IvanaTz -> RE: Torte (29.1.2011 8:23:15)
|
Nasla sam super recept, ova torta je ludilo... Poprilicno je skupa, ali nije zahtjevna za napravit i praavooo je dooobraaaa... Bomba od torte [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://img37.imagefra.me/i51t/tokicivana/yg8t_5a6_ubcwi.jpg[/image] FERRERO TORTA · Biskvit 5 kom jaja 100 gr čokolade 150 gr šećera 70 gr. brašno 1 kom. pecilnog praška 1 kom vanilin šećera 30 gr. krušne mrvice 3 žlice mljevenih lješnjaka 70 gr maslaca · Krema 50 dag sira mascarponea 1/2 l slatkog vrhnja Sania 40 dag nutele 100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije) 100gr lješnjak napolitanki,nasjeckane · i još 200 gr čokolade za kuhanje 2-3 žlice ulja 1 dl toplog mlijeka 4 žlice nesquk-a Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi. Žutanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, p.p. v.š. mrvice, otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka.Kalup namastiti, posuti sa mrvicama, istresti smjesu i peći na 200*c oko 30 min. Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja.Otopiti 200Gr čokolade sa uljem na pari, istresti u vrećicu za ukrašavanje, napravit čipku za ukras oko torte, ohladiti je u zamrzivaču. Ostatak čokolade ostavite, jer će Vam trebati za daljnje korištenje. Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru nalo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore. Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladnom čipkom, koja se mora malo opustiti na sobnoj temp.ali ne previše, tek toliko da se može motati oko torte. Ja sam je napravila u dva djela, jer nemam tako veliki zamrzivač,pa sam je spojila.
|
|
|
|