|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: povisena temperatura
29.5.2011 13:58:56   
reallove
IZVORNA PORUKA: noa

IZVORNA PORUKA: reallove

ma nije mi jasno,on se igra,skace,nije nervozan,malo se na okicama vidi da ima temp.ali neda se,evo sada cu probati sa supicom,mada nisam sigurna,nece nista samo vodu pijeuser posted image

samo ti njemu daj da pije,nama je doktorica rekla da ne forsiramo hranu kad ima temperaturu,samo dosta tecnostiuser posted image
nadam se da temperatura nece rasti i da je od zubicauser posted image

napravila sam mu supu,nece da jede,dajem mu vodu stalno,popio malo mlijeka sa okusom jagode,dala mu paracetamol,pa vidjet cemouser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1426
29.5.2011 14:50:40   
reallove
evo sad je jeo rizu i fino je pojeo hb,nadam se da ce ovo sve brzo prociuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1427
29.5.2011 14:57:33   
R&T@
Bit ce to dobro, abd...user posted image

Ako ne slini, ne kaslje, igra se, mozda ga samo zubici muce...

Kakva mu je stolica?

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1428
29.5.2011 15:01:46   
reallove
ne primjeti se nista na njemu,ne kaslje,stolica normalna,jest jucer kakio 3 puta,ali normalna stolica,danas nije kakio...

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1429
29.5.2011 15:07:48   
reallove
sad sam mjerila temperaturu,sad je 38user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1430
29.5.2011 23:15:14   
elmaca
ja bih dala paracetamol i tusirala bebija..nadam se da ce tura spasti

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1431
30.5.2011 11:07:13   
reallove
probali smo paracetamol,ne djeluje,samo cepici djeluju,u pitanju su krajnici,jaka upala,jucer smo isli doktoru i dobili sirup,samo problem sto je jutros dobio proljev,sta da radim,sta misliteuser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu elmaca)
Neposredna veza do poruke: 1432
30.5.2011 11:15:45   
de_de

probali smo paracetamol,ne djeluje,samo cepici djeluju,u pitanju su krajnici,jaka upala,jucer smo isli doktoru i dobili sirup,samo problem sto je jutros dobio proljev,sta da radim,sta misliteuser posted image

Draga da nije od sirupa dobio proliv. Mi smo skoro imali jaku upalu grla i krajnika, sa visokom temperaturom. Dobio je antibiotike i onda je od njih dobio proliv i osuo se.
A sta mislis da nazoves doktora i da pitas za savjet.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1433
30.5.2011 11:34:19   
reallove
pije zitromax,i sveki mi kaze da nije od sirupa,nazvat cu i pitati..hvalauser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 1434
30.5.2011 11:36:05   
veeseelaa
i moja malena nekada od sirupa zna dobiti proljev
meni je dr rekla da je to normalno i da nastavim sa sirupom a da će proljev prestati, veli ništa strašno, samo mu daj da pije tečnosti

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1435
30.5.2011 11:37:55   
reallove
pravila sam mu sok od narandje,jel smiijem malo limuna dodati u sokic

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1436
30.5.2011 11:45:39   
reallove
sad je evo zaspao jer nije sinoc spavao,mjerila sam temperaturu,sad je 37

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1437
30.5.2011 23:49:27   
elmaca
ako ima proljev pored tecnosti koja je nuzna,mozes mu dati i neki probiotik tipa onog Prolife ili mu mozes dati Linex za bebe ili nesto slicno

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1438
30.5.2011 23:57:23   
Anoniman

meni je doktorica rekla da cepice cuvam dok bas ne prigusti jer i od njih se moze dobiti proljevuser posted image

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 1439
7.6.2011 12:39:03   
bananica
evo i mi dobili temperaturu, nocas u 2 se probudila da ide piskiti, kad se vracala kaze da je boli glava, ja izmjerim temp, bila 37,7, dala joj kasikicu dalsya i zaspala, jutros oko 10 temp bila 37,4, opet sam joj dala dalsy
na pitanje da li je nesto boli, odgovara negativno, ne kise, ne kaslje, ne slini, gledala sam joj grlo, i ne djeluje mi crveno, ama bas nikakvih simptoma
moze li biti da je od suncauser posted image iako i nije prevruce ovih dana, al je ona stalno vani sa djecom
da je vodim pedijatrici? da sacekam malo? sta ovo moze biti?

< Poruku je uredio bananica -- 7.6.2011 12:42:35 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1440
7.6.2011 12:50:30   
virgulina
Bananice , pedijatri kazu da temp do 38 ne treba skidati . Verovatno neki virus trci kroz nju ali ako temp bude stigla do 38 ili dobila proliv ili pocne da kaslje obavezno kod dr . Proveri da mozda nisu usi user posted image

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1441
7.6.2011 12:53:09   
bebacha
ja nebi skidala tu temp,samo tusiranje.to se organizam bori s necim.imal sve zubice.neznam koliko je stara curica

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu virgulina)
Neposredna veza do poruke: 1442
7.6.2011 12:57:15   
Selma.A.M
bananice i ja se slažem sa bebachom ta temperatura nije visoka da bi se skidala sa dalsiy sirupom...Samo više tečnosti i lagana ishrana za danas ...... Jedino ako bi došlo do skoka temperature do 37.9 onda skidati a možda i tad da probaš prvo sa parcetamol sirupom user posted image .............

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1443
7.6.2011 13:10:54   
bananica
ima 4 god
znam da je temp bila niska za dalsy, al me tacno strah bilo zaspati bez da joj ista dam
evo sada joj je 38,4, a dalsy sam oko 09:30 dala, smijem li ga  na 4 sata davati??

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 1444
7.6.2011 13:12:32   
bananica
i jos samo da provjerim, dalsy i voltaren cepic se smije kombinovati na 4 sata??

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1445
7.6.2011 13:13:59   
virgulina
Bananica , idi najbolje kod dr da proveri kakvo je grlo i usi , mozda da se uradi urinokultura , ja nikada pacijentima ne savjetujem naslijepo , pogotovo djeci a posto radim u drugoj drzavi ne znam koja je akivna supstanca lijeka , ako napises koja je reci cu ti da li smijes davati na 4 sata user posted image

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1446
7.6.2011 13:16:13   
virgulina
ajde da se nadovezem na samu sebe . Dalsy je ibuprofen i on se daje na sest sati i to na telesnu masu a paracetamol se moze dati izmedju

Neposredna veza do poruke: 1447
7.6.2011 13:16:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: virgulina

Bananica , idi najbolje kod dr da proveri kakvo je grlo i usi , mozda da se uradi urinokultura , ja nikada pacijentima ne savjetujem naslijepo , pogotovo djeci a posto radim u drugoj drzavi ne znam koja je akivna supstanca lijeka , ako napises koja je reci cu ti da li smijes davati na 4 sata user posted image
user posted image
sretno mila  da nam cura brzo ozdraviuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1448
7.6.2011 13:17:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: virgulina

ajde da se nadovezem na samu sebe . Dalsy je ibuprofen i on se daje na sest sati i to na telesnu masu a paracetamol se moze dati izmedju
ipubrufen ide na 8 sati al moze i na 6 ja sam davala u iznimnim situacijama uz savjet ped. a paracemol sam davala na 4 sata

Neposredna veza do poruke: 1449
7.6.2011 13:18:18   
bananica
dalsy je ibuprofen

Neposredna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Twiter ili?
Selma.A.M

Kakva je razlika između Facebooka i Twitera ? Da li imate još negdje profil osim na FB-u ?

FB (91%)

Twiter (1%)

Nešto treće (7%)

Broj svih glasova: 68

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *