Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
uh mogu samo zamisliti kako ti je bilo, ne ponovilo se.....jest i to jeza....a od cega je doslo takvo stanje?
Pa zato sto sam joj dala dalsy na 38,2, pa joj previse oborio temperaturu. Nikad vise!
Kako je malena sada?
sad je spala temp sa 38,2 na 37,4 pa je bolje evo jede chipsa, koliko mi je drago sad bih otisla do proizvodjaca da mu se licno zahvalim
eh sta je mama
brzo ozdravljenje curici zelimo
kod nas evo dosadna temperatura vec tri dana ga drzi sve 37,4 pa do 38 istusuram ga spadne citav dan je imao 37,2 ne znam sta da radim vise obloga preko glave popio je sumamed juce i danas kaslje i dalje ima slajm a nikako da izbaci.Kada vi dajete paracetamol kad je temperatura iznad 38 ili da skidam i ovu 37,2...vise izludih ne znam ni gdje sam od ne spavanja kako se vi borite sa temp bilo kakav savjet dobrodosao je.
Ja temperaturu do 38 ne skidam ni obloge ni tusiranje, nista pustim da se sam izbori. Kod ovih temperatura 37 sa nesto treba bit oprezan da se ne pojavi upala pluca. Djetetu sto vise tecnosti i dobro vodit racuna ako se privijaju oblozi na pluca od meda, maslinovog ulja, loja... da temperature nema
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
mi smo ovu od 38,5 uspjeli skinut,neda izmjerit al vidim da je spala i preznojila se.nadam se da ce ostat do jutra ovako.joj koliko je razdrazljiva,neda se pipnut i samo nesto prica a nista je nekontam.ustane,obide jedan krug i ponovo legne i spava
Joj mene mjerenje temperature izludi nacisto, em vristi, em se otima. Strah me da ne slomi toplomer. I jos me uvijek iskritikuju:" kako ne da on ima 2-3 godine i ne moze da ne da "
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
ma jedva smo je istusirali,toplomjer stavimo ona se pocne vrtit.ako se rasplace probudit ce i Alen pa ce tek bit veselo.sad se preznojila a nema sanse da je presvucem
da bebice ozdrave sto prije nama ce izgleda biti duga noc evo sad mu mjerila 37,3 malo se smirio ne kaslje,tople mu nogice i rukice valjda nece vise rasti....
Moja M od sinoc ima povisenu turu. Jutros kad sam mjerila bila joj je 38.5 rektalno i nisam joj nista davala, ali sam primjetila da sve vise raste. tako da sam u 13 ponovo mjerila i bila joj je 39, pa sam joj dala Paracetamol sirup, ali nista joj nije djelovao. oko 17 sam joj stavljala obloge od bjelanceta na none, ali nam ni to nije pomoglo. U 18 ponovo mjerila 39.3 i tad sam joj tavila Parecetamol cepic, ali ga ubrzo izbacila sa velikom nuzdom, pa sam u 19 opet stavila cepic, ali nista joj nije spala. Sad opet mjerila i 39.6. Vise ne znam sta da radim? A da ne pisem o tome koliko se namucim dok joj izmjerim turu jer se brani na sve nacine.
Sta bi jos moglo pomoci?
i ja kao Noa, prvo stavim cepic pricekam 15-ak minuta da se apsorbira, stavim je u kadu s mlakom vodom nekih 10-tak minuta,izvadim sto laganije obucem i u carapice natrpam samo rendani krompir (ja nisam za sirce tako maloj bebi,do sad je ovo pomagalo,ali ako ne bi mozda bih i sirce stavila). Mada mi je najcudnije sto mi se zadnja 2 puta cim se preznoji (jer je bilo vruce u kuci) spadne temp.-kao sto je nekad nama mama skidala-al eto ja je ne smijem utopliti namjerno jer dr.ne preporucuju.
kako je danas miskica?
Helena isto jos uvije sinoc joj stavim cepic negdje iza 1 sat i pratim je cijelu noc i dalje vrela tura nespada. sad joj ponovo mjerila 39.4 rektalno. najgore sto nece nista da jede od cvrste harane i nece tecnosti. jedino sto doji to joj je sve.
samo polako i ak potraje odvedi je pedijatru svakako.
ako joj je tusiranje previse stresno stavi je u kadicu sa mlakom vodom i banjaj je u njoj ali ne kvasi glavu i tako 5-10 minuta vidjeces da ce joj pomoci.
Ovo sam ja radila, mislim da je tusiranje "okrutno", ipak su oni mali, sok je nama odraslima hladna voda a ne njima... Pomogne zaista Nadam se da ce curica ubrzo biti bolje
hvala vam na savjetima. pokusat cu i sa tusiranjem i rendanim krompirom. sirceta nemam.
Helena isto jos uvije sinoc joj stavim cepic negdje iza 1 sat i pratim je cijelu noc i dalje vrela tura nespada. sad joj ponovo mjerila 39.4 rektalno. najgore sto nece nista da jede od cvrste harane i nece tecnosti. jedino sto doji to joj je sve.
jel bolje ista? Ima li jos kakvih simptoma? Moja je podavno imala visoku temp.bez ikakvih simptoma i jedva skidali-bio trodnevni virus,da nije to-kod njega nema nikakvih simptoma osim ture i treci/cetvrti dan osip? Ja bih je u svakom slucaju odvela dr.
Nju i nosic muci. bas tesko dise. maloprije sam jos spricala i sa pumpicom usisavala jao koliko je plakala i branila se ma jedva sam joj odradila, al sam bas dosta izvukla. poslije malo jela i hocu da joj dam sirupa a ona nece pa nece da otvori usta samo place. jedva joj nekako ubacim, al je povratila. sad je jedva zaspala, ali svako malo otvara okice i gledi. bas se pati. da vidim jos danas kakvo ce joj stanje biti pa cu da je vodim doktoru. pokusat cu i to sa malkom vodom. al kao da primjetim da je groznica hvata. sva se najezi i podje da se strasa. ne znam da li da je bolje obucem ili da je ostavim i dalje u bodiju kako i jeste? uhh bas me je zabrinula.
P.S Lady26 vidjela sam te kad sam bila u Sa. sjedila si u basti sa nekom prijateljicom, al bilo mi nezgodno da ti pridjem
Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim
Ja bas i nisam za to tusiranje, bojim se bas toga da T ne spadne previse. Nama pomazu cepici lupocet ili obicni senf namazati na stopala i obuci carapice. Ili obloge mlake vode
Lady ma sigurna sam 100% pa prepoznala sma tvoje preljepe oci i obrve sa lika al stvarno mi bilo nezgodno, reko rece zena ko je sad ova, sta ona hoce
jos nam stanje nije dobro, samo ide na gore. danas isle da kupimo ceice i kad mso se vratile izmjerim joj turu, a ono 40.2 stavim joj cepic i zapala je pa se preznojila tako da je tura spala, al cim se probudila i ona se vratila. maloprije je tusirala i namazala none senfom, a prije toga joj izmjerila i 40.1. vise ne znma sta cu? ujutro je vodim doktoru, samo da preguramo noc ako Bog da.