Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.3.2013 20:54:19
Jelena86
nisam dobila rješenje još..sve se plašim da me ne odbiju pa da mi se sve izjalovi...a opet, ne vidim zašto bi...prema zadnjoj informaciji iz fonda, trebala bi biti komisija u ovoj sedmici.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.3.2013 13:24:28
rebeka777
Drage cure, kod mene je sve ok, guram 5. mjesec, mada se ja nikako opustiti, al valjda hoću sa ovim suncem. Na jednoj temi sam pročitala da je ivana1979 u bolnici već dugo, čuva trudnoću sa blizancima. Možda ivana91 ima više informacija.
Kao i obično, sve vas pozdravljam, držim fige, navijam iz sveg glasa da sve uspijete, a i hoćete samo malo strpljenja.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.3.2013 19:25:33
ivana91
Jelena86 ,tu sam i redovno vas pratim i mislim na vas.Ja sam dobro,sada odmaram od svega pa ću vjerovatno kada mi se ukaže prilika opet u postupak . Tebi i svim curama želim puno sreće u postupku. rebeka777, ivana1979 ne nosi blizance nego ivanai .nisam u kontaktu s njima,samo preko foruma.odavno se nisu javile,nadam se da je sve ok.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.3.2013 21:15:20
tifa
Zdravo buduce mame Nova sam ovdje i u postuoku sam vto imala sam 6 folikula i danas su mi izvadili samo dvije jajne stanice. Mislim da su mi oni veci folikuli pukli pre stop injekcije. Sada se samo nadam da ce se bar jedna od njih dve oploditi. Da li je imala neka od vas slicna iskustva. Srdacen pozrrav i srecno da sto pre vidite svoje
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.3.2013 13:48:19
glaxy
tifa ne bih da te razocaram, kod mene je bila slična situacija 5 ili 6 folikula više se ne sjećam i 4 jajne ćelije od čega dvije nezrele. dobili dva embriona, treći dan vratili oba, ali do trudnoće nije došlo. Ne mora da znači da će i kod tebe biti tako, držim ti fige i od sveg srca želim da uspiješ. Nažalost, izgleda da je postala rijetkost da neka žena dobije desetak ili više jajnih ćelija. Stimulacija, stimulacija, ah ta stimulacija... Neću više da kritikujem Medicos i njihov JEDINSTVENI protokol i favorizovanje Menopura, ovakvi slučajevi govore sami za sebe.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.3.2013 13:57:56
toncica
tifa dobro nam dosla na forum da podijelis sa nama svoja iskustva . Na kojoj si ti klinici radila vto i koji ti je put. Zelim ti puno srece i da ostvaris svoj cilj.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.3.2013 14:03:49
ajla 81
Djeste cure,kako ste mi?i ako sam mozda neke 2 sedmice na forumu,prilicno sam vas sve upoznala odnosno vase probleme,pa samo da kazem ja vam zelim svu srecu svijeta. JELENA86 da primam Decapeptyl.od sutra i Menopur 14.03 na ultrazvuk.i HELGA78 ima zakazano 14.ali je nema nesto na forumu.Posto se polako priblizava dan kada ce raditi punkiciju,pa ja i prijateljica sjedimo i pricamo gdje to dr.radi?u ordinaciji ili?sta je dole u podrumu?posto me -malo me panika hvata.i ako nebi trebala nije nista strasno svi kazu....nadam se da ce mi neko odgovoriti.TONCICE kako si ti?kako podnosis terapiju?srdacan pozdrav za sve cure
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.3.2013 18:08:01
lavsaturn
E lijepe moje zenice ( sto mi rekao nas stari narod HAHAHA)! Dobro smo mi pametne, kroz sta smo prosle, kroz sta prolazimo i kroz sta cemo proci. Ja sam ko uslagirana, nista mi se neradi, nemam volje, da hoce vec jednom i doc taj 28.3., mislim da ce mi tada biti lakse. Trebam jos izvaditi trombofiliju ( mutacije MTHR i tip II i tip V ), ali to cu pred UZV da bude nalaz gotov. Drago mi je sto nas jos ima za 28.3. za UZV, narucena sam u 10 sati, nadam se da cemo se vidjeti. Budi te dobre, zdrave i pametne, a pre svega mi smo snazne zene!!!!!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.3.2013 21:49:49
toncica
ajla81 samo sto sam ziva jedva sam podnijela prvu turu mikroginoma. Juce sam prestala piti, 7 dana pauze pa opet do 6 aprila. tifa sretna sam zbog tebe. Zelim ti sutra najvecu srecu na svijetu Pozdrav i sretno svima
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.3.2013 22:16:58
smarija
tifa super za jednu ako Bog da sutra ce i druga biti spremna
ajla nemoj da se zhvaljujes slobodno pitaj sve sto te interesuje svi cemo ti rado pomoci
lavasaturn ne znam gdje radis nalaz na trombofilije,ja sam ih radila u laboratoriji konzilijum jer ih na Paprikovcu nema da se urade i cekala sam otrpilike 10-ak dana.Mozda si i znala ali cisto da te napomenem da bi uspjela imati sve nalaze do pregleda uz-a
ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot MM ''''''''78.g. Normospermia 1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0 1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0 4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410
smarija vto sam radila na medico s u banja luci. Kroz citav postupak sam prosla lako i bezbolno samo sto sam imala malo janih stanica -2 od 6 folikula. Mislim da mi se desila prirodna ovulacija pre stop injekcije. Al nema veze danas idem na embriotransfer jedna se podjelila a za drugu nisu sigurni. Ja zadovoljna i sa jednom. Zelim vam svima puno srece.
E lijepe moje zenice ( sto mi rekao nas stari narod HAHAHA)! Dobro smo mi pametne, kroz sta smo prosle, kroz sta prolazimo i kroz sta cemo proci. Ja sam ko uslagirana, nista mi se neradi, nemam volje, da hoce vec jednom i doc taj 28.3., mislim da ce mi tada biti lakse. Trebam jos izvaditi trombofiliju ( mutacije MTHR i tip II i tip V ), ali to cu pred UZV da bude nalaz gotov. Drago mi je sto nas jos ima za 28.3. za UZV, narucena sam u 10 sati, nadam se da cemo se vidjeti. Budi te dobre, zdrave i pametne, a pre svega mi smo snazne zene!!!!!
Lav saturn reci mi molim ko te je poslao da uradis trombofilije?Da li iz ordinacije Medico-s?I koja ti je ovo vantjelesna po redu?Sretno
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.3.2013 11:40:09
helga78
drage moje, evo i mene. Malo sam se bila uspavala Bockam se svaki dan i dobro podnosim, setam, ne nerviram se , uzivam koliko mogu i cekam UZ 14.3. ajla 81, i ja sam malo u panici oko te punkcije..vjerovatno zato sto mi je prvi put kao i tebi, pa je to vise strah od neceg nepoznatog zene, koliko mogu vidjeti, vecina vas je primala Menopur, a meni je propisan od danas Merional. Je li to isto ili je kod mene nesto drugacije ne razumijem se bas najbolje u te stvari
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.3.2013 12:26:18
toncica
Cure moje ja zvala danas u mediko s , zakazali mi uz 28.03 u 14 i 45. Imal li jos neka zenica otprilike tad zakazano.Meni je ovo prvi put pa neznam da li mi svi moramo da radimo te nalaze kao i lavsaturn prije uz. meni niko nista nije rekao iz medika s. tifa drzimo ti fige danas da uspijes
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.3.2013 13:53:34
lavsaturn
Tifa, puuuuuno srece danas, da dragi Bog da bude sve OK, od srca ti zelim
Smarija, znam za Konzilijum, vec sam se informisala, ali HVALA!!!Jedan od mutacija rade na Paprikovcu ( zvala sam i pricala s njihovim inzinjerom iz laboratorije ), ali meni to neznaci nista kad nerade sve.
Toncice, zajedno smo u postupku, s tim da je meni zadnji Mikroginon 10.03., pa 5 dana pauza, i pijem ga do 06.04., a 28.03. UZ u 10,00 sati.Ni meni bas nesjeda Mikroginon, a pila sam ga nekad prije davno i isti su simptomi bili.
Ines80 meni je prva VTO, ( imala sam tri spontana i jednu vanmatericnu).Zbog vanmatericne sam ostala bez desnog jajnika i jajovoda, a lijevi jajnik je ostao prostim rijecima zacauren, jer prilikom vanmatericne krvarila sam u trbusnu duplju, pa mi zato nije preporuceno prirodnim putem da ostajem vise trudna, moze lako da dodje ponovo do vanmatericne.Trombofilije vadim, jer sam pozitivna na lupus, a kad sam lezala na Paprikovcu na pretragama zakljuce da imam antifosfolipidni sindrom, i moj ginekolog me kao takvu vodi, a u Medikos-u mi traze trombofilije, jer zele nacisto da su s tim, pa nalaz trebam vaditi ( svaka trudnoca je bila propracena krvarenjem odma na pocetku, vec u samoj 5-6 nedelji )Nadam se da su sad pronasli razlog gubitka trudnoca.
Ali i ja zakomplikova, nadam se da ste me razumjela.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.3.2013 15:09:24
tifa
Hvala vam cure evo ja se vratila. Ubacili su jedan embriom za koji kszu da je dobar. Sada mi samo ostaje da cekam i nadam se. Vama zelim puno srece i uskoro
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.3.2013 20:12:15
ajla 81
Toncice nedaj se znam nije lahko,ja trenutno isto pijem mikroginom.tablete za štitnu.prolaktin.i inekcije poludit od nervoze ali moram se boriti od danaas primam pola Decapeptyla i Menopur.pa me zanima ono pola DECAPEPTYLA jeli se ostavi za drugo jutro ili?nisam dr baš razumila-ali opet nevjerujem da se ono pola baca?ako ko zna da mi odgovori,pozdrav cure
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.3.2013 21:06:10
helga78
ajla 81, da, onu drugu polovinu Decapeptyla ostavis za drugi dan. Ja idem u Medico´s da mi daju injekcije i danas sam dobila pola Decapeptyla, a na onu drugu polovinu su napisali moje ime i ostavili za sutra.