Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mila, ne bih date obeshrabrujem, ali mojoj djevojcici Imunoglukan nista nije pomogao! Znaci krenula ga je piti prije infekcije i pila za svo to vrijeme (4 sedmice) i nikakvih rezultata. Opet to ne znaci da vama nece pomoci. Ja bih ti iskreno savjetovala ovaj probiotik (ili neki drugi) pogotovo sto je imao problema sa crijevnom florom i prije.
Pozdrav! Moja beba ima temperaturu evo drugi put. Prvi put je imala upalu grla i temperaturu koja je isla do 39.5 i tesko se skidala. Evo sada ima temperaturu od sinoc koja ne prelazi 38.3 mjereno pod pazuhom i digitalnim toplomjerom. Kad joj dam sirup paracetamol temperatura malo spadne pa ponovo pocne rasti. Mene zanima zna li neko od cega bi to moglo biti? Ima apetit doduse slabiji ali ipak jede za razliku od proslog puta kad nije jela 4 dana nista osim mlijeka,malo je malaksala ali se igra kao i obicno samo je pospana i spava malo vise nego obicno evo sad sam je treci put od jutros stavila na spavanje. Vidim da se zubici bijele ali tako je vec skoro 2 mjeseca a nista ne nice,ima 4 zubica. Ovih dana smo bili vani a vjetar je puhao,brine me da se nije prehladila ali osim te temperature nema drugih simptoma,nije joj nosic zacepljen niti primijetim ikakvu drugu promjenu. Svakako ako ovo potraje vodicu je doktoru a nadam se da nece biti potrebe. Zna li neko sta bi moglo biti mojoj ljubicici?
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
samedi moj anel iako je pio antib od upalu krajnika ognojeni njemu je bila tura jos je boce sve izreda 3 noci bila 38,3, 38 nije vise prelazila sve od zubi 4vorka nikla al nije izbila do kraja pa se muci. Moguce zubi, ili neka viroza da je... Mi nocima ne spavamo zbog zubi.... Pusa nasoj dragoj ljubici..... Ako primjetis sta drugo odvedi je na pregled
prati situaciju, ako za tri dana temp ne spadne, odvedi je doktoru ne treba odmah ni trcati doktoru obaraj temp, daji joj dosta tecnosti, neka jede kad ona to zeli, nemoj je tjerati
Joj Felix bas mi je zao brate dragi evo moja nije imala nikad temperaturu do prije mjesec dana a onda 2x u mjesecu i gubim se ne znam kud udaram od brige a mogu misliti kako je tebi,cuvajte se ljubi mi malog pricalicu Bananice,tako sam i mislila da treba sacekati 3 dana pa onda doktoru znaci ipak da se strpim do srijede jer sam je htjela sutra odvesti,dajem joj caja i vode,mlijeka (mada neko mi rece da ne trebam davati mlijeka jer kao mlijecni proizvodi zadrzavaju temperaturu ) a jede i cvrstu hranu samo ne onoliku kolicinu kao prije...
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
jeste prosli put radili ilkakve nalaze, bris, urin, krvnu sliku crp? jer ako je bila prosli put na antibiotiku a sada opet u roku od mjesec dana ima opet temp. znaci da ima ili neku bakteriju u grlu ili upalu mokracnih kanala a da bi to utvrdili morate uraditi nalaze. i to treba ciljano lijeciti a ne antibiotikom sirokog spektra.
a ja bi je odvela doktoru ako je temo iznad 39 ali da trazis nalaze da ti urade ane da ti daju antibiotik
Joj Felix bas mi je zao brate dragi evo moja nije imala nikad temperaturu do prije mjesec dana a onda 2x u mjesecu i gubim se ne znam kud udaram od brige a mogu misliti kako je tebi,cuvajte se ljubi mi malog pricalicu Bananice,tako sam i mislila da treba sacekati 3 dana pa onda doktoru znaci ipak da se strpim do srijede jer sam je htjela sutra odvesti,dajem joj caja i vode,mlijeka (mada neko mi rece da ne trebam davati mlijeka jer kao mlijecni proizvodi zadrzavaju temperaturu ) a jede i cvrstu hranu samo ne onoliku kolicinu kao prije...
tako je nama bilo ima 10ak dana s tim da je mom malenom temp bila i do 39 sa 6 ..skidala bi mu sirupom ili cepicem , tusiranje bi nam mnogo pomoglo, mnogo tecnosti daji, to je vaznije od jela... dobio je temo pon na vecer i citab dan utorak imao i u srijedu sam ga odvela dr jer ipak je bila preko 39 medutim urin dobar i crp dobar tako da je bila viroza jer smo bili mnogo vani i medu djecom..... pricekaj i ti do srijede , nista joj nece biti
ma bit ce dobro ona eto vidis kako mi je bilo zao mi je sto si to osjetila , nije lako MILA. nedaj se bit ce dobro abd. skidaj turu daji tecnosti i ako niste dugo vadili nal. neka i to povadi .
mi 2.mjes. vadimo nal. jedne te iste hb uredu samo bilo ognojeni krajnici jako pa morao boce primati.
Nismo radili nalaze od njenog petog mjeseca,pretpostavljam da cemo morati i to uskoro,evo sad nema ture i zaspala je po ko zna koji put danas a dokad ce spavati hmmm vidjet cemo... U svakom slucaju hvala svima na pomoci ako tura potraje do srijede svakako cemo doktoru pa cemo vidjeti sta i kako... Doduse,bila nam je prekjuce u gostima jedna beba njenog uzrasta kojoj je nosic curio a ne znam,necu da grijesim dusu,nisma sigurna da joj je od nje preslo...
cao zene, evo mi imamo MALU temperaturu, (od nedjelje) danas je treci dan. Ide u rasponu od 37,0 do 37,5. Uz to joj curi nosic...curio je par dana prije temperature, samo kao voda, a od jucer je postalo zuto-zeleno... Inace je OK...igra se, pa onda se valjda malo umori pa legne i gleda Doru...slabo jede, ali stalno joj nesto trpam, pa pojede po par zalogaja svega
Trebamo li ici doktoru ili je ovo neki standardni virus ili sta vec... je li ko imao slicnih simptoma ovih dana, sta su rekli dr????
cao zene, evo mi imamo MALU temperaturu, (od nedjelje) danas je treci dan. Ide u rasponu od 37,0 do 37,5. Uz to joj curi nosic...curio je par dana prije temperature, samo kao voda, a od jucer je postalo zuto-zeleno... Inace je OK...igra se, pa onda se valjda malo umori pa legne i gleda Doru...slabo jede, ali stalno joj nesto trpam, pa pojede po par zalogaja svega
Trebamo li ici doktoru ili je ovo neki standardni virus ili sta vec... je li ko imao slicnih simptoma ovih dana, sta su rekli dr????
ako je danas treći dan a slinice su pormjenile boju ..pozelinile moguće je da je bakterija u putinjau. Ova tura nije visoka ali svakako bi moglo značiti da ima upalu grla ... mislim ako je sve podnošljivo sačekajte do popodne da vidite kako s etura kreće ili čak do ujutro a onda bih ja lično otišla ljekaru da se grlo pregleda i da se ventulano uradi bris nosa i grla...
a gdje si mjerila temp. nije to visoko, bez veze da ti na 37 daje antibiotik, sacekaj bolje koji dan da vidis kakva ce biti.
cisto sumnjam da ce ti htjeti uraditi bris ako ti striktno ne trazis, a opet ce ti trajati 3 dana dok ne dodje nalaz nazad.
ako osim nosica nema drugih simptoma ne vodi je u ambulatnu da jos ne pokupi sta drugo (epidemija je zausnjaka)
< Poruku je uredio MALA1994 -- 12.4.2011 12:36:25 >
Evo ja cu ovdje da vam ispricam nase iskustvo sa danskim doktorima... Proslu sedmicu smo bili kod moje sestre u Danskoj i se zadnja tri dana nazalost razbolio, pokupio neki stomacni virus, proliv, malo povracanja i temperatura koja se pojavila ujutru i skocila na 40,5! Mi u soku, naravno odmah odemo u bolnicu, dr. ga lijepo pregleda (poslusa pluca, pogleda grlo, izmjeri pritisak!, pregleda usi, ispipka po cijelom tijelu, bas ono detaljno), kaze da je po simptomima stomacni virus i da mi lijepo idemo kuci, skinemo dijete u najtanji bodi, prozracimo kucu i pustimo da tako da se "hladi" i samo da mu redovno dajemo da pije. I da mu mozemo dati samo neke paracetamol cepice i to je to... I mi kuci, uradimo tako, od cepica mu se temperatura spusti na 39,6 i za pola sata opet skoci i mi nekad popodne izmjerimo temperaturu 41! I opet se naravno ufrcimo, trk u bolnicu, sad je drugi doktor, i on nam opet smireno i lijepo ponovi sve ono isto sto su nam i prvi put rekli i opet nas vrate kuci bez icega... Temperatura je do narednog jutra zaista spala, je sad bolje, malo je iscrpljen ali ide nabolje... E sad se ja pitam ko je tu u pravu, nasi doktori koji odmah kljukaju djecu svim i svacim (ja kad sam spomenula ovoj doktorici voltaren cepice jer mu paracetamol ne pomaze zena je promijenila facu totalno) ili ovi frikovi koji djecu sa 41 temperaturom salju kuci... Oni fakat nista ne daju za temperaturu, samo ove paracetamol cepice za temp. iznad 39, i skini dijete - daj mu da pije - povremeno ga istusiraj - provjeravaj kontakt ocima!
Ja nisam ljekar, ali svojoj djeci nisam nikada skidala tem. dok ne predje 38/5. Do tada tuširam, dajem da piju. I slušam instikt. Nekada sam išla odmah ljekaru i ako bi imale 37/5 ako je meni nešto govorilo da trebam ići, a nekada nisam išla ni kad su imala po 39.
Naravno.....ako neko ima iskustva sa konvulzijama, neće čekati 38/5 da reaguje.
Joj draga Ivana baš mi je žao što ste tamo sve to prošli, ja se tem. baš bojim i volterenu vjerujem nego bilo kom doktoru, kad je tako visoka tem. ja skidam da ne bi došlo do konvulzija...
Joj draga Ivana baš mi je žao što ste tamo sve to prošli, ja se tem. baš bojim i volterenu vjerujem nego bilo kom doktoru, kad je tako visoka tem. ja skidam da ne bi došlo do konvulzija...
ma znam sve, pa i ja ne panicim sa malim temparaturama, i ne dajem ni ja nista dok se ne priblizi 39... ali mi nije jasno da su bas tako opusteni kod tako visoke temperature... i to nije samo nas slucaj, rekla mi je sestra unaprijed sve kako ce se odigrati, oni to s malcem stalno prolaze. i zena se zaprepasti na pomen voltarena , kao to se kod nas uopste ne koristi...
Ivana, bas mi je zao sto ste se tako namucili! Ni kod nas paracetamol ne pomaze, ja svojoj djeci dajem Brufen sirup (po preporuci dr), a kad ni tako ne mogu, onda voltaren cepici. Dr mi je rekao da ih samo ni u kom slucaju ne kombinujem ( mislim na paracetamol i voltaren). Moja djeca su samo jednom imala tako visoku temp. (40) i tad je bilo rijec o velikim upalama koje smo lijecili antibioticima- drugi dan vec nisu imali temp. Nisam pristalica da se za svu sitnicu prepisuju, ali nekad su stvarno neophodni!
Ivana, bas mi je zao sto ste se tako namucili! Ni kod nas paracetamol ne pomaze, ja svojoj djeci dajem Brufen sirup (po preporuci dr), a kad ni tako ne mogu, onda voltaren cepici. Dr mi je rekao da ih samo ni u kom slucaju ne kombinujem ( mislim na paracetamol i voltaren). Moja djeca su samo jednom imala tako visoku temp. (40) i tad je bilo rijec o velikim upalama koje smo lijecili antibioticima- drugi dan vec nisu imali temp. Nisam pristalica da se za svu sitnicu prepisuju, ali nekad su stvarno neophodni!
sto to? nama je dr. bas rekla da to kombinujemo, znaci paracetamol sirup i voltaren cepice a da ne kombinujemo paracetamol sirup i lupocet cepice (da ne bi doslo do predoziranja paracetamolom). i ja tako radila par puta... uuuhh sad me bas zabrinu!
Paracetamol sirup i paracetamol cepici (Lupocet, Panadol baby ... ostale marke i proizvođači) su isto - sve je to paracetamol u sastavu (tako ih ne treba mijesati jer je to onda dupla doza paracetamola uzeta na razlicite nacine). Dalsy, Voltaren, Hemopharmov Ibuprofen je sve ustvari ibuprofen u sastavu i njih ne treba mijesati. Ali ove dvije skupine se mogu miješati.
Ali tako da tačno pišeš kad si šta dala.
Paracetamol ide na svaka 4 h, Ibuprofen na svakih 8.