|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: povisena temperatura
17.2.2011 21:43:46   
lekica83
Moja curica dobila temp u petak 37.4 uz kasalj i nosic koji slini Dr dala antibiotik radi prevencije jer je inace dolazilo dosta djece s gripom i upalom pluca ,a kod nje na plucima malo slajma al nista strasno, temperatura sama od sebe nestala odma u petak, juce isle na kontrolu, samo kasalj ostao,ali jako iritirajuci, javi se povremeno ali onda bas puno kaslje. Sinoc opet temperatura 37 , ujutru 37.4 a popodne 38.8. Popila paracetamol sirup, temperatura spala, ali se sad opet vratila isto 38.8. Istusirala sam je pa je spaal na 38 pa cu vidjeti da ako se poveca opet dam joj sirup. E sad me interesuje, nogice i rukice su joj hladne, glava vruca, a neki dan rodica dosla iz bolnice s bebom i Dr je grijala carapice na radijatoru pa oblacila bebi i onda preko toga oblacila vunene carape kao treba da glava i noge budu iste temperature.. Znate li sta o tome? I dalje ako imate savjete rado cu ih poslusati.. A sad idem da citam na ovoj temi sta jos ima ....

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu namkic)
Neposredna veza do poruke: 1351
27.2.2011 18:59:57   
scarlett
Molim vas za savjet vezano za tuširanje i masiranje i skidanje temperature. user posted image  je jutros imao temperaturu 38,2 i kašljao je, odmah otišli dr. i dobio je paracetamol i ceclor sirup. Ali evo cijeli dan i pored paracetamola i obloga od senfa, temperatura ne spada, srećom nije visoka, ali idemo u noć, pa me strah. Maloprije je povratio 3 puta u 10 min., dala sam mu čaj od šljeza da unese tečnost, a sada evo leži sav blijed, ne možemo ga prepoznati.

Zvala bih ja mamu ili sveki, one sigurno imaju dobrih savjeta, ali žive daleko pa će se samo uzalud sikirati.

Sorry ženice, nemam vremena sve da čitam, pa ako koja ima još nekiu savjet, sve je dobrodošlo, ali najviše me zanimaju ove obloge i masiranje, hvala velika, ljubim vas

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 1352
27.2.2011 19:03:54   
nikita
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

nikita, masiraj ga stajaćom vodom...uzmi krpu pa mu nogice trljaj mokrom krpom...pa onda rukice...pa onda leđa niz kičmu, p onad malo stomak, pa ljepočnice i smao čelo....
stalno ga tako krpom mokrom masiraj da spadne tura u nogice iz glave....

podigni ga obavezno na jastuj, nemoj glava da mu je nisko....

nemoj paničiti...
javlja...
skidaćemo turu cijelu noć ako treba

hej evo ovako je meni hanady objasnila, zelim vam noc bez ture user posted image

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1353
27.2.2011 19:06:39   
juni
zamotati dijete vlaznim rucnikom ili pelenom umocenom u vodu sobne temp.preko toga omotati suhi rucnik ili plahtudijete drzati zamotano 5-10 min.nakon toga dijete obrisati suhim rucnikomkontrolirati temp.ponavljati postupak dok temp. ne padne na barem 38 C mjereno rektalno NE zamatati lice i glavu
NE stavljati obloge na pojedine dijelove tijela (dlanove, tabane, prsa)
NE stavljati obloge od razlicitih pripravaka (ribani krompir, luk, cikla,rakija)

Za dijete koje zna sjediti primjereno je vlazenje koze mlakom vodom u kadi, a za dojence zamatanje.

ZAPAMTITE: DIJETE NECE DOBITI UPALU PLUCA AKO GA RASHLADJUJETE MLAKOM VODOM KADA IMA TEMPERATURU, VEC CETE MU POMOCI DA BRZE OZDRAVI  

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1354
27.2.2011 19:08:39   
juni
VLAZENJE KOZE MLAKOM VODOM
razodjeveno dijete posjesti u kadu s 2,3 prsta vodetemperatura vode oko 32-33 Cspuzvicom ili krpom vlaziti kozu svake 2-3 min.vlazenje koze provoditi barem 20 min.kontrolirati temperaturuponavljati postupak dok temperatura ne padne na barem 38 C mjereno rektalno NE VLAZITI LICE I GLAVU

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 1355
27.2.2011 19:08:42   
nikita
neku vece moj maleni imao 37 sa 8 i nisam mu htijela dati sirup nego kontam masirat cu ga vlaznom pelenom, hej toliko je vristao da je to nemoguce 

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 1356
27.2.2011 19:10:14   
Anoniman
ja nikolu ne tusiram lakse mi je kad napunim kadicu toplom vodom, držim ga 5-10 min.. to bi nam pomagalo.. stavljala mu obloge od vode,ne skroz hladne al to samo ako su mu noge tople,ako su hladne nemoj stavljati obloge nego prvo ga malo masiraj dok proradi cirkulacija i temperatura se spusti u noge... takodjer bi ga umotala u mokru plahtu pa oko plahte deku   i držala par minuta.. nadam se da ce brzo proci,drži seuser posted image

(odgovor članu scarlett)
  Neposredna veza do poruke: 1357
27.2.2011 19:11:22   
juni
Ovo su bili savjeti pedijatrice Mire Ademovic, koji meni tj. mom djecaku uvijek pomognu. Izvini zbog gresaka, samo sam copy paste da ti sto prije proslijedim. Sretno!

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 1358
27.2.2011 19:50:42   
scarlett
nikita, juni, marianna, hvala punouser posted image , ljubim vas, nadam se da u noći neće biti gore, nego zanima me, šta znači toplota vode kao sobna temperatura, jeli to voda treba odstojati u  sobi na normalnoj temperaturi user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 1359
27.2.2011 20:46:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: scarlett

nikita, juni, marianna, hvala punouser posted image , ljubim vas, nadam se da u noći neće biti gore, nego zanima me, šta znači toplota vode kao sobna temperatura, jeli to voda treba odstojati u  sobi na normalnoj temperaturi user posted image

da,oblozi od ustajale vode,ja otprilike uspem u posudu vodu,ne skroz hladnu nego izmedju hladne i tople, nadam se da kužis i da ti ne kompliciram.. user posted image

(odgovor članu scarlett)
  Neposredna veza do poruke: 1360
27.2.2011 23:10:48   
scarlett
hvala draga, evo i sad ima t., ali nije strašno obzirom da je noć, zaspao je, ali je povratio još nekoliko puta user posted image , sve što pojede - ništa ne ostane u njemu, ali eto makar može pomalo jesti i piti.
Tuširala sam ga mlakom vodom dugo, pa nadam se da je i to pomoglo da t. ne skoči, vidjet ćemo kakva će biti noć.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1361
28.2.2011 10:15:47   
scarlett
Jeli iko davao ovaj HIPP ORS 200. Evo user posted image  mi sad i povraća i ima proliv, nemam pojma smijem li ovo davati uz lijekove koje već trošiuser posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1362
28.2.2011 10:24:04   
taurus
hipp ors se koristi za nadoknadu elektrolita kod povraćanja i proliva, pa ako ne daješ orosal ili nešti slično obavezno uključi hipp ors, a dobar je za crijeva kod proliva jer sadrži i rižinu sluz

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1363
28.2.2011 10:32:22   
tekja
IZVORNA PORUKA: scarlett

Jeli iko davao ovaj HIPP ORS 200. Evo user posted image  mi sad i povraća i ima proliv, nemam pojma smijem li ovo davati uz lijekove koje već trošiuser posted image

evo i taurus ti je fino rekla...mi smo ga pili i zaista jeuser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1364
31.3.2011 10:47:46   
tweety
Iskreno ne znam na koju temu da se javim.Sve je počelo prije 2 sedmice kada je sin rekao da ga boli desno uho.Nije imao temperaturu što mi nije ukazivalo na neku veću upalu uha.Odvedemo ga doktoru koji kaže da nije upala uha nego da mu je to sve od nosa pa ga uho žigne.Stavljali mu uljne kapi,prošlo to da bi nakon 2 dana rekao da ga boli lijevo uho.U međuvremenu je taj dan počeo kašljati i dobio temperaturu.Ujutro odemo da izvadi bris grla i nosa.Bris nosa pokazao da ima Streptococcus pneumoniae.Uključena terapija,sirup Zinnat i kapi Garamicin u nos.Popio čitavu veliku bocu koja je trajala punih 7 dana.Jučer prvi dan bez antibiotika i ponovo temperatura!!!! Sad definitivno ništa ne kontam.Pitam doktora šta da radim,kaže da mu on ne bi davao ponovo sirup jer će mu uništiti crijevnu floru.Ne mogu da vjerujem da nakon 7 dana antibiotika širokog spektra,ponovo dobije temepraturu!Sinoć 39,2 jutros 37,8.Totalno sam zbunjena.

Ima li neko da je imao isto iskustvo i šta da radim?

A da bi situacija bila još ljepša i curica je u ponedjeljak dobila temperaturu,kašlje.Vodila je doktoru kaže bronhitis u usponu.

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 1365
31.3.2011 10:52:09   
mamana
Vjerovatno mu je imunitet dodatno oslabio od antibiotika, pa je još pokupio neki viris, ali svako ponovite bris  i uzmite neki preparat za imunitet.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1366
31.3.2011 11:05:31   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: tweety

Iskreno ne znam na koju temu da se javim.Sve je počelo prije 2 sedmice kada je sin rekao da ga boli desno uho.Nije imao temperaturu što mi nije ukazivalo na neku veću upalu uha.Odvedemo ga doktoru koji kaže da nije upala uha nego da mu je to sve od nosa pa ga uho žigne.Stavljali mu uljne kapi,prošlo to da bi nakon 2 dana rekao da ga boli lijevo uho.U međuvremenu je taj dan počeo kašljati i dobio temperaturu.Ujutro odemo da izvadi bris grla i nosa.Bris nosa pokazao da ima Streptococcus pneumoniae.Uključena terapija,sirup Zinnat i kapi Garamicin u nos.Popio čitavu veliku bocu koja je trajala punih 7 dana.Jučer prvi dan bez antibiotika i ponovo temperatura!!!! Sad definitivno ništa ne kontam.Pitam doktora šta da radim,kaže da mu on ne bi davao ponovo sirup jer će mu uništiti crijevnu floru.Ne mogu da vjerujem da nakon 7 dana antibiotika širokog spektra,ponovo dobije temepraturu!Sinoć 39,2 jutros 37,8.Totalno sam zbunjena.

Ima li neko da je imao isto iskustvo i šta da radim?

A da bi situacija bila još ljepša i curica je u ponedjeljak dobila temperaturu,kašlje.Vodila je doktoru kaže bronhitis u usponu.

Greška je u boldiranom.
Streptokok se ne liječi antibiotikom širokog spektra.
Naša borba je trajala 1,5 dok je nismo iskorijenili.
10 Ospen....pauza 7 bris.
Opet pokazao streptokok.
Još 10 dana ospena.
11 dan zaštitna injekcija.
21 dan od zaštitne injekcije - bris ujutro, nakon toga opet druga zaštitna.
Nalaz brisa konačno uredan.
Imamo i treću zaštinu primiti za dvije sedmice.

Streptokok je vrlo opasana, i mora se vrlo temeljno liječiti.

< Poruku je uredio hanabanana -- 31.3.2011 11:08:32 >

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1367
31.3.2011 15:26:15   
tweety
Hvala na odgovoru hanabanana.Dobili smo Ospen danas ali me strah sad nakon Zinnata opet Ospen jer je prije godinu dana isto tako pio 3 antibiotika zaredom i uništio crijevnu floru.Užasne muke je imao sa guzom nekoliko dana.Nadam se da se neće ponoviti.
Jeli kod vas bila bakterija u grlu ili nosu?On je uz Zinnat dobio i Garamicin,valjda mu je pomoglo.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1368
31.3.2011 15:29:35   
henna ze
ma daji djetetu što više jogurta...kad je na antibiticima..izbaci slatkiše skroz...
ja svoju kljukam jogurtima..a mlijeko i slatkiši nikako...nije još hvala bogu imala problema sa florom..

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1369
31.3.2011 21:17:28   
tweety
hvala henna ze to sam već počela čim su spomenuli da treba drugi antibiotik.nadam se da će i kod njega bi sve ok.

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 1370
31.3.2011 23:09:52   
iv@ncica
drz  se  draga...evo  ti  savjeta....ja s am inace  andreju  skoro  sve  slatko  izbacika  zbog baja  u urinu...a  jogurta  kljukaj,  te  se  bakterije  tesko iskorjene, a  ako  ide  u  vrtic  vracaju se  stalnouser posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1371
31.3.2011 23:25:30   
bananica
da sto prije djecacic ozdraviuser posted image user posted image user posted image
ukljuci mu odmah neki probiotik, mozes uzeti prolife, da ne bi doslo do narusavanja crijevne flore

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1372
1.4.2011 8:52:35   
emma.L
tweety, slično je kod nas samo u puno blažem obliku user posted image  tek danas se spremamo liječniku jer ne smijem više eksperimentirati. Ema pomalo šmrca uvijek ali ništa strašno, nosić rješavamo propolis sprejem i aquamarisom. Prošli ponedjeljak uvečer dobije temperaturu 37.3, koju brzo skinemo i ona malo kiše, malo slini, držali je doma do srijede na c vitaminu, čajevima s medom i sl. Bila ok i jučer je pošaljemo u vrtić. Tamo nije dobro jela, doma nije dobro jela, spavala popodne i probudi se sa 38.3 user posted image  ali vesela i pričljiva. Jedva je umolimo da malo legne poslije panadola i pogleda crtani, temperatura spadne i ona nastavi jesti kao blesava sve po redu, popije odjednom 2 šolje čaja s medom (inače jako malo tekućine hoće i moramo je nutkati, ovo je valjda bilo od temperature), skače i trči okolo kao da je bila zavezana dva dana, legne sinoć bez temperature, jutros čila i vesela opet user posted image .
19. 03. smo vadili nalaze krvi i urina radi željeza i CRP nam je bio 0.0 (a i tada je bila šmrcava), ali se pokaže NEŠTO bakterija u urinu. Sad ja više ne znam je li to upala ili čisto malo bakterija koje se mogu ubiti čajevima (s obzirom na ovaj CRP, valjda bi bio povišen da ima upalu mokraćnih kanala ili slično user posted image . Odlučila sam ipak je danas odvesti pedijatru da vidimo šta s tim bakterijama, te da nam prepiše željezo, budući da smo ga narodnim lijekovima podigli za 0,2 u roku od 3 mjeseca (a kljukala je maksimalno koliko sam smjela).
Bris grla i nosa sam planirala raditi nakon što ovo malo smirimo s nosićem.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1373
1.4.2011 9:43:05   
Mamarica
IZVORNA PORUKA: tweety

Hvala na odgovoru hanabanana.Dobili smo Ospen danas ali me strah sad nakon Zinnata opet Ospen jer je prije godinu dana isto tako pio 3 antibiotika zaredom i uništio crijevnu floru.Užasne muke je imao sa guzom nekoliko dana.Nadam se da se neće ponoviti.
Jeli kod vas bila bakterija u grlu ili nosu?On je uz Zinnat dobio i Garamicin,valjda mu je pomoglo.

Imali smo slicnu situaciju sa bakterijom i antibioticima. Sad kad ste dobili ospen, to bi se trebalo rijesiti, ali obavezno raditi bris 7-10 dana nakon prestanka uzimanja antibiotika. Pazite na krvnu sliku, nama su je antibiotici unistili. A, sto se tice crijevne flore, preporuceno nam je da uzima Biorela Baby probiotik, navodno dobro djeluje i na imunitet. Ja sam ga nasla u Denida apoteci.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1374
1.4.2011 10:59:37   
tweety
Hvala svima na javljanju.Noćas je imao blagu temperaturu,jutros je nije bilo.Nadam se da će tako i ostati.Kao što rekoh kupila sam i Imunoglukan sirup pa će valjda i on odraditi svoje (kao najbolje ga je davati u toku infekcije) Obavezno ću da radim bris nakon terapije.

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

povracanje

neznam dal ste citale temu,anel mi juce povraco,dnas je dobro nije povraco pomalo jede ne puno veseo je...Dal da pakujem danas stvari za put,ili ipak da odgodimo..molim vas za pomoc....Nisam pametna sta da radim:(

ODGODI PUTOVANJE (59%)

NEMOJ ODGODITI PUTOVANJE (41%)

Broj svih glasova: 68

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *