IZVORNA PORUKA: sexi sejo
Cao moje drugarice. Po mom skromnom misljenje najljepse su torte koje se prave u kuci, domace, a ne te iz slasticarne. Ja dobro pravim torte a evo vam recept za jednu koju puno volim
Torta tutti-frutti
Sastojci:
6 bjelanjaka
80g secera
3 zumanca
60g mljevenih oraha
40g brasna
pola kasikice praska za pecivo
1 kasikica naribane limunove korice
1 kasikica naribane narancine korice
Za kremu:
3 zumanca
80g secera
70g psenicnog ostrog brasna tip 400
600ml mlijeka
250g maslaca
2 vanilin secera
100g kandiranog voca
100g grubo narezanih oraha
3-4 kasike narancinog soka
Priprema:
1. Odvojite bjelanjke od žumanaca. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postupno umiješajte šećer, mljevene orahe, naribanu limunovu i narančinu koricu, žumanca i na kraju brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo
2. Pola količine biskvitne smjese izlijte u pek-papirom obložen kalup za torte promjera 20 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C desetak minuta. Na isti način ispecite i drugu polovicu biskvitnog tijesta. S pečenih biskvitnih podloga maknite pek-papir i ohladite ih
3. Za to vrijeme pripremite kremu. Žumanca pomiješajte sa šećerom. Dio hladnog mlijeka (oko 150 ml) izmiješajte s izrađenim žumancima i brašnom, a ostatak mlijeka zakipite
4. Kad mlijeko zakipi, posudu maknite s vatre i u nju umiješajte pripremljenu mješavinu. Kuhajte uz stalno miješanje još 7-8 minuta i ohladite
5. U kremu umiješajte vanilin šećer, kandirano voće, orahe, narančin sok i maslac koji ste prethodno pjenasto izradili
6. Pečenu biskvitnu koru premažite s dvije trećine kreme i poklopite drugom korom, pa preostalom kremom premažite cijelu tortu
Posluzivanje
Dobro ohlađenu tortu poslužite s tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite komadićima kandiranog voća
Savjet
Ako želite pripremite tutti-frutti ploške, biskvit pecite na isti način u plehu veličine 19×28cm (mora biti tacno i precizno)
Dobar tek moje dame, probajte napraviti tortu necete se pokajati. Do sljedeceg javljanja sve vas puno voli i pozdravlja vas
SEXI SEJO