Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mya, tabane namazes senfom i obuces vlazne carapice...je l ' to opet Minja ima temperaturu glupu
... jesil probala sirce jabukovo isto natopis carapicama , i obuces joj pa preko tih carapa dekicom umotac ili drugim toplijim debljim carapicama ,i to dobro izvlaci turu. Ja sam stim skidala turu i palilo je....
E, Visnja molim te, ti znas za ovaj senf..je li samo namažem na stopala pa onda obučem čarapice?
ja uzmem asjine stare čarapice i izvrnem ih naopačke pa namazem dio gdje će doci stopalo...a onda joj navucem na nogicu... jer mi je tako lakse ...da joj mazem direktno stopalo bilo bi senfa svuda ...
sto cu vam reci i mi opet imamo turu..taman 7 dana u komadu bili relativno ok...zasad je pod kontrolom..samo povisena..pa nalazi od prije 5-6 dana bili ok ni crp nije bio povisen...jedino da je opet viroza neka ..nedaju reci da su zubi..a u obitelji smo imali 2 slucaja visokih temperatura za svakog izbijanja zubica..i konvulzije kod izbijanja ocnjaka i kutnjaka ..i ja ludim od ture svako malo..samo kad je ova niza lakse je..a inace i mi kuzburimo obicno ssa 40 ko i mya...zato mya sve su mogucnosti otvorene..drzi se draga
Moja starija je noćas dobila temp. 38.5C,nit raste nit opada,još joj nisam dala sirup...već par dana joj curi na nos i kašlje pomalo,i koliko god je ja "kljukala" raznoraznim čajevima,voćem,medom,špinovanim šećerom,itd. opet džaba,suta je moram voditi dr.jer su se sad i krajnici upalili-otečeni su,a nju i inače baš muče,i naravno dobiće antibiotik,već viđeno i sad se pitam dal' sam je trebala odmah voditi dr.čim je počelo,ali i tad bi dobila antibiotik,a toliko se trudim da ga izbjegnemo,da očuvamo ovo malo imuniteta...i et',sad se samo nadam da još ne završimo na injekcijama
Gracanka ja bih joj dala sirup ako je grlo i krajnici upaljeni temp.se moze naglo povisiti,neznam opet ti kako hoces ali kontam noc je ,a sutra kod dr.prvo trazi nalaze da uradite pa onda da joj ukljuci terapiju.
A daću joj sirup svakako,čekam da vidim hoće li još rasti ili ne...a to za nalaze,ne znam šta bih rekla...idem kod jednog starog privatnika,i on je najbolji izbor,ali je prilično nezgodan ali eto pored njega mi ostane naša odnosno H. kućna dr. s kojom sam imala baš loše iskustvo,pa radije biram ovog prvog,samo što s njim nema puno priče i mogu zamisliti njegov pogled i odgovor kada mu spomenem za nalaze...
Ja isto odmah kod 38 reagiram skidanjem ture... Ajoj gracanka znam kako ti je, najgore kad nemas pedijatra s kojim mozes ko roditelj popricat. Al u svakom slucaju imas pravo traziti da malena izvadi nalaze... Sretno svim bebicama i da tura prode sto prije
Samo da javim da smo bili kod dr. i dobila je antibiotik,a da bismo izbjegli inj. prve 4 doze duplo joj dajem,odn.po 2 kaš....pa et' u subotu na kontrolu... Nisam ni spominjala za nalaze,bila je gužva,a kad je gužva onda je dotični posebno namrgođen i ljut...ništa,neka popije sada,a vidjeću gdje ću je dalje voditi,stvarno se osjećam k'o budala,pa još mu plati,i još se ustručavaš progovoriti i pitati bilo šta...mah...
drage moje ako vase bebe imaju problema s krajnicima evo da vam dam jedan savjet..ja sam od malena muku mucila s tim i imala bas visoke temperature i moja majka(baka)mi je stavljala na gazu germu i med,dobro namaze po gazi,prvo germu pa med i vjerujte da mi je uvijek pomagalo.mozda vama zvuci smijesno ali eto mozda nekome i pomogne,jer ja nisam smjela piti antibiotike stalno jer sam bukvalno bar 1 u mjesecu dobijala upalu krajnika..pa eto da vam javim,ne moze odmoci a ako kome pomogne bit ce mi draga.mada ne preporucujem to za bas male bebe ja sam imala oko 4 godine kada mi je to stavljala..
gracanka nadam se da je malena bolje saljem ti pusu i
evo i nas nazalost ovdje anel ima danas turu 38,5 38,3 37 .Varira< to je od 4 sata danas oci suzne, kise,nos curi uvecani krajnici Najgore sto nema ni 15 dana kako je pio antib Odvedem na hitnu bila neka grozna zena kaze nista kuci snizuj turu krajnici uvecani nedam nista javi se sutra kod svog dok.Ja luda pa kontam zeno znala sam to i bez tebe ,zasto sam dosla anel gutat nemoze Vracam se kuci od huje same mi suze idu anel se sav slozio Dusa me boli moja dusa Skoro tura 38, 3 dala ipubrufen kazite mi imam cepice kad oni idu na koliko kad bude tura , i koliko puta dnevno. Ruke,noge led glava vrela .Pa zagrijavam none ruke da sidje tura iz glave .
Eh felix,muku mučite s krajnicima...baš mi je žao A. Nastavi mu masirati ruke i nogice,pa onda stavljaj obloge.Imaš li sirup za temp. ili da pošalješ nekoga da kupi lupocet...
felix tusiraj ga mlakom vodom, ako imas senf, namazi mu tabane i navuci vlazne carapice, nije mu strasno visoka temperatura, pa sto marinci rece nemoj jos cepic...zao nam je
Sunshine,hvala na savjetu,ja sam čula za obloge od meda i kiselih krastavaca,ali nisam ni pokušala stavljati svojoj H. jer čisto sumnjam da bi ona to htjela držati,jedva joj uspijem navući obične mokre čarapice,i tad prevrišti... ali dobro je znati,pa ako ovako nastavi,nema nam druge nego probati i to.
evo i kise nos curi voda iz nosa curi ko iz cesme :-(( Imal gdje tema na pdf. uvecani krajnici kod male djece da iscitajem posle ako budem mogla,ili da nadjem gdje koristan savjet Sutra cu traziti bris grla sto dadada rece hvala joj sto me podsjeti Krv smo vadili ...skoro...
evo otisao je mm uzeti sto mi je na hitnoj dala cepice paracetamol da i njih imam za nedo Bog anelu je malo bolje tura spada al znam da ce za par sati opet se vratiti hvala vam svima na savjetima
evo i kise nos curi voda iz nosa curi ko iz cesme :-(( Imal gdje tema na pdf. uvecani krajnici kod male djece da iscitajem posle ako budem mogla,ili da nadjem gdje koristan savjet Sutra cu traziti bris grla sto dadada rece hvala joj sto me podsjeti Krv smo vadili ...skoro...
mm starijem sinu su oduvjek uvecani krajnici... svi nalazi su u redu .
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.