ananas_ze -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (29.9.2012 21:57:03)
|
mene je dr pitala sto nisam dosla odmah dok sam pocela krvaiti, a da sam otisla poslala bi me na kiretazu, ovako je plod sam izasao, dr ce te pregledati, ja se nadam da nece biti veci problema poput zatrovanja, boli li kad se cisti ja ne znam, samo znam da moras ostati hrabra i pozitvno misliti, evo moj post u junu sto sam pisala na temi Sta poslije spontanog : "dugo sam razmisljala da li da se javim i evo javljam se, a jedini je razlog podrska svima onima koji budu moj post citali kao sto sam ja iscitala vase...s tim da necu duziti ... U 5. sedmici sam saznala od dr da sam trudna, ranije je to pokazao test. nakon 4 dana pojavilo se krvarenje s tupim bolovima a poslijepodne se pojavio jedan veci komadic nerazvijenog ploda, nakon nekoliko sati jos jedan. Shvatila sam sta se desilo i ujutro sam imala jednu zelju(samo ne kiretaza) mozda i sebicnu ali ranije iskustvo prijateljice sa kiretazom mi je ulilo strah u kosti, pa sam razmisljala "jel teze za podnijeti kiretazu ili svojim ocima vidjeti kako se sa vlastitim nerazvijenim plodom treba rastati?" Nakon pregleda dr mi je rekla da ce tablete biti dovoljne i da dodjem na kontrolu za 3 dana. Nakon 2 dana krvarenje je prestalo, na kontroli je sve proslo u najboljem redu hB, a na pitanje kad mogu planirati narednu trudnocu, dr me pitala koliko sam u braku i da li sam radjala, buduci da nisam radjala, odgovorila je sa "Odmah", iako to bas nece biti odmah, zelim sacekati da mi se ciklus vrati u normalu i da se moja krv ocisti od tableta koje pijem. Nakon svog iskustva mislim da samo pozitivno razmisljanje, nada i neodustajanje moze dovesti do konacnog cilja, sto svakako od srca svima zelim. "
|
|
|
|