AAvalon -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (6.2.2014 8:10:20)
|
janaa, i ja sam imala hematom kao ti, na samom pocetku trudnoce. takodje je bio jako veliki, na pocetku veci od bebe, a kasnije i pozicijom nezgodan (jer je beba pocela da pravi svoju posteljicu tacno posred hematoma). primala sam depoe na 3 pa na 5 dana, a cijelo vrijeme koristila utrogestan (vaginalno ga koristila, jer je tako bolja bioraspolozivost i njegova lokalna aktivnost tu gdje treba da djeluje). doktorica mi je rekla da se sa takvim hematomom ne zna na sta ce izaci, i sve sto je i tebi tvoj ljekar rekao. jedino mi je jos ponudila opciju ako se ne povuce ubrzo da mi moze dati heparin, sto pomaze resorpciji hematoma, sto meni na kraju nije trebalo jer se hematom povukao. doduse, ja sam isla na kontrole svaka 3 dana, kod tebe mozda i nije toliko kriticno stanje ako te zakazao za 3 sedmice. ako malo procesljas forum, vidjeces puno zena koje su imale hematom i krvarenje na pocetu trudnoce, a cije su trudnoce hB zavrsile uredno. miruj, pij terapiju, i sretno, nadam se da na sljedecem UZV vec nece biti hematoma.
|
|
|
|