|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
28.12.2010 20:20:53   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 551
   RE: Torte
28.12.2010 20:24:49   
bebacha
cuj neumornauser posted image ma cini ti se.nego jesul ove torte teske puno,mogul ih pravit na 2 spratauser posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 552
   [Obrisana poruka]
28.12.2010 20:39:56   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 553
   RE: Torte
29.12.2010 10:58:25   
10 mart 2009
IZVORNA PORUKA: doublemum


IZVORNA PORUKA: doublemum

Priprema 1 Biskvit:
1. Izmiksati sve sastojke i peći u četvrtastoj tepsiji veličine 24×40cm.
Krema:
1. U provrelo mlijeko zakuhati šećer, gustin, puding.
2. Kada se krema ohladi dodati izrađen margarin.
3. Kremu podijeliti na 3 dijela.
1 dio dodati mljeveni keks,
2 dio dodati otopljenu čokoladu,
3 dio ostaje žut.
Slaganje:
Biskvit malo poprskati fantom, premazati kremom sa keksom,
preko nje složiti jaffa kekse malo potopljene u mlijeko(čokoladni dio okrenut prema dolje.
Preko jaffe premazati fil sa čokoladom, na nju slagati piškote malo potopljene u fantu.
Preko piškota premazati žutu kremu.
Tortu premazati šlagom. 2 user posted image

    Sastojci
  1. Biskvit:  6 žlica šećera  4 žlice brašna  3 žlice ulja  7 žlica mljevenih oraha  1 žlica kakaa  6 kom jaja  1 kom prašak za pecivo
  2. Krema:  400gr šećera  1 žlica gustina  4 kom pudinga od vanilije  250gr margarina  150gr mljevenog keksa  150gr otopljene čokolade  1/2l vrhnja za šlag   fanta naranča   jaffa keks   piškote  1,5l mlijeka


    • Ovo sam probala copy-paste, pa je malo zbrkano, ali valjda se snađeš?!

        Hvala doublemum user posted image user posted image user posted image ... u petak ću je pokušati napraviti, rezultat ću javitiuser posted image user posted image user posted image

      (odgovor članu DM)
      Neposredna veza do poruke: 554
         RE: Torte
      29.12.2010 11:13:40   
      muaaa
      mojauser posted image jafica

      (odgovor članu 10 mart 2009)
      Neposredna veza do poruke: 555
         RE: Torte
      29.12.2010 11:57:10   
      leli§
      IZVORNA PORUKA: Iman83

      Meni treba neka 'visoka' torta preko koje može ići fondant, a da je sa čokoladom i orasima! Ovo *visoka* jer mi se čini da će raskošnije izgledati ako je torta visoka(izdašna)!!!!
      Ima li ko kakav recept?????



      ako neces praviti "duplu dozu" onda klavir torta (visoka)

      slobodno me nemoj pitati detalje, nisam je pravila a ja sam ti nikakav kuhar user posted image user posted image user posted image  ali sam jela i bas je povisoka oko 15ak cm (za moj ukus malo "hljebasta"---mislim da treba malo vise kreme user posted image user posted image user posted image ---kaze nesposobni kuhar)...

      http://www.coolinarika.com/recept/744541/

      ovo je najblize sto sam nasla na coolinarici, ja sam doduse jela "svijetlu verziju" :):):)

      _____________________________

      jos uvijek sretno samujemo

      "...The future''s in the air
      I can feel it everywhere
      Blowing with the wind of change..."

      (odgovor članu Brisani uporabnik)
      Neposredna veza do poruke: 556
         RE: Torte
      29.12.2010 12:01:39   
      Amrino
      Pa mozes praviti bilo koju samo napravis po vecoj mjeri...tako sam i ja...Umjesto jedne ispekla dvije kore...i uduplala fil. user posted image user posted image user posted image

      _____________________________

      Polaznica obuke o dojenju
      HAMZA
      29.12.2007
      IMRAN
      03.03.2010



      (odgovor članu leli§)
      Neposredna veza do poruke: 557
         RE: Torte
      29.12.2010 12:10:34   
      emi7908
      Moja je je bila još višlja user posted image user posted image user posted image  napravila sam sinu za drugi rođ.tortu, meni se jako svidjela.Bila je ukusna i poprilično visoka da su me ukućani zezali kolika mi je torta hehhehe ali baš me briga bila je super. Uskoro stavljam i slike pa da vi ocjenite drage dame user posted image user posted image user posted image user posted image

      (odgovor članu leli§)
      Neposredna veza do poruke: 558
         RE: Torte
      8.1.2011 23:11:19   
      muaaa
      user posted image

      (odgovor članu emi7908)
      Neposredna veza do poruke: 559
         RE: Torte
      8.1.2011 23:13:00   
      muaaa
      moj Buser posted image ijeli Andjeo

      (odgovor članu muaaa)
      Neposredna veza do poruke: 560
         RE: Torte
      8.1.2011 23:17:28   
      muaaa
      ovo je bilo djecaku koji voli da majstorise
      user posted image

      (odgovor članu muaaa)
      Neposredna veza do poruke: 561
         RE: Torte
      8.1.2011 23:24:11   
      Anoniman
      muaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image samo nek se radiuser posted image user posted image user posted image user posted image ja sam jedna od rijetkih koja vise voli slag nego fondant..

      (odgovor članu muaaa)
        Neposredna veza do poruke: 562
         RE: Torte
      8.1.2011 23:27:04   
      muaaa
      ma eto mora se malo i slagirati,kad tako traze moje musterije

      (odgovor članu Anoniman)
      Neposredna veza do poruke: 563
         RE: Torte
      8.1.2011 23:30:39   
      Anoniman
      IZVORNA PORUKA: noa

      muaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image samo nek se radiuser posted image user posted image user posted image user posted image ja sam jedna od rijetkih koja vise voli slag nego fondant..

      bjež ba tam kad vidiš moju fondaticu ima da ti voda na usta kreneuser posted image

      (odgovor članu Anoniman)
        Neposredna veza do poruke: 564
         RE: Torte
      8.1.2011 23:35:25   
      Anoniman
      IZVORNA PORUKA: Breskva

      IZVORNA PORUKA: noa

      muaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image samo nek se radiuser posted image user posted image user posted image user posted image ja sam jedna od rijetkih koja vise voli slag nego fondant..

      bjež ba tam kad vidiš moju fondaticu ima da ti voda na usta kreneuser posted image






      user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sreca fondant se ne pečeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

      (odgovor članu Anoniman)
        Neposredna veza do poruke: 565
         RE: Torte
      8.1.2011 23:51:32   
      Anoniman
      samo ti mene slobodno zahebaji, ja sam svoju štrudlu postavila a ti svoje "specijalitete" ne smiješ user posted image

      ...bjež uvijek me navratiš da odem OT user posted image ...

      (odgovor članu Anoniman)
        Neposredna veza do poruke: 566
         RE: Torte
      11.1.2011 23:21:10   
      rokoko
      IZVORNA PORUKA: muaaa

      ma eto mora se malo i slagirati,kad tako traze moje musterije

      I ja bih to radila da znamuser posted image user posted image ,ali na sreću ni ne traže to od meneuser posted image user posted image .Zato čokoladiram
      user posted image

      (odgovor članu muaaa)
      Neposredna veza do poruke: 567
         RE: Torte
      11.1.2011 23:33:09   
      rokoko
      user posted image

      user posted image

      (odgovor članu rokoko)
      Neposredna veza do poruke: 568
         RE: Torte
      11.1.2011 23:48:17   
      mummy
      Ja isto puno više volim šlag ili čokoladnu glazuru nego fondant, on mi je samo za ukrašavanje ali ga uvijek skidam i nedam djeci da ga jedu, posebno kad dodam raznoraznih boja.
      Rokoko, ove su ti torte fantastične, stvarno čista 10
      Kako radiš ovu čokoladu????????

      (odgovor članu rokoko)
      Neposredna veza do poruke: 569
         RE: Torte
      12.1.2011 0:15:59   
      rokoko
       Istopljena čokolada ide na masni papir,hladi se i onda se ili izlomi ili isječe po prethodno naznačenim linijama,ako se žele pravilne pločice istih dimenzija.Treba izmjeriti visinu torte da bi te čokoladne pločice odgovarale.Po toj čokoladi se mogu praviti različite šare,ma najviše je to igra sa čokoladom,krenuti i pustiti mašti na volju.

      (odgovor članu mummy)
      Neposredna veza do poruke: 570
         RE: Torte
      12.1.2011 0:18:55   
      muaaa
      Super je ovo sa cokoladom,moracu se i ja upustiti u ovu avanturuuser posted image

      (odgovor članu rokoko)
      Neposredna veza do poruke: 571
         RE: Torte
      12.1.2011 0:22:03   
      Anoniman
      rokoko samo jos jedno pitanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image koje cokolade koristis-proizvođacuser posted image

      (odgovor članu muaaa)
        Neposredna veza do poruke: 572
         RE: Torte
      12.1.2011 11:01:32   
      rokoko
       Konzumovu koju za njih radi zvecevo ili Menaz koristim za torte tj.za unutrasnjost.Za ukrasavanje kakao tablu Chocoline(negdje u Srbiji se proizvodi) koju mijesam sa gore navedenim(vise stavim ove chocoline) i to sve kada nemam Puratos koju uzimam u BGD.

      (odgovor članu Anoniman)
      Neposredna veza do poruke: 573
         RE: Torte
      25.1.2011 11:11:08   
      emi7908
      Eh pravila sam anans tortu i mogu vam reći da je dobra... meni je nekako jako bitan okus pa onda gledam izgled. Ono što mi se sviđa za razliku od torti koje ja pravim ovu sam napravila jako brzo, velllllllliki plus user posted image   E dame koje niste probale savjetujem da probate ovu tortu...

      (odgovor članu rokoko)
      Neposredna veza do poruke: 574
         RE: Torte
      25.1.2011 15:01:59   
      mamine oci
      user posted image

      user posted image


      user posted image


      nase rodjendanske torte domaca radinost:)




      _____________________________

      Haris 28.10.1999
      Fatih 25.01.2008
      Iman 13.01.2013


      (odgovor članu emi7908)
      Neposredna veza do poruke: 575
      Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
      Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
      Idi na:








      Anketa

      Za dojilje.
      пеперутка16

      Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

      Oznake

      Prijava
      Ime i Prezime
      *
      Adresa
      *
      Poštanski broj Grad
      *
      Broj telefona
      *
      E-mail adresa
      *
      Veličina pelena koje dijete nosi
      *
      Starost vašeg djeteta/vaše djece
      *
      Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *