|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: povisena temperatura
13.2.2011 12:26:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tekja

Mya, tabane namazes senfom i obuces vlazne carapice...je l ' to opet Minja ima temperaturu glupuuser posted image
user posted image ... jesil probala sirce jabukovo isto natopis carapicama , i obuces joj pa preko tih carapa dekicom umotac ili drugim toplijim debljim carapicama ,i to dobro izvlaci turu.
Ja sam stim skidala turu i palilo je....
user posted image user posted image

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 1326
13.2.2011 12:28:15   
Mya_81 RR
I onda preko paipučice?

Ma, imamo user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 1327
13.2.2011 12:31:19   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

E, Visnja molim te, ti znas za ovaj senf..je li samo namažem na stopala pa onda obučem čarapice?

ja uzmem asjine stare čarapice i izvrnem ih naopačke pa namazem dio gdje će doci stopalo...a onda joj navucem na nogicu... jer mi je tako lakse ...da joj mazem direktno stopalo bilo bi senfa svuda ...

bježi turice od naše Minje !!

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1328
13.2.2011 13:01:30   
Ninushka
e ja imam dobar fol sa senfom......isprobano i djeluje..

namažeš senf na malu gazu po sredini, umotaš u to stopalo i obučeš čarapicu...tako i s drugom nogicom..... manje komplikovano i lakše..... Sretno Mya!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1329
13.2.2011 15:40:43   
iv@ncica
mya   dragauser posted image

sto  cu  vam  reci  i  mi  opet  imamo  turu..taman  7  dana  u  komadu  bili  relativno  ok...zasad  je  pod  kontrolom..samo  povisena..pa  nalazi  od  prije  5-6  dana  bili  ok  ni  crp  nije  bio  povisen...jedino  da  je  opet   viroza  nekauser posted image ..nedaju  reci  da  su  zubi..a  u  obitelji  smo  imali  2  slucaja  visokih  temperatura  za  svakog  izbijanja  zubica..i  konvulzije  kod  izbijanja  ocnjaka  i  kutnjakauser posted image ..i  ja  ludim  od  ture  svako  malo..samo  kad  je  ova  niza  lakse  je..a  inace  i  mi  kuzburimo obicno ssa  40  ko  i  mya...zato  mya  sve  su  mogucnosti  otvorene..drzi   se  draga

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 1330
14.2.2011 23:27:53   
Anoniman
Moja starija je noćas dobila temp. 38.5C,nit raste nit opada,još joj nisam dala sirup...već par dana joj curi na nos i kašlje pomalo,i koliko god je ja "kljukala" raznoraznim čajevima,voćem,medom,špinovanim šećerom,itd. opet džaba,suta je moram voditi dr.jer su se sad i krajnici upalili-otečeni su,a nju i inače baš muče,i naravno dobiće antibiotik,već viđeno user posted image user posted image   i sad se pitam dal' sam je trebala odmah voditi dr.čim je počelo,ali i tad bi dobila antibiotik,a toliko se trudim da ga izbjegnemo,da očuvamo ovo malo imuniteta...i et',sad se samo nadam da još ne završimo na injekcijama user posted image

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 1331
14.2.2011 23:33:09   
dinaa
Gracanka ja bih joj dala sirup ako je grlo i krajnici upaljeni temp.se moze naglo povisiti,neznam opet ti kako hoces ali kontam noc jeuser posted image ,a sutra kod dr.prvo trazi nalaze da uradite pa onda da joj ukljuci terapiju.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1332
14.2.2011 23:36:44   
Anoniman
Gracanka draga ja ne bih smjela cekati ja cim pređe 38 odmah skidam temperaturuuser posted image strah me konvulzija uhhhh.

(odgovor članu dinaa)
  Neposredna veza do poruke: 1333
14.2.2011 23:39:26   
Apotekarka
Sirup svakako draga a ja bi cakj razmislila i da cepic stavim ipak nije vto mala temp.

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1334
14.2.2011 23:41:56   
Anoniman
A daću joj sirup svakako,čekam da vidim hoće li još rasti ili ne...a to za nalaze,ne znam šta bih rekla...idem kod jednog starog privatnika,i on je najbolji izbor,ali je prilično nezgodan user posted image ali eto pored njega mi ostane naša odnosno H. kućna dr. s kojom sam imala baš loše iskustvo,pa radije biram ovog prvog,samo što s njim nema puno priče i mogu zamisliti njegov pogled i odgovor kada mu spomenem za nalaze...user posted image

(odgovor članu dinaa)
  Neposredna veza do poruke: 1335
15.2.2011 0:42:30   
sporty mamaa
Ja isto odmah kod 38 reagiram skidanjem ture... Ajoj gracanka znam kako ti je, najgore kad nemas pedijatra s kojim mozes ko roditelj popricat. Al u svakom slucaju imas pravo traziti da malena izvadi nalaze... Sretno svim bebicama i da tura prode sto prijeuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1336
15.2.2011 11:30:34   
Anoniman
Samo da javim da smo bili kod dr. i dobila je antibiotik,a da bismo izbjegli inj. prve 4 doze duplo joj dajem,odn.po 2 kaš....pa et' u subotu na kontrolu...
Nisam ni spominjala za nalaze,bila je gužva,a kad je gužva onda je dotični posebno namrgođen i ljut...ništa,neka popije sada,a vidjeću gdje ću je dalje voditi,stvarno se osjećam k'o budala,pa još mu plati,i još se ustručavaš progovoriti i pitati bilo šta...mah...user posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
  Neposredna veza do poruke: 1337
15.2.2011 16:13:54   
sunshine_ze
drage moje ako vase bebe imaju problema s krajnicima evo da vam dam jedan savjet..ja sam od malena muku mucila s tim i imala bas visoke temperature i moja majka(baka)mi je stavljala na gazu germu i med,dobro namaze po gazi,prvo germu pa med i vjerujte da mi je uvijek pomagalo.mozda vama zvuci smijesno ali eto mozda nekome i pomogne,jer ja nisam smjela piti antibiotike stalno jer sam bukvalno bar 1 u mjesecu dobijala upalu krajnika..pa eto da vam javim,ne moze odmoci a ako kome pomogne bit ce mi draga.mada ne preporucujem to za bas male bebe ja sam imala oko 4 godine kada mi je to stavljala..user posted image user posted image

gracanka nadam se da je malena bolje saljem ti pusu i user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1338
16.2.2011 19:36:08   
Anoniman
evo  i nas nazalost ovdjeuser posted image anel ima danas turu 38,5 38,3 37 .Varira< to je od 4 sata danas oci suzne, kise,nos curi uvecani krajnici Najgore sto nema ni 15 dana kako je pio antibuser posted image user posted image
Odvedem na hitnu bila neka grozna zenauser posted image kaze nista kuci snizuj turu krajnici uvecani nedam nista javi se sutra kod  svog dok.Ja luda pa kontam zeno znala sam to i bez tebe ,zasto sam dosla anel gutat nemoze
Vracam se kuci od huje same mi suze idu anel se sav slozio
Dusa me boli moja dusauser posted image user posted image
Skoro tura 38, 3 dala ipubrufen kazite mi imam cepice kad oni idu na koliko kad bude tura , i koliko puta dnevno.
Ruke,noge led glava vrela .Pa zagrijavam none ruke da sidje tura iz glave .

(odgovor članu Lulu_)
  Neposredna veza do poruke: 1339
16.2.2011 19:42:24   
Anoniman
felix ja sam noi stavljala lupocet cepice cim bi preslo 38..svako 4 sata jer toliko su nam drzali temperaturu.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1340
16.2.2011 19:47:17   
Anoniman
noa kod mene su cepici voltaren 12,5 mg  mogul oni

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1341
16.2.2011 19:50:07   
marinčii
IZVORNA PORUKA: felix

noa kod mene su cepici voltaren 12,5 mg  mogul oni
nemoj njih oni tek kad pređe 39 i smiješ samo jednom mu u 24h dati 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1342
16.2.2011 19:58:01   
Anoniman
Eh felix,muku mučite s krajnicima...baš mi je žao A. user posted image
Nastavi mu masirati ruke i nogice,pa onda stavljaj obloge.Imaš li sirup za temp. ili da pošalješ nekoga da kupi lupocet...

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 1343
16.2.2011 20:02:34   
tekja
felix tusiraj ga mlakom vodom, ako imas senf, namazi mu tabane i navuci vlazne carapice, nije mu strasno visoka temperatura, pa sto marinci rece nemoj jos cepic...zao nam jeuser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1344
16.2.2011 20:05:46   
Anoniman
Sunshine,hvala na savjetu,ja sam čula za obloge od meda i kiselih krastavaca,ali nisam ni pokušala stavljati svojoj H. jer čisto sumnjam da bi ona to htjela držati,jedva joj uspijem navući obične mokre čarapice,i tad prevrišti...user posted image ali dobro je znati,pa ako ovako nastavi,nema nam druge nego probati i to.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1345
16.2.2011 20:08:19   
Anoniman
evo i kise nos curi voda iz nosa curi ko iz cesme :-((
Imal gdje tema na pdf. uvecani krajnici kod male djece da iscitajem posle ako budem mogla,ili da nadjem gdje koristan savjet
Sutra cu traziti bris grla sto dadada rece hvala joj sto me podsjeti
Krv smo vadili ...skoro...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1346
16.2.2011 20:09:15   
Anoniman
evo otisao je mm uzeti sto mi je na hitnoj dala cepice paracetamol da i njih imam za nedo Bog anelu je malo bolje tura spada al znam da ce za par sati opet se vratiti hvala vam svima na savjetima

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1347
16.2.2011 20:11:21   
Anoniman
Evo felix,ja sam ovu temu iščitala od- do,ima korisnih savjeta...
http://www.ringeraja.ba/forum/Upala_krajnika_kod_djece%25/m_194434/tm.htm

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1348
16.2.2011 20:17:56   
koka i po
IZVORNA PORUKA: felix

evo i kise nos curi voda iz nosa curi ko iz cesme :-((
Imal gdje tema na pdf. uvecani krajnici kod male djece da iscitajem posle ako budem mogla,ili da nadjem gdje koristan savjet
Sutra cu traziti bris grla sto dadada rece hvala joj sto me podsjeti
Krv smo vadili ...skoro...

mm starijem sinu su oduvjek uvecani krajnici...
svi nalazi su u redu .

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1349
17.2.2011 15:51:27   
namkic
draga moja sve smo to prošli prošle sedmice.Upal pluća??????????user posted image
Cefaklor nije djelovao ,pa mi je pulmolog uključio Pancef antibiotik ,daje se sa dozom prolajfa
i sutradan je bilo bolje.

mamin dunjaluk rodio se 01.08.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *