RE: Torte (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> RE: Torte (25.12.2010 19:00:10)

mislim, naravno, na 800 ml slaga a ne 800l[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Niobe -> RE: Torte (25.12.2010 19:04:34)

IZVORNA PORUKA: dadada

mislim, naravno, na 800 ml slaga a ne 800l[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Hvala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




sporty mamaa -> RE: Torte (27.12.2010 17:47:34)

Napravi ja svoju reformicu.... Iskreno, torta mi ima i dobroh i losih strana[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Malo mi je premala, a stavila sam 12 jaja, tri kore, ali bas bas mala, a ja sam ocekivala nesto vece... Ukus je dobar, samo malo kazu svi silan, jedan komad i kapak. E sad Hanady u tvom receptu pise da ide 300 gr. cokolade, a u svakom koji ja nadoh, sve isto kao u tvom samo ide 100 gr. cokolade. Ja sam stavila 200[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 




Anoniman -> RE: Torte (27.12.2010 18:58:48)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Napravi ja svoju reformicu.... Iskreno, torta mi ima i dobroh i losih strana[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Malo mi je premala, a stavila sam 12 jaja, tri kore, ali bas bas mala, a ja sam ocekivala nesto vece... Ukus je dobar, samo malo kazu svi silan, jedan komad i kapak. E sad Hanady u tvom receptu pise da ide 300 gr. cokolade, a u svakom koji ja nadoh, sve isto kao u tvom samo ide 100 gr. cokolade. Ja sam stavila 200[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  


Pa zato i jes mala torta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Šalim se,nit sam pravila,nit jela,a baš sam sebi taj recept copy-paste,pa me tvoj post malo zadevera...12 jaja ide,ne bi trebala biti tako mala,jel nisi mogla koristiti veći kalup,ili bi onda bila preniska?




Hanady RR -> RE: Torte (27.12.2010 19:05:09)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Napravi ja svoju reformicu.... Iskreno, torta mi ima i dobroh i losih strana[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Malo mi je premala, a stavila sam 12 jaja, tri kore, ali bas bas mala, a ja sam ocekivala nesto vece... Ukus je dobar, samo malo kazu svi silan, jedan komad i kapak. E sad Hanady u tvom receptu pise da ide 300 gr. cokolade, a u svakom koji ja nadoh, sve isto kao u tvom samo ide 100 gr. cokolade. Ja sam stavila 200[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  

e bome kod mene nema torte bez puno čokolade[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
kod mene čokoladfu ubrajaju u najdraži porizvod familijarno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
silna torta i jest reform...a mala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ne znam kako...
ako si rezala iz pleha oblik pravougaonika iz rerne trebala bi biti taman[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
al opet kolika je tebi rerna...meni je ona velika...ja kad kupujem špret ja ti gledam koliki je pleh unutra jel moram dvije pite il je jedna taman za ručak[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




muaaa -> RE: Torte (27.12.2010 19:05:33)

reforma i jeste pomala i meni uvjek takva ispadne vjerovatno zato sto idu samo orasi ,bjelanca i secer bude potanka kora a i fila nema puno.




muaaa -> RE: Torte (27.12.2010 19:08:03)

mada ja pojacam uvjek sastojke i bude dobra [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




maja78 RR -> RE: Torte (27.12.2010 19:13:10)

i meni reform bude pomala, ja sam za rodjendan andreju pravila trostruku mjeru da bi ispala bas velika, kao tepsija srednje velicine




mrvicaa -> RE: Torte (27.12.2010 23:57:07)

meni reform isto bude mala,a recept iz nekog casopisa i ide 10 jaja i 200gr.cokolade,100gr u kremu 100gr za ukrasavanje,a ja stavim sve u kremu i dodam jos onako 200-300gr ljesnjaka,imam domacih,pa gdje god stignem ubacujem ih,i opet mi malo,pa malo...




bebacha -> RE: Torte (28.12.2010 10:40:04)

jel neko pravio tortu Bingo.isplatil se ulozit sve u nju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]nije bas ni jeftini,ni brza za napravit.na coolinarki su sve pohvale za nju al ja opet skepticna.djeluje mi dobro al se bojim da nije previse okusa.

evo to je ta torta

http://www.coolinarika.com/recept/749548/




Anoniman -> RE: Torte (28.12.2010 11:55:56)

IZVORNA PORUKA: bebacha

jel neko pravio tortu Bingo.isplatil se ulozit sve u nju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] nije bas ni jeftini,ni brza za napravit.na coolinarki su sve pohvale za nju al ja opet skepticna.djeluje mi dobro al se bojim da nije previse okusa.

evo to je ta torta

http://www.coolinarika.com/recept/749548/







torta je odlicna i isplati se svaka markica i trud[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bebacha -> RE: Torte (28.12.2010 12:10:37)

e super.odluka je pala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]pravimo,ja i Alen[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]udruzenim snagama,javljam rezultat




10 mart 2009 -> RE: Torte (28.12.2010 13:47:13)

Ja ne mogu da otvorim tu stranicu, ahtjela bih probati napraviti Bingo tortu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image], hoće li neko molim vas, prebaciti recept....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]




DM -> RE: Torte (28.12.2010 13:52:11)

Priprema 1 Biskvit:
1. Izmiksati sve sastojke i peći u četvrtastoj tepsiji veličine 24×40cm.
Krema:
1. U provrelo mlijeko zakuhati šećer, gustin, puding.
2. Kada se krema ohladi dodati izrađen margarin.
3. Kremu podijeliti na 3 dijela.
1 dio dodati mljeveni keks,
2 dio dodati otopljenu čokoladu,
3 dio ostaje žut.
Slaganje:
Biskvit malo poprskati fantom, premazati kremom sa keksom,
preko nje složiti jaffa kekse malo potopljene u mlijeko(čokoladni dio okrenut prema dolje.
Preko jaffe premazati fil sa čokoladom, na nju slagati piškote malo potopljene u fantu.
Preko piškota premazati žutu kremu.
Tortu premazati šlagom. 2 [image]http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/a/7/a713f1ad2eefa0dd003eb7e07a4fe017_listing_s.jpg[/image]
Sastojci
  • Biskvit:  6 žlica šećera  4 žlice brašna  3 žlice ulja  7 žlica mljevenih oraha  1 žlica kakaa  6 kom jaja  1 kom prašak za pecivo
  • Krema:  400gr šećera  1 žlica gustina  4 kom pudinga od vanilije  250gr margarina  150gr mljevenog keksa  150gr otopljene čokolade  1/2l vrhnja za šlag   fanta naranča   jaffa keks   piškote  1,5l mlijeka




  • DM -> RE: Torte (28.12.2010 13:52:58)


    IZVORNA PORUKA: doublemum

    Priprema 1 Biskvit:
    1. Izmiksati sve sastojke i peći u četvrtastoj tepsiji veličine 24×40cm.
    Krema:
    1. U provrelo mlijeko zakuhati šećer, gustin, puding.
    2. Kada se krema ohladi dodati izrađen margarin.
    3. Kremu podijeliti na 3 dijela.
    1 dio dodati mljeveni keks,
    2 dio dodati otopljenu čokoladu,
    3 dio ostaje žut.
    Slaganje:
    Biskvit malo poprskati fantom, premazati kremom sa keksom,
    preko nje složiti jaffa kekse malo potopljene u mlijeko(čokoladni dio okrenut prema dolje.
    Preko jaffe premazati fil sa čokoladom, na nju slagati piškote malo potopljene u fantu.
    Preko piškota premazati žutu kremu.
    Tortu premazati šlagom. 2 [image]http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/a/7/a713f1ad2eefa0dd003eb7e07a4fe017_listing_s.jpg[/image]
    Sastojci
  • Biskvit:  6 žlica šećera  4 žlice brašna  3 žlice ulja  7 žlica mljevenih oraha  1 žlica kakaa  6 kom jaja  1 kom prašak za pecivo
  • Krema:  400gr šećera  1 žlica gustina  4 kom pudinga od vanilije  250gr margarina  150gr mljevenog keksa  150gr otopljene čokolade  1/2l vrhnja za šlag   fanta naranča   jaffa keks   piškote  1,5l mlijeka

  • Ovo sam probala copy-paste, pa je malo zbrkano, ali valjda se snađeš?!




    ena23 -> RE: Torte (28.12.2010 14:04:41)

    IZVORNA PORUKA: dadada

    Niobe[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

    A meni opet treba pomoc[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ...rokokokoko jesi li tu?

    pravim svarcvald tortu...opet...jedina koju razvaljujem[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ...obicno na vrh pospem kakao...a sad bih voljela cokoladu...one tanke listice...ali opet ne pretanke...cini mi se da si ti to stavljala po nekoj torti...da bude onako "rusticna"...imam cokoladu, ali kada struzem na onom cudu ko za kupus i mrkvu ispadne pretanko i premalo..kako se to pravi?
    [image]http://www4.slikomat.com/10/1225/op3-Cokola.jpg[/image]



    znam ja ,znam ja kako se ofo pravi... uzmes veliki noz i cokoladu okrenes na ne-kockastu stranu i onda nozem "skidas" tj. struzes cokoladu i kako ti struzes tako se prave rolnice od cokolade i ovako ovi listici tanki...

    ja pokupila od jamie olivera, tako je on radio...




    Anoniman -> RE: Torte (28.12.2010 14:11:57)

    [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
    znam to s nozem...ja jos rendam na ono cudo za kupus i mrkvu...isto listke ispadnu...samo sam ja htjela malo sire i deblje...ko sto rokoko pravi...imas na str 18 njenu tortu...medjutim, opet sam strugala...reko sto je sigurno...sigurno je...jer je torta isla ko poklon[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




    Anoniman -> RE: Torte (28.12.2010 14:18:44)

    IZVORNA PORUKA: dadada

    [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
    znam to s nozem...ja jos rendam na ono cudo za kupus i mrkvu...isto listke ispadnu...samo sam ja htjela malo sire i deblje...ko sto rokoko pravi...imas na str 18 njenu tortu...medjutim, opet sam strugala...reko sto je sigurno...sigurno je...jer je torta isla ko poklon[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]







    rastopis cokoladu i razlijes je po papiru za pecenje i kad se stegne struzes koliko i kako debelo ti treba [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




    veeseelaa -> RE: Torte (28.12.2010 14:25:19)

    pa dobro dokle ću ja objašnjavati [image]http://www.forum.hr/images/smilies/kava.gif[/image][image]http://www.forum.hr/images/smilies/mrgreen1.gif[/image]




    sporty mamaa -> RE: Torte (28.12.2010 19:59:52)

    IZVORNA PORUKA: Hanady RR

    IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

    Napravi ja svoju reformicu.... Iskreno, torta mi ima i dobroh i losih strana[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Malo mi je premala, a stavila sam 12 jaja, tri kore, ali bas bas mala, a ja sam ocekivala nesto vece... Ukus je dobar, samo malo kazu svi silan, jedan komad i kapak. E sad Hanady u tvom receptu pise da ide 300 gr. cokolade, a u svakom koji ja nadoh, sve isto kao u tvom samo ide 100 gr. cokolade. Ja sam stavila 200[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  

    e bome kod mene nema torte bez puno čokolade[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
    kod mene čokoladfu ubrajaju u najdraži porizvod familijarno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
    silna torta i jest reform...a mala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
    ne znam kako...
    ako si rezala iz pleha oblik pravougaonika iz rerne trebala bi biti taman[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
    al opet kolika je tebi rerna...meni je ona velika...ja kad kupujem špret ja ti gledam koliki je pleh unutra jel moram dvije pite il je jedna taman za ručak[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]



    Kod mene je bila okrugla torta[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




    sporty mamaa -> RE: Torte (28.12.2010 20:02:01)

    IZVORNA PORUKA: noa

    IZVORNA PORUKA: dadada

    [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
    znam to s nozem...ja jos rendam na ono cudo za kupus i mrkvu...isto listke ispadnu...samo sam ja htjela malo sire i deblje...ko sto rokoko pravi...imas na str 18 njenu tortu...medjutim, opet sam strugala...reko sto je sigurno...sigurno je...jer je torta isla ko poklon[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]







    rastopis cokoladu i razlijes je po papiru za pecenje i kad se stegne struzes koliko i kako debelo ti treba [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



    E ovo je super savjet[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sad mi dajte jednu veliku tortu recept[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




    Hanady RR -> RE: Torte (28.12.2010 20:06:31)

    čuj jednu veliku[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

    hajde koju ćeš, katarina, puslica, jadran, američka, jafa...kaži da pišem dok sam tu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




    bebacha -> RE: Torte (28.12.2010 20:08:25)

    hajdi pisi americku i jafu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




    Hanady RR -> RE: Torte (28.12.2010 20:09:36)

    IZVORNA PORUKA: bebacha

    hajdi pisi americku i jafu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

    ti si neumorna[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
    evo sad ćem ja njih copy-past iz svoga word kuhara....





    Hanady RR -> RE: Torte (28.12.2010 20:12:04)

    Američka torta  
    Sastojci
    Biskvit
    200 g putera 500 g šećera 1 vanilin šećer 4 žumanca 200 g čokolade 2 kašike vode 300 g brašna 1 prašak za pecivo malo soli 400 ml mlijeka 4 bjelanca

    Fil 150 g marmelade od marelice 100 g Suhih marelica 2 kašike vode 700 g čokolade 500 ml vrhnja za kuhanje

    Priprema

    Biskvit

    1.       Pjenasto umutiti puter, dodati šećer i vanilin šećer i dobro izraditi. Zatim umiješati jedno po jedno žumance. Čokoladu s dvije kašike vode otopiti na pari i umiješati je u smjesu. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i malo soli, umutiti i dodati mlijeko. Napraviti čvrst snijeg od bjelanaca i lagano ga umiješati u smjesu. Ispeći koru u torten plehi, kada se ohladi prepoloviti je da se dobiju dvije kore. Pleh od 28 cm a može i 26 cm

    Fil
    1.       Marelice skuhati sa malo vode i šećera (trebale bi se skoro raspadati). Dodati ih u marmeladu s dvije kašike vode i zagrijati.
    2.       Čokoladu otopiti na pari, skinuti s vatre i umiješati vrhnje za kuhanje (koje ste prethodno malo zagrijali) dok se ne ujednači u glatku masu. Jedan dio odvojite i čuvajte toplo (potrebno za premazivanje cijele torte). Drugi dio treba da malo ohladi kako bi se torta lakše filovala.

    3.       Biskvit prvo premazati zagrijanom marmeladom, zatim malo ohlađenom čokoladom. Staviti preko drugi biskvit, a zatim onom odvojenom mlakom čokoladom. Dekorisati čokoladom također.

    JAFFA TORTA
    12 jaja
    12 kasika secera
    12 kasika mljevenih oraha
    3 kasike prezle

    zuti fil
    1 litar mlijeka
    4 pudinga od vanilije
    200 g secera
    1 margarin

    smedji fil
    200 g secera
    1,5 dl vode
    200 g mljevenih oraha
    1 cokolada za kuhanje
    1/2 maslaca

    nadjev
    3 kutije jaffa keksa
    2 sokica dvojni-c (ja sam uzela dzus od narance)

    priprema:
    kore: napraviti 4 kore i to - umutiti 3 jajeta sa 3 kasike secera. dodati 3 kasike mljev. oraha i 1 kasiku mrvica. lagano umijesati i peci na oko 200 stepeni pola sata. tako svaku koru zasebno
    zuti fil: napraviti puding od mlijeka i praska za puding. ostaviti da se ohladi (ne mora bit ledeno) i dodati secer i margarit, pa ponovo dobro umutiti
    smedji fil: prokuhati secer s vodom da se napravi kao agda, dodati zatim orahe i istopljenu cokoladu. kad se ohladi dodati maragrin i umutiti.

    torta se pravi ovako: Obavezno se slaže u zatvorenom torten plehu jer su kreme žitke a brzo se stisnu.
    -na tablu staviti jednu koru, premazati je dijelom zutog fila.
    -po zutom filu sloziti keks prethodno umocen u sok, pa premazti keks zutim nadjevom (najbolje je samo da popunite rupice izmedju keksova, jer vam nece moci biti zutog fila ako stavljate puno)
    -prekriti drugom korom i premazati polovinom smedjeg fila
    -staviti trecu koru
    ponoviti postupak kao i sa prvom: zuti fil, keks, zuti fil
    -staviti cetvrtu koru i premazati ostatkom smedjeg fila
    -ostavite malo zutog fila na kraju da tortu premazete okolo.
    -ukrasite po zelji




    Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>