Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 11.6.2012 10:04:16
Rijada
Haj cure moje da vas pitam imali koja da je u postupku u oktobru.Ja predala pa pire za drugi pokusaj pa sta bog da a ja sam nesto sigurna da bih trebalo drugi put biti bolje ali ope sta dragi bog da.A ljeto cu iskoristiti da se dobro pripremi za oktobar.A veli mi dr.Brankica da je kod mene sigurno nije uspijelo zato sto mi se sluznica nije zadebljala skoro nista ostala je 5,8mm.A jela sam ananas skoro dva mijeseca i ope nista.Znali neko od vas slucajno sta bih mi pomoglo za to.Lijep pozdrav za sve.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 11.6.2012 10:57:15
mia81
Rijada ja pijem PRENATAL vec mjesecima i hvala Bogu imam super endometri pa pokusaj s tim. Kad sam dr. Brankici rekla da pijem to rekla je da nastavim.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 11.6.2012 12:40:26
Rijada
mia81 Ines80 Hvala vam puno na pomoci,eh sada jos jedno pitanje posto ja pijem macinu travu i konicu mislim zajedno izmijesanu,smijemli sa time uzimati i ove sto mi vi savijetujete da pokusam a vidim da je dobro i ovaj caj vrkute a i tablete prenatal.mislim smijemli i to trositi sa ovim svojim cajem sto vec pijem?ok hvala puno na pomoci.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 11.6.2012 17:40:01
sanisa
Rijada, samo da ti kazem da ako ides na IVF ni slucajno ne smijes piti macinu travu ni bilo kakve cajeve bez konsultacije sa dr. Ja sam pila na prvom IVF, nisam znala, poslije sam procitala da je pogubna kod IVF postupka, da negativno djeluje na hormonsku terapiju tako da postupak ne moze uspijeti. Jedino prije IVF na par mjeseci mozes koristiti te cajeve. Meni iskreno nisu puno pomogli. Bolje od svega su Femisan kapi, regulisu ciklus,ciste, kao i pms. Puno pozdrava.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 11.6.2012 18:38:58
Rijada
Eh moja Sanisa hvala na savijetu ja sam za postupak u oktobru znaci ima 4 mijeseca do tada pa sam mislila piti cajeve oko 2 mijeseca a danas mi je ines80 dala ideju sa cajem kojeg cure dobro fale za sluznicu VRKUTA pa mislila ga potraziti da ga kupim ali kazu da ga je tesko naci kod nas,pa ako ga nadjem onda cu poceti njega a prekinucu sa macinom travom,pa da ga pijem bar 2 mijeseca.Sve bih pokusala samo da mi ako bog da uspije,a kod mene je naj vaznije da se sluznica zadeblja.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 11.6.2012 19:04:18
Ines80
Rijada, ja sam danas bila na ultrazvuku i endometrij mi je bio 9,2mm.2 mjeseca pred postupak pila sam folnu kiselinu, caj od vrkute i ginkobilobu tabletu jednu dnevno.To se smije piti u toku postupka jer sve doprinosi zatrudnjenju, a vrkuta i ginko zadebljanju endometrijuma tj.cirkulaciji.Pojela sam jedan ananas i vise nisam.Slazem se da Sanisom da moras znati tacno koji caj pijes ili nesto drugo i cemu to doprinosi.Dosta setam bar sat dnevno.Mislim da je to sve skupa doprinijelo dobrom endometriju.Veliki pozdrav!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 11.6.2012 20:21:10
Rijada
Ines80 Pa ja sam pocela sa macinom travom i konicom jer sam sigurna da to pomaze da lakse ostanes trudan,jer sam to i ranije trosila,ali nisam sigurna dali dijeluje za debljanje sluznice,pa zato bih sada pokusala sta drugo da uspijem da je zadebljam.ok lijep pozdrav i za tebe i bas mi je drago da ti je sve ok.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.6.2012 11:53:17
Buba87
Cao cure .U utorak sam bila u Mediko S-prvi put ,narucila sam se kod dr.Kukolj,uradila sam ultrazvuk i papa,ali jos cekam nalaze,sve je ugl.ok ali mi je rekla da moram uraditi testiranje na hlamidiju,micopplasmu i ureaplasmu,jer to jos nisam radila,e sad me zanima da l je iko radio to u medico S-u i koliko je placao.Takodje moram odraditi cerviklani i vaginalni bris.Muz mora da uradi spermogram ako se pokaze los nalaz rekla nam je da moram na inseminaciju jer prirodnim p[item ne mozemo dobiti bebu onda.Da li neko ima isto iskustvo.Hvalaaaaa
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.6.2012 12:24:12
ivanai
buba 87 ja sam sve to radila prosle godine kod njih i izaslo me 200 i nesto km nesjecam se tacno a sad sam radila dole na mikrobiologiji sa uputnicom i nista platila nisam zato idi kod porodicnog doktora i uzmi uputnicu reci da je sterilitet u pitanju da ti stavi sifru oni u medikos priznaju sve te nalaze jedino spermogram moras kod njih a on nije skup mislim da je 30 km. sretno !!!!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.6.2012 14:05:47
Buba87
Pa da oni u Medico-S su mi i rekli da mogu i kod njih ali takodje da mogu na knjizicu,e sad me zanima da li kad odem kod porodicnog dr.da li mi daje uputnicu za grad koji ja hocu ili sta...Jer nisam iz bl.Ne vjerujem da ce mi dati uputnicu za bl.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.6.2012 14:22:26
ivanai
ni ja nisam iz banja luke al sam dobila uputnicu posto se u mom gradu to neradi. samo se ti javi porodicnom i on ce ti dati uputnicu za grad koji ti je najblizi a u kojem mozes to uraditi i nije bitno ako neradis u bl oni ce bezobzira gdje si radila priznati te nalaze.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.6.2012 20:30:42
radojka
moj pozdrav za sve ucesnice na ovom forumu stalno spominjete dr. sanju sibincic kakvo misljenje imate o doktorici djukic koja kako sam cula radi istoj zgradi i iste stvari to jest VTO kao i dr. sibincic ili nesto drugo . nisam dobro informisana o svemu u potpunosti mozeli mi ko prestaviti ovu bolnicu nije mi dovoljno na web stranici a mislim tamo u ljeto (juli) da posjetim ovu kliniku . preporuku sam dobila od prijateljice ali i ona ne zna kako to funkcionise i ko sta radi u toj bolnici a stalno se spominje i doktorica Đukić kojoj ne znam ime na zalost . hvala na pomoci