Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Joooj, nisam te htjela prepadati! Izgleda da se nasi doktori nikako ne mogu dogovoriti! Na moje pitanje zašto se ne mogu kombinovati, rekao mi je da najčešće pobijaju jedno drugom dejstvo! Nisam ih nikad kombinovala, a definitivno nisam strucnjak za lijekove, samo sam tako cula! Ti provjeri ovu tvrdnju ipak sa svojim dr!
sad progooglam po netu, svugdje pise da se moze kombinovati, samo da se pazi na vrijeme (najranije na 4 sata). Izgleda da je ovaj moj dr malo ( a cinio mi se bas onako strucan )
sad citam da neke od vas skidaju 37-37,5 . Moja u guzi inace ima izmedju tih vrijednosti. Nasa dr.nam je rekla da skidamo temperaturu kad dodje do 38 i vidimo da ce i dalje rasti.
svugdje i svi ce ti reci ispod 38 cak i 38 i po da ne dajes nista.
Evo moja ljepotica ima povisenu temperaturu(37.7 mjerena pod pazuhom).Igra se,nema nikakve popratne znakove.Po iskustvu,obicna virozica,ali ne oslanjam se previse na iskustvo.Vidjecemo do sutra sta ce biti,nadam se sve ok akobogda.
Evo i nas na ovoj temi,nazalost.Od 6 sati Hana ima povisenu temperaturu,temp. je bila 38.5 i dali smo joj cepic lupocet,naravno temperatura je spala ali se ponovo vratila.5 do 10 sam mjerila i bila je 38,dala sam joj paracetamol ali nista ne pomaze,poslije 15 minuta sam ponovo mjerila i bila je 38.5 8a mislim da je bila i 39 ali nije dala da izmjerim do kraja).Ne znam sta sad da radim,tusirala bi je i stavila obloge neke ali ne znam koliko ce to pomoci jer joj je cijelo tijelo potpuno hladno,samo joj lice gori. Oko 12 sam planirala da joj opet dam cepic,a sta do tada?
hannice,tusiraj je ili je stavi u kadicu s toplom vodom pa nek se voda postepeno hladi...ako nece onda je umotaj u peskir ili nesto slicno natopljen mlakom vodom i drzi ga dok se ne pocne susiti a onda to ponovo uradi..a ako je temp. bas visoka mozes dati paracetamol i na 4 sata..ne moras cekati 6 sati
Evo i nas na ovoj temi,nazalost.Od 6 sati Hana ima povisenu temperaturu,temp. je bila 38.5 i dali smo joj cepic lupocet,naravno temperatura je spala ali se ponovo vratila.5 do 10 sam mjerila i bila je 38,dala sam joj paracetamol ali nista ne pomaze,poslije 15 minuta sam ponovo mjerila i bila je 38.5 8a mislim da je bila i 39 ali nije dala da izmjerim do kraja).Ne znam sta sad da radim,tusirala bi je i stavila obloge neke ali ne znam koliko ce to pomoci jer joj je cijelo tijelo potpuno hladno,samo joj lice gori. Oko 12 sam planirala da joj opet dam cepic,a sta do tada?
Ako lice gori,umivaj je,kvasi celo.Da sto prije prodje. Kako je sad?
probaj je masirati tj trljati da joj cirkulacija proradi i da onda mozes da skidas temperaturu kupkom, inace i kod nas je isti slucaj bio i 3 dana je trajalo, cepice bolje cuvaj za vece jer je tad najgore a po danu koliko god puta mozes kupka i paracetamol
Mi smo se cijelu noc mucili s temperaturom,bas se tesko skida,ni cepic ne pomaze bas puno,cak sam joj i voltaren cepic stavljala ali je bila dobro samo 2-3 sata i opet je temperatura pocela da raste,jutros u 4 je bila 39.5.Svasta smo probali ali stvarno tesko spada,jutros oko pola 9 je opet temp.bila 38 pa samo je tusirali,dali joj dosta tecnosti da pije i od tada je dobro,evo igra se,gleda crtani,a trebala bi i spavati uskoro. Jutros smo isli doktoru da vidimo sta je uzrok,vadili smo krv,nalaz urina,urino-kultruru ali ona ce biti gotova tek za sedam dana.Isli smo u Primu da ne cekamo u poliklinicu i da to sto prije zavrsimo,nisam bas sigurna da smo nesto postigli osim sto smo platili 85 KM pregled i nalaze + antibiotik.Ulavnom,ni jedan nalaz nije dobar,opet smo na zinnatu a tek smo prestali da ga pijemo. A joj...cijelu zimu zdrava bila i sad da se razboli.
probaj je masirati tj trljati da joj cirkulacija proradi i da onda mozes da skidas temperaturu kupkom, inace i kod nas je isti slucaj bio i 3 dana je trajalo, cepice bolje cuvaj za vece jer je tad najgore a po danu koliko god puta mozes kupka i paracetamol
Njoj paracetamol uopste ne pomaze,ali bas nikako,ne sjecam se da joj je ikad teperatuta spala od paracetamola,u cepicima da ,ali sirup nista...
MOLIM ZA POMOĆ, MALI MI (DJEČAK 2,10) VEĆ TRI DANA POSLIJEPODNE DOBIJE TEMPERATURU NIŠTA JAKU SPECIJALNO DO 38 MAKSIMALNO SNIZI MU JE COLD STOP KOJI IMA U SEBI PARACETAMOLA, NOSIUĆ MU JE ZAČEPLJEN NEŠTO MALO KAŠLJUCA NIŠTA STRAČNO TAKO I KIHANJE SVEGA 2-3 PUTA NA DAN, DALI DA GA VODIM PEDIJATRU ILI JOŠ SAČEKAM JEDE SAMO MANJE KOLIČNISKI POJEDE NEGO DO SAD, PIJE UREDNO ČAJEVE SOKIĆE I DRUGO, INAČE OD DOKTORA DOBIJA FRAS TOLIKO GA JE STRAH, A I U JANUARU SMO IMALI TAKO TEŠKU UPALU GRLA A SVE ZAHVALKJUJUĆI NAŠIM DOKTORIMA KOJI SU GA ZAVUKLI SA ANTIBIOTIKOM KOJI MU NIJE POMOGAO PA POSLIJE PENCILIN NA KOJI JE NAKON DRUGE BOCE DOBIO REAKCIJU ITD. (SAMO U 10 DANA SU MU TRI PUTA RADILI NALAZE KRVI) A I BOJIM SE VIRUSA KOJEKAVIH KAD GA ODVEDEM U DZ JER TAMO UVIJERK NEŠTO POKUPI.
ako nije strasno pricekaj jos dan-dva ali ako se i poslije toga temperatura nastavi ipak ga odvedi pedijatru..drzi nosic prohodnim,tj.cisti ga redovno,neka pije tecnost...nadam se da ce maleni biti ok i da je to neka bezazlena virozica
MOLIM ZA POMOĆ, MALI MI (DJEČAK 2,10) VEĆ TRI DANA POSLIJEPODNE DOBIJE TEMPERATURU NIŠTA JAKU SPECIJALNO DO 38 MAKSIMALNO SNIZI MU JE COLD STOP KOJI IMA U SEBI PARACETAMOLA, NOSIUĆ MU JE ZAČEPLJEN NEŠTO MALO KAŠLJUCA NIŠTA STRAČNO TAKO I KIHANJE SVEGA 2-3 PUTA NA DAN, DALI DA GA VODIM PEDIJATRU ILI JOŠ SAČEKAM JEDE SAMO MANJE KOLIČNISKI POJEDE NEGO DO SAD, PIJE UREDNO ČAJEVE SOKIĆE I DRUGO, INAČE OD DOKTORA DOBIJA FRAS TOLIKO GA JE STRAH, A I U JANUARU SMO IMALI TAKO TEŠKU UPALU GRLA A SVE ZAHVALKJUJUĆI NAŠIM DOKTORIMA KOJI SU GA ZAVUKLI SA ANTIBIOTIKOM KOJI MU NIJE POMOGAO PA POSLIJE PENCILIN NA KOJI JE NAKON DRUGE BOCE DOBIO REAKCIJU ITD. (SAMO U 10 DANA SU MU TRI PUTA RADILI NALAZE KRVI) A I BOJIM SE VIRUSA KOJEKAVIH KAD GA ODVEDEM U DZ JER TAMO UVIJERK NEŠTO POKUPI.
Sobzirom da se temperatura javlja već tri dana ja bih ga odvela doktoru. moguće je da opet ima upalu grla.
mogla si kupiti tantum verde, pa mu s tim prskati grlo, dva puta dnevno
hi zenice..mi imamo malu turu kad sam izmjerila bilo 37,8...malo sam ga umila,pokvasila vratic,opet izmjerila,37,5...neznam sta da radim,jel treba da mu dam sirup,imam paracetamol,da ga vodim doktoru ili da sacekam malo
A tu su ti razliciti u biti pristupi...kako je dan..ja bi mu dala paracetamol.i supice.i malo sacekala da vidim cjelokupno stanje....jer ne valja ni odmah trcati doktoru...neki simptomi se kasnije jave...
hi zenice..mi imamo malu turu kad sam izmjerila bilo 37,8...malo sam ga umila,pokvasila vratic,opet izmjerila,37,5...neznam sta da radim,jel treba da mu dam sirup,imam paracetamol,da ga vodim doktoru ili da sacekam malo
mislim da ga nemas potrene vodit dr,vidjet ces kako ce se razvijat dalje
istusiraj ga,trebal bi tako spasti,i neku finu supicu
"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"
ma nije mi jasno,on se igra,skace,nije nervozan,malo se na okicama vidi da ima temp.ali neda se,evo sada cu probati sa supicom,mada nisam sigurna,nece nista samo vodu pije
samo ti njemu daj da pije,nama je doktorica rekla da ne forsiramo hranu kad ima temperaturu,samo dosta tecnosti nadam se da temperatura nece rasti i da je od zubica
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Kako spava Vaše dijete M kao Mama
Imam curicu od 4 god i 8 mjeseci, spava jako ružno, otkriva se i ne zna se pokriti, najviše voli da spava bez jastuka, i potrbuške, a često zna i poleiti sa kreveta. KAko spavaju Vaša djeca. Moja rekla bih nemirno.
otkrivaju se (92%)
ne otkrivaju se (2%)
sa jastukom (3%)
bez jastuka (3%)
Broj svih glasova: 100
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!