AAvalon -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (19.2.2014 7:39:44)
|
marijana, i moj slucaj je bio skoro identican... Samo sto nisam radila IVF vec IUI, i beta mi se nije bas savrseno duplala. Na samom pocetku sedme sedmice sam imala ogromno krvarenje, ujutro sam ustala i samo je pljusnula krv iz mene. Odmah sam otisla na pregled, gdje sam vidjela hematom ali i majusno srce kako kuca. Isto tako sam stalno imala bolove kao da cu ovog trena dobiti menstruaciju. Do kraja trudnoce nisam imala ni jednog tog pravog trudnickog simptoma, niti jednom mi nije bilo muka, niti jednom nisam povratila, niti jednom mi se nije jelo nesto posebno... Da skratim, trudnoca je bila teska, ali je s vremenom i hematom nestao, ja iznijela do kraja i rodila zdravu bebu hvala Bogu dragom. Vjeruj mi da je bilo puno slucajeva u mojoj okolini gdje su zene krvarile i to puno, a bebe bile dobro. Ali znam da ces se ti svakako brinuti, pa ako te nekad nesto muci i brine, postoji li opcija da ipak odes ljekaru prije redovne kontrole, cisto da se ti smiris? Zene koje nisu prosle neplodnost ce ti cesto reci da se opustis, da vjerujes da ce sve biti u redu, ali mi koje smo se toliko borile za trudnocu to jednostavno ne mozemo. Brines se, i to je sasvim normalno. Moj savjet je da, ako postoji opcija, da odes doktoru kad god te sta ozbiljnije zabrine, ja sam tako radila i to mi je puno pomoglo. Sretno u svakom slucaju, draga, da sve bude u redu [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|