smarija
|
Nova86 ja sam u Medicu negdje od 2005-2006 godine otprilike i kad sam otisla da se narucim iskljucivo sam trazila konsultacije dr.Sanje,doduse tad dr.Brankica nije ni radila kod njih ali je bilo drugih doktora.I stalno me ona pratila u svemu ,prvo su to bile folikulometrije ,stimulacije klomifenom i ciljani odnosi,poslije smo presli na IUI gdje me je takodje vodila dr.Sanja,sem 4-te IUI koju sam radila na moje insistiranje jos znajuci da dr.Sanja nije tu bila i odradila mi je dr.Radetic. Poslije svega toga presli smo na VTO ja sam i dalje insistirala na dr.Sanje a dr.Brankica je vec tad radila,pa druga VTO ista prica.Moj savjet je kad krenes sa postupkom dogovori se sa doktoricom koja ce te pratiti tokom citavog postupka.Ja sam samo par puta bila kod dr.Brankice radeci briseve i uz pregled mimo postupka,prema meni je bila ok, e sad sam postupak kako vodi,radi i ostalo ne znam jer nisam njen pacijent,ne zato sto sumnjam u nju vec sam navikla na dr.Sanju i ja ne volim mijenjati doktore. Na pitanje oko jajnih celija to ti je dobar broj,zenama se vadi i manji broj pa bude ok.Evo meni u prvoj VTO punktirane preko 20 j.c. vratili mi 2,a 4 imala samo za zalediti,ostale su bile ili nezrele,loseg kvaliteta i prazne.Uz sve to sam zakacila i HS pa sam i tu muku mucila.Veci broj samo dovodi do HS,a idealno je imati do 10j.c. po meni. Nemoj da se sekiras sto si zboh prolaktina ili TSH morala primati terapiju pa samim tim odgoditi postupak,bolje i to nego da krenes u postupak znajuci da ti nalazi nisu uredni,a mzes da iscitas na netu da su takve stvari itekako bitno za trudnocu odnosno njen uspjeh.Meni se kod prve VTO pred sam postupak pojavila eserihija i doktorica nije htjela da idemo sa postupkom dok god se nisam rijesila bakterija,jer bi kasnije da dodje sdo trudnoce moglo doci do pobacaja.Znam da smo svi nestrpljivi i da nam je dan otprilike kao godina ali nemoj zaltiti na taj dan ili mjesec jer bitno ti je da sve bude ok,kako nista ne bi remetilo zacenje. Spomenula si da ti se dr.Sanja nije svidjela zato sto ti je rekla sve opcije,ja ne znam sta ti je rekla,da li ti sumnjas u tacnost ti njenih rijeci ili ne .Po meni je bolje da ti doktor kaze sve onako kako jeste nego da te zavlaci,nista tebi ne znaci ukrasavanje ni pricanje bajki ako ti od toga nemas koristi.Recimo ako ti i tm ne mozete ostvariti trudnocu bez donatora,vas dvoje morate sjesti dogovoriti se da li je on saglasan za donaciju ili nije.Ako jeste jedina opcija vam je Prag jer citajuci jedino oni rade donaciju,kod nas je nema mislilm da nema ni u Beogradu.Ovo sad sve napamet pisem jer napominjen ne znam sta ti je rekla mozda si pisala ali nisam mogla naci taj post,a u prethodnom postu si spomenula donora.
< Poruku je uredio smarija -- 27.2.2013 13:55:01 >
ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot MM ''''''''78.g. Normospermia 1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0 1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0 4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410
|