|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: povisena temperatura
24.9.2011 19:10:09   
tekja
tiki moguce je i da nije bas nista....L. spavala, mozda joj je bilo pretoplo, pa se pregrijala i malko podigla temp...cim ti je sada fino pojela rucak, ja vjerujem da nije upala grla...prati je i ne znam, al' ja temp. ne skidam dok ne predje 38,5...neka se malo bore sami (osim djece koja vec imaju probleme, tipa konvulzije, tesko skidanje iste i sl., a ne sjecam se da je L. imala ista od toga hB)

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1526
24.9.2011 19:24:25   
teacher75

IZVORNA PORUKA: tekja

tiki moguce je i da nije bas nista....L. spavala, mozda joj je bilo pretoplo, pa se pregrijala i malko podigla temp...cim ti je sada fino pojela rucak, ja vjerujem da nije upala grla...prati je i ne znam, al' ja temp. ne skidam dok ne predje 38,5...neka se malo bore sami (osim djece koja vec imaju probleme, tipa konvulzije, tesko skidanje iste i sl., a ne sjecam se da je L. imala ista od toga hB)

nije hb, ja ne skidam ispod 38, a imala je 38.2-38.3 pa sam joj dala, sad je super, praticu je nocas

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 1527
24.9.2011 21:14:44   
teacher75
nazalost, garant je upala grla, maloprije je iz sna probudio kasalj, pipnem je kad gori, temperatura 38.9 stavila joj voltaren cepic buduci da ulazimo u nocuser posted image user posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1528
24.9.2011 21:18:46   
mala86
IZVORNA PORUKA: teacher75

nazalost, garant je upala grla, maloprije je iz sna probudio kasalj, pipnem je kad gori, temperatura 38.9 stavila joj voltaren cepic buduci da ulazimo u nocuser posted image user posted image user posted image

bas mi je zao drugarice user posted image

mirnu noc vam zelim user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 1529
24.9.2011 21:20:52   
*pcelica*

Bas mi je zao Mirnu vam noc zelimo i da cepic pomogne user posted image user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 1530
24.9.2011 21:22:03   
teacher75
najgore mi je sto znam 100% da ce opet zavrsiti na antibioticima a popila je bespotrebnu turu prije nepunih mjesec dana radi trodnevnog virusauser posted image

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1531
24.9.2011 21:50:46   
leona81
@teacher, mi smo jednom tako 5 dana imali temp i ja joj skidala, skidala, paracetamol, dalsy, cepic, kupanje....5 dan odem dr ona kaze da bi ukljucila antibiotik, ja joj kazem mozemo li izvaditi nalaze sutra pa vam donesemo, ona kaze ok al ja bi ipak ukljucila antibiotik al posto ste ovoliko cekali moze jos 1 dan, mi sutra kad nalazi odlicni. neki virus jak bio i to je sve.

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 1532
24.9.2011 21:54:44   
teacher75

IZVORNA PORUKA: leona81

@teacher, mi smo jednom tako 5 dana imali temp i ja joj skidala, skidala, paracetamol, dalsy, cepic, kupanje....5 dan odem dr ona kaze da bi ukljucila antibiotik, ja joj kazem mozemo li izvaditi nalaze sutra pa vam donesemo, ona kaze ok al ja bi ipak ukljucila antibiotik al posto ste ovoliko cekali moze jos 1 dan, mi sutra kad nalazi odlicni. neki virus jak bio i to je sve.

znam ja to, ali dr kad vide upalu grla kod male djece nece da rizikuju jer lako moze da se spusti na bronhije i pluca pa vole dati antibiotik za svaki slucaj. ja sam citav zivot kuburila sa bronhitisom i upalama pluca, ni sama vise ne znam koliko sam antibiotika popila u svom zivotu, boga pitaj, znalo se desiti 2-3 puta godisnje i tako godinama, svaka prehlada bi mi odmah otisla na upalu grla pa na bronhitis pa cesto i na upalu pluca, pa me strah da i lana ne bude na meneuser posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1533
24.9.2011 22:00:27   
Hanady RR
teacher...
moguće da je neki i virus...
ja bih zaista najprije otišla odmah večeras u hitnu...njim atražila u labosu pod cito nalez budu za 20 minuta gotovi...pa na osnovu toga da dobijete antibiotik...
međutim ako doktorica kaže jaka upala grla...sa tako viskom temperaturom gnoji s ebrzo...
ja bih na vašem mjestu regovala još večeras...bolje mila i antibiotik nego da bude prjaka upala pa da se bavite danima pogrešnim antibiotikom pa moradnete preći na drugi ili na inekcije...

nemoj se brinuti...
tvoja L nije sojetljiva na pluća i brohitis...a doktori svoj djeci daju antibiotike širokog spektra da pokriju i grlo i pluća i urinarne infekcije odjednom...smao oni su stavrno nužno zlouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1534
24.9.2011 22:15:16   
teacher75
ne mogu je sada buditi i maltretirati, fino spava, voltaren ce sigurno pomoci da prebrodimo noc, pa cu vidjeti sutra

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1535
24.9.2011 22:22:56   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: leona81

znam ja to, ali dr kad vide upalu grla kod male djece nece da rizikuju jer lako moze da se spusti na bronhije i pluca pa vole dati antibiotik za svaki slucaj. ja sam citav zivot kuburila sa bronhitisom i upalama pluca, ni sama vise ne znam koliko sam antibiotika popila u svom zivotu, boga pitaj, znalo se desiti 2-3 puta godisnje i tako godinama, svaka prehlada bi mi odmah otisla na upalu grla pa na bronhitis pa cesto i na upalu pluca, pa me strah da i lana ne bude na meneuser posted image
tako je kod anela ,......
Odvedi je sutra .kod dokt . sretno da sto prije ozdravi

Neposredna veza do poruke: 1536
25.9.2011 11:11:18   
teacher75
prubudila se bez temperature, fino je doruckovala, nocas je povremeno kasljala, davala joj med i api sirup. sad je ok, danas cu je pratiti da vidim kakva ce biti. ako se vrati teperatura vodim je sutra dr

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1537
26.9.2011 9:44:08   
w.pooh
Ima temperaturu već dan i po, koja se kreče od 37,8 do 38,3 i sa Dalsijem se vraća na svakih 6 sati s tim što sinoć čitavu noć nije bilo potrebe da pije sirup. Ne kašlje, ne slini samo osjetim da mu je malo nosić začepljen. Maloprije sam primjetila da mu je jezik bijel s tim da se to bijelo može malo i skinuti user posted image Zanima me je li se neko sa tim već susretao?

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

Neposredna veza do poruke: 1538
26.9.2011 16:29:42   
teacher75
lana je danas najgorauser posted image imala je cak i 39.2 temperaturu i prestala je da jede (juce i prekjuce je jela). sinoc se stalno budila i trazila vodu i sok.99% je grlo u pitanju, vodim je sutra ujutro dr i mislim da necemo moci izbjeci antibiotike. pomirila sam se s tim, tjesim se da sam ih i ja i svom zivotu primila koliko hoces puta i evo me ziva i zdrava....

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 1539
26.9.2011 16:33:31   
Anoniman
lady zasto cekat sutra ja odma to odvedem na hitnu i sutra se ped javim ides u noc neznam kako hos .
Al cim jedan dan ima turu ja vodim jer poznam svoje djete
sretno brzo ozdravljenje

Neposredna veza do poruke: 1540
26.9.2011 16:35:59   
teacher75
cekam jer nasa pedijatrica radi sutra ujutro a ona nas primi odmah (preko stele) da ne cekamo, ne mogu sad i ja jos trudna cekati u cekaonici sa bolesnom djecom, a nije me strah noci, ima voltaren, hb

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1541
26.9.2011 16:42:22   
Anoniman
sretnouser posted image

Neposredna veza do poruke: 1542
26.9.2011 18:34:23   
Malenaoduvijek

lana je danas najgorauser posted image imala je cak i 39.2 temperaturu i prestala je da jede (juce i prekjuce je jela). sinoc se stalno budila i trazila vodu i sok.99% je grlo u pitanju, vodim je sutra ujutro dr i mislim da necemo moci izbjeci antibiotike. pomirila sam se s tim, tjesim se da sam ih i ja i svom zivotu primila koliko hoces puta i evo me ziva i zdrava....

duso moja necu ti pametovati samo da te napomenem, voltaren smije do 4 puta na dan pa vodi racuna samo.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 1543
26.9.2011 18:41:30   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: w.pooh

Ima temperaturu već dan i po, koja se kreče od 37,8 do 38,3 i sa Dalsijem se vraća na svakih 6 sati s tim što sinoć čitavu noć nije bilo potrebe da pije sirup. Ne kašlje, ne slini samo osjetim da mu je malo nosić začepljen. Maloprije sam primjetila da mu je jezik bijel s tim da se to bijelo može malo i skinuti user posted image Zanima me je li se neko sa tim već susretao?

jeli pije tecnost, ovo moze biti i od nedostatka tecnosti

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 1544
26.9.2011 19:16:36   
teacher75

IZVORNA PORUKA: MALA1994

duso moja necu ti pametovati samo da te napomenem, voltaren smije do 4 puta na dan pa vodi racuna samo.

pa naravno, ja sam mislila da moze samo 2 puta- svakih 12 sati, dala sam joj sada i nema do ujutro

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1545
13.11.2011 14:13:53   
salmy
Ja vise neznam sta bih mu dala za turu?kombinujemo dalsy i paracetamol,ona spadne i opet se vrati

Od cetvrtka popodne ima turu,bili smo kod dr,u cetvrtak(kad sam ga pokupila iz vrtica) upaljeno grlo nosic curi,dobili sirup za grlo...ali i dalje ima turu.Slabo jede,vise pije i jede voce.Nemam pojma sta bih??

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 1546
13.11.2011 14:18:04   
anidla
IZVORNA PORUKA: salmy

Ja vise neznam sta bih mu dala za turu?kombinujemo dalsy i paracetamol,ona spadne i opet se vrati

Od cetvrtka popodne ima turu,bili smo kod dr,u cetvrtak(kad sam ga pokupila iz vrtica) upaljeno grlo nosic curi,dobili sirup za grlo...ali i dalje ima turu.Slabo jede,vise pije i jede voce.Nemam pojma sta bih??

draga,

kojimu je sirup dala? jel vadio krv prije sto mu je dala sirup? jel vadio bris? sad kad je u vrticu to uradit kad dobije prvo,naglasavam vaditi nalaz krvi pa onda reagovati....

ljubi dijete!

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1547
13.11.2011 14:19:02   
Anoniman
jel pije lekove za grlo ?
Strpi se do sutra pa ja bi ga ponovo odvela na pregled , da vidi zasto se tura vraca mozda ima neku infekciju (upalu jaku) dok se tura malo,malo pa vrati a ndam se da nije .
Ja kad anel turu ima komb.paracetamol sa ipubrufenom .
Zao mi je druga misa mu i temperature vise
user posted image

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 1548
13.11.2011 14:21:15   
salmy
IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: salmy

draga,

kojimu je sirup dala? jel vadio krv prije sto mu je dala sirup? jel vadio bris? sad kad je u vrticu to uradit kad dobije prvo,naglasavam vaditi nalaz krvi pa onda reagovati....

ljubi dijete!

Prosli smo faze "odvratnog" sirupa gdje smo zavrsili na pedijatrijiuser posted image  poslije toga je vadio nalaze sve ok,i zdravi idemo u vrtic.Dva dana i opet grlo tura(gori u vrticu) i evo od cetvrtka se ubijamouser posted image
Pije pancef(koji mu odgovara),dobili smo dalsy i paracetamol.Ali tura ne prestaje,po par sati je nema i opet jovo na novouser posted image
ps:ispisali smo se iz vrticauser posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1549
13.11.2011 14:24:14   
salmy
IZVORNA PORUKA: felix

jel pije lekove za grlo ?
Strpi se do sutra pa ja bi ga ponovo odvela na pregled , da vidi zasto se tura vraca mozda ima neku infekciju (upalu jaku) dok se tura malo,malo pa vrati a ndam se da nije .
Ja kad anel turu ima komb.paracetamol sa ipubrufenom .
Zao mi je druga misa mu i temperature vise
user posted image

A pije moja Felix pancef.Neznam vise kad nema ture on vristi trci igra se....kad ga "smlati" zarumeni se i placeuser posted image  neznam bi li ga vodila dr,strah me da opet ne pokupi sta?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Šamponi za djecu ??
Selma.A.M

Koji šampon koristite za bebe/djecu ???

Hipp (43%)

Jonson (10%)

Becutan (11%)

Kosil (6%)

Nivea (20%)

Baby love (10%)

Broj svih glasova: 167

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *