RE: Torte (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


IvanaTz -> RE: Torte (30.1.2011 21:47:26)

Pa ne znam sta da vam kazem za oblaganje fondantom ove ferrero torte, meni je ova krema malo previse kremasta za fondant, a i super mi ovaj fazon sa cokoladom okolo i gore cokolada i posuto sjeckanim ljesnjacima, bas mi je njami njami ovakva pa je ja ne bih oblagala fondantom, ali probajte, bice malo mekano ali mi smo sve fondant majstorice pa vjerujem da ce vam uspjeti...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Mya_81 RR -> RE: Torte (30.1.2011 22:52:06)

Ivana, sad kako to napisa bilo bi šteta takvu tortu oblagati. Da se to super dekorirati s čokoladom.

Ali meni treba neka torta za fondant. Uvijek pravim čokoladnu tortu, jednu te istu, a ovaj put bih htjela nešto drugo i stvarno ne znam koji recept da napravim.




Ninushka -> RE: Torte (31.1.2011 17:41:11)

Mya, pls recept te čokoldane torte koju ti praviš, vidim svi pišu da je reform dobra za fondant, ja bih da uporedim ta dva recepta pa da vidim.... ide jedan roćkas pa da vidm šta mogu ja da učinim...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Torte (31.1.2011 17:51:50)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Ivana, sad kako to napisa bilo bi šteta takvu tortu oblagati. Da se to super dekorirati s čokoladom.

Ali meni treba neka torta za fondant. Uvijek pravim čokoladnu tortu, jednu te istu, a ovaj put bih htjela nešto drugo i stvarno ne znam koji recept da napravim.

ja nesto kontam...nema se tu puno izbora...ili cokolada ili buterkrema...nista drugo nije dovoljno cvrsto...e jedino sto mozes praviti varijacije cokoladnih...probaj zahericu...ili ovu koju sam ja...ili reform...stvarno je dobra...ne mozes je porediti s kupovnim




Visnja RR -> RE: Torte (31.1.2011 18:02:23)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Meni nije uspjela torta od Jasmin. Mojom greskom sam je zeznula i to pravo. Moracu ovo u neuspjehe, cim slikam.
Kao prvo, recept je ok i nista tu ne fali. Medjutim ja pametnica uzela najveci obruc od tepsije za kore. Imam 3 velicine i ja se napravim pametna i najveci iskoristim i tako su mi kore ispale debljine flis papira. Al ja sam nastavila dalje sa filom. Fil je ispa malo rijedji nego sto sam ja htjela, al sam stavila mrvljenog keksa i ispao je ok. I tako sam ja sastavila torticu, bolje receno palacinka zgradu, i filom od pudinga nafilujem i isto tako zadnji sloj stavim. Ali PAMETNICA nije odmah stavila slag preko nego reko sacekacu do sutra. Aha, jest malo morgen. Ustala jutros imam sta viditi. Puding se sav skorio na torti, mogu je samo baciti. Jedino mozda vi imate neko rijesenje, dal da stavljam slag preko ili da ide u kantu.



kakva crna kanta ...smazi to :)))




jasmin -> RE: Torte (31.1.2011 19:02:11)


IZVORNA PORUKA: Galicia

Meni nije uspjela torta od Jasmin. Mojom greskom sam je zeznula i to pravo. Moracu ovo u neuspjehe, cim slikam.
Kao prvo, recept je ok i nista tu ne fali. Medjutim ja pametnica uzela najveci obruc od tepsije za kore. Imam 3 velicine i ja se napravim pametna i najveci iskoristim i tako su mi kore ispale debljine flis papira. Al ja sam nastavila dalje sa filom. Fil je ispa malo rijedji nego sto sam ja htjela, al sam stavila mrvljenog keksa i ispao je ok. I tako sam ja sastavila torticu, bolje receno palacinka zgradu, i filom od pudinga nafilujem i isto tako zadnji sloj stavim. Ali PAMETNICA nije odmah stavila slag preko nego reko sacekacu do sutra. Aha, jest malo morgen. Ustala jutros imam sta viditi. Puding se sav skorio na torti, mogu je samo baciti. Jedino mozda vi imate neko rijesenje, dal da stavljam slag preko ili da ide u kantu.


A joj,bas mi je zao sto nije ispalo kako si zeljela.




Niobe -> RE: Torte (31.1.2011 19:03:13)

IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Ivana, sad kako to napisa bilo bi šteta takvu tortu oblagati. Da se to super dekorirati s čokoladom.

Ali meni treba neka torta za fondant. Uvijek pravim čokoladnu tortu, jednu te istu, a ovaj put bih htjela nešto drugo i stvarno ne znam koji recept da napravim.

ja nesto kontam...nema se tu puno izbora...ili cokolada ili buterkrema...nista drugo nije dovoljno cvrsto...e jedino sto mozes praviti varijacije cokoladnih...probaj zahericu...ili ovu koju sam ja...ili reform...stvarno je dobra...ne mozes je porediti s kupovnim



Moze se napraviti i cheesecake sa voćem, bude pravo cvrsta, al ne voli to bas svako.




palachinken -> RE: Torte (1.2.2011 12:37:47)

Meni pada rođendan sad u petak i kontala sam se počastiti ovom predobrom ferrerkom tortom.
Eh sad, pošto sam ja nako početna u tortama, trebaće mi stoljece da je napravim pa sam kontala razbit: 2 dana prije kore (ne znam rezat biskvit, pa pečem 3x [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), dan prije kremu a u petak poslozit i ukrasit.
Hoce li se te kore osušit ako stoje 'nako 2 dana?





Anoniman -> RE: Torte (1.2.2011 13:15:42)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Meni pada rođendan sad u petak i kontala sam se počastiti ovom predobrom ferrerkom tortom.
Eh sad, pošto sam ja nako početna u tortama, trebaće mi stoljece da je napravim pa sam kontala razbit: 2 dana prije kore (ne znam rezat biskvit, pa pečem 3x [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ), dan prije kremu a u petak poslozit i ukrasit.
Hoce li se te kore osušit ako stoje 'nako 2 dana?


u srijedu ispeci kore i stavi je u kesu...a u cetvrtak zavrsi citavu tortu, jer je najbolja nakon 24 sata...da se sve to "ujedini"...da kore "povuku" kremu...da se krema ohladi...itd.

koru ti je najlakse uz pomoc konca presjeci...znaci, zarezes nozem citavom duzinom...skontas, znaci da ti izadju tri kore otprilike jednake debljine...pa onda konac ubacis u te zarezane dijelove...s obje ruke drzis...prekrizis konac...ili ruke[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...i vuces...konac to savrseno izreze...nadam se da si skontala sta je pisac htio reci...haj potrazim na youtubeu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Torte (1.2.2011 13:33:09)

evo ovdje slika...nisam nista bolje nasla http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/default/debi-7mcd3t.hr.html




mamine oci -> RE: Torte (1.2.2011 13:51:49)

[image]http://www4.slikomat.com/10/0201/1t8-Photo-.jpg[/image]







Anoniman -> RE: Torte (1.2.2011 13:53:44)

IZVORNA PORUKA: mamine oci

[image]http://www4.slikomat.com/10/0201/1t8-Photo-.jpg[/image]




[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...super[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




mamine oci -> RE: Torte (1.2.2011 13:57:19)

hvala to nam je sto bi rekao zvrk Emov svijet la,lalala elmov svijet:):)meni lakse ove od slaga nego one od fondata al vidim ima zena majstora svaka cast [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




veeseelaa -> RE: Torte (1.2.2011 14:08:12)

IZVORNA PORUKA: mamine oci

[image]http://www4.slikomat.com/10/0201/1t8-Photo-.jpg[/image]






kako je moja drugarica majstor za torte, aferim ženo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] super izgleda, gledah i na FB
njam, njam




mamine oci -> RE: Torte (1.2.2011 14:11:00)

bujrum da se zajedno sladimo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




veeseelaa -> RE: Torte (1.2.2011 14:12:10)

ne zovi poguziju dva puta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mamine oci -> RE: Torte (1.2.2011 14:12:56)

kod mene uvjek ima bujruma




veeseelaa -> RE: Torte (1.2.2011 14:13:27)

ma znam lijepa moja




palachinken -> RE: Torte (1.2.2011 14:40:28)

IZVORNA PORUKA: dadada

evo ovdje slika...nisam nista bolje nasla http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/default/debi-7mcd3t.hr.html


Vidi fazona! Probaću. Ako ispadne heravo, zamalterisaću kremom.
Hvala na savjetu




manuela RR -> RE: Torte (1.2.2011 18:21:17)

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Nasla sam super recept, ova torta je ludilo... Poprilicno je skupa, ali nije zahtjevna za napravit i praavooo je dooobraaaa... Bomba od torte [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


[image]http://img37.imagefra.me/i51t/tokicivana/yg8t_5a6_ubcwi.jpg[/image]


FERRERO TORTA

·         Biskvit  5 kom jaja  100 gr čokolade  150 gr šećera  70 gr. brašno  1 kom. pecilnog praška  1 kom vanilin šećera  30 gr. krušne mrvice  3 žlice mljevenih lješnjaka  70 gr maslaca ·         Krema  50 dag sira mascarponea  1/2 l slatkog vrhnja Sania  40 dag nutele  100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije)  100gr lješnjak napolitanki,nasjeckane ·         i još  200 gr čokolade za kuhanje  2-3 žlice ulja  1 dl toplog mlijeka  4 žlice nesquk-a   Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi.
Žutanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, p.p. v.š. mrvice, otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka.Kalup namastiti, posuti sa mrvicama, istresti smjesu i peći na 200*c oko 30 min.
Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja.Otopiti 200Gr čokolade sa uljem na pari, istresti u vrećicu za ukrašavanje, napravit čipku za ukras oko torte, ohladiti je u zamrzivaču.
Ostatak čokolade ostavite, jer će Vam trebati za daljnje korištenje.
Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru nalo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore.
Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladnom čipkom, koja se mora malo opustiti na sobnoj temp.ali ne previše, tek toliko da se može motati oko torte.
Ja sam je napravila u dva djela, jer nemam tako veliki zamrzivač,pa sam je spojila.




Uf zamisli zeznem tortu,plakala bi 3 dana zbog sastojaka[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




palachinken -> RE: Torte (1.2.2011 19:04:45)

KOristan članak:
http://www.coolinarika.com/clanak/cokoladni-ukrasi/

Jest da sad vlada fondant-manija, ima nešto u staroj dobroj čokoladi!




palachinken -> RE: Torte (4.2.2011 22:50:49)

Napravila sam ferrero, po ovom gore receptu (uglavnom)
I fenomenalna je! Doduše, ja sam je pojeftinila, pa umjesto mascarpone sira stavila dukatela sirni namaz, a umjesto nutelle takovo premium eurocrem.
I prerezala sam uspješno biskvit na tri dijela, hvala dadada :)))

Samo jedan sitni detalj, primjetila sam da se pri rezanju, kriške lome na ovim dijelovima sa mrvljenim keksom, pa trebam skontati neku opciju da tortu na tim dijelovima polijepim.
Gosti su zadovoljni, a ni meni nije mrska,  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/pujs.gif[/image]




Niina -> RE: Torte (7.2.2011 12:26:10)

Eh. meni treba mala pomoc...svakru i svekrvi mi rodjendan pa im ja mislila napraviti tortu...imal ko kakav fin recept, da je socna, ne teska za napravit i da nema oraha a da se moze prekriti fondanom....pls....valja mi se pokazati [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] upooomooocccccccccccccccc




M kao Mama -> RE: Torte (7.2.2011 13:05:43)

IZ anas je i fondatica i mogu kazati, što se tiče vizuelnog efekta, puna 10, što se tiče ukusa, onako, lijepe kreme, probala sam i taj eksperiment zvani fondant, i mislim da ćemo dalje nastaviti sa šlagom i kremema, čokoldama i sličnim mazalizama.




palachinken -> RE: Torte (7.2.2011 13:07:11)

Niina, probaj ovaj ledeni vjetar u čokoladnoj varijanti, ja sam radila po ovom receptu:
http://www.coolinarika.com/recept/cokoladni-ledeni-vjetar/
i uspio mi je. Dobar je i voćni, ali čokolada je čokolada [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Krema je od žumanaca pa bi izdržala fondan, samo je napraviš duplo više pa natrackaš kolač okolo, umjesto šlaga. Ovakav pravougani kao na receptu baš bude visok, meni bio skoro 15cm, a i to mi je dobro za fondant.
Sretno!
I mojoj svekrvi i sverku  je rođendan slijedece sedmice, u dan razlike, pa cu im ovo napravit [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>