 davati izmedju dajes na 4 sata paracetamol sirup.
Ja bi nju odvela kod dokt. da ju pregleda nemoj cekat noci jer znac da se tura najcesce javlja u nocnim satimauser posted image i bude nazalost visoka .

e toga me najvise strah
paracetamol meni nista ne valja, uopste ne obara temperaturu

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1455
7.6.2011 13:22:01   
bananica

voltaren i ibuprfen ja nikada ne savetujem zajedno jer im je dejstvo slicno , nekako mi se cini da je bolje kombinovati ibuprofen i diclofenak kod djece

sigurno cu je odvesti

(odgovor članu virgulina)
Neposredna veza do poruke: 1456
7.6.2011 13:24:18   
Visnja RR
evo uvjek preporucujem da se procita ovaj nas tekst

Temperatura

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1457
7.6.2011 13:27:37   
virgulina
ja sam kombinovala eferalgan i brufen , eferalgan manje pomaze a kad M skoci temp ona je odmah preko 39 a ja se plasim frasa i cim vidim da ide gore odmah daje m brufen i krecem sa alternativnim metodama : tusiranje , hladni oblozi oko toraxa , cak sam probala i rendani krompir u carapice . Mada najbolje je odmah posle aplikacije antipiretika uraditi frikciju , narodski istrljati dete peskirom pokvasenim u mlakoj vodi ( temp tela ) po rucicama , nozicama , ledjima , grudima i stoma

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1458
7.6.2011 13:36:54   
Anoniman
bananice javi nam se kad dodjes od dok. sretno user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1459
7.6.2011 14:12:18   
Mamarica
Nemoj se zezati sa dalsyjem, meni se dijete pothladilo od jedne kasicice dalsyja na 38,2. Pogotovo ne bih preorucila davati na 4 sata. Ja ni paracetamol ne dajem na manje od 6 sati. Sta dajes od paracetamola? Meni je sirup koji se zove bas Paracetamol bio los, nikaovog dejstva, puno bolji je Panadol ili Lupocet.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1460
7.6.2011 15:37:04   
bananica
evo nas od doktor, isli smo pribvatno jer je njena doktorica u Vrazovoj na godisnjem
uglavnom grlo je upaljeno, dobila je Klavocin sirup, dalsy na 8 sati, a u slucaju da temp raste stavljati voltaren cepice
ostalo sve ok
hvala vam svimauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 1461
7.6.2011 15:48:48   
bananica
IZVORNA PORUKA: Mamarica

Nemoj se zezati sa dalsyjem, meni se dijete pothladilo od jedne kasicice dalsyja na 38,2. Pogotovo ne bih preorucila davati na 4 sata. Ja ni paracetamol ne dajem na manje od 6 sati. Sta dajes od paracetamola? Meni je sirup koji se zove bas Paracetamol bio los, nikaovog dejstva, puno bolji je Panadol ili Lupocet.

Paracetamol smo i mi koristili pa sam mislila da su i svi ostali isti, zato ih i ne kupujem

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 1462
7.6.2011 15:58:37   
Mamarica
Vjeruj mi da nisu, to je moje iskustvo, a i cula sam od jos nekoliko mama. Drugi pot probaj Panadol i vidjeces razliku.
Maloj ljepotici saljemo puse iz elimo brzo ozdravljenje!

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1463
7.6.2011 16:01:21   
Lady26
Lupocet - paracetamol cepici extra stvar....nas spasavaju user posted image user posted image , dok sirup dajem vise za bolove ili kod nize temperature...inace mi je sirup user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 1464
7.6.2011 18:35:10   
bananica
IZVORNA PORUKA: Mamarica

Vjeruj mi da nisu, to je moje iskustvo, a i cula sam od jos nekoliko mama. Drugi pot probaj Panadol i vidjeces razliku.
Maloj ljepotici saljemo puse iz elimo brzo ozdravljenje!

sad cu njega onda kupiti da imam u kuci, inace sam uzimala dalsy, on mi obara extra brzo

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 1465
8.6.2011 10:31:06   
bananica
jutros je dosta bolje, ne ide temp preko 37,5, da joj nastavim davati dalsy???

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1466
8.6.2011 10:33:03   
Lady26
Nemoj Dalsy...on je bas za visoku temperaturu...moze joj je spustiti ispod normale...radije je malo istusiraj, izmasiraj sircetom....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1467
8.6.2011 10:36:02   
bananica
ma strah me da opet ne skoci, juce je isla do 39,7, voltaren je obarao tek nakon sat vremena, jedan sat bi bilo ok i onda ponovo raste, uzas jedan

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1468
8.6.2011 10:39:59   
Lady26
Samo nemoj unaprijed davati...
Teta koja cuva moju curicu joj je dala 5ml Dalsy sirupa na 37,5 da joj ne bi rasla dalje user posted image user posted image , to tome bi onda svi mi trebali uzimati sirup preventivno...(ovo ne govorim tebi nista user posted image )....sreca i hB nije joj nista bilo ali moglo je...da je pothladi...
Ti je prati ako krene rasti onda reaguj a sad nema potrebe za sirupom... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1469
8.6.2011 10:43:23   
Mamarica
Ja ne bih, a ti znas najbolje svoje dijete.
Da vidis samo kako je grozno kad se dijete pothladi user posted image , ma ja sam bila i prosla. Mojoj curici je temperatura spala ispod 35, svu je oblio ledeni znoj, bijela kao krec sa crnim podocnjacima, uhhh kad nisam umral od straha tad, necu nikad. Sve to u gluho doba noci, ona i ja same u kuci. Te ja onda, masiraj, zamotala je u vunenu deku i uza se privukla, dva sata tako dok joj nije temp. skocila iznad 35.
Ja bih do 38 tusirala mlakom vodom (samo ne kvasiti glavu) koliko god puta bude potrebno. Neke mame kazu da im je bolje palilo da naspu u kadicu malo mlake vode, pa da puste dijete malo da se izbrcka, dalje panadol i ond bas ako ne spadne ispod 38, onda tek dalsy. Kazem opet, ti najbolje znas svoje dijete i kako reaguje na lijekove.

< Poruku je uredio Mamarica -- 8.6.2011 10:45:27 >

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1470
8.6.2011 12:41:58   
bananica
uh mogu samo zamisliti kako ti je bilo, ne ponovilo se.....jest i to jeza....a od cega je doslo takvo stanje?

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 1471
8.6.2011 12:49:48   
Malenaoduvijek

voltaren i brufen ja nikada ne savetujem zajedno jer im je dejstvo slicno , nekako mi se cini da je bolje kombinovati ibuprofen i diclofenak kod djece

voltaren= diklofenac, u voltarenu je ovaj sastojak, a dalsy=ibuprofen ili brufen.

zenice pazite kad pisete nije sala tempertura je u pitanju...

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 1472
8.6.2011 13:07:01   
virgulina
IZVORNA PORUKA: MALA1994

voltaren= diklofenac, u voltarenu je ovaj sastojak, a dalsy=ibuprofen ili brufen.

ispravljam se
mislila sam ibuprofen i paracetamol user posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1473
8.6.2011 13:11:01   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: MALA1994

ispravljam se
mislila sam ibuprofen i paracetamol user posted image

nisam ja ni mislila da ti ne znas, jer si pretpostavljam da si ili dr ili medicinska sestra, ali ima zenica koje ne znaju pa kad procitaju jos ce i uzeti user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 1474
8.6.2011 13:14:17   
virgulina
ma ja nikad ne procitam sta sma napisala user posted image
izvinjavam se jos jednom user posted image
i ponovicu :
kombinacija ibuprofena i paracetamola

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pol
amaniamanic

Doktor .mi je rekao pol djeteta ali je rekao da nije siguran 14-sam sedmica..Jesam li se prerano pocela radovati sinu:):)))

odgovorite mi (97%)

odgovorite mi (3%)

Broj svih glasova: 66

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *