|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Torte
30.1.2011 21:47:26   
IvanaTz
Pa ne znam sta da vam kazem za oblaganje fondantom ove ferrero torte, meni je ova krema malo previse kremasta za fondant, a i super mi ovaj fazon sa cokoladom okolo i gore cokolada i posuto sjeckanim ljesnjacima, bas mi je njami njami ovakva pa je ja ne bih oblagala fondantom, ali probajte, bice malo mekano ali mi smo sve fondant majstorice pa vjerujem da ce vam uspjeti...user posted image

_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 601
   RE: Torte
30.1.2011 22:52:06   
Mya_81 RR
Ivana, sad kako to napisa bilo bi šteta takvu tortu oblagati. Da se to super dekorirati s čokoladom.

Ali meni treba neka torta za fondant. Uvijek pravim čokoladnu tortu, jednu te istu, a ovaj put bih htjela nešto drugo i stvarno ne znam koji recept da napravim.


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 602
   RE: Torte
31.1.2011 17:41:11   
Ninushka
Mya, pls recept te čokoldane torte koju ti praviš, vidim svi pišu da je reform dobra za fondant, ja bih da uporedim ta dva recepta pa da vidim.... ide jedan roćkas pa da vidm šta mogu ja da učinim...user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 603
   RE: Torte
31.1.2011 17:51:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Ivana, sad kako to napisa bilo bi šteta takvu tortu oblagati. Da se to super dekorirati s čokoladom.

Ali meni treba neka torta za fondant. Uvijek pravim čokoladnu tortu, jednu te istu, a ovaj put bih htjela nešto drugo i stvarno ne znam koji recept da napravim.

ja nesto kontam...nema se tu puno izbora...ili cokolada ili buterkrema...nista drugo nije dovoljno cvrsto...e jedino sto mozes praviti varijacije cokoladnih...probaj zahericu...ili ovu koju sam ja...ili reform...stvarno je dobra...ne mozes je porediti s kupovnim

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 604
   RE: Torte
31.1.2011 18:02:23   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Galicia

Meni nije uspjela torta od Jasmin. Mojom greskom sam je zeznula i to pravo. Moracu ovo u neuspjehe, cim slikam.
Kao prvo, recept je ok i nista tu ne fali. Medjutim ja pametnica uzela najveci obruc od tepsije za kore. Imam 3 velicine i ja se napravim pametna i najveci iskoristim i tako su mi kore ispale debljine flis papira. Al ja sam nastavila dalje sa filom. Fil je ispa malo rijedji nego sto sam ja htjela, al sam stavila mrvljenog keksa i ispao je ok. I tako sam ja sastavila torticu, bolje receno palacinka zgradu, i filom od pudinga nafilujem i isto tako zadnji sloj stavim. Ali PAMETNICA nije odmah stavila slag preko nego reko sacekacu do sutra. Aha, jest malo morgen. Ustala jutros imam sta viditi. Puding se sav skorio na torti, mogu je samo baciti. Jedino mozda vi imate neko rijesenje, dal da stavljam slag preko ili da ide u kantu.



kakva crna kanta ...smazi to :)))

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 605
   RE: Torte
31.1.2011 19:02:11   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Galicia

Meni nije uspjela torta od Jasmin. Mojom greskom sam je zeznula i to pravo. Moracu ovo u neuspjehe, cim slikam.
Kao prvo, recept je ok i nista tu ne fali. Medjutim ja pametnica uzela najveci obruc od tepsije za kore. Imam 3 velicine i ja se napravim pametna i najveci iskoristim i tako su mi kore ispale debljine flis papira. Al ja sam nastavila dalje sa filom. Fil je ispa malo rijedji nego sto sam ja htjela, al sam stavila mrvljenog keksa i ispao je ok. I tako sam ja sastavila torticu, bolje receno palacinka zgradu, i filom od pudinga nafilujem i isto tako zadnji sloj stavim. Ali PAMETNICA nije odmah stavila slag preko nego reko sacekacu do sutra. Aha, jest malo morgen. Ustala jutros imam sta viditi. Puding se sav skorio na torti, mogu je samo baciti. Jedino mozda vi imate neko rijesenje, dal da stavljam slag preko ili da ide u kantu.


A joj,bas mi je zao sto nije ispalo kako si zeljela.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 606
   RE: Torte
31.1.2011 19:03:13   
Niobe
IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Ivana, sad kako to napisa bilo bi šteta takvu tortu oblagati. Da se to super dekorirati s čokoladom.

Ali meni treba neka torta za fondant. Uvijek pravim čokoladnu tortu, jednu te istu, a ovaj put bih htjela nešto drugo i stvarno ne znam koji recept da napravim.

ja nesto kontam...nema se tu puno izbora...ili cokolada ili buterkrema...nista drugo nije dovoljno cvrsto...e jedino sto mozes praviti varijacije cokoladnih...probaj zahericu...ili ovu koju sam ja...ili reform...stvarno je dobra...ne mozes je porediti s kupovnim



Moze se napraviti i cheesecake sa voćem, bude pravo cvrsta, al ne voli to bas svako.


_____________________________

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 607
   RE: Torte
1.2.2011 12:37:47   
palachinken
Meni pada rođendan sad u petak i kontala sam se počastiti ovom predobrom ferrerkom tortom.
Eh sad, pošto sam ja nako početna u tortama, trebaće mi stoljece da je napravim pa sam kontala razbit: 2 dana prije kore (ne znam rezat biskvit, pa pečem 3x user posted image ), dan prije kremu a u petak poslozit i ukrasit.
Hoce li se te kore osušit ako stoje 'nako 2 dana?



_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 608
   RE: Torte
1.2.2011 13:15:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: palachinken

Meni pada rođendan sad u petak i kontala sam se počastiti ovom predobrom ferrerkom tortom.
Eh sad, pošto sam ja nako početna u tortama, trebaće mi stoljece da je napravim pa sam kontala razbit: 2 dana prije kore (ne znam rezat biskvit, pa pečem 3x user posted image ), dan prije kremu a u petak poslozit i ukrasit.
Hoce li se te kore osušit ako stoje 'nako 2 dana?


u srijedu ispeci kore i stavi je u kesu...a u cetvrtak zavrsi citavu tortu, jer je najbolja nakon 24 sata...da se sve to "ujedini"...da kore "povuku" kremu...da se krema ohladi...itd.

koru ti je najlakse uz pomoc konca presjeci...znaci, zarezes nozem citavom duzinom...skontas, znaci da ti izadju tri kore otprilike jednake debljine...pa onda konac ubacis u te zarezane dijelove...s obje ruke drzis...prekrizis konac...ili rukeuser posted image ...i vuces...konac to savrseno izreze...nadam se da si skontala sta je pisac htio reci...haj potrazim na youtubeuuser posted image

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 609
   RE: Torte
1.2.2011 13:33:09   
Anoniman
evo ovdje slika...nisam nista bolje nasla http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/default/debi-7mcd3t.hr.html

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 610
   RE: Torte
1.2.2011 13:51:49   
mamine oci
user posted image





_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 611
   RE: Torte
1.2.2011 13:53:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mamine oci

user posted image




user posted image user posted image user posted image ...superuser posted image

(odgovor članu mamine oci)
  Neposredna veza do poruke: 612
   RE: Torte
1.2.2011 13:57:19   
mamine oci
hvala to nam je sto bi rekao zvrk Emov svijet la,lalala elmov svijet:):)meni lakse ove od slaga nego one od fondata al vidim ima zena majstora svaka cast user posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 613
   RE: Torte
1.2.2011 14:08:12   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: mamine oci

user posted image






kako je moja drugarica majstor za torte, aferim ženo user posted image user posted image user posted image  super izgleda, gledah i na FB
njam, njam

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 614
   RE: Torte
1.2.2011 14:11:00   
mamine oci
bujrum da se zajedno sladimouser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 615
   RE: Torte
1.2.2011 14:12:10   
veeseelaa
ne zovi poguziju dva puta user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 616
   RE: Torte
1.2.2011 14:12:56   
mamine oci
kod mene uvjek ima bujruma

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 617
   RE: Torte
1.2.2011 14:13:27   
veeseelaa
ma znam lijepa moja

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 618
   RE: Torte
1.2.2011 14:40:28   
palachinken
IZVORNA PORUKA: dadada

evo ovdje slika...nisam nista bolje nasla http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/default/debi-7mcd3t.hr.html


Vidi fazona! Probaću. Ako ispadne heravo, zamalterisaću kremom.
Hvala na savjetu


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 619
   RE: Torte
1.2.2011 18:21:17   
manuela RR
IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Nasla sam super recept, ova torta je ludilo... Poprilicno je skupa, ali nije zahtjevna za napravit i praavooo je dooobraaaa... Bomba od torte user posted image


user posted image


FERRERO TORTA

·         Biskvit  5 kom jaja  100 gr čokolade  150 gr šećera  70 gr. brašno  1 kom. pecilnog praška  1 kom vanilin šećera  30 gr. krušne mrvice  3 žlice mljevenih lješnjaka  70 gr maslaca ·         Krema  50 dag sira mascarponea  1/2 l slatkog vrhnja Sania  40 dag nutele  100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije)  100gr lješnjak napolitanki,nasjeckane ·         i još  200 gr čokolade za kuhanje  2-3 žlice ulja  1 dl toplog mlijeka  4 žlice nesquk-a   Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi.
Žutanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, p.p. v.š. mrvice, otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka.Kalup namastiti, posuti sa mrvicama, istresti smjesu i peći na 200*c oko 30 min.
Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja.Otopiti 200Gr čokolade sa uljem na pari, istresti u vrećicu za ukrašavanje, napravit čipku za ukras oko torte, ohladiti je u zamrzivaču.
Ostatak čokolade ostavite, jer će Vam trebati za daljnje korištenje.
Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru nalo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore.
Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladnom čipkom, koja se mora malo opustiti na sobnoj temp.ali ne previše, tek toliko da se može motati oko torte.
Ja sam je napravila u dva djela, jer nemam tako veliki zamrzivač,pa sam je spojila.




Uf zamisli zeznem tortu,plakala bi 3 dana zbog sastojakauser posted image user posted image

< Poruku je uredio manuela -- 1.2.2011 18:22:25 >


_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 620
   RE: Torte
1.2.2011 19:04:45   
palachinken
KOristan članak:
http://www.coolinarika.com/clanak/cokoladni-ukrasi/

Jest da sad vlada fondant-manija, ima nešto u staroj dobroj čokoladi!


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 621
   RE: Torte
4.2.2011 22:50:49   
palachinken
Napravila sam ferrero, po ovom gore receptu (uglavnom)
I fenomenalna je! Doduše, ja sam je pojeftinila, pa umjesto mascarpone sira stavila dukatela sirni namaz, a umjesto nutelle takovo premium eurocrem.
I prerezala sam uspješno biskvit na tri dijela, hvala dadada :)))

Samo jedan sitni detalj, primjetila sam da se pri rezanju, kriške lome na ovim dijelovima sa mrvljenim keksom, pa trebam skontati neku opciju da tortu na tim dijelovima polijepim.
Gosti su zadovoljni, a ni meni nije mrska,  user posted image


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 622
   RE: Torte
7.2.2011 12:26:10   
Niina
Eh. meni treba mala pomoc...svakru i svekrvi mi rodjendan pa im ja mislila napraviti tortu...imal ko kakav fin recept, da je socna, ne teska za napravit i da nema oraha a da se moze prekriti fondanom....pls....valja mi se pokazati user posted image user posted image user posted image user posted image upooomooocccccccccccccccc

_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 623
   RE: Torte
7.2.2011 13:05:43   
M kao Mama
IZ anas je i fondatica i mogu kazati, što se tiče vizuelnog efekta, puna 10, što se tiče ukusa, onako, lijepe kreme, probala sam i taj eksperiment zvani fondant, i mislim da ćemo dalje nastaviti sa šlagom i kremema, čokoldama i sličnim mazalizama.

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 624
   RE: Torte
7.2.2011 13:07:11   
palachinken
Niina, probaj ovaj ledeni vjetar u čokoladnoj varijanti, ja sam radila po ovom receptu:
http://www.coolinarika.com/recept/cokoladni-ledeni-vjetar/
i uspio mi je. Dobar je i voćni, ali čokolada je čokolada user posted image

Krema je od žumanaca pa bi izdržala fondan, samo je napraviš duplo više pa natrackaš kolač okolo, umjesto šlaga. Ovakav pravougani kao na receptu baš bude visok, meni bio skoro 15cm, a i to mi je dobro za fondant.
Sretno!
I mojoj svekrvi i sverku  je rođendan slijedece sedmice, u dan razlike, pa cu im ovo napravit user posted image


< Poruku je uredio palachinken -- 7.2.2011 13:08:25 >


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *